פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   המלחת פתיון במלח גס |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: המלחת פתיון במלח גס (נקרא 5485 פעמים) |
הדפסה |
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
מתחיל להתפתח דיון מעניין.. "5-אני בא מעולם הביולוגיה והרקמות"לא חשבתי שניפול פה על איזה ביולוג  בכל מקרה זה מאוד מעניין מה שאתה אומר : "4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל "אצלי דווקא היה הרבה יותר עיניין כשהמלחתי את הפתיון.. 
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
מתחיל להתפתח דיון מעניין.. "4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל "אצלי דווקא היה הרבה יותר עיניין כשהמלחתי את הפתיון..  הנושא הפך להיות יותר מעניין ומאתגר חברה שתפו אותנו בנסיון שלכם........ מתי יש עניין ממולח או לא ממולח? השתמשתם בחוט אלסטי או לא??? נעשה כזה מחקר קטן על פיליה בורי, ומה גורם למשיכת הדגים, ריח, צבע, מראה... 
|
|
עריכה אחרונה: יולי 23, 2015, 09:02:48 AM על ידי Amwaj( סאמח)
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #17 ב- : יולי 23, 2015, 09:05:18 AM » |
|
אני מסכים בכל מילה של סאמח, אני גמברי אני ממליח אותו רק בגלל שבהטלה הוא מתפרק רק בגלל זה, וכמו שרשמתי קודם שאני לא ארשום הכל מחדש.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #18 ב- : יולי 23, 2015, 09:09:57 AM » |
|
אני מסכים בכל מילה של סאמח, אני גמברי אני ממליח אותו רק בגלל שבהטלה הוא מתפרק רק בגלל זה, וכמו שרשמתי קודם שאני לא ארשום הכל מחדש.
גומברי במצב תקין שורד יפה בהטלות ללא המלחה אחד הפיתיונות שאני מחזיק קבוע ולא ממליח לפעמים טופר עם השריון ולפעמים בלי השריון
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #19 ב- : יולי 23, 2015, 09:11:13 AM » |
|
לשאלה שימוש בחוט אלסטי, אני משתמש בשני סוגים עבה ודק, גמברי אני משתמש בדק יותר, לפילה בעבה יותר, אחרת העבה יותר עושה נזק לפתיון.
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #20 ב- : יולי 23, 2015, 09:12:45 AM » |
|
יואל אתה צודק במידה ואתה זורק ל10 מטר אבל למרחק גדול יותר הוא לא מחזיק מעמד. רק במידה ואתה משתמש בחוט אלסטי.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אבי בורי שלם מת כפיתיון נוטא לשקוע בגלל משקלו
עקב משקלו פחות ישחק עם הזרם מאשר רצוע מפולטת
לדעתי ככל שיש לפיתיון אפשרות לנוע במים כך גדל
הסיקוי לתפיסה
לדעתי ההמלחה למשך זמן רב גורעת , הפיתיון נהפך לקשה מידי
ההמלחה צריחה להיות במידתיות , לדעתי שעתיים המלחה מספיקים
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #22 ב- : יולי 23, 2015, 09:30:18 AM » |
|
יואל אתה צודק במידה ואתה זורק ל10 מטר אבל למרחק גדול יותר הוא לא מחזיק מעמד. רק במידה ואתה משתמש בחוט אלסטי.
מוטי גומברי ללא חוט אלסטי גם עם הוא מומלח , יעבד את אחיזתו בקרסים לאחר ההטלה אולי לא יתנתק אך יעבד את אחיזתו היפה ולא יוצג כראוי תוך כדי דייג חצי שעה עם רוחות הים הגומברי מתקשה ונעשה נוח לתפירה וכל זה ללא המלחה
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #23 ב- : יולי 23, 2015, 11:02:59 AM » |
|
אז זה אומר שגמברי בהטלה למרחק לא מחזיק טוב, ללא חוט אלסטי......
|
|
|
|
|
אני אף פעם לא ממליח . כשאני משתמש בפילה אני לרוב מוחלט משתמש בפילה של דג שיש באזור בו אני דג וזה הוכיח את עצמו באין ספור פעמיים . חוט אלסטי עוזר מאוד אבל התנאי לכך הוא לעשות פרזנטציה נכונה . לפעמיים חוט אלסטי יכול לגרום לעיבוד תקיפות . חשוב לתת לדג לתקוף את הפיתיון איפה שאתה רוצה ולא מהצד. אני לא חושב שמלח יוריד מאחוזי תפיסה מה שהכי חשוב זה הריח והטריות בלי שום קשר למלח אם יש גומבר באזור שלך אתה תוציא אותו עם או בלי מלח 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
טוב
בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%
כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון
יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה
לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?
המטרה של ההמלחה זה ליבש ולחזק את הפיתיון. אין קשר להטלה. בזמן ההקפאה הקריסטלים הזעירים של הקרח חותכים ופוגעים ברקמות והבשר מתפורר אחרי שמפשירים אותו. אני מסיק ממה שכתבת שאין לך ניסיון עם בורי במלח כי אז לא היית כותב שהריח יורד ממנו...  אין קשר בין אחוז המלח בפיתיון לזה שבים, הפיתיון לא מתנפח וגם לא מתפרק אם לא מפרקים אותו הדגים או הגלים והסחף... כמה דברים: 1-איך אין קשר להטלה? הלא אמרתה "ולחזק את הפתיון"? 2- בהקפאה הפתיון הטרי לא מפסיד חלק מהמרכיבים הטבעיים שלו, אלא יהיה פחות קשה. בשבילך הפתיון הממולח עדיין מסריח, אבל הדג נמשך ממרחקים לפתיון טרי ללא עיבוד עם מלח או סוכר... 3- אם הפתיון לא מתפרק מספיגת מים, אז לא יהיה עמיד יותר מפתיון לא ממולח כי יהיה רך מאוד תוך דקות 4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל  5-אני בא מעולם הביולוגיה והרקמות ברוב המקרים הפיתיון יעמוד בהטלה גם בלי מלח ואפילו בלי החוט האלסטי. זה הזמן במים עם הזרמים והגלים, הסרטנים והדגים שמפרקים אותו תוך זמן קצר... תחזיק בפריזר לאורך זמן פילה בורי שהומלח ופילה בורי ללא טיפול ואז תגיד לי למי נשאר ריח ולמי אין צורה ואין צבע... לא הבנתי את מה שכתבת בסעיף 3. בהמלחה אני מצליח לשמור את הפיתיון מחובר לקרס מספיק זמן עד שמגיע דג . זה יותר ממה שאני משיג אם אני לא ממליח אותו והסרגוס הראשון מפרק אותו תוך 2 דקות... אני בא מעולם הדיג והניסיון המעשי 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
מרום משה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברה לדג לא איכפת אם מלח או בלי כשהוא רעב אז הוא טורף ותמיד הם רעבים גמברי שהוא טרי הוא חזק ולא מתפרק ביחור עם קצת מהקליפה העוטפת אם רוצים לשמר את הגמברי ושלא יסריח אז ממליחים ומי שרוצה שלא יפול מהקרס יכול לעטוף ברשת גומי של נקניקים וזה לא יפול בקשר למלח ולדגים הרי בגרגור לדמויים אין ריח והדגים נתפסים
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אני אף פעם לא ממליח . כשאני משתמש בפילה אני לרוב מוחלט משתמש בפילה של דג שיש באזור בו אני דג וזה הוכיח את עצמו באין ספור פעמיים . חוט אלסטי עוזר מאוד אבל התנאי לכך הוא לעשות פרזנטציה נכונה . לפעמיים חוט אלסטי יכול לגרום לעיבוד תקיפות . חשוב לתת לדג לתקוף את הפיתיון איפה שאתה רוצה ולא מהצד. אני לא חושב שמלח יוריד מאחוזי תפיסה מה שהכי חשוב זה הריח והטריות בלי שום קשר למלח אם יש גומבר באזור שלך אתה תוציא אותו עם או בלי מלח  הלל ציין משהו שהוא נכון מאוד דג שיצא מהמים לצורך פיתיון באותו נקודת זמן , בשרו עדין טרי ומספיק קשה כך שאין במקרה זה צורך בהמלחה להבדיל מפילה או דג שישב במקפיא תקופה מסויימת , משהו משתנה במרקם של הבשר שגורם לבשר הדג להיות רך מידי
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
חברה לדג לא איכפת אם מלח או בלי כשהוא רעב אז הוא טורף ותמיד הם רעבים גמברי שהוא טרי הוא חזק ולא מתפרק ביחור עם קצת מהקליפה העוטפת אם רוצים לשמר את הגמברי ושלא יסריח אז ממליחים ומי שרוצה שלא יפול מהקרס יכול לעטוף ברשת גומי של נקניקים וזה לא יפול בקשר למלח ולדגים הרי בגרגור לדמויים אין ריח והדגים נתפסים
חולק אליך בשני דברים גוברי גם כשהוא טרי , בהטלה יפה יעבד את אחיזתו או יתנתק ללא חוט אלסטי איך אפשר להשוות זירזור , לדייג פיתיונות  בזרזור אתה עובר ממקום למקום מחפש את הדג כשטפעול הדמוי טוב או לא טוב הדג יתקוף או לא יתקוף את הדמוי כשבנוסף יש את אלמנת הרעש שהדמוי עושה בדייג פיתיונות אתה לא מתנייד באותה מידה וצריך למשוך את הדג למקום בו אתה נמצא אין גם את הפקט הרעש בדומה לדמוי
|
|
עריכה אחרונה: יולי 24, 2015, 14:17:05 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
|
בהחלט דיון מעניין.אני יכול להעיד מניסיוני שכשאר דגתי בבורות עם מקרל אז לא המלחתי אותו(כיוון שאין צורך בהטלה חזקה אלא פשוט השלכת החוט כמה מטרים ממני לכיוון הבור מהשובר גלים)בדיג עם מקרל קפוא למחצה היו לי תפיסות נהדרות של סרגוסים יפים.אך כאשר אני הולך על דיג חוף אין לי מנוס אלא להמליח את הפתיון(אינני משתמש בחוט אלסטי).לכן הפתיון חייב להיות עמיד ותפוס חזק על הקרס וכאשר אני משתמש בסקומברי זה הכרחי מאוד לדעתי.ויש מצבים שאני בודק את הפתיון אחרי רבע שעה-20 דקות במים והוא עדיין תפוס יפה שלדעתי אם היה עובר באזור דג רעב בהחלט זה היה מפתה אותו.מנסיוני,המקרל המומלח עובד פחות טוב מהלא מומלח.
לגבי גמברי אני לא ממליח,פשוט מייבש אותו הרבה שעות על עיתונים עד שאני רואה שהוא מפסיק להפריש נוזלים. קלאמרי וסבידה כלל לא ממליח.ויש מצבים שכאשר אני חוזר מהים ועדיין יש לי כמות גדולה של סבידה וקלאמרי אני מחזיר להקפאה(לעיתים גם גמברי)פשוט רואה שהוא עדיין במצב טוב אם כן יחזור להקפאה ואם לא אז שייהנו הדגים בים.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|