בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  השפעות על הזריקה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: השפעות על הזריקה  (נקרא 1488 פעמים) הדפסה
Erez Arad

חבר פורום
**

מנותק מנותק

השפעות על הזריקה
« ב- : אוגוסט 18, 2015, 21:46:24 PM »
לא ידעתי כלכך איך לרשום את הכותרת אבל בסדר חחחח
יש לי כמה שאלות

חכה בעלת 8 טבעות או 5 טבעות יש השפעה על מרחק הזריקה? מה עדיף פחות או יותר ואיך בכלל הטבעות משפיעות על מרחק הזריקה אם בכלל

אורך המקל, יש הבדל בין 2.40 ל2.70 ומה עדיף? מקל ארוך או קצר וגם איך משפיע האורך על הזריקה

ועוד שאלה אחרונה איך משפיעה הגמישות של החכה על מרחק ההטלה, עדיף גמיש או קשה?

תודה רבה על העזרה  אנחנו מספר 1 האתר מספר 1
עריכה אחרונה: אוגוסט 19, 2015, 06:30:48 AM על ידי ארז992
 IP: [ מחובר ]
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

בעניין: השפעות על הזריקה
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 18, 2015, 23:49:06 PM »
לא ידעתי כלכך איך לרשום את הכותרת אבל בסדר חחחח
יש לי כמה שאלות

חכה בעלת 8 טבעות או 5 טבעות יש השפעה על מרחק הזריקה? מה עדיף פחות או יותר ואיך בכלל הטבעות משפיעות על מרחק הזריקה אם בכלל

אורך המקל, יש הבדל בין 2.40 ל2.70 ומה עדיף? מקל ארוך או קצר וגם איך משפיע האורך על הזריקה

תודה רבה על העזרה  אנחנו מספר 1 האתר מספר 1
אני יודע שכאשר המקל ארוך זה נותן יותר מרחק זריקה
טבעות בתנאי שהחוט נוגע בכל אחת מהם (אמור להיות ככה אולי בראשונה לא ואז במילא המכונה לא מתאימה למקל) נוצר יותר חיכוך שיש יותר טבעות (זה התאוריה בעיקרון וככה זה אמור להיות מהגיון אבל תכלס אני לא יודע מאה אחוז)
אז ככול שיש יותר טבעות נוצר יותר חיכוך בין החוט לטבעות שהחוט משורר בזריקה ולכן המרחק נהיה יותר קצר שיש יותר חיכוך
בכללי גם משקל המקל כולל המכונה גם והגמישות שלו ועובי החוט ועם גם מתאים לרולר (גם נראה לי קשור) דברים שיכולים ומשפיעים על מרחק הזריקה, בנוסף לכך בכללי גם מזג האוויר משנה והכוונה בעיקר לרוחות (אולי גשם גם משפיעה אבל לא חשבתי על זה לעומק חח)
אגב שיש יותר טבעות זה מחלק את המשקל שיש על המקל (שזה דג או שקית לפעמים חח) ככה שלדעתי עדיף 8 טבעות מ 5 טבעות, יש לי 8 טבעות על מקל של 2.28 ס"מ ונראה לי שהחלוקה לטבעות טובה ותעזור במקרה של דג גדול יחסית שמתנגד לחלק את המשקל, למרות שגם קלאץ' משחק תפקיד גדול אבל כמות הטבעות עוזרת בנוסף לכך שזה נותן יתרון על הדג
(אני לי ניסיון כל כך בכללי אבל מה שנאמר כאן ע"י זה מהגיון ומריאה באינטרנט והבנה  אתה בסדר)
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
Itamar_Zallman

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 19, 2015, 06:55:24 AM »
מקל ארוך זורק רחוק יותר ממקל קצר יותר בעל אותם המשקלים ( תיאורטית)
יש לחברת זינאק את הrg guide system שבו הם משתמשים בין 15-20 (שכחתי) טבעות בעל קוטר פנימי קטן והם טוענים שהזריקה רחוקה יותר.
החוט הוא מרכיב חשוב מאוד בזריקה, ככל שהחוט יהיה יותר דק- הזריקה תהיה יותר רחוקה.
בדרך כלל רולר עם שפולה בקוטר קטן יזרוק יותר רחוק משפולה עם קוטר יותר גדול (בהשוואה אחד לשני על אותו המקל)
סידור החוט על השפולה גם הוא מרכיב חשוב בזריקה, ככל שהחוט צמוד בסיבובים אחד לשני, כך הוא ישתחרר בקלות בזריקה.
גם מרחק הטבעת מהמקל מהווה גורם חשוב בזריקה, טבעת שרחוקה מהמקל תגרום לזריקות יותר רחוקות ( פחות חיכוך של מגע בין החוט למקל).
שפולה ארוכה תגרום לזריקות יותר רחוקות (כמו בsurfcasting).
בהצלחה!
!..The Light Way Is The Right Way
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 19, 2015, 07:04:51 AM »
זה דבר מורכב נושא מרחקי זריקה
זה שילוב של אורך מקל ,אקשן של המקל,כמות הטבעות איכותן וגודלן,רולר מתאים (לא גדול מידי עבור המקל)
זוית יציאת החוט מהשפולה לטבעת הראשונה,חוט דק  רך עגול ואיכותי,משקל הדמוי האידיאלי למקל,וטכניקת הטלה כמובן.
כל אלה ביחד נותנים מרחק הטלה מקסימלי.
אבל זה בא עם הזמן ועם הנסיון.
Erez Arad

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 19, 2015, 07:16:27 AM »
זה שילוב של אורך מקל ,אקשן של המקל,כמות הטבעות איכותן וגודלן,רולר מתאים (לא גדול מידי עבור המקל)
זוית יציאת החוט מהשפולה לטבעת הראשונה,חוט דק  רך עגול ואיכותי,משקל הדמוי האידיאלי למקל,וטכניקת הטלה כמובן.

אין ספק שיש מיליון גורמים שמשפיעים על מרחק ההטלה כבל כרגע אני מדבר רק על המקל בלי התייחסויות לגורמיםמאחרים
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 19, 2015, 22:00:26 PM »
אם אתה מתייחס רק ורק למקל
ארוך יותר יזרוק רחוק יותר
פחות טבעות פחות חיכוך ויותר מרחק ( אבל יותר לחץ שיש דג)
בקשר לגמישות המקל - מקל גמיש יותר מקבל מומנטום זריקה חזקה יותר בהטלה , אבל זה תלוי גם במשקל הדמוי וצורת הזריקה .

בקיצור

שאלת שאלה קשה שאין עליה תשובה חד חד ערכית.  וואלה לא יודע
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 20, 2015, 08:29:06 AM »

אין ספק שיש מיליון גורמים שמשפיעים על מרחק ההטלה כבל כרגע אני מדבר רק על המקל בלי התייחסויות לגורמיםמאחרים
רק על מקל זה אורך וגמישות
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!