פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   דיג על חי.. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: דיג על חי.. (נקרא 2800 פעמים) |
הדפסה |
|
|
tomer_910
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 28/7/2015 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| דג חי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | | |
הדו"ח:אז אחרי ההכנות לעונה מגיע הרגע לחנוך את כל הציוד החדש.. נתפר סראגוס חי על קרסים 9/0 של sasame, קרס אחת לפני הזנב מעל עמוד השדרה..קרס שניה לפני הראש מעל עמוד השדרה.. נמצא באזור סלעי ומקווה בזריקה הראשונה אולי יהיה מזל ותוצאות.. אחרי חצי שעה בערך נראה כמו כמה מכות על החכה אבל ללא נעילה.. כעבור כמה זמן רוצה לבדוק מה שלום הדג והתוצאות מבאסות.. חוזר חצי דג שנאכל מהראש בדיוק עד 2 סנטימטר מהקרס הראשונה.. אשמח לשמוע אם יש למישהו כיוון מה זה יכול להיות מה שנשאר מהדג :  מחליט להמשיך עם החתיכת דג שנשארה ותופר אותה מסודר.. זורק שוב ואחרי שאני רואה כמה נגיעות במקל מחליט להוציא מידיעה שגם דגים קטנים יכולים לנשנש פילה סראגוס מרגיש משקל אבל חוסר התנגדות ומבין שזה סרטן..סרטן ענקקק !! לצורך המחשה כמה הוא ענק הדג נתפר על 2 קרסים 9/0 של sasame.. תשימו לב לקרס שרואים לידו בתמונה : 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 02, 2015, 13:32:57 PM על ידי tomer_910
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהחלט מפלץ לא דג אבל מפלץ פעם הבאה יבוא מי שנשך את הדג פעם ראשונה (רק אם זה לא אבוקקה כי לי אין מושג איך מזהים נשיכות היותר מנוסים ממני יגידו)
|
|
|
|
|
|
tomer_910
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רותם לא נראה לי שזה אבוקקה.. הם יותר בקטע של קלמארי חי אבל אי אפשר לדעת.. יש טבלה שמראה לפי הסימנים איזה סוג דג זה.. לפי הטבלה הזאת זה נראה כמו לוקוס נקווה שפעם הבאה יתפס ולא נצטרך לחשוב מה זה היה 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 29, 2015, 02:30:19 AM על ידי tomer_910
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
תומר תודה שהעלתה דוח כזה עם תמונות למרות שהוא ללא תפיסות
התפירה של הדג פיתיון היתה צריחה להיות עם שני קרסים
כשהקרס הראשונה באזור הראש והקרס השנייה במקום בו תפרתה
הסרגוס ששלכתה לפיתיון מספיק גדול בשביל שיהיה עליו לפחות שני קרסים
אגב את הסרטן תעלה פעם הבאה על קרס יפה ושלח גם לפיתיון
בהצלחה בבאות
|
|
|
|
|
|
tomer_910
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רשמתי את זה גם בדו"ח הדג נתפר על 2 קרסים... אחת ליד הראש ואחת ליד הזנב.. זאת ליד הראש נתפרה בדיוק בחתיכה הקטנה של הבשר שרואים.. מהמכה או מזה שבקושי נשאר שם בשר הקרס השתחררה מהדג ונשארה על הריג לא תפורה.. בקיצור הדג פספס את הקרס ליד הראש 2 מילימטר
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תוצאה מעניינת!
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
נראה כמו עבודה של גומבר גדול... סימני החיתוך בטבלה אמנם אופייניים אבל מכסים אחוז קטן מהמקרים. כשגומבר נושך סרגוס בבטן, יורד חצי עיגול. כשהוא נושך אותו בראש, נשאר מה שנשאר... כמו בתמונה... לגבי התפירה, היתי תופר את הסרגוס בצורה דומה אבל את הקרס שליד הזנב הייתי נועץ באזור העצמות של סנפיר השת ולא מעל עמוד הדרה. גם יותר חזק, גם פחות פוגע בסרגוס וגם גורם לו לפרפר יותר בניסיון להתרחק מהכיוון משיכה של הריג. לגבי הקרסים, נראה לי קצת מוגזם הגודל. אלא אם כן הם קטנים יחסית למידה 9/0. או אלא אם כן אתה מחפש אינטיאסים שבולעים את הטרף ולא נוגסים... בטירגוט גומברים או איפה שיש סיכוי גדול לגומברים או סתם אם אתה דג מחוץ לעונת האינטיאסים, רצוי לעבוד עם כבל. חבל לקבל פיצוץ ואחרי זמן קצר משתחרר וחוזר בלי קרס. מניסיון... 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 29, 2015, 14:23:04 PM על ידי gaichuk
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
tomer_910
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה על התגובה..אלמד לפעם הבאה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 29, 2015, 14:39:08 PM על ידי tomer_910
|
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
לגבי התפירה, היתי תופר את הסרגוס בצורה דומה אבל את הקרס שליד הזנב הייתי נועץ באזור העצמות של סנפיר השת ולא מעל עמוד הדרה. גם יותר חזק, גם פחות פוגע בסרגוס וגם גורם לו לפרפר יותר בניסיון להתרחק מהכיוון משיכה של הריג.
איכן זה סנפיר השת ? ממך אני מצפה לתמונה , הסבר ומאמר מפורט 
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
לגבי התפירה, היתי תופר את הסרגוס בצורה דומה אבל את הקרס שליד הזנב הייתי נועץ באזור העצמות של סנפיר השת ולא מעל עמוד הדרה. גם יותר חזק, גם פחות פוגע בסרגוס וגם גורם לו לפרפר יותר בניסיון להתרחק מהכיוון משיכה של הריג.
איכן זה סנפיר השת ? ממך אני מצפה לתמונה , הסבר ומאמר מפורט  תחת, אבי, תחת...  סנפיר השת הוא הסנפיר שנמצא בין הזנב לתחת של הדג (להלן "שת"...) מסומן בחץ אדום. האזור שתחום בקו הסגול מכיל את מסרק העצמות ובשילוב עם השריר הגדול שנמצא שםת האזור הזה הופך לאחד המקומות העמידים והחזקים בגוף הדג מה שמאפשר נעיצה טובה ומצד שני הוא נטול איברים חיוניים מה שמאפשר לדג לשרוד לאורך זמן אם עושים את התפירה כמו שצריך 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
tomer_910
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מעולה...למדתי משהו חדש..
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לדעתי נשנשו לך את הדג סרטנים, אבל יכול להיות שבא איזה דג גדול, שם ביס ואז בסרטנים המשיכו. בכל מקרה, תמשיך ותתמיד והגדול גם יתפס 
|
|
|
|
|
|
|
אומנם דוח ללא דג אבל דוח מעניין מאד ומלמד מאד מכל התגובות של החברי פה למדתי ושאפו לכל המלמדים 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
tomer_910
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי נשנשו לך את הדג סרטנים, אבל יכול להיות שבא איזה דג גדול, שם ביס ואז בסרטנים המשיכו. בכל מקרה, תמשיך ותתמיד והגדול גם יתפס  במקרה הראשון קשה לי מאוד להאמין שזה סרטן... הדג היה חי וזה קרה די מהר ככה שלא מאמין שהם ניסו לבוא לנשנש דג חי.. ועוד ביס כזה שהוריד חצי דג זה חייב להיות דג טורף .. במקרה השני כמו שרואים נתפס הסרטן הענק אבל זה שהדג כבר היה חצוי ל2 ורק סודרו הקרסים
|
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רותם לא נראה לי שזה אבוקקה.. הם יותר בקטע של קלמארי חי אבל אי אפשר לדעת.. יש טבלה שמראה לפי הסימנים איזה סוג דג זה.. לפי הטבלה הזאת זה נראה כמו לוקוס נקווה שפעם הבאה יתפס ולא נצטרך לחשוב מה זה היה  מענין אחלה מידע
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2