פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   הימים החמים משפיעים? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הימים החמים משפיעים? (נקרא 1512 פעמים) |
הדפסה |
|
|
ממחר מגיעים ימים מאוד חמים הם ישפיעו על הדייג עם כן לטובה או לרעה פשוט אני מתכנן לצאת חמישי שישי לזרזר תודה לעוזרים 
|
|
|
|
|
מה שמפשפיע בעיקר זה טמפרטורת המים, וזה תלוי בזרמים
|
|
|
|
|
ממחר מגיעים ימים מאוד חמים הם ישפיעו על הדייג עם כן לטובה או לרעה פשוט אני מתכנן לצאת חמישי שישי לזרזר תודה לעוזרים  בארץ במים מתוקים אין יותר מדי משמעות לזרמים מאחר והאגמים בארץ לא גדולים ועמוקים מספיק בכדי שהתפתחו בהם זרמים משמעותיים. אבל מה שכן משפיע זה טמפרטורת המים כמו שסאמח אמר לך.
|
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
 לא שמתי לב שמדובר במתוקים
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
ממחר מגיעים ימים מאוד חמים הם ישפיעו על הדייג עם כן לטובה או לרעה פשוט אני מתכנן לצאת חמישי שישי לזרזר תודה לעוזרים  בארץ במים מתוקים אין יותר מדי משמעות לזרמים מאחר והאגמים בארץ לא גדולים ועמוקים מספיק בכדי שהתפתחו בהם זרמים משמעותיים. אבל מה שכן משפיע זה טמפרטורת המים כמו שסאמח אמר לך. סליחה שאני אומר לך את זה אבל אתה מדבר שטויות. ראשית כל אין אגמים בישראל חוץ מהכינרת כל השאר זה מאגרי מים ולא מוגדרים כאגם. דבר שני בכינרת יש זרמים ועוד איך!!! גם כשהכינרת פלטה שאנחנו קוראים לה "שקט ורגוע" מתקיימים זרמים המים בתנועה. הזרמים מקררים את המים. בטח שיש השפעה על הדגים בחום וקור הכל תלוי בסוג הדג. מושטים פעילים יותר ושפמנונים כשחם. קרפיונים פעילים הרבה פחות כשחם זה משתנה מסוג לסוג. אבל אם חם בחוץ זה לא אומר שיום אחד של שרב מחמם את המים בצורה משמעותית אחרי הכל זה אגם לא שלולית. אבל כמובן שבקיץ ככל שמתחמם ונכנסים לחודשים יולי אוגוסט הטמפרטורה עולה.
|
|
|
|
|
 |
|
|
ממחר מגיעים ימים מאוד חמים הם ישפיעו על הדייג עם כן לטובה או לרעה פשוט אני מתכנן לצאת חמישי שישי לזרזר תודה לעוזרים  בארץ במים מתוקים אין יותר מדי משמעות לזרמים מאחר והאגמים בארץ לא גדולים ועמוקים מספיק בכדי שהתפתחו בהם זרמים משמעותיים. אבל מה שכן משפיע זה טמפרטורת המים כמו שסאמח אמר לך. סליחה שאני אומר לך את זה אבל אתה מדבר שטויות. ראשית כל אין אגמים בישראל חוץ מהכינרת כל השאר זה מאגרי מים ולא מוגדרים כאגם. דבר שני בכינרת יש זרמים ועוד איך!!! גם כשהכינרת פלטה שאנחנו קוראים לה "שקט ורגוע" מתקיימים זרמים המים בתנועה. הזרמים מקררים את המים. בטח שיש השפעה על הדגים בחום וקור הכל תלוי בסוג הדג. מושטים פעילים יותר ושפמנונים כשחם. קרפיונים פעילים הרבה פחות כשחם זה משתנה מסוג לסוג. אבל אם חם בחוץ זה לא אומר שיום אחד של שרב מחמם את המים בצורה משמעותית אחרי הכל זה אגם לא שלולית. אבל כמובן שבקיץ ככל שמתחמם ונכנסים לחודשים יולי אוגוסט הטמפרטורה עולה. איתמר אם מישהו מדבר שטויות זה אתה. קודם כל לא אמרתי שאין זרמים, אמרתי שאין זרמים משמעותיים, אז מצטער אם לדעתי יש הבדל בין הזרמים בים או בימות הגדולות ששטחן עולה על שטח מדינת ישראל, לבין הזרמים בכנרת. בחיים לא ראיתי או שמעתי על מז'רז'ר או דייג פתיונות שמחפש זרמים במים מתוקים בארץ, פשוט כי הם לא חזקים מספיק בשביל להיות משמעותיים. דבר נוסף, הכנרת היא לא האגם היחיד בישראל מאחר ויש גם את בריכת רם. ואומר לך עוד דבר, הכנרת כיום היא גם מאגר מים, מאחר והיא נסחרת בדרום ע"י סכר דגניה שכמעט ולא מאפשר יציאת מים לירדן הדרומי. אז מבחינה זו הכנרת היא גם מאגר מים.
|
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
 |
|
|
ממחר מגיעים ימים מאוד חמים הם ישפיעו על הדייג עם כן לטובה או לרעה פשוט אני מתכנן לצאת חמישי שישי לזרזר תודה לעוזרים  בארץ במים מתוקים אין יותר מדי משמעות לזרמים מאחר והאגמים בארץ לא גדולים ועמוקים מספיק בכדי שהתפתחו בהם זרמים משמעותיים. אבל מה שכן משפיע זה טמפרטורת המים כמו שסאמח אמר לך. סליחה שאני אומר לך את זה אבל אתה מדבר שטויות. ראשית כל אין אגמים בישראל חוץ מהכינרת כל השאר זה מאגרי מים ולא מוגדרים כאגם. דבר שני בכינרת יש זרמים ועוד איך!!! גם כשהכינרת פלטה שאנחנו קוראים לה "שקט ורגוע" מתקיימים זרמים המים בתנועה. הזרמים מקררים את המים. בטח שיש השפעה על הדגים בחום וקור הכל תלוי בסוג הדג. מושטים פעילים יותר ושפמנונים כשחם. קרפיונים פעילים הרבה פחות כשחם זה משתנה מסוג לסוג. אבל אם חם בחוץ זה לא אומר שיום אחד של שרב מחמם את המים בצורה משמעותית אחרי הכל זה אגם לא שלולית. אבל כמובן שבקיץ ככל שמתחמם ונכנסים לחודשים יולי אוגוסט הטמפרטורה עולה. איתמר אם מישהו מדבר שטויות זה אתה. קודם כל לא אמרתי שאין זרמים, אמרתי שאין זרמים משמעותיים, אז מצטער אם לדעתי יש הבדל בין הזרמים בים או בימות הגדולות ששטחן עולה על שטח מדינת ישראל, לבין הזרמים בכנרת. בחיים לא ראיתי או שמעתי על מז'רז'ר או דייג פתיונות שמחפש זרמים במים מתוקים בארץ, פשוט כי הם לא חזקים מספיק בשביל להיות משמעותיים. דבר נוסף, הכנרת היא לא האגם היחיד בישראל מאחר ויש גם את בריכת רם. ואומר לך עוד דבר, הכנרת כיום היא גם מאגר מים, מאחר והיא נסחרת בדרום ע"י סכר דגניה שכמעט ולא מאפשר יציאת מים לירדן הדרומי. אז מבחינה זו הכנרת היא גם מאגר מים. בוודאי שיש זרמים בכינרת ומשמעותיים מאוד ביחס לאגם. יש סחף חזק בזמן רוחות אפילו חזק מאוד, ובזמן רגיעה עדיין יש סחף שוב פעם מה שאתה רואה על פני המים זה לא מה שמתרחש מתחת למים את זה כנראה לא הבנת! ותתפלא אבל אני לוקח בחשבון זרמים לפחות את הזרמים שניתן לראות לפי כיוון תנועת המים. בדייג קרפיונים העניין הזה מעיד על כמה דברים חשובים מפני שלדג יותר נוח לזוז בכיוון הזרם בכדי לא לאבד אנרגיה והזרמים נותנים לי פחות או יותר אינדיקציה מאיזה כיוון תגיע להקה או פריטים אחדים וכמובן עוזר לי לדעת למקם את הפידור בהתחשב בזרם. בעניין אגם או מאגר תקרא לזה איך שאתה רוצה.
|
|
עריכה אחרונה: יולי 30, 2015, 18:46:33 PM על ידי itamar26
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ממחר מגיעים ימים מאוד חמים הם ישפיעו על הדייג עם כן לטובה או לרעה פשוט אני מתכנן לצאת חמישי שישי לזרזר תודה לעוזרים  בארץ במים מתוקים אין יותר מדי משמעות לזרמים מאחר והאגמים בארץ לא גדולים ועמוקים מספיק בכדי שהתפתחו בהם זרמים משמעותיים. אבל מה שכן משפיע זה טמפרטורת המים כמו שסאמח אמר לך. סליחה שאני אומר לך את זה אבל אתה מדבר שטויות. ראשית כל אין אגמים בישראל חוץ מהכינרת כל השאר זה מאגרי מים ולא מוגדרים כאגם. דבר שני בכינרת יש זרמים ועוד איך!!! גם כשהכינרת פלטה שאנחנו קוראים לה "שקט ורגוע" מתקיימים זרמים המים בתנועה. הזרמים מקררים את המים. בטח שיש השפעה על הדגים בחום וקור הכל תלוי בסוג הדג. מושטים פעילים יותר ושפמנונים כשחם. קרפיונים פעילים הרבה פחות כשחם זה משתנה מסוג לסוג. אבל אם חם בחוץ זה לא אומר שיום אחד של שרב מחמם את המים בצורה משמעותית אחרי הכל זה אגם לא שלולית. אבל כמובן שבקיץ ככל שמתחמם ונכנסים לחודשים יולי אוגוסט הטמפרטורה עולה. איתמר אם מישהו מדבר שטויות זה אתה. קודם כל לא אמרתי שאין זרמים, אמרתי שאין זרמים משמעותיים, אז מצטער אם לדעתי יש הבדל בין הזרמים בים או בימות הגדולות ששטחן עולה על שטח מדינת ישראל, לבין הזרמים בכנרת. בחיים לא ראיתי או שמעתי על מז'רז'ר או דייג פתיונות שמחפש זרמים במים מתוקים בארץ, פשוט כי הם לא חזקים מספיק בשביל להיות משמעותיים. דבר נוסף, הכנרת היא לא האגם היחיד בישראל מאחר ויש גם את בריכת רם. ואומר לך עוד דבר, הכנרת כיום היא גם מאגר מים, מאחר והיא נסחרת בדרום ע"י סכר דגניה שכמעט ולא מאפשר יציאת מים לירדן הדרומי. אז מבחינה זו הכנרת היא גם מאגר מים. זרם באגם/מאגר נגרם מרוח. יש 2 זרמים- האחד על פני השטח של המים(תוצאה ישירה מרוח), והשני מנוגד בכיונו לרוב(נגרם מפגיעת הזרם הראשון בגדה). זרמים הוא אחד הדברים שיש להתחשב בהם בדיג פתיונות על מצוף במתוקים. במידה ומעניין אותך הנושא...תנסה לעשות חיפוש על סגנון המאצ'(MATCH) בדגש על מצופים לתלייה(WAGGLER).
|
|
|
|
|
מכיר את הסגנון מישה  , למרות שלא נוטה לדוג בסגנון מאץ' או עם מצוף באופן כללי.
|
|
עריכה אחרונה: יולי 30, 2015, 20:47:48 PM על ידי דייג מתחיל11
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|