פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   שימוש בחוט מונו כשוקלידר בג'יג |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שימוש בחוט מונו כשוקלידר בג'יג (נקרא 2460 פעמים) |
הדפסה |
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
מה דעתכם על שימוש בחוט מונו כשוקלידר בג'יג ? פלורו קצת יקר .. וגם מאוד קשיח . השאלה היא האם תחליף מונו הוא טוב ? נכון לשימוש (גמיש יותר נמתח יותר) השימוש הוא בגי'ג גם לדגי קרקעית וגם לפלגיים - אינטיאסים טוניות . תודה !
|
|
|
|
|
מה שוק לידר זה לא מונו?  לא חייב פלורו.אין פה חוקים.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יש שוק לידרים רכים יותר
|
-------------------------------
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
יגאל - שוקלידר מפלורו מכיוון שהוא קשיח ואכן עומד בחיכוך בסלעים זה הכל , גם רמת המתיחות של הלידר משחקת תפקיד למרות שבשלוש מטר אין יותר מדי לאם למתוח .
|
|
|
|
|
יגאל - שוקלידר מפלורו מכיוון שהוא קשיח ואכן עומד בחיכוך בסלעים זה הכל , גם רמת המתיחות של הלידר משחקת תפקיד למרות שבשלוש מטר אין יותר מדי לאם למתוח .
הכל נכון! חשבתי ,שאתה רוצה תחליף לפלורו. מכיר הרבה ,ששמים חוט טרולינג רך בתור שוקלידר.
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רוב האנטיאסים שלי היו עם מונו...
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שאלה חשובה ומעניינת.... להבנתי, התכוונת דני לחוט מונו "רגיל" - שאיננו פלורו ואיננו "יעודי" בתור שוקלידר... הבנתי נכון?!  בכל אופן, אני לקחתי פעם חוט 0.45 מונו "רגיל" והשתמשתי בו כשוקלידר בג'יגלייט, לא ראיתי הבדלים - היו תקיפות ותפיסות... כשנתפסתי בסלע נכון שנקרע די מהר....
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
רק פלואורו! לפני שהיה חוטי פלואורו, לא היו תפיסות... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
לא עובד עם "מונו" רגיל בג'יג.. אבל עובד עם פלואו וגם עם שוק לידר יוניטיקה. לא רואה הבדל  לא תופס בשני המקרים 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
רק פלואורו! לפני שהיה חוטי פלואורו, לא היו תפיסות...  
|
|
|
|
|
רק פלואורו! לפני שהיה חוטי פלואורו, לא היו תפיסות...  לא צודק! אף פעם לא תפסתי על פלורו! אין לי הסבר הגיוני לזה. יכל להיות בגלל, שאף פעם לא השתמשתי בו? 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
רק פלואורו! לפני שהיה חוטי פלואורו, לא היו תפיסות...  לא צודק! אף פעם לא תפסתי על פלורו! אין לי הסבר הגיוני לזה. יכל להיות בגלל, שאף פעם לא השתמשתי בו?  סביר להניח ... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
שאלה חשובה ומעניינת.... להבנתי, התכוונת דני לחוט מונו "רגיל" - שאיננו פלורו ואיננו "יעודי" בתור שוקלידר... הבנתי נכון?!  בכל אופן, אני לקחתי פעם חוט 0.45 מונו "רגיל" והשתמשתי בו כשוקלידר בג'יגלייט, לא ראיתי הבדלים - היו תקיפות ותפיסות... כשנתפסתי בסלע נכון שנקרע די מהר.... הבנת נכון רפי . השאלה היא האם מונו רגיל יעמוד בחיכוך בסלע כמו פלורו כמובן כאשר הקוטר זהה .
|
|
|
|
|
אני בעד פלורו, תפסתי עם ובלי, בדייג טונות והמבינים פה יגידו, מספר התקיפות גדול יותר על פלורו. לכן אין סיבה שדגים אחרים לא יתקפו. אנחנו משקיעים כל כך הרבה בניראות הפתיון , הפלורו משחק תפקיד די חשוב בניראות הפתיון, ומשבע לו מראה טבעי יותר. בים עובד ומלוכלך פחות קריטי . מעבר לכך הפלורו חוט קשיח והרבה יותר חסין לקריעות, גם אם יכניס אתכם לסלע / תקלה. רצוי לפני היציאה לים לתת מתיחה טובה לשוקלידר, גם כדי לבדוק את הקשר עם הבד וגם לתת לחוט מעט יותר גמישות. בדרך כלל יותר יקר, כ 30% יותר משוק רגיל, בעיני שווה..
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|