פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   סקר: איסור דיג של שלושה חודשים בים התיכון - מה דעתכם?! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: סקר: איסור דיג של שלושה חודשים בים התיכון - מה דעתכם?! (נקרא 22982 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לאור הצעת החוק ודברי ההסבר בסוגיה - כפי שהוצג כאן: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=22713.0מדובר שם בין היתר על איסור דיג מוחלט בתקופה של שלושה חודשים. אמנם, נאמר שם כי האיסור לא יחול על דיג חופי אך גם דובר על "מעקב ובחינת הנושא בידי פקיד הדיג", מה שאומר כי פקיד הדיג שיש לו סמכות לפי החוק הקיים - רשאי בכל עת להודיע על איסור דיג חופי כפי שהודיע לפני חודשיים על איסור דיג בצלילה חופשית... ובדומה הוא רשאי בכל עת (גם לפי תקנות שפורסמו לא מזמן טרם הוצאתן לפועל) לתת היתרים מסוימים - מה שאומר כי בהיעדר תקציב לפיצוי המסחריים על השבתתם הם בודאות יקבלו היתר לדוג בתקופת האיסור- כי אין אפשרות מעשית שתעמוד במבחן בגצ - לאסור איסור מוחלט להתפרנס ללא פיצוי מתאים. לכן, בחוק כזה יש אפשרות כי פקיד הדיג (שהוא מנהל אגף הדיג) - יוסיף איסורים או ייתן היתרים... לצורך הסקר, אנא תתיחסו למצב היפותתי בו האיסור חל בחוק על כל סוגי הדיג בכל הסגנונות - ותציינו בסקר מה האפשרות שאתם הכי בעדה....כמובן חברים, שאתם יותר מאשר מוזמנים לא להסתפק רק בהצבעה - אלא גם לציין מה הצבעתם וכמובן לפרט/לנמק את הצבעתכם ולהביע דעתכם... בכל עת ניתן לשנות את ההצבעה...
|
-------------------------------
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
אני בעד חוק כזה בהחלט בנוסף בזמן שהדייג מותר להגביל את גודל הדגים ממש כמו בחו"ל ואז אני מאמין שנראה תוצאות מאוד מהר וכמובן שזה יהיה גורף גם על ספורטיביים וגם על המסחריים אפשר להתאפק 3 חודשים
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
בעד 
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היצבעתי לאפשרות האחרונה  מכול מה שכתוב פה שניראה בדוק מאוד אים יגבילו דייג של הדייגים הספורטיביים ליפני שמגבילים דייג המיסחריים המפקחים של אגף הדייג ייתלבשו על הדייגים הספורטיביים ויעזבו בשקט את המיסחריים
|
|
|
|
|
היצבעתי לאפשרות שבנו הספורטיבים לא תהיה הגבלת דייג כלל מלבד על זנים מסויימים עפ״י עונות לפי מידה ומשקל מסויימים. אנחנו לא הבעיה של הים ,במיוחד דייגי החוף.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
היצבעתי לאפשרות האחרונה  מכול מה שכתוב פה שניראה בדוק מאוד אים יגבילו דייג של הדייגים הספורטיביים ליפני שמגבילים דייג המיסחריים המפקחים של אגף הדייג ייתלבשו על הדייגים הספורטיביים ויעזבו בשקט את המיסחריים מה שהוא כתב ומוסיף תפיסות דגים בדייג פיתיונות מהחוף באזור חולי שואף לאפס כך שלא רואה צורך להגביל אותי באזור כזה מה גם שאת חלק מהדגים כמו הלוקוס כנראה שלא הפגוש באזור חולי ובמקביל כן להגביל את הדייג באזור בתי הגידול של הדגים אפילו ליותר מ 3 חודשים את המיתפרנסים מהים והספורטיבים שלהם זה התחביב כמו כן הגבלת משקל ואורך לסוג דג
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
שאסור לקחת אבל מותר תפוס ושחרר  בכל מקרה קודם כל לראות שהמסחריים גם מקשיבים לזה ושיש פקחים ואכיפה בכל הארץ שיהיה לאיפה להתקשר אם רואים בעיה כזאת ושיגיעו מהר לפתור אותה
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
בחרתי 5 והסיבה לכך היא מאוד פשוטה ... יש משפט שאומרים שהדג מסריח מהראש .... מפה תנתחו את זה איך שאתם רוצים זוהי דעתי  והנכונה !!!
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תכלס אני לא יודע מה להצביע מצד אחד אנחנו לא אשמים ולכן אין להגביל לגמרי את הספורטיבים ומצד שני אם יוגבל הצד המסחרי בלבד זה יתן פתחון פה לקטרג עלינו בתור מתנערים מאחריות
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני כמובן בוחר 5 ,אבל קצת יותר מעצבן זה שיש 116 חברי פורום שנכנסים לשרשור
ולא מצבעים ואז רוצים שהפורום יעשה מהלך להציל את הדייג הספורטיבי ואת הים ,
חברים קצת יותר רצינות לשרשור כזה ,שהוא חשוב לעתיד שלנו .
יש בעיה שהיא יותר חשובה :
מה שווה כל החוקים ואין מי שיעשה אכיפה ופקחים .
יש לי הרבה מה להגיד מאמין שיהיה המשך ........
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
41
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
בעד!!! אנחנו אשמים במצב לא פחות, ברור לי שדייגי הרשתות בכלל והמכמורת בפרט הורסים את הים, אבל לבוא ולהגיד שבתור ספורטיביים אנחנו לא פוגעים זה פשוט לשקר לעצמנו! האוייבים הכי גדולים של הלוקוסים והלברקים זה דייגי החוף והסירות ובעיקר הצוללנים,
אם זה אומר שכדי להציל את הדגה לא נדוג כולנו 3 חודשים בשנה אני בעד העיקר שיהיה עתיד ורוד יותר, המצב בכי רע וחייבים להקריב כדי שיהיה טוב לכולם, למרות שאנחנו רפובליקת בננות ואני בספק רב כמה החוק הזה יהיה תחת פיקוח,
יום טוב חברים
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
התלבטתי לגבי הפסקה מוחלטת ולבסוף החרתי בהפסקת הלקיחה אבל היתר תפיסה. אם משחררים במשך 3 החודשים האלו, אין לי בעיה. אני חושב שנפיק יותר תועלת מתפיסה ושחרור בפיקוח שאולי יכניס לכמה אנשים שלא יקרה כלום אם נחזיר מדי פעם דגים למים מאשר לעצור אותם עם רצועה ל-3 חודשים ואז הם יחזרו לים עם אדום בעיניים ויקרעו אותו עד לעונה הבאה... חוץ משמירה על הדגה, יש כאן גם אלמנט הסברתי, חינוכי, רציונאלי ומפוכח. מי שלא מבין את זה, כנראה שכבר לא יבין... בשביל זה צריך להשקיע בדורות הבאים 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעד!!! אנחנו אשמים במצב לא פחות, ברור לי שדייגי הרשתות בכלל והמכמורת בפרט הורסים את הים, אבל לבוא ולהגיד שבתור ספורטיביים אנחנו לא פוגעים זה פשוט לשקר לעצמנו! האוייבים הכי גדולים של הלוקוסים והלברקים זה דייגי החוף והסירות ובעיקר הצוללנים,
אם זה אומר שכדי להציל את הדגה לא נדוג כולנו 3 חודשים בשנה אני בעד העיקר שיהיה עתיד ורוד יותר, המצב בכי רע וחייבים להקריב כדי שיהיה טוב לכולם, למרות שאנחנו רפובליקת בננות ואני בספק רב כמה החוק הזה יהיה תחת פיקוח,
יום טוב חברים
השאלה עמרי, למה למנוע מאיתנו לדוג בשיטת "תפוס ושחרר"?!!! למה לא למנוע לקיחת דגים - ולהמשיך להתיר דיג ללא לקיחת דגים?
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
41
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
 |
|
|
יום טוב חברים
השאלה עמרי, למה למנוע מאיתנו לדוג בשיטת "תפוס ושחרר"?!!! למה לא למנוע לקיחת דגים - ולהמשיך להתיר דיג ללא לקיחת דגים?היי רפי, אם הייתי חושב שניתן לסמוך על הדייג הישראלי שאכן יישם את זה ואכן יהיה פיקוח נאות במדינה שלנו אזי אולי הייתי בוחר באופציה הזאת, בגלל שאני לא מאמין שאנחנו מספיק בוגרים ונמצאים במקום הזה (יכול להיות שיש כאלה שכן אבל הציבור הוא לא רק אני ואתה) אז אני חושב שהדבר הכי טוב לים זה הפסקה מוחלטת לפחות לתקופה של 5 - 10 שנים כדי לעזור לים להתאושש, אני מוכן למען הים לא לדוג 3 חודשים, זה יהיה קשה זה ברור, אבל טובת הים והדגה חשובה מההנאה הפרטית שלי
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
יום טוב חברים
השאלה עמרי, למה למנוע מאיתנו לדוג בשיטת "תפוס ושחרר"?!!! למה לא למנוע לקיחת דגים - ולהמשיך להתיר דיג ללא לקיחת דגים?היי רפי, אם הייתי חושב שניתן לסמוך על הדייג הישראלי שאכן יישם את זה ואכן יהיה פיקוח נאות במדינה שלנו אזי אולי הייתי בוחר באופציה הזאת, בגלל שאני לא מאמין שאנחנו מספיק בוגרים ונמצאים במקום הזה (יכול להיות שיש כאלה שכן אבל הציבור הוא לא רק אני ואתה) אז אני חושב שהדבר הכי טוב לים זה הפסקה מוחלטת לפחות לתקופה של 5 - 10 שנים כדי לעזור לים להתאושש, אני מוכן למען הים לא לדוג 3 חודשים, זה יהיה קשה זה ברור, אבל טובת הים והדגה חשובה מההנאה הפרטית שלי עמרי, אם פקח מגיע לחוף ורואה דייגים - בודקים בתיק... קנסות של 3,000 שקל - אחרי פרסום ה-10 הראשונים לא תראה דגים בתיקים... לעצם העניין - אני בינתיים לא רואה שום סימן להפסקה מוחלטת משך 3 חודשים... כי נכון להיום - אני רואה קרקוע הדיג הספורטיבי בלבד ל-3 חודשים ובמקביל את המסחריים ממשיכים להשמיד!!!  זה המצב נכון להיום - והאמן לי שאני עמוק עמוק בעניינים.....
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2