פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   דו"חות הדיג מהזמן האחרון |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: דו"חות הדיג מהזמן האחרון (נקרא 2902 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 10/7/2015 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| קלמארי - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | | | | קלמארי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | | | | שרימפס - | סרגוס (סרגוס משורטט) | | | | דג - חתיכות/פילה - מקרל | סרגוס (סרגוס משורטט) | | |
הדו"ח:שלום לכולם.להלן דו"ח דיג שמסכם כמה יציאות דיג שלי בזמן האחרון.המיקום הוא חוף חופית באשקלון,בשעות הערב-לילה.כל הזריקות היו לטווח ה70-80 מטר,הים גלי קצת עובד ובלי סחף רציני ומעצבן,יש לציין שהגעתי מעט לפני החשיכה ע"מ לזהות בורות. הפתיונות בשתי היציאות הראשונות שרימפס שייבשתי במשך כמה שעות על עיתונים(כל כמה שעות החלפתי לעיתונים יבשים)וקלאמרי קפוא וישן.באופן גורף הקלאמרי עבד הכי טוב.בנוסף ביציאה האחרונה החלטתי לנסות מקרל מומלח.(פילטתי מקרל קפוא,הורדתי את הבשר העודף מהפילה,השארתי בערך שני ס"מ בשר+העור של הדג.אח"כ 4 שעות של המלחה במלח דק-בלי החלפת מלח,חיתוך לרצועות והקפאה בקופסאות ע"ג נייר סופג.בים חתכתי לקוביות ע"פי גודל הקרסים שאיתם החלטתי לעבוד.)ביציאת הדיג האחרונה היה חלש מאוד-שעתיים ראשונות אין אפילו נגיעה קטנה..זז רגע הצידה להטיל מימיי,הולך לגלים,נוטל ידיים ומברך.איך שמסיים את הברכה "רופא כל בשר ומפליא לעשות"- ישר מזהה אכילה יפה על המקל..מגלגל החוצה ויש סרגוס נחמד שהחלטתי לשחרר.תודה לאל הסקומברי עובד ומחזיק היטב על הקרס ובעזרת השם בפעמים הבאות נקווה שיביא תוצאות איכותיות.אח"כ התחילו קצת לכרסם את הסקומברי,אך ללא תפיסות(הרבה קטנים).הציוד שאיתו עבדתי-מקל בוסטון אולימפיק בלו 4.20 מטר,רולר טיקה gt7000+חוט 0.45 ניילון של איגואנה,משקולת 160 גרם(אין מה לעשות,רגיל לציוד מסיבי ולא משתמש בשוק לידר,סביבלים וכיו"ב.)קרסים בגדלים 2-6 של מגוון חברות(דייואה,גמקטסו,קאנל ועוד),הבניות מחוט 30 ומחוט 40.הרוב הגדול של האכילות היו על הקרס העליונה.מבנה הריג:משקולת,חצי מטר מעליה קרס באורך 20 ס"מ,למטה תלאי באורך 50 ס"מ..כשזיהיתי ליפופים של התלאי התחתון על החוט הראשי קיצרתי את אורך הבניה ל20-15 ס"מ).לציין שביציאה הראשונה נתפסו הרבה סרגוסים קטנים(על אף שהשתמשתי בקרסים גודל 2!)היו לי לבטים אם לתפור או לא-אך על פי הידוע לי הגזרה הזאת לא חזקה בגומברים לכן וויתרתי על הרעיון. שתהיה שבת שלום לכולם!
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 15290
יש אכילות ???
|
|
יופי של פירוט  בפעם הבאה שיוצא לך סרגוס קטן, תפור אותו על קרס גדול עם כבל. רק אז תדע אם יש או אין שם גומברים 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
דוח חופי מפורט למופת כל הכבוד לך על השיתוף והתובנות עם הפתיונות  סה" היה לך דייג מעניין עם אכילות והנאה  מצטרף לדעה של גיא - תפור סרגוס אחד מה כבר יכול להיות  אולי גומבר של 3 קילו  שאפו 
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
הודעות: 14232
|
|
יוםי של דוח מפורט במיוחד  הסקומברי עובד טוב בעיקר בחורף
|
-------------------------------
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
הודעות: 10102
|
|
יופי של דוח  וגם תפיסות יש ,קטנים אבל טוב להביא גדולים  דוח מפורט ויפה מחכה לדוח הבא 
|
-------------------------------
|
|
|
eyalfarag
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 146
|
|
גם על הסקומברי יכול לצאת גומבר רק שים חתיכה יותר גדולה
|
|
|
|
|
תודה לכולם על התגובות החמות  אייל,חשבתי לתפור חתיכה גדולה על כבל פלדה לגומבר..הבעיה שהסקומברי לא מיועד להמתנה ארוכה מידי..אחרי רבע שעה צריך להוציא ולהחליף פתיון בגלל שהבשר כבר מתפרק מהעור.כבר יצא לי בעבר גומבר קטן(לא שקלתי אותו-ישר שחררתי איך שהוא הגיע אליי בגלל קוטנו).הוא נתפס על חוט 30 ניילון וקרס גודל 4 של קאנל שמיועד לסרגוסים-הוא נתפס בשפה לכן לא חתך את החוט).שבוע טוב לכולם!
|
|
|
|
|
הגומבר הקטן נתפס על חתיכת סקומברי קטנה מומלחת* שרגא,אני יודע שהסקומברי עובד בעיקר בחורף עקב שמנוניותו,אך לפי מה שהבנתי משיחות עם דייגים בהחלט שווה לנסות כשיש בכל עונה ואני מאמין שאם הדגים שם,בייחוד סרגוסים שאוהבים לאכול-גם בקיץ הם ייתקפו.אם למישהו יש משהו לחדש לי בעניין אשמח לדעת.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
דו"ח דיג מקצועי כמו שצריך - עם שיתוף מקצועי נרחב... היה מאוד מעניין, אהבתי  גם את ההקפדה על הברכה וההודיה אהבתי...  כפי שכתבתי כבר היום, עם או בלי תמונות הדוח הוא אותו דוח - ועדיף דוח יותר איכותי ומשתף על פני תמונות.... עם זאת, התמונות הן התיבול ותבלינים תמיד מוסיף עוד קצת צבע, לשיקולך... בהצלחה בבאות... 
|
-------------------------------
|
|
|
|
יפה מאוד דוח אינפורמטיבי שלקח אותי ישר לחוף עם כל הפרטים שתיארתה
כל הכבוד
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 5225
|
|
יפה מאוד  דוח מפורט עם אלמנטים ייחודיים, כמו למשל המקרל הממולח וה... גמברי המיובש  זה מעניין אותי, מדוע לייבש איתו? איך הגעת לזה? האם יש לך ניסיון טוב יותר דווקא עם יבש, בניגוד ליציאה הזו? 
|
-------------------------------
|
|
|
|
רפי היקר אתה צודק בד"כ אני מצלם אשתדל להבא בלי נדר.. אליהו אני מייבש את הגמברי כיוון שבצורה הזאת הוא מאוד עמיד על הקרס,יש הרבה פחות גניבות של קטנים,הוא לא מאבד את ריחו יותר מדי ואכן דניסים וסרגוסים נתפסים עליו יופי.אני מקלף את השריון,מוריד את הראש והרגליים ככה שנישאר רק בשר.פותח עיתון,שם את הגמברי המקולף וסוגר(ככה בעצם הוא עטוף בעיתון גם מלמעלה וגם מלמטה).אחרי 3 שעות בערך העיתונים כבר רטובים מדי ואני מחליף עד שאני רואה שהוא לא מפריש עוד נוזלים והמרקם שלו כמו מסטיק.בים אני מקפיד לתפור חתיכות על הקרס לפחות שלוש פעמים ככה הוא תפוס חזק ויש מקרים שכשאני בא להחליף פתיון אני נלחם עם השאריות בשביל להוריד אותם מהקרס;-)
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5702
|
|
אחלה דווח דייג עים הרבה מיקצוענות  הכי טוב דווח דייג על כול יציאה אבל מה שמתאים לך גבר 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 5983
|
|
תודה על דוח רציני
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
עשיתי דו"ח מרוכז אחד כיוון שלא מצאתי את הפנאי לכתוב דו"חות בנפרד עקב לחץ בעבודה ובכלל..שמחתי מאוד לפרט כמה שיותר כיוון שכמה שיותר אינפורמציה מוצגת בדו"ח כך אנו כדייגים למדים יותר.כל שאלה של חבר פורום(או כל אחד אחר) שיש לי תשובה עליה ואני יכול לעזור אז בחפץ לב! שוב מודה לכולם על התגובות החמות 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|