לא ידעתי כלכך איך לרשום את הכותרת אבל בסדר חחחח
יש לי כמה שאלות
חכה בעלת 8 טבעות או 5 טבעות יש השפעה על מרחק הזריקה? מה עדיף פחות או יותר ואיך בכלל הטבעות משפיעות על מרחק הזריקה אם בכלל
אורך המקל, יש הבדל בין 2.40 ל2.70 ומה עדיף? מקל ארוך או קצר וגם איך משפיע האורך על הזריקה
תודה רבה על העזרה

אני יודע שכאשר המקל ארוך זה נותן יותר מרחק זריקה
טבעות בתנאי שהחוט נוגע בכל אחת מהם (אמור להיות ככה אולי בראשונה לא ואז במילא המכונה לא מתאימה למקל) נוצר יותר חיכוך שיש יותר טבעות (זה התאוריה בעיקרון וככה זה אמור להיות מהגיון אבל תכלס אני לא יודע מאה אחוז)
אז ככול שיש יותר טבעות נוצר יותר חיכוך בין החוט לטבעות שהחוט משורר בזריקה ולכן המרחק נהיה יותר קצר שיש יותר חיכוך
בכללי גם משקל המקל כולל המכונה גם והגמישות שלו ועובי החוט ועם גם מתאים לרולר (גם נראה לי קשור) דברים שיכולים ומשפיעים על מרחק הזריקה, בנוסף לכך בכללי גם מזג האוויר משנה והכוונה בעיקר לרוחות (אולי גשם גם משפיעה אבל לא חשבתי על זה לעומק חח)
אגב שיש יותר טבעות זה מחלק את המשקל שיש על המקל (שזה דג או שקית לפעמים חח) ככה שלדעתי עדיף 8 טבעות מ 5 טבעות, יש לי 8 טבעות על מקל של 2.28 ס"מ ונראה לי שהחלוקה לטבעות טובה ותעזור במקרה של דג גדול יחסית שמתנגד לחלק את המשקל, למרות שגם קלאץ' משחק תפקיד גדול אבל כמות הטבעות עוזרת בנוסף לכך שזה נותן יתרון על הדג
(אני לי ניסיון כל כך בכללי אבל מה שנאמר כאן ע"י זה מהגיון ומריאה באינטרנט והבנה

)