פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוות דעת |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוות דעת (נקרא 2221 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
חוות דעת
« ב- : יוני 17, 2015, 19:29:30 PM » |
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני לא מכיר אף אחד מהרולרים אבל שים לב לקיבולת החוט והקוטר/טסט שנכנס בהם. לשני הראשונים יש קיבולת חוט סבירה אבל הקוטר נמוך מאד. אם אתה מייעד להם חוט של 0.20 או משהו בסביבה, זה יהיה בסדר. אם אתה רוצה להכניס חוט 0.35 או 0.40, אתה בבעיה. הרולר השלישי כבר עם קיבולת חוט גדולה יותר ובקוטר גדול יותר. השאלה היא אם הוא מתאים לך לחכה ולסט הכולל והייעוד שלה...
פרט קצת על הסט שאתה רוצה לבנות. מה הייעוד והשימוש?
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
אני לא מכיר אף אחד מהרולרים אבל שים לב לקיבולת החוט והקוטר/טסט שנכנס בהם. לשני הראשונים יש קיבולת חוט סבירה אבל הקוטר נמוך מאד. אם אתה מייעד להם חוט של 0.20 או משהו בסביבה, זה יהיה בסדר. אם אתה רוצה להכניס חוט 0.35 או 0.40, אתה בבעיה. הרולר השלישי כבר עם קיבולת חוט גדולה יותר ובקוטר גדול יותר. השאלה היא אם הוא מתאים לך לחכה ולסט הכולל והייעוד שלה...
גיא שלום. אני רוצה לבנות סט המיועד לזריקות רחוקות יחסית ואם זאת שיהיה מספיק חזק להתמודד גם עם דגים רציניים יותר מסרגוסים (גומברים, טרכונים וכו') אני רוצה לשדך לרולר את החכה אלפה לידר. לא הבנתי למה התכוונת לגבי קיבולת החוט והקוטר. לדוגמה ברולר של טורבוקו הקטן יותר נכנס 0.25 310 מטר) אשמח להסבר. ואיך אני שם לב לזה מהפרטים של הרולר(איפה אני צריך להסתכל).. בכל אופן חשבתי לשים עליו חוט בד. 20 או 30 ליברות.. תודה.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
גיא שלום. אני רוצה לבנות סט המיועד לזריקות רחוקות יחסית ואם זאת שיהיה מספיק חזק להתמודד גם עם דגים רציניים יותר מסרגוסים (גומברים, טרכונים וכו') אני רוצה לשדך לרולר את החכה אלפה לידר. לא הבנתי למה התכוונת לגבי קיבולת החוט והקוטר. לדוגמה ברולר של טורבוקו הקטן יותר נכנס 0.25 310 מטר) אשמח להסבר. ואיך אני שם לב לזה מהפרטים של הרולר(איפה אני צריך להסתכל).. בכל אופן חשבתי לשים עליו חוט בד. 20 או 30 ליברות.. תודה. ללכת על גומברים וטרכונים עם חוט של 0.20 או 0.25 ניילון, צריך ניסיון והיכרות עם השטח והדגים. חוט בד 0.20 זה כבר משהו אחר... אם תיקח את הרולר הקטן של טרבוקו (קטן באופן יחסי ל-8000...), 310 מטר שזה אורך חוט מכובד ביותר, ייכנס על הרולר רק אם הוא בקוטר של 0.25 . אם היית מתכנן להעמיס עליו 0.40 למשל, היו נכנסים בו רק 150 מטר ויש מצב שהו אגם לא היה מסדר את החוט כמו שצריך כי הוא מותאם לקטרים קטנים יותר...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #4 ב- : יוני 17, 2015, 20:09:00 PM » |
|
כמו שגיא רשם לך זה נכון מאוד ,הרולר השלישי יהיה טוב לחוטים עבים במיוחד שאתה רוצה לשים חוט בד 30ליב ,ברולרים האחרים הקוטר של החוט הוא נמוך לכן טוב לשים חוט בד אבל דק יותר כמו 0.16 או 0.18 גם צריך להבין שחוט בד הוא חזק יותר אז טוב לשים חוט בד דק גם יהיה כוח וגם טוב להטלות רחוקות ולדגים שאתה רוצה ,אני על חוט 0.16 ניילון יצא לי אבו נפחא של 6 קילו רק צריך לדעת לעבוד נכון .
|
|
|
|
|
 |
|
|
גיא שלום. אני רוצה לבנות סט המיועד לזריקות רחוקות יחסית ואם זאת שיהיה מספיק חזק להתמודד גם עם דגים רציניים יותר מסרגוסים (גומברים, טרכונים וכו') אני רוצה לשדך לרולר את החכה אלפה לידר. לא הבנתי למה התכוונת לגבי קיבולת החוט והקוטר. לדוגמה ברולר של טורבוקו הקטן יותר נכנס 0.25 310 מטר) אשמח להסבר. ואיך אני שם לב לזה מהפרטים של הרולר(איפה אני צריך להסתכל).. בכל אופן חשבתי לשים עליו חוט בד. 20 או 30 ליברות.. תודה. ללכת על גומברים וטרכונים עם חוט של 0.20 או 0.25 ניילון, צריך ניסיון והיכרות עם השטח והדגים. חוט בד 0.20 זה כבר משהו אחר... אם תיקח את הרולר הקטן של טרבוקו (קטן באופן יחסי ל-8000...), 310 מטר שזה אורך חוט מכובד ביותר, ייכנס על הרולר רק אם הוא בקוטר של 0.25 . אם היית מתכנן להעמיס עליו 0.40 למשל, היו נכנסים בו רק 150 מטר ויש מצב שהו אגם לא היה מסדר את החוט כמו שצריך כי הוא מותאם לקטרים קטנים יותר... גיא אז לפי דעתך חוט בד של 20 ליברות יתאים לרולר? מוטי מה אתה אומר על הרולרים שצירפתי? הם נראים לך טובים? במיוחד על הקטן של טורבוקו? כמו שגיא רשם לך זה נכון מאוד ,הרולר השלישי יהיה טוב לחוטים עבים במיוחד שאתה רוצה לשים חוט בד 30ליב ,ברולרים האחרים הקוטר של החוט הוא נמוך לכן טוב לשים חוט בד אבל דק יותר כמו 0.16 או 0.18 גם צריך להבין שחוט בד הוא חזק יותר אז טוב לשים חוט בד דק גם יהיה כוח וגם טוב להטלות רחוקות ולדגים שאתה רוצה ,אני על חוט 0.16 ניילון יצא לי אבו נפחא של 6 קילו רק צריך לדעת לעבוד נכון .
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #6 ב- : יוני 17, 2015, 20:24:01 PM » |
|
אני את הרולרים בוחר לפי אזור דייג דוגמה : יש לי רולרים שהם לשטח חולי ויש לי רולרים למקומות מסולעים כמובן שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו את מה שיש לי , לכן במידה ואתה רוצה לדוג רק במקומות מסולעים אבל גם טוב לדייג בחול הייתי בוחר בדגם האחרון כך תוכל לשים חוט עבה יותר או דק יותר כך אתה יכול לקבל שני דברים ברולר אחד , עוד דבר שהוא לא פחות חשוב כמה שפולות יש ברולר עדיף שיהיה 2 כך תוכל לשים על כל אחד עובי אחר של חוט , בקשר לרולר של טרבוקו הוא רולר טוב אבל כמו שנאמר חוטים דקים יותר כמובן בתוספת של שוק לידר יהיה בסדר גמור יש לי רולר בדיוק אותו דבר רק של חברה אחרת חוט 0.25 עובד טוב גם במקומות מעורבים סלע וחול . אבל שיהיה חוט טוב ולא סתם חוטים .
|
|
|
|
|
אני את הרולרים בוחר לפי אזור דייג דוגמה : יש לי רולרים שהם לשטח חולי ויש לי רולרים למקומות מסולעים כמובן שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו את מה שיש לי , לכן במידה ואתה רוצה לדוג רק במקומות מסולעים אבל גם טוב לדייג בחול הייתי בוחר בדגם האחרון כך תוכל לשים חוט עבה יותר או דק יותר כך אתה יכול לקבל שני דברים ברולר אחד , עוד דבר שהוא לא פחות חשוב כמה שפולות יש ברולר עדיף שיהיה 2 כך תוכל לשים על כל אחד עובי אחר של חוט , בקשר לרולר של טרבוקו הוא רולר טוב אבל כמו שנאמר חוטים דקים יותר כמובן בתוספת של שוק לידר יהיה בסדר גמור יש לי רולר בדיוק אותו דבר רק של חברה אחרת חוט 0.25 עובד טוב גם במקומות מעורבים סלע וחול .
מוטי תודה רבה! סידרת לי את הראש..
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אני את הרולרים בוחר לפי אזור דייג דוגמה : יש לי רולרים שהם לשטח חולי ויש לי רולרים למקומות מסולעים כמובן שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו את מה שיש לי , לכן במידה ואתה רוצה לדוג רק במקומות מסולעים אבל גם טוב לדייג בחול הייתי בוחר בדגם האחרון כך תוכל לשים חוט עבה יותר או דק יותר כך אתה יכול לקבל שני דברים ברולר אחד , עוד דבר שהוא לא פחות חשוב כמה שפולות יש ברולר עדיף שיהיה 2 כך תוכל לשים על כל אחד עובי אחר של חוט , בקשר לרולר של טרבוקו הוא רולר טוב אבל כמו שנאמר חוטים דקים יותר כמובן בתוספת של שוק לידר יהיה בסדר גמור יש לי רולר בדיוק אותו דבר רק של חברה אחרת חוט 0.25 עובד טוב גם במקומות מעורבים סלע וחול .
מוטי תודה רבה! סידרת לי את הראש.. התשובה של מוטי די מכסה את העניין  לשאלתך אם אני חושב שהחוט בד 0.20 יתאים, אין לי מושג. התאמה של חוט בד לרולר זה דבר שאי אפשר לדעת מראש... יש מקרים שרולר איכותי ויקר מחברה מובילה לא יידע להסתדר ולסדר חוט בד, לפעמים הוא יצליח חוט בקוטר מסוים אבל יסתבך עם אחר ולפעמים רולר פשוט וזול יסדר חוט בד יותר יפה מגליל מילוי... סתם דוגמה, שימנו סהרה 3000 שיש לי לא יודע מה לעשות עם חוט בד אבל דיווה סוויפ-פייר 4000 מסדר חוט בד בצורה מדהימה. רולר של פן 9500 עם חוט 80 ליברות בד נראה כמו תאונה אבל אקוודור 8000 של אוקומה מסדר אותו יופי...
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
לידע כללי הרולר הראשון יש לו שפולה נוספת , וכך גם הרולר האחרון , חבל שאין תמונה של השפולה הנוספת כך היה לנו יותר קל לדעת איך השפולה או מה הצורה שלה , כי ברולר של טרבוקו במידה והוא דומה לרולר שיש לי אז השפולה גרפית מכניסה חוט יותר עבה לכן כדי לשלוח גם הודעה למוכר לפני קניה ולברר " זה לא עולה כסף "  במיוחד שיש חוסר בפרטים ............. 
|
|
עריכה אחרונה: יוני 18, 2015, 08:44:40 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
DoronBiton
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
חבר בצוות: האוליגרכים
|
|
אני לא אוהב לעבוד עם חוטים דקים. רולר לדיג כזה, נניח לגומברים, צריך להיות חזק מאסיבי ובעל קיבולת חוט גבוהה...אצלנו בארץ עוד מסתובבות מפלצות של 5-6 קילו, ויחסית לגומבר זה צוללת ! רולר יחסית טוב יכיל 300 מטר של חוט 0.40 לפחות אל תנסה לשים חוטים דקים בדיג כזה, רק הזריקה תקרע את החוט וחוט בד דק זה סבל עם כל הפלונטרים ואי נוחות..או שזה רק אני רולרים היום לא חסר יש רולרים של PENN איכותיים מאוד עם שפולות 8000-9000 אך הם עולים יותר מהמחיר ב EBAY רולר שבאמת הוכיח את עצמו זה GG100 שהא גם יותר יקר אך מאוד איכותי לדיג כזה. אני אישית עובד עם בד 100 ליברות ואני ממש מרוצה ממנו בכל זאת, על רולר אני ממליץ לקנות מהארץ, הכי כיף להתחבר לרולר עוד בחנות, כמו לקנות מכונית קטנה  ככה תוכל להרגיש אותו, לבדוק אם נוח לך להחזיק ולעבוד איתו שיהיה בהצלחה 
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #11 ב- : יוני 18, 2015, 23:28:32 PM » |
|
דורון קצת לא מובן מה שאתה כותב ,כי הבחור שאל שאלה ממש שונה ממה שאתה כותב ומסביר ,100ליברות לדייג גומברים למה מה זה  ?? שים לב מה הבחור שואל ..........  עוד דבר הבחור לא רוצה לדוג אינטיאס .......... מחכה לתשובה ממך .....
|
|
עריכה אחרונה: יוני 18, 2015, 23:38:50 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
אני לא אוהב לעבוד עם חוטים דקים. רולר לדיג כזה, נניח לגומברים, צריך להיות חזק מאסיבי ובעל קיבולת חוט גבוהה...אצלנו בארץ עוד מסתובבות מפלצות של 5-6 קילו, ויחסית לגומבר זה צוללת ! רולר יחסית טוב יכיל 300 מטר של חוט 0.40 לפחות אל תנסה לשים חוטים דקים בדיג כזה, רק הזריקה תקרע את החוט וחוט בד דק זה סבל עם כל הפלונטרים ואי נוחות..או שזה רק אני רולרים היום לא חסר יש רולרים של PENN איכותיים מאוד עם שפולות 8000-9000 אך הם עולים יותר מהמחיר ב EBAY רולר שבאמת הוכיח את עצמו זה GG100 שהא גם יותר יקר אך מאוד איכותי לדיג כזה. אני אישית עובד עם בד 100 ליברות ואני ממש מרוצה ממנו בכל זאת, על רולר אני ממליץ לקנות מהארץ, הכי כיף להתחבר לרולר עוד בחנות, כמו לקנות מכונית קטנה  ככה תוכל להרגיש אותו, לבדוק אם נוח לך להחזיק ולעבוד איתו שיהיה בהצלחה  דורון אנחנו לא בדייג טונות ואינטיאסים , קולה גומברים ותרכונים הרולרים בקישורים יעשו את העבודה , וחוט בד 20 ליברות יספיק בהחלט
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|