פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   המלחת פתיון במלח גס |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: המלחת פתיון במלח גס (נקרא 5488 פעמים) |
הדפסה |
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
חוזר לעיניינים לאט לאט ועלתה בראשי השאלה שוודאי מסקרנת לא מעט חברים שבטח פחדו לשאול או אולי לא העלו בדעתם לשאול : בחודש האחרון בכלל ובלילות האחרונים בפרט יוצאים הרבה חברים לדייג לילה ומנסים לטרגט את הגומבר שלהם  חלקנו מתארגנים על פתיון חי ובועט כגון סרגוס , מרמיר ובורי.. חלקנו עם קלאמרי (רצועות , ראש או שלם).. וחלקנו עם פתיון ממולח (פילה בורי וכו') למה אנחנו ממליחים את הפתיון ? מה רע בפילה לא ממולח ? בבורי מת ושלם ללא מלח ? ומה תפקידו של המלח בכל הסיפור ? במיוחד שיש כאלה שממליחים בשיטות מסויימות כמו 4 שעות באויר הפתוח  שעתיים במקרר  עם נייר נצמד או בנייר כסף..  חברים , זה הזמן לדעת מה עומד מאחורי ים המלח שאנחנו מבזבזים.. 
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
הודעות: 2965
צוות המורים
|
|
הקטע של להמליח את הפתיון זה בשביל להקשות אותו ושיתפס יותר טוב על הקרס, אני בזמנו הייתי ממליח אך ורק גמברי - קלמארי וסבידה אין צורך לפי דעתי שאלה טובה 
|
-------------------------------
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
ההמלחה נעשית בשביל להוציא את הנוזלים מהפיתיון שגורם לפיתיון להתקשות
ולשבת טוב ומסודר על הקרסים
אפשרות נוספת היא להשאיר את הפיתיון בחוץ לזמן מה
אני ממליח בעיקר סרדינים לפיתיון וחתיחות קטנות של דגים
כאשר אני עובד עם קרסים קטנות
בעבודה עם פילה וקרסים גדולות לא תמיד ממליח מהסיבה שיש דגים שהבשר שלהם מספיק קשה ללא המלחה כמו הסרגוס
עם פילה בורי כמעת ולא יצא לי לעבוד , לרוב מעדיף סרדינים שלמים או מקרל שלם
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
השאלה החשובה לדעתי היא, לא בזבוז המלח כמובן.... השאלה היא כמובן אם זו השקעת זמן נכונה או בזבוז זמן.... אך ה-שאלה החשובה היא: האם זה טוב או לא טוב....
ל"הקשיית הפתיון" יתרונות וחסרונות.... נכון אפילו לגבי בצק מקמח או לחם וגם לגבי פילוטה - קשה מידי זה לא בהכרח טוב....
אישית, ככלל נמנעתי מ"הקשייה במלח" של גמברי, קלמרי וצדפות...
שאלת המליון דולר היא: 1. האם בכלל נחוץ 2. האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח
|
-------------------------------
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
שאלת המליון דולר היא: 1. האם בכלל נחוץ 2. האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח
כל הדיון הזה הוא לענות על שאלה מס 2 שלך רפי.. האם תופס יותר או לא ?! האם המלח מושך את הדגים ? מעניין.. 
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
השאלה החשובה לדעתי היא, לא בזבוז המלח כמובן.... השאלה היא כמובן אם זו השקעת זמן נכונה או בזבוז זמן.... אך ה-שאלה החשובה היא: האם זה טוב או לא טוב....
ל"הקשיית הפתיון" יתרונות וחסרונות.... נכון אפילו לגבי בצק מקמח או לחם וגם לגבי פילוטה - קשה מידי זה לא בהכרח טוב....
אישית, ככלל נמנעתי מ"הקשייה במלח" של גמברי, קלמרי וצדפות...
שאלת המליון דולר היא: 1. האם בכלל נחוץ 2. האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח
שאלות טובות שצריך לשאול  אנסה לענות מניסיוני האם בכלל נחוץ == את הקלמארי וסבידות ההמלחה מיותרת, גומברי למינהם אני לא ממליח מפחינת דגי פיתיון כמו שכתבתי יש דגים שבשרם רך מידי ללא המלחה וכתוצאה מכך הפיתיון לא ישב טוב על הקרסים גם כאשר נעשה שימוש בחוט אלסטי דגים כאלו יש לי נטייה להמליח לפרק זמן של שעות ספורות יש דגים שבשרם מספיק קשה ואין צורך ממשי בהמלחה אז אני לא ממליח האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח ? אין לי תשובה בדוקה לנושא אך לדעתי פיתיון טרי + הצגת הפיתיון הם אלו הפרמטרים החשובים יותר והמלחה הוא קלי עזר שגורם לחלק מהפיתיונות להיות מוצגים יפה יותר
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
הודעות: 10102
|
|
אני לא ממליח בכלל פיתיונות לא רואה צורך , גמברי הייתי ממליח פעם , היום בדייג החופי וכל התוספות שיש לא יהיה בעיה בהטלה , עוד דבר נוסף החוט האלסטי עושה עבודה יופי ,עוד דבר שחשוב לדעת כל פילה במידה וזה בורי או סרגוס הקיפול שלו צריך להיות שהבשר הרך נמצא בפנים והעור של הדג בחוץ כך גם סרטנים יותר קשה להם וגם דגים קטנים לא מפרקים את הפיתיון ,סבידה וקלמרי אין צורך בכלל . המלח בטוח לא מוסיף לתפיסות  לפי דעתי בזבוז זמן מה שכן ואין מה לעשות סרדינים אין ברירה 
|
-------------------------------
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 15290
יש אכילות ???
|
|
דגים מתים אני ממליח. עם מלח גס או מלח שולחן, לא משנה... אין מגבלה לכמות המלח והדגים (גם גומברים וגם סרגוסים ופרידות) אוכלים בלי שום בעיה...
דג מת, במיוחד אחרי הקפאה, פשוט מתפורר...
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
הודעות: 2423
|
|
איך להמליח ? כאילו לשים בקופסא נגיד ולשים מלח ? או שיש שיטה אחרת ??
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
מרום משה
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 227
|
|
אולי תנסו במקום מלח אותו דבר עם סוכר ואז תדעו מה הדג מעדיף
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
איך להמליח ? כאילו לשים בקופסא נגיד ולשים מלח ? או שיש שיטה אחרת ??
כך כלי שיכנס לך הפיתיון ופזר עליו את המלח שתדל שיהיה כיסוי טוב של המלח על כל הפיתיון
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
הודעות: 4555
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
הדיון הזה עלה בראשי לא סתם..  בפעמים הבודדות שיצאתי לדייג חוף בשנים האחרונות יצאתי לטרגט גומברים עם פילה בורי ממולח. והיו תוצאות  השנה כבר יצאתי 3 פעמים עם בורים קטנים עד 25 סמ שלמים , קפואים ולא מומלחים ובנתיים התוצאות מאכזבות. אפילו לא נשנוש.. אולי זה מקרה. אולי זה בגלל שתפרתי אותם שלמים ? אולי בגלל שלא הומלחו כלל ? ביציאה הקרובה שלי לדייג גומברים אני מתכנן לבוא עם פילטים בורי מומלחים.. מעניין אותי לדעת האם פילה ממולח עושה עבודה טובה יותר מבורי שלם ולא ממולח.. יש לי נטייה לחשוב שבכל זאת. חוץ מזה שהמלח מקשה את הפתיון הוא פולט ריח וטעם מהפתיון למים ואולי מושך את הדגים הקטנים והטורפים שבסביבה. אולי זו רק תחושה פנימית ואני מכניס לעצמי שטויות לראש.. אבל לכו תדעו 
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
טוב
בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%
כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון
יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה
לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 15290
יש אכילות ???
|
|
טוב
בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%
כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון
יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה
לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?
המטרה של ההמלחה זה ליבש ולחזק את הפיתיון. אין קשר להטלה. בזמן ההקפאה הקריסטלים הזעירים של הקרח חותכים ופוגעים ברקמות והבשר מתפורר אחרי שמפשירים אותו. אני מסיק ממה שכתבת שאין לך ניסיון עם בורי במלח כי אז לא היית כותב שהריח יורד ממנו...  אין קשר בין אחוז המלח בפיתיון לזה שבים, הפיתיון לא מתנפח וגם לא מתפרק אם לא מפרקים אותו הדגים או הגלים והסחף...
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
 |
|
|
טוב
בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%
כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון
יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה
לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?
המטרה של ההמלחה זה ליבש ולחזק את הפיתיון. אין קשר להטלה. בזמן ההקפאה הקריסטלים הזעירים של הקרח חותכים ופוגעים ברקמות והבשר מתפורר אחרי שמפשירים אותו. אני מסיק ממה שכתבת שאין לך ניסיון עם בורי במלח כי אז לא היית כותב שהריח יורד ממנו...  אין קשר בין אחוז המלח בפיתיון לזה שבים, הפיתיון לא מתנפח וגם לא מתפרק אם לא מפרקים אותו הדגים או הגלים והסחף... כמה דברים: 1-איך אין קשר להטלה? הלא אמרתה "ולחזק את הפתיון"? 2- בהקפאה הפתיון הטרי לא מפסיד חלק מהמרכיבים הטבעיים שלו, אלא יהיה פחות קשה. בשבילך הפתיון הממולח עדיין מסריח, אבל הדג נמשך ממרחקים לפתיון טרי ללא עיבוד עם מלח או סוכר... 3- אם הפתיון לא מתפרק מספיגת מים, אז לא יהיה עמיד יותר מפתיון לא ממולח כי יהיה רך מאוד תוך דקות 4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל  5-אני בא מעולם הביולוגיה והרקמות
|
|
עריכה אחרונה: יולי 23, 2015, 07:26:05 AM על ידי Amwaj( סאמח)
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|