פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוטי בד בדייג חופי שווה את התחביב או לא שווה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוטי בד בדייג חופי שווה את התחביב או לא שווה (נקרא 9792 פעמים) |
הדפסה |
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
לאחרונה התחלתי לדוג דייג חופי עם חוט בד
כשבשתי יציאות אחרונות היו לי תפיסות של דגים על חוט בד
יש לומר שההרגשה של תפיסת דג עם חוט בד ממצא את התחביב עד תום מפחינתי
כיוון שהסכיננו בתחביב , ולאור העובדה שיש גם חסרונות לחוט בד
האים לדעתכם יתרונותיו של חוט בד עולות על חסרונותיו , או להיפך
כאשר ההנאה של התפיסה עומד בראש סולם העדיפויות
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אם אתה מוצא חוט בד שעושה לך את העבודה כמו שצריך בלי פלונטרים ומסתדר לך טוב על הרולר, שווה בהחלט  אני עובד לאחרונה עם שתי חכות קלות יחסית עם רולר 4000 וחוט בד 0.20 ממ ונהנה מכול רגע  ברולרים הגדולים יותר (80-90) אני עדיין עם ניילון.
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
אם אתה מוצא חוט בד שעושה לך את העבודה כמו שצריך בלי פלונטרים ומסתדר לך טוב על הרולר, שווה בהחלט  אני עובד לאחרונה עם שתי חכות קלות יחסית עם רולר 4000 וחוט בד 0.20 ממ ונהנה מכול רגע  ברולרים הגדולים יותר (80-90) אני עדיין עם ניילון. התחלתי עם חוט בד עבה על הרולר 7000 החופי שלי וההרגשה נהדרת בתפיסה של דג בסוף שבוע הקרוב יחנך חוט בד 0.17 mm בפעם הראשונה הרולר שברשותי קיימת שפולה לחוטי בד כך שאין סיבה שלא היתנהג טוב גם עם חוט בד בקוטר 0.17 ממ לדעתי ההנאה מתפיסה עם חוט בד עולה על מגרעותיו
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
כבר כמה שנים שעל החכות חוף שלי יש חוטי בד בלבד למרות שבקושי הולך לדיג חוף (אחת לכמה חודשים ) ברגע שהחלפתי אי אפשר לחזור מרחקי זריקה השתפרו משמעותית הרגש להכל הרבה יותר טוב השליטה בדג יותר טובה לידר ארוך ואין שןם פלונטר עם הקרסים עובר חלק בטבעות הגדולות של חכות החוף עובד עם החוטים הזולים מאיבי
|
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כמובן יואל שלעבוד בחוטי בד זה כיף גדול במיוחד שדג יש בצד השני , אבל צריך לדעת גם שיש דברים טובים ויש דברים שלא וצריך לדעת להשתמש בחוט בד , שזה אומר כך זה מצבים שאני היום לא עובד בחוטי בד וזה מניסיון אישי : 1 - במצב ויש הרבה דייגים באזור זה אסון . 2 - במצב שעובדים בים שהוא גלי מאוד רוב הזמן החכה משחקת בגלל חוסר אלסטיות בחוט . 3 - בעניין של מרחקי הטלה לא ראיתי הבדל גדול . מה שכן קוטר קטן וכוח של החוט הרבה יותר טוב מחוט ניילון , פלונטרים בחוטי בד זה היה מבזבז לי זמן דייג ותמיד הבעיות מתחילות בשעה שאתה הכי מחכה , אבל בים פלטה זה כיף גדול כי אז אתה מרגיש כל דבר , עוד דבר טוב במרחקי הטלה רחוקים אתה מרגיש כל נגיע בחוט שזה חלק מאוד חשוב שזה מה שלא קורה בחוט ניילון . לכן אני אומר זה עניין אישי לכל אחד והכי חשוב שאתה נהנה אז גם אנחנו 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
כמובן יואל שלעבוד בחוטי בד זה כיף גדול במיוחד שדג יש בצד השני ,אבל צריך לדעת גם שיש דברים טובים ויש דברים שלא וצריך לדעת להשתמש בחוט בד , שזה אומר כך זה מצבים שאני היום לא עובד בחוטי בד וזה מניסיון אישי : 1 - במצב ויש הרבה דייגים באזור זה אסון . 2 - במצב שעובדים בים שהוא גלי מאוד רוב הזמן החכה משחקת בגלל חוסר אלסטיות בחוט . 3 - בעניין של מרחקי הטלה לא ראיתי הבדל גדול . מה שכן קוטר קטן וכוח של החוט הרבה יותר טוב מחוט ניילון , פלונטרים בחוטי בד זה היה מבזבז לי זמן דייג ותמיד הבעיות מתחילות בשעה שאתה הכי מחכה , אבל בים פלטה זה כיף גדול כי אז אתה מרגיש כל דבר , עוד דבר טוב במרחקי הטלה רחוקים אתה מרגיש כל נגיע בחוט שזה חלק מאוד חשוב שזה מה שלא קורה בחוט ניילון . לכן אני אומר זה עניין אישי לכל אחד והכי חשוב שאתה נהנה אז גם אנחנו  מול עני עומד ההנאה באת תפיסת דג עם חוט בד אל מול מגרעותיו של חוט זה ואכן ציינת זאת יפה , אוסיף למיגרעות שלרוב חוט בד יקר יותר מחוט ניילון
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כמובן יואל שלעבוד בחוטי בד זה כיף גדול במיוחד שדג יש בצד השני ,אבל צריך לדעת גם שיש דברים טובים ויש דברים שלא וצריך לדעת להשתמש בחוט בד , שזה אומר כך זה מצבים שאני היום לא עובד בחוטי בד וזה מניסיון אישי : 1 - במצב ויש הרבה דייגים באזור זה אסון . 2 - במצב שעובדים בים שהוא גלי מאוד רוב הזמן החכה משחקת בגלל חוסר אלסטיות בחוט . 3 - בעניין של מרחקי הטלה לא ראיתי הבדל גדול . מה שכן קוטר קטן וכוח של החוט הרבה יותר טוב מחוט ניילון , פלונטרים בחוטי בד זה היה מבזבז לי זמן דייג ותמיד הבעיות מתחילות בשעה שאתה הכי מחכה , אבל בים פלטה זה כיף גדול כי אז אתה מרגיש כל דבר , עוד דבר טוב במרחקי הטלה רחוקים אתה מרגיש כל נגיע בחוט שזה חלק מאוד חשוב שזה מה שלא קורה בחוט ניילון . לכן אני אומר זה עניין אישי לכל אחד והכי חשוב שאתה נהנה אז גם אנחנו  מול עני עומד ההנאה באת תפיסת דג עם חוט בד אל מול מגרעותיו של חוט זה ואכן ציינת זאת יפה , אוסיף למיגרעות שלרוב חוט בד יקר יותר מחוט ניילון אבל כמו שאומרים יואל ההנאה באה לפני הכל, כך יקר או לא זה עניין אישי אבל זה חלק מהכיף 
|
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אולי זה אני שלא מבין, אבל מה החשיבות של לזהות כל אכילה קטנה?
גם ככה אני מחכה לתקיפה רצינית לפני ההוק סט אז למה שיהיה לי אכפת אם הדג מנשנש קצת בלי להתחייב?
אין לי מושג לגבי ההרגשה של דיג עם חוט בד, אני עובד עם ציוד זול יחסית ולא נראה לי שאני אשקיע עד כדי כך, אבל באמת מעניין אותי להבין את החשיבות של זה.
ובלי קשר, אם זה מה שבא לך - לך על זה. כמות השטויות שקניתי בחיים רק כי זה עשה לי כיף לשחק איתן היא אדירה ואני לא מתחרט לרגע.
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
גם ככה אני מחכה לתקיפה רצינית לפני ההוק סט אז למה שיהיה לי אכפת אם הדג מנשנש קצת בלי להתחייב?
אין לי מושג לגבי ההרגשה של דיג עם חוט בד, אני עובד עם ציוד זול יחסית ולא נראה לי שאני אשקיע עד כדי כך, אבל באמת מעניין אותי להבין את החשיבות של זה.
ובלי קשר, אם זה מה שבא לך - לך על זה. כמות השטויות שקניתי בחיים רק כי זה עשה לי כיף לשחק איתן היא אדירה ואני לא מתחרט לרגע.
אני יכול לתת לך דוגמה בגלל שהחוט אין לא זיכרון (חוט בד )אז כל נגיע של הדג בקרס אתה ישר מרגיש , במרחקים הקצרים של עד 100 מטר לי אישית לא היה בעיה בזיהוי אכילות של חוט ניילון ,אבל במרחקים של 150 מטר + בחוט ניילון יכול הדג להיות תפוס בקרס ואתה אפילו לא יודע שיש דג , במידה ואתה תופס דג גדול אז באמת שזה לא חשוב ניילון או בד .
|
|
|
|
|
אני עובד מעל שנה עם חוט בד ברולר הראשי עברתי איתו עונה שלמה הוא שימש אותי לאינטיאסים ללברקים גומברים ו.... בים פלטה גם בים של 3 מטר אין לי שום תלונות אני מרוצה במרחקים של 300 מטר + כמו בקרוב של 10 מטר עם אתה דג למרחקים אין על החוט בד אני אישית השקעתי על החוט בד (30 LB) אין מה להשוות בד וניילון באותו קוטר שווה להשקיעה בבד עם אתה יוצא הרבה לים אם לא תישאר עם ניילון הבעיה היחידה איתו זה שהיא אפשר לעבוד איתו בשוכב 
|
|
עריכה אחרונה: מאי 11, 2015, 23:04:52 PM על ידי הלל-ירושלים
|
|
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני יכול לתת לך דוגמה בגלל שהחוט אין לא זיכרון (חוט בד )אז כל נגיע של הדג בקרס אתה ישר מרגיש , במרחקים הקצרים של עד 100 מטר לי אישית לא היה בעיה בזיהוי אכילות של חוט ניילון ,אבל במרחקים של 150 מטר + בחוט ניילון יכול הדג להיות תפוס בקרס ואתה אפילו לא יודע שיש דג , במידה ואתה תופס דג גדול אז באמת שזה לא חשוב ניילון או בד . זה בהחלט מסביר את העניין, אף פעם לא עברתי את ה 80-100 מטר ותמיד זיהיתי אכילות, גם של טלוויזיות ועוד על הבוסטון אולימפיק שלי. למאה חמישים אני לא זורק וגם לא מוציא בלונים.
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
 |
|
|
אני יכול לתת לך דוגמה בגלל שהחוט אין לא זיכרון (חוט בד )אז כל נגיע של הדג בקרס אתה ישר מרגיש , במרחקים הקצרים של עד 100 מטר לי אישית לא היה בעיה בזיהוי אכילות של חוט ניילון ,אבל במרחקים של 150 מטר + בחוט ניילון יכול הדג להיות תפוס בקרס ואתה אפילו לא יודע שיש דג , במידה ואתה תופס דג גדול אז באמת שזה לא חשוב ניילון או בד . הדגש הוא בתפיסה עצמה של הדג ומה שאתה מרגיש באת הוצאת הדג עם חוט בד אתה מרגיש את כל תנועה של הדג , וכל פרפור שלו מה שמעצים את ההנאה בהוצאת הדג להבדיל מחוט ניילון שהוא גמיש ובולע את הפירפורים והתנועות שלו בתחביב כמו בתחביב צריך למקסם את ההנאה , וחוט בד ממקסם את ההנאה בתפיסה של הדג והוצאתו החוצה
|
|
עריכה אחרונה: מאי 12, 2015, 11:32:12 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
מישה תודה את הקשירה עשיתי פלוס משיכה יפה והכל בסדר
|
|
|
|
|
הפוסט הזה ממש לעניין, עד עכשיו עבדתי עם חוט ניילון (בצבע כחול) , לאחרונה חשבתי לעצמי לעבור לחוט בד אז הזמנתי את החוט הבא קישור לחוט בד80lb 300m קיבלתי את החוט אך הבעיה שעברו שבועיים ואני קצת חושש החוט הזה מחליף צבעים בכל כמה מטרים(ממש צבעוני, לא שמתי לב בעת ההזמנה). השאלה היא האם זה תקין ? בכל זאת הדגים רואים את החוט, במיוחד אם הוא צבעוני... השאלה השנייה היא לגבי הריג , האם גם אותו לבנות עם חוט בד או להשתמש בחוט ניילון ? תודה.
|
|
עריכה אחרונה: מאי 13, 2015, 12:09:29 PM על ידי michael1234
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה