בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  FishFinder
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: FishFinder  (נקרא 2327 פעמים) הדפסה
edi89

חבר פורום
**

מנותק מנותק

FishFinder
« ב- : דצמבר 22, 2011, 22:02:17 PM »
חברים ערב טוב לכולכם אני חדש כאן ויש לי שאלה על המכשיר הזה:
http://www.ebay.com/itm/HUMMINBIRD-581i-COMBO-FISHFINDER-GPS-W-INT-ANTENNA-407330-1-/310350083893?pt=GPS_Devices&hash=item48424e7735
מה דעתכם איך הוא?
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: FishFinder
« הגיב #1 ב- : דצמבר 23, 2011, 18:36:00 PM »
לא אענה לך על השאלה כי לא מבין בזה בכלל, אבל מנצל את ההזדמנות הזו להציע ולבקש אם

יש מישהו שיכול לתת סריקה של סוגי מכשירים, לא ברמת כל סוג וסוג, אלא אם יש מכשירים בסגנונות שונים, מכשירים  לסירות גדולות או קטנות, מכשירים ברזולוציות שונות, מכשירים עם הצגה שונה של המידע שיש למטה בתחתית, וכו'.

זה לדעתי מאוד חשוב כי מישהו כמוני שאולי בעתיד הקרוב או הרחוק ירצה לקנות, שיהיה לו רקע.

אני בטוח שיש פה אנשים שמבינים בזה ממש טוב ופונה אליהם אם יוכלו לתרום מהידע שלהם גם בתחום הזה.

ראוי לציין, שאני אישית ובטח עוד מאות כמוני מרוויחים המון המון המון מכל המקצוענים בתחומים השונים שתרמו ותורמים פה באתר. ממש מודה לכולם..........ולא לוקח את זה בתור מובן מאליו אנחנו מספר 1
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
שי יצחק

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : דצמבר 23, 2011, 20:04:30 PM »
אני לא מתיימר להיות מבין גדול , אבל קצת אינפורמציה אני יכול לתרום -

המכשיר המדובר הוא מכשיר משולב : גם גלאי דגים (FF) וגם GPS .
עיקר העבודה עם מכשירים מסוג זה היא על מנת למצוא קרקע סילעית (ריף) וזאת מכיוון שבאזורים אלו
נמצאים עיקר דגי הקרקעית , כמו לוקוסים וכו'...
על גבי המסך רואים את התסכית - זאת אומרת כיצד הקרקעית שלנו נראית מבחינה טופוגרפית.
כאשר אני מגיע לאיזור סילעי ואפילו תופס איזה לוקוס נכבד ה-GPS נכנס לפעולה ,
כך שבפעם הבאה שאצא לדוג יש לי את הנקודה שמורה כבר ולא אבזבז זמן בסיורים מיותרים...
אני בעצם יודע איפה הדגים "גרים".

המכשיר שאדי העלה הוא של חברת המינגברד שיש לה פלח שוק נכבד ביותר והיא חברה מעולה לדעתי ,
(אני גם הבעלים הגאה של מכשיר מבית המינגבירד)

נקודה חשובה :
כאשר מזמינים מחו"ל  FF יחידות המידה שלו מגיעות ב- FEETS ביחידת אורך ולא ניתן להמיר אותו למטרים
בניגוד למכשיר הניקנה בארץ שגם מקבלים עליו אחריות מורחבת (בדר"כ) וגם מגיע ביחידות מידה מוכרות .
החיסרון המשמעותי הוא שמכשיר כזה בארץ יעלה פי 3 ממחירו בחו"ל...
היזהרו גם מהעניין של המכס - זה יוצא לא מעט בכלל ! דופק את הראש

מבחינת השוני בין הדגמים - זה יותר שאלה של נוחות תיפעול מאשר נתינת תוצאות בשטח - אפשר עם FF פשוט להוציא לוקוסים בכמויות - במידה ויודעים לקרוא נכון את הנתונים המוצגים , ואפשר גם לא להוציא דג אחד עם מכשיר משולב ויקר מאוד !
עיקר הקפיצות במחיר נובעות מ:
גודלו של המסך, בהירותו , צבעוני או לא, משולב GPS, כמה אלומות ועד איזה עומק .
לדעתי העומק המקסימלי שבו המכשיר יכול לעבוד לא משמעותי כיוון שכבר מהדגמים הפשוטים המכשיר יכול לקרוא עד 250+- מטר לעומק , (אני עם הקיאק מגיע למקסימום 50....)
לסירות בוודאי זה יותר משמועתי שדגים גם מעל העומק הנ"ל.

מקווה שהשלמתי את רוב החורים ,
בגדול אני מאוד אוהב לעבוד את החברה הזאת... הגזעי

שלכם , שי.
עריכה אחרונה: דצמבר 23, 2011, 20:30:26 PM על ידי שי
edi89

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : דצמבר 23, 2011, 20:15:59 PM »
שי תודה רבה לך על המידע.
עזרתה לי מאוד

יש אולי איזה שהם מכשירים שאתה ממליץ עליהם חוץ מזה?
שי יצחק

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : דצמבר 23, 2011, 20:28:00 PM »
שי תודה רבה לך על המידע.
עזרתה לי מאוד

יש אולי איזה שהם מכשירים שאתה ממליץ עליהם חוץ מזה?

לי לא יצא לעבוד עם מכשירים אחרים ולכן לא אוכל לתת חוות דעת נכונה שמתבססת על ניסיון בשטח
למרות זאת שמעתי לא פעם אחת שממליצים על חברת לורנס - Lowrance.

ושמחתי לעזור  בירה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : דצמבר 23, 2011, 20:31:34 PM »
אני לא מתיימר להיות מבין גדול , אבל קצת אינפורמציה אני יכול לתרום -

המכשיר המדובר הוא מכשיר משולב : גם גלאי דגים (FF) וגם GPS .
עיקר העבודה עם מכשירים מסוג זה היא על מנת למצוא קרקע סילעית (ריף) וזאת מכיוון שבאזורים אלו
נמצאים עיקר דגי הקרקעית , כמו לוקוסים וכו'...
על גבי המסך רואים את התסכית - זאת אומרת כיצד הקרקעית שלנו נראית מבחינה טופוגרפית.
כאשר אני מגיע לאיזור סילעי ואפילו תופס איזה לוקוס נכבד ה-GPS נכנס לפעולה ,
כך שבפעם הבאה שאצא לדוג יש לי את הנקודה שמורה כבר ולא אבזבז זמן בסיורים מיותרים...
אני בעצם יודע איפה הדגים "גרים".

המכשיר שאדי העלה הוא של חברת המינגברד שיש לה פלח שוק נכבד ביותר והיא חברה מעולה לדעתי ,
(אני גם הבעלים הגאה של מכשיר מבית המינגבירד)

נקודה חשובה :
כאשר מזמינים מחו"ל  FF יחידות המידה שלו מגיעות ב- FEETS ביחידת אורך ולא ניתן להמיר אותו למטרים
בניגוד למכשיר הניקנה בארץ שגם מקבלים עליו אחריות מורחבת (בדר"כ) וגם מגיע ביחידות מידה מוכרות .
החיסרון המשמעותי הוא שמכשיר כזה בארץ יעלה פי 3 ממחירו בחו"ל...
היזהרו גם מהעניין של המכס - זה יוצא לא מעט בכלל ! דופק את הראש

מבחינת השוני בין הדגמים - זה יותר שאלה של נוחות תיפעול מאשר נתינת תוצאות בשטח - אפשר עם FF פשוט להוציא לוקוסים בכמויות - במידה ויודעים לקרוא נכון את הנתונים המוצגים , ואפשר גם לא להוציא דג אחד עם מכשיר משולב ויקר מאוד !
עיקר הקפיצות במחיר נובעות מ:
גודלו של המסך, בהירותו , צבעוני או לא, משולב GPS, כמה אלומות ועד איזה עומק .
לדעתי לעומק המקסימלי שבו המכשיר יכול לעבוד לא משמעותי כיוון שכבר מהדגמים הפשוטים המכשיר יכול לקרוא עד 250+- מטר לעומק , (אני עם הקיאק מגיע למקסימום 50....)
לסירות בוודאי זה יותר משמועתי שדגים גם מעל העומק הנ"ל.

מקווה שהשלמתי את רוב החורים ,
בגדול אני מאוד אוהב לעבוד את החברה הזאת... הגזעי

שלכם , שי.

תודה רבה שי

האם מכשיר לקונים בארץ מוזנת בו מפה מקומית (כמו ג'י פי אס של הרכב שם יש מפה של הכבישים כדי שתדע לא רק מה הקורדינטות אלא עם איזה כביש אתה נמצא. במכשיר דייג אין צורך בכבישים אבל מפת חוף תעזור כדי לדעת מול איזה עיר ובאיזה מרחק מהחוף נמצאים מבלי צורך לאפס ליד החוף וכו').

האם כל מכשיר FF מתאים גם לסירה, קיאק וכו'? האם העינית שונה (למשל ביאכטות זה מקובע) אז האם יש צורך להזמין יחידות שונות בהתאם לאם אנחנו משתמשים ביאכטה עם מכשיר מקובע או קיאק עם מכשיר שנשלף...
שי יצחק

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 23, 2011, 20:46:58 PM »
מבחינת מפות - ממה שאני יודע למכשירים הפשוטים אין מפות אלא מיקום של קווי אורך ורוחב !
ותמיד אפשר להסתכל מרחק מנקודה שסומנה כ"חוף"
זה בעצם קצת כמו לשחק למצוא את המטמון ...
אני מאמין שבדגמים היותר מתקדמים יש אופציה להכניס זיכרון עם מפות ימיות (אבל זו ספיקולציה שלי בלבד...)

מבחינת התאמה של סוג המכשיר לסירה\קיאק אני לא מוצא הבדלים בין השניים חוץ מזה שכבר הזכרתי לעי"ל
(העניין שבדיג מסירה לפעמים דגים גם מעל 250 מטר עומק וצריך מכשיר שעומק הקריאה שלו גדול יותר)

אני מכיר את אלו של הקיאקים והם נשלפים כך שאפשר לאחסן אותם במקום קריר ויבש להגן על האלקטרוניקה,
אני כמעט בטוח שגם אלו של הסירות נשלפים ורק העינית נשארת מקובעת !
(הצג עם המחשב עצמו נשלף והעינית נשארת במקומה)

ישנם שני סוגי עיניות (בקיאקים לפחות) - עינית פנימית שדבוקה לתוך גוף הקיאק עם דבק ימי ( לא מחזיק יותר מידיי זמן)
ויש עיניות חיצוניות שמקובעות לגוף החיצוני - עליהן נאמר גם שיכולת הקריאה שלהן יותר מדוייקת וגם לא צריך לחשוש שיזוזו ממוקמן ...
עריכה אחרונה: דצמבר 23, 2011, 20:50:00 PM על ידי שי
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : דצמבר 23, 2011, 20:59:09 PM »
מבחינת מפות - ממה שאני יודע למכשירים הפשוטים אין מפות אלא מיקום של קווי אורך ורוחב !
אני מאמין שבדגמים היותר מתקדמים יש אופציה להכניס זיכרון עם מפות ימיות (אבל זו ספיקולציה שלי בלבד...)

מבחינת התאמה של סוג המכשיר לסירה\קיאק אני לא מוצא הבדלים בין השניים חוץ מזה שכבר הזכרתי לעי"ל
(העניין שבדיג מסירה לפעמים דגים גם מעל 250 מטר עומק וצריך מכשיר שעומק הקריאה שלו גדול יותר)

אני מכיר את אלו של הקיאקים והם נשלפים כך שאפשר לאחסן אותם במקום קריר ויבש להגן על האלקטרוניקה,

ישנם שני סוגי עיניות (בקיאקים לפחות) - עינית פנימית שדבוקה לתוך גוף הקיאק עם דבק ימי ( לא מחזיק יותר מידיי זמן)
ויש עיניות חיצוניות שמקובעות לגוף החיצוני - עליהן נאמר גם שיכולת הקריאה שלהן יותר מדוייקת וגם לא צריך לחשוש שיזוזו ממוקמן ...

תודה רבה שי
שי יצחק

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 23, 2011, 21:05:01 PM »

תודה רבה שי

בכיף !

אני מעלה גם לינק לסירטון שהעלה בעבר לירני ב-IKF שמסביר כיצד להשתמש ב-FF :

<a href="http://www.youtube.com/embed/aFmXnQWWbvQ" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/aFmXnQWWbvQ</a>

סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 24, 2011, 15:32:30 PM »

תודה רבה שי

בכיף !

אני מעלה גם לינק לסירטון שהעלה בעבר לירני ב-IKF שמסביר כיצד להשתמש ב-FF :

<a href="http://www.youtube.com/embed/aFmXnQWWbvQ" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/aFmXnQWWbvQ</a>

תודה שוב שי. סרטון טוב.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : דצמבר 27, 2011, 04:31:57 AM »
חברים ערב טוב לכולכם אני חדש כאן ויש לי שאלה על המכשיר הזה:
http://www.ebay.com/itm/HUMMINBIRD-581i-COMBO-FISHFINDER-GPS-W-INT-ANTENNA-407330-1-/310350083893?pt=GPS_Devices&hash=item48424e7735
מה דעתכם איך הוא?

ראשית,
ברוך הבא אדי בירה

לא אוכל לתת תשובה רצינית מבחינת הידע שלי,
שמחתי לראות שכבר ניתנו תשובות מפורטות ומצוינות- תודה רבה שי
לצורך תשובות נוספות-
אנסה למגייס הסבר מפי איש מקצוע שעוסק בתחום ואולי מעוד מי שמכיר ספציפית את המכשיר...
edi89

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 27, 2011, 09:50:20 AM »
תודה רבה רפי,

אשמח לקבל כמה שיותר פרטים על המכשיר הנ"ל לפני הרכישה.

יום טוב לכולם,
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!