ושוב, אנחנו אחרי אירוע פורום מוצלח והגיע הזמן לסכם אבל הכול מתערבב והתשישות שמלווה את היום שאחרי הלילה הלבן מקשה על המחשבה הבהירה והארגון של הפרטים בראש אבל מצד שני גם נותנת תזכורת לכך שהיינו ונהנינו כבכול פעם ושזה לא סתם עייפות החומר

אז הכי פשוט שנתחיל בהתחלה ונתקדם לאורך ציר הזמן דרך שרשרת האירועים מרגע שהוחלט לקיים את התחרות השנתית ועד עכשיו

גם השנה בחרנו ביוני כחודש המתאים לקיום התחרות וברגע שנבחר התאריך התחלנו במרץ עם ארגון ספונסר שבאופן טבעי ולשמחתנו היה זה גנאדי שהשיב בחיוב וללא היסוס

חלק מהדברים היו מוכנים מהשנים הקודמות וחלק נדרש לערוך ולהתאים מכיוון שהשנה החלטנו לנסות ולהתחיל במסורת חדשה - מקצה לדיג מקיאק

אחרי שבשנה שעברה התחרות התקיימה בחוף מזרחי, החלטנו לשנות מיקום והפעם ללכת על אחד החופים המערביים שמהם עלו דיווחים על תפיסות בשבועות האחרונים.
את הרצועה שבה התקיימה התחרות בחרנו מכמה סיבות.
1. הרצועה שאורכה כ-800 מטר מסוגלת להכיל את כול המשתתפים שצפינו שיגיעו (להזכירכם בתחרויות קודמות הגיעו כ-100 איש!).
2. הקרבה לנקודות הגישה לכבישים שמסתעפים לכול הארץ והתשתית במקום (שולחנות, צל, שירותים ומלתחות).
3. במרחק קצר מאד של מטרים ספורים מקו המים יש מדרגה עם נפילה והעומק מושך דגים לקרבת החוף.
4. במשך כשבוע-שבוע וחצי דגמנו את הגזרה והיה אקשן עם תוצאות מגוונות.
אני מודע לכך שחלקכם בוודאי חושב לעצמו שהמקום היה על הפנים מבחינת התוצאות אבל זה היה המצב בכול הכנרת אתמול בבוקר לאחר שביום רביעי היה שינוי במזג האוויר שאת השאריות שלו ראינו בשישי בבוקר.
למרות צוות ניהול גדול ומאורגן עם יכולות ארגון וקימבון, מזג האוויר נמצא מחוץ לרשימת היכולות שלנו...

בהסתכלות מאד צרה וממוקדת בהיבט של התפיסות יש אולי מקום לאכזבה לחלקכם אבל במבט רחב אני חושב שהיה מפגש מהנה ומיוחד שהשאיר טעם של עוד

ובחזרה לקו הזמן...
חמישי בבוקר אני עובר על הרשימות (חברים רשומים וגם של הציוד הנדרש) והתמונה מתחילה להצטייר בראש .
התכנון המקורי היה לנחות בחוף בסביבות 6 בערב אבל עדכון מאנדרי שאמור לנחות ב-3 גורם לי להפעיל את הטורבו בעבודה וב-3 אני כבר בבית מעמיס ציוד ויוצא בכיוון . עצירה במגדל לקניית שק פחמים גדול להזנת שני המנגלים שמביא אנדרי וזמן קצר לאחר מכן אני נוחת בחוף...
אם היה ספק כלשהו למה שאמצא בנקודה, הוא התנדף כמו טבעת עשן ברוח מזרחית...
שורה של שולחנות מסודרים בצמוד לשמשיה הגדולה והמנגלים עומדים בהיכון על קו הזינוק, מוכנים להפעלה בהתראה של דקה

אני לא חושב שיכולתי לבקש שותף הפקות לאירועי המים המתוקים ובכלל מאשר את אנדרי! אין עליך איש

אחה"צ ויש רוח גבית אבל עם מוטיב צפוני, שאריות של שינוי המגמה מהיומיים האחרונים וגלים בגובה 30-40 ס"מ שנעים לאורך המרפסת מצפון לדרום אבל זה מה יש ועם זה ננצח...
פותחים חכות ויורדים לקו המים. טוב נו, אנדרי בתוך המים...

זמן קצר לאחר מכן מגיע אלון ואחריו ג'וזף וינון ואבירם והזרם של חברים מתגבר ולקראת השקיעה אנחנו כבר עשרים איש והשולחנות עמוסים

הגיע הזמן לנוהל 2 דקות ואבירם לוקח פיקוד (טוב נו, מקבל פיקוד

פרנטיק וחברו מתקתקים סלט מדוגם והבירות זורמות

השעות הקרובות קצת מטושטשות אצלי בגלל השילוב של עייפות מצטברת של השבוע והבירות שמשום מה נדבקות לי לידיים ובאיזשהו שלב אני חושב שמה שדיברתי כבר לא היה עברית...
הכרית שבאוטו והמזגן קוראים לי אליהם ואני פורש בתקווה לישון איזו שעה או שעתיים אבל עם העארסמובילים שחולפים כול רגע עם מוסיקה מזעזעת בפול ווליום, האלכוהול בדם והבשר בבטן, אי היכולת להתמתח כמו שצריך והפנסים הכתומים שהצליחו לעבור לי דרך העפעפיים, השינה לא ממש הגיעה ובארבע וקצת אני נשפך החוצה ומגלה שיש ליין של קיאקים מוכנים להשקה, עשרות חברים נוספים הצטרפו ותוך חצי שעה צריך להזניק את המשתתפים

מדליק סיגריה ומבין לפי העשן שעולה לו בעדינות כלפי מעלה שהרוח נפלה . מעיף מבט עם הפנס מהמרפסת לתוך המים ורואה את הקרקעית דרך המים הצלולים ומבין שהולך להיות קשה...
אבל אין מה לעשות.
זו תחרות ומי שיצליח להתגבר על התנאים והמכשולים, יזכה

10 דקות לפני 5 והשמיים מתבהרים והגיע הזמן לתדריך.
תזכורת קלה למשתתפים לגבי החוקים, הבהרת תחומי גזרה ושעת השין ו...GO !!
לצערי הרב ולצער רבים מכם התנאים שהזכרתי קודם לכן עשו את שלהם והיה קשה מאד לשלוף את העדדים היותר גדולים.
הביניות שכמעט ולא נצפו, היו קטנות והססניות.
אפילו השפמנונים שמסתובבים דרך קבע לאורך החופים האלו 24/7 בקושי נראו...
כשסוף סוף התחילה הרוח, השעה החזקה כמעט וחלפה ולדייגי החוף זה פחות שינה אבל מצד הקיאקים התחילו להישמע קריאות ובמרחק ראינו אותם מרימים את הסלים מהמים ומצרפים תפיסות חדשות

התחזית קצת פספסה והחום שנבנה וגבר לאורך השעות עושה את שלו ולאט לאט נושרים משתתפים שהבינו שזה לא זה ושאם אין להם סיכוי בשלב הזה, כנראה שאפשר לוותר...
אני לא מתווכח עם הגישה ומכבד את הבחירות אבל כמו שאמרתי לכולם, בשלב הזה מה שיעזור זה משקל ולא ראשים (או זנבות כמו שאומר דני...) אז תנסו לטרגט את השפמנונים שהתחילו להפגין נוכחות

GO BIG OR GO HOME !!
פשוט ולעניין

השעה 10 מגיעה ומתחילים לשקול דגים.
אצל הקיאקים כצפוי הכמויות גדולות יותר אבל בין דייגי החוף יש כמה שמראים שלמרות הכול כנראה שיש דברים שלא כולנו יודעים ואפילו נותנים פייר פייט לקיאקיסטים

העדדי המפלצתי של צח ברק שהראה 680 גרם על המשקל הדיגיטאלי ועקף אפילו את הבינית הכי גדולה שנשקלה בחוף ייזכר בפנתיאון עוד הרבה זמן...

הדגים נשקלו ונמדדו והתוצאות נרשמו....
צולבים שמות ומתלבטים אם להוריד לצור 2 נקודות סתם (

במקצה החופי זוכה במקום הראשון צח ברק שלא מפסיק להפגיז ולהפתיע, במקום השני שייקה שבפעם הראשונה טועם את חווית האולטרה בכנרת ובמקום השלישי גל פינטו הצעיר שבשקט בשקט עבר לאורך החוף ושלף עדדים מהמים

במקצה הקיאקים עם תוצאה של 83 נקודות בעזרת שני שפמנונים בדקה ה-90 התברג צור למקום הראשון שעקף את אנדרי בנקודה בודדת ובמקום השלישי הפתיע האנדרדוג מהים הלו הוא אבירם

בפרס הדג הגדול שהוסיף גנאדי ברגע האחרון בכדי לפנק, לפנק, לפנק זכו דני הכוכב וג'קי עם ביניות מסוגים שונים

יום שישי והדרך חזרה הביתה ארוכה והפיזור מתחיל במקביל לניקיון השטח ואיסוף הציוד

שקית אשפה אחרי שקית אשפה הן מובלות לכביש והרכב שעובר ואוסף אותן עושה שעות נוספות...
אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו להודות באופן אישי לדימה (טושקאן) שהגיע לייצג את גנאדי במעמד הכרזת הזוכים והענקת הגביעים, המדליות והפרסים אבל גם נשאר עד הסוף ועזר בניקיון והפינוי

אני יודע שזה אתה ורק אתה אבל על הדרך אתה עושה כבוד גם לזה שאתה מייצג

אני רוצה להודות מכאן לחברי לניהול שמלווים את האירועים האלו מתחילת דרכם ועד סיומם, עוזרים ותורמים מזמנם ומרצם ותמיד שם בשבילי ובשביל כולם

תודה מיוחדת לאנדרי שותפי לניהול המים המתוקים שמפגין כול פעם מחדש את יכולות הארגון והתקתוק ועד כמה אפשר להעמיס על רכב אחד

תודה לכול החברים שהגיעו ולקחו חלק בתחרות ובערב שקדם לה, בלעדיכם זה לא היה קורה ולא היתה לזה סיבה לקרות...
שלכם ובשבילכם, מכול הלב

תודה מיוחדת לשניים שלקחו את תפקיד הרישום והגבייה בעמדת הקבלה, איתמר ואופיר הנסיכה

תודה גם לעומרי על התמונות היפיפיות שצילם לאורך התחרות , מהמפגש ועד הכרזת הזוכים

ותודה גדולה, בשמי ובשם ההנהלה והצוות (ואני בטוח שגם בשם הזוכים

חברים,
שמחתי לראות את כולכם, ותיקים וחדשים, דייגים או תיירים, מז'רז'רים או קיאקיסטים ומקווה שניפגש שוב, בעתיד הרחוק או הקרוב, על יבש או על רטוב ורק בשמחות

שלכם,
גיא