| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 29/7/2015 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 22:00 פלוס | דג מת - פילה בורי מומלח | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 2.5 מינוס פלוס |
הדו"ח:
מזה מספר שבועות אני יוצא עם גיאצוק לחפש גומברים של קיץ .
אחרי שגיא שלח לי לפני יומיים את תמונות הדגים שלו על הבוקר הבנתי שאני מוכרח לפקוד את האזור מיידית!
קופץ לקנות בורים מפלט אותם ממליח ומכין למשימה : יום שלישי אחרי הצהריים אני באכזיב .
בדרך גיא מודיע שהוא מצטרף , ועם ההגעה לים ראיתי שגם יוסי דרעי ממוקם אז שמחתי שתהיה חברה טובה לדייג .
פותח מערך חכות של 3 חכות חוף ומתחיל לשגר אותן אחת אחרי השניה שפתאום אחת מהם נשברת לשני חלקים
בקנאק חזק שלא מבייש שבירת עצמות !
מתבאס לשתי דקות וזורק את החכה האחרונה .
השמש כבר ירדה והערב נכנס עם רוחות מזרחיות נעימות וקרירות שמזכירות שבצפון צפון אין דבר כזה חמסין של עמק הירדן .
באחת הפעמים בזמן רענון הפתיון יוסי אומר לי בציניות ( או שלא ) " ינון לפני שאתה זורק תגיד בשם השם נעשה ונצליח " .
אוחז את החכה ביד מביט אחורה מביט קדימה ואומר ומתכוון "בשם השם נעשה ונצליח…." ומשגר לים .
לאחר 20 דקות בערך החכה המבורכת מקבלת זבנג עם כיפוף שלא משאיר ספק שיש גומבר יפה בצד השני .
אוחז את החכה , הוקסט חביב ואני מרגיש את הדג מדבר איתי בשפה שאני מכיר …..
סיבוך קליל עם החוטים של גיא אבל גיאצוק מיד מחלץ אותי ויורד לסלע הקרוב עם גאנצ' מוכן בכדי לתפוס את הדג .
גיאצ'וק תודה אוהב אותך ….כבר אמרתי לך לא ? גיא מרביץ נעיצה חזקה בגב הדג ומעלה אותו למעלה במיומנות שרק הוא מסוגל לה .
שמחים ומחוייכים מרביצים תמונות ומשגרים מחדש פילטים שאולי נמצאת איתנו להקת גומברים אבל מעבר לדג הנ"ל לא המשיכה הפעילות.
בסביבות 2 שולח בלון עם פילה בורי ל 100 מטר וממתין כחצי שעה לערך ….במהלך ההמתנה היו שני קיפופים ולאחר בדיקת הפתיון בהוצאה
הבחנתי בסימני השן של האבו-נפחות .
ינון .

ברור , בלי סודות , עונה על כל השאלות (חוץ ממה ששאלתי 

עבדה ועשתה את שלה

).