פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   הדייג ודג הזהב |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: הדייג ודג הזהב (נקרא 4745 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
חוויה לשנים  מה עוד שהדג עדין חי אצלך בחצר  לי יש באקווריום פורלים קטנים שהבן תפס בדפנה כבר בני שנתיים אתה בטוח שזה פורלים? דג רגיש מאוד וזקוק לתנאים מיוחדים מים זורמים ומאוד קרים קשה לי להאמין שאלו פורלים יש אפשרות לראות תמונה שלהם אם זה אכן פורלים אז אתה מגדל דגים מכשר ומקצועי
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
חוויה לשנים  מה עוד שהדג עדין חי אצלך בחצר  לי יש באקווריום פורלים קטנים שהבן תפס בדפנה כבר בני שנתיים אתה בטוח שאלו פורלים  פורל הוא דג מאוד רגיש מת מהר מאוד לאחר דייג  דג שזקוק לתנאים מאוד מיוחדים כמו מים זורמים מאוד קרים ומאוד נקים יש אפשרות לראות תמונה שלהם? אם אכן מדובר בפורלים אתה מגדל מאוד מוכשר ומיקצועי 
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
חוויה לשנים  מה עוד שהדג עדין חי אצלך בחצר  לי יש באקווריום פורלים קטנים שהבן תפס בדפנה כבר בני שנתיים אתה בטוח שאלו פורלים  פורל הוא דג מאוד רגיש מת מהר מאוד לאחר דייג  דג שזקוק לתנאים מאוד מיוחדים כמו מים זורמים מאוד קרים ומאוד נקים יש אפשרות לראות תמונה שלהם? אם אכן מדובר בפורלים אתה מגדל מאוד מוכשר ומיקצועי  בטוח במאת האחוזים אצלם ואכניס לכאן ויש לי אקווריום של jebo
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 16, 2011, 20:32:11 PM על ידי אביחי
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
חוויה לשנים  מה עוד שהדג עדין חי אצלך בחצר  לי יש באקווריום פורלים קטנים שהבן תפס בדפנה כבר בני שנתיים אתה בטוח שאלו פורלים  פורל הוא דג מאוד רגיש מת מהר מאוד לאחר דייג  דג שזקוק לתנאים מאוד מיוחדים כמו מים זורמים מאוד קרים ומאוד נקים יש אפשרות לראות תמונה שלהם? אם אכן מדובר בפורלים אתה מגדל מאוד מוכשר ומיקצועי  בטוח במאת האחוזים אצלם ואכניס לכאן ויש לי אקווריום של jebo אשמח לראות תמונה זה מענין מאוד אפ פעם לא שמעתי שמישהוא הצלח לגדל פורלים באקווריום או ברכת נוי 
|
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
חוויה לשנים  מה עוד שהדג עדין חי אצלך בחצר  לי יש באקווריום פורלים קטנים שהבן תפס בדפנה כבר בני שנתיים אתה בטוח שאלו פורלים  פורל הוא דג מאוד רגיש מת מהר מאוד לאחר דייג  דג שזקוק לתנאים מאוד מיוחדים כמו מים זורמים מאוד קרים ומאוד נקים יש אפשרות לראות תמונה שלהם? אם אכן מדובר בפורלים אתה מגדל מאוד מוכשר ומיקצועי  בטוח במאת האחוזים אצלם ואכניס לכאן ויש לי אקווריום של jebo אשמח לראות תמונה זה מענין מאוד אפ פעם לא שמעתי שמישהוא הצלח לגדל פורלים באקווריום או ברכת נוי  תמונות    הבן שלי תפס אותם עם רשת של אקווריום בנחל ליד פארק הדיג דפנה
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 16, 2011, 20:38:24 PM על ידי אביחי
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אביחי שבת שלום לפי התמונות ששלחת אילו לא פורלם לדעתי מדובר בביניות קטנות הצבעה שלהם בהיר, סנפירים מחודדים וזקופים והזנב בצורת v אצל הפורלים גם הקטנים צבע הגוף אפור ירקרק עם נקודות שחורות,סנפירים קטנים ומנובנים,והזנבישר עד מעוגל בקצה צירפתי כמה תמונות של פורל שתפסתי לפני קצת פחות מישנה אל תתלהב מהגודל ותרוץ לחפש מדובר במשהוא חריג ביותר  בכל מקרה יכול להיות שאני תועה לגבי מה שיש אצלך באקווריום במידה וכן אני מתנצל 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
דג זהב , דייג מזהב !  יופי של חוויה , הצבע מדהים , גם של הדוח - גם של הדג !  מגיע לו אשה ראויה צור , לך תתפוס ורק תבדוק שהזהב לא יהיה לה בין השיניים.....  תענוג ! 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
דג זהב , דייג מזהב !  יופי של חוויה , הצבע מדהים , גם של הדוח - גם של הדג !  מגיע לו אשה ראויה צור , לך תתפוס ורק תבדוק שהזהב לא יהיה לה בין השיניים.....  תענוג !  יש לו אישה יפיפיה  את הפורל ראית?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
דגי נוי במערכת המים המתוקים בישראל זו תופעה שקיימת זמן רב ולדעתי לא מטופלת בצורה נכונה. בנחלים רבים ובבריכות טבעיות שנשארות כול ימות השנה עם מים ניתן למצוא גופים וטטרות ובשנים האחרונות ישנה תופעה של דגי זהב שמוכנסים לבריכות טבעיות ומקווים ע"י קבוצה של דתיים ששינו כיוון שהיה (ועודנו) מקובל של טבילה במקווה לרחצה במעיינות טבעיים. ה"שיפוץ" הזה שהם עושים כולל שינוי פיזי של מימדי הבריכות,הגישה אליהן ואיכלוסן בדגי זהב שיאכלו את האצות ואת חרקי המים. לפני יותר מ-20 שנה יצא לראות "טלסקופים" (השליירים השחורים עם העיניים הבולטות) ליד "סלע הנמלים" שבין YMCA וחופי מגדל.
לפני כמה שנים תפס ידידי הטוב זיו דג קוי בגשר אריק. הקוי נתפס בגשר אריק ובזמן שהושאר חי במים עם רסן לשמירה על טריות הופיעו לצידו קרפיוני בר ("סאזאן") שהרגישו די בנוח. הדג הזה מצטרף לשורה ארוכה של דגים פולשים ש"גאוני הדור" שברשויות (אגף הדיג המפוקפק ואחותו החורגת רשות הטבע והגנים) הכניסו לנו למים. קרפיון חלק,לינארי,מראה,ספרדי ועוד. קרפיונים אסייתיים וקרפיוני עשב למיניהם כדוגמת הכסיף שפל-עין,ה"אמור" וקרפיון העשב. הפורל הטעים שמכסח את החפפים והביניות בנחלי הצפון ונהנה מהגנה מלאה של אזורי הרי אסון ("שמורות טבע"). הצלופח האירופי שגם טורף ולא רק מנקה את הקרקעית. החדקן (ה"קטן" שבמשפחה. מגיע רק עד ל-10-12 קילו המסכן...) הבורים על כל סוגיהם שמגיעים למימדים שלא נראים בים... המוסר המלכותי שמסתפח ללהקות הדגיגים הנ"ל ונאסף בשפכי הנהרות ביחד איתם. טורף עדין שמגיע ל-20 קילו ויותר... הלברק (שכרגע רק שומעים ועדיין לא ראינו הוכחות...) המוסר האדום (RED DRUM) שכבר נצפה בכנרת ... הפרץ' האוסטרלי (SILVER PERCH) שנבדק בבריכות הדיג האינטנסיבי לפני מספר שנים . הרעיון נכשל אבל הדג שרד... הגמבוזיה הקטנה שמחסלת יתושים וגם דגיגים של אחרים... ועכשיו הופיעו שני נציגים נוספים שאפילו הדייגים מודעים לסיכון שהם טומנים בחובם-הברמונדי והבאס. אם הזיהוי של "אנשי השטח שלי" נכון,ההתחלה של הסוף זה כאן... שואת נסיכת הנילוס בגרסה הישראלית...
הרשימה הזו ועוד סיפורים מסמרי שיער מבית היוצר של "אגף הדיג את הרשות בע"מ " מוכיחים לדעתי מעל כל צל של ספק שאין על מי לסמוך. חוסר מקצועיות,עצלנות,בזבזנות ובורות הם רק חלק ממכלול התחלואים שמאפיינים את הצמד הזה. במחשבה שניה,כנראה שהם המינים הפולשים הראשונים . אחריהם הדרך לפולשים האחרים כבר היתה סלולה...
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אביחי, לפי התמונות שהעלת נראה שהדגים אינם פורלים אבל עדיין לא הצלחתי לזהות בודאות את סוגם. יש מצב לתמונות תקריב של הראש בעיקר מכיוונים שונים? ההימור שלי כרגע הוא שאלו דגי חפף אבל אשמח לתמונות נוספות 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
לקח לי שעתיים לצלם את התמונות האילו  כשהבן תפס אותם בנחל שצמוד (עובר דרך הברכות ) אחד מהמגדלים אמר לי שאילו צאצאים של פורל בתמונות לא רואים אבל יש להם גוון של סגול\ירוק בחלק העליון של הגוף אנסה לצלם שוב נ.ב צור כבוד על הבהמה,  כשעשיתי פלי פישינג בסלובניה הכי גדול שהצלחתי לתפוס היה של שני קילו
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 17, 2011, 12:44:41 PM על ידי אביחי
|
|
|
|
|
איל הלפרין
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
58
|
|
תפיסה מיוחדת מאד.. תודה על השיתוף 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לראות ולהתמוגג צור..... בהתחלה ולמקרא הכותרת, חשבתי שהחלמת כליל באורח פלא וכבר יצאת ותפסת.... מה שכן- ברור שמצב הרוח שלך לא זקוק להחלמה  תענוג לקרוא את הסיפור, ואיזה יופי לראות בתמונה את החיבור של הילדה אל הדג...
|
|
|
|
|
יופי של דוח אחינו מקווה שאתה מתאושש ומרגיש טוב מקווה שניפגש בקרוב ( אדבר איתך בטלפון ) 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|