נחמד יהיה לנסות את פיתיון התולעים בדיג בורי בשיטת הבולונז. אני בספק גדול אם תהיה לכך הצלחה גדולה מדיג מסורתי של בורי בשיטות השונות בארץ בפיתיון קמחי כמו פיתה , לחם ודומיהם.
הם שם חיים בעולם משלהם עם מגוון הדגים שיש להם , שם הכל יכול לקרות. אני סקפטי לגבי הצלחת השיטה הספציפית הניראת בסרטון בחופי ארצנו ובדיג חופי בפרט עם תולעים כפיתיון.
מאוד מוזר לי הקטע שלבורי על תולעים... עד היום סברתי שבורי אוכל רק בצק....
במחשבה שניה, כבר תפסתי אראסים על רדס (קפצנים) מהחוף בזמן שטרגטתי סרגוסים, וגם אראסים בבולוס יום על גמברי (גם בזמן שטרגטתי סרגוסים), אז למה שבורי לא יאכל תולעים...
אני מניח אמיר, שבכל זאת ולפחות בארץ, בורי זה עדיין על בוס ובצק/לחם- או כמו שציין טל על קרסים מגולגלות על פיתה (לא ממש דייג אמיתי בעיני, יותר דומה לחטיפה).
מאוד מוזר לי הקטע שלבורי על תולעים... עד היום סברתי שבורי אוכל רק בצק....
במחשבה שניה, כבר תפסתי אראסים על רדס (קפצנים) מהחוף בזמן שטרגטתי סרגוסים, וגם אראסים בבולוס יום על גמברי (גם בזמן שטרגטתי סרגוסים), אז למה שבורי לא יאכל תולעים...
אני מניח אמיר, שבכל זאת ולפחות בארץ, בורי זה עדיין על בוס ובצק/לחם- או כמו שציין טל על קרסים מגולגלות על פיתה (לא ממש דייג אמיתי בעיני, יותר דומה לחטיפה).
מאוד מוזר לי הקטע שלבורי על תולעים... עד היום סברתי שבורי אוכל רק בצק....
במחשבה שניה, כבר תפסתי אראסים על רדס (קפצנים) מהחוף בזמן שטרגטתי סרגוסים, וגם אראסים בבולוס יום על גמברי (גם בזמן שטרגטתי סרגוסים), אז למה שבורי לא יאכל תולעים...
אני מניח אמיר, שבכל זאת ולפחות בארץ, בורי זה עדיין על בוס ובצק/לחם- או כמו שציין טל על קרסים מגולגלות על פיתה (לא ממש דייג אמיתי בעיני, יותר דומה לחטיפה).
למה, בטבע לבורי יש בצק?
אני מאמין שצריך לנסות.
בצק אין לו , לפחות לא בצורה טבעית.
מה שכן הוא שבורי אוכל בפלג המים העליון לרוב , שם אין תולעים. בורי נחשב דג מלוכלך , כלומר אוכל שאריות , אצות , וכל דבר שאיננו בשרי לכן הוא יכול להתקיים ולהתרבות אפילו במקומות העכורים והמזוהמים ביותר כדוגמת הקישון והנמל. לכן גם ישנה סטיגמה (אולי מוצדקת) שהוא דג מזוהם למאכל גם כן ונדבק בו כל דבר שצף במים כגון נפט ומוצריו...
על כן הספק הגדול לגבי הבורי "הארץ ישראלי" שיתעניין בתועלת כמאכל.
מאוד מוזר לי הקטע שלבורי על תולעים... עד היום סברתי שבורי אוכל רק בצק....
במחשבה שניה, כבר תפסתי אראסים על רדס (קפצנים) מהחוף בזמן שטרגטתי סרגוסים, וגם אראסים בבולוס יום על גמברי (גם בזמן שטרגטתי סרגוסים), אז למה שבורי לא יאכל תולעים...
אני מניח אמיר, שבכל זאת ולפחות בארץ, בורי זה עדיין על בוס ובצק/לחם- או כמו שציין טל על קרסים מגולגלות על פיתה (לא ממש דייג אמיתי בעיני, יותר דומה לחטיפה).
למה, בטבע לבורי יש בצק?
אני מאמין שצריך לנסות.
בצק אין לו , לפחות לא בצורה טבעית.
מה שכן הוא שבורי אוכל בפלג המים העליון לרוב , שם אין תולעים. בורי נחשב דג מלוכלך , כלומר אוכל שאריות , אצות , וכל דבר שאיננו בשרי לכן הוא יכול להתקיים ולהתרבות אפילו במקומות העכורים והמזוהמים ביותר כדוגמת הקישון והנמל. לכן גם ישנה סטיגמה (אולי מוצדקת) שהוא דג מזוהם למאכל גם כן ונדבק בו כל דבר שצף במים כגון נפט ומוצריו...
על כן הספק הגדול לגבי הבורי "הארץ ישראלי" שיתעניין בתועלת כמאכל.
קודם כל ,מה זה בורי "ארץ ישראלי"?
בורי ,זה בורי ,זה בורי ,אני כבר שמעתי על המון דברים שיעבדו רק בחו"ל ואחרי שהתחילו וניסו אותם פה עבדו באותה צורה בכמה שנים האחרונות. לא כל כך מסכים שבורי אוכל לרוב בפלג המים העליון ,הוא אוכל איפה שיש אוכל וכמו כל בעל חיים הוא "יתפשר" על אוכל בשרי בלי שום בעיה (אצלנו בדייג חופי יצאו כבר מספר מועט של בורי על גמברי).
מה שכן הוא שבורי אוכל בפלג המים העליון לרוב , שם אין תולעים. על כן הספק הגדול לגבי הבורי "הארץ ישראלי" שיתעניין בתועלת כמאכל.
בורי שאוכל בגובה פני המים ניזון גם מכול החרקים ושאר החרמייקסים שיושבים על,ליד,בתוך ומסביב לאצות שצפות. יותר מזה,אני די משוכנע שהם אפילו נמשכים לאצות הצפות בגלל אותו המזון ... חוץ מזה שבורי אוכל גם בקרקעית ואפילו די הרבה. תראו את דייגי הקפיצים במרינות ודייגי הבוס שממש מגרדים את הקרקע ללא מצוף בחיפוש (ומציאת!) הבורי...
הסקפטיות שלי באה מכיוון אחר. איזה תולעת תשרוד את כול דגי החוף הרגילים עד שיואיל בטובו לעבור איזה בורי?? בסרטון הם מוציאים בורי כאילו שהיו סרגוסים ואת הסרגוסים כאילו שהיו לוקוסים...
בשבילי בורי זה בכנרת,על קפיצים בקרקעית. ובגדלים כאלו...
עריכה אחרונה: אוגוסט 22, 2011, 16:44:32 PM על ידי gaichuk
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
מאוד מוזר לי הקטע שלבורי על תולעים... עד היום סברתי שבורי אוכל רק בצק....
במחשבה שניה, כבר תפסתי אראסים על רדס (קפצנים) מהחוף בזמן שטרגטתי סרגוסים, וגם אראסים בבולוס יום על גמברי (גם בזמן שטרגטתי סרגוסים), אז למה שבורי לא יאכל תולעים...
אני מניח אמיר, שבכל זאת ולפחות בארץ, בורי זה עדיין על בוס ובצק/לחם- או כמו שציין טל על קרסים מגולגלות על פיתה (לא ממש דייג אמיתי בעיני, יותר דומה לחטיפה).
למה, בטבע לבורי יש בצק?
אני מאמין שצריך לנסות.
בצק אין לו , לפחות לא בצורה טבעית.
מה שכן הוא שבורי אוכל בפלג המים העליון לרוב , שם אין תולעים. בורי נחשב דג מלוכלך , כלומר אוכל שאריות , אצות , וכל דבר שאיננו בשרי לכן הוא יכול להתקיים ולהתרבות אפילו במקומות העכורים והמזוהמים ביותר כדוגמת הקישון והנמל. לכן גם ישנה סטיגמה (אולי מוצדקת) שהוא דג מזוהם למאכל גם כן ונדבק בו כל דבר שצף במים כגון נפט ומוצריו...
על כן הספק הגדול לגבי הבורי "הארץ ישראלי" שיתעניין בתועלת כמאכל.
קודם כל ,מה זה בורי "ארץ ישראלי"?
בורי ,זה בורי ,זה בורי ,אני כבר שמעתי על המון דברים שיעבדו רק בחו"ל ואחרי שהתחילו וניסו אותם פה עבדו באותה צורה בכמה שנים האחרונות. לא כל כך מסכים שבורי אוכל לרוב בפלג המים העליון ,הוא אוכל איפה שיש אוכל וכמו כל בעל חיים הוא "יתפשר" על אוכל בשרי בלי שום בעיה (אצלנו בדייג חופי יצאו כבר מספר מועט של בורי על גמברי).
אכן הבורי אוכל בטבע גם בפלג המים התחתון , כלומר מהקרקעית או ממש מעליה. בורי גם נמצא בחלק מהזמן בתוך מחילות ומערות קטנות , וגדולות יותר. בורי גם שוחה בלהקות המונה פריטים בודדים ולפעמים בלהקות של עשרות ויותר.
מה שהניסיון לימד אותי הוא שאם יבקשו מכל אחד מאיתנו ללכת ולתפוס בורי , רובנו הגדול יחפש את הבורי בשיטת מלכודת הקרסים , קרסים בפלג המים העליון , בפיתיונות קמחיים שונים ובעוד שיטות מגוונות באותו הסגנון....רובנו ולרוב.
גם השיטה האסורה - החטיפה , המקובלת לצערי בקרב דיגי הבורי מסתמכת על כך שבורי נמצא בפלג המים העליון , ושם אכן עובדת השיטה לרוב.
כך אני מכיר את הדרך לטרגט את דג הבורי , וכך גם רוב הדיגים אתם ועליהם גדלתי. באם נתפס ו\או ייתפס בורי בשיטות אחרות ומגוונות יותר בעלות מגוון פיתיונות גדול יותר ובשרניות יותר (גמברי , תולעים וכדומה...) ושיטות אלה יהפכו להיות חלק עיקרי בדיג דג הבורי אז הרווחנו כולנו , ואולי גם הדג עצמו שירוויח את הפתיונות שלנו כקינוח או כארוחה עיקרית כשינוי בתפריט...הלוואי.
קדימה , נשאר רק ליישם את השיטה והפיתיון הנראה בסרטון כאן למעלה על "הבורי הארץ ישראלי" שלנו ולו למען הספורט בלבד, וכמובן לדווח.
השאלה בשורה התחתונה היא איזה סוג תולעת זאת , בוודאות שבורי יאכל תולעת שתתאים לו . עניין המרחק הוא גם חשוב , הם מטילים על מקל חוף זריקה רצינית - פעולה לא פשוטה גם עם בולונז . אולי בימים שהבורי מאחורי הגלים במרחק סביר מהחוף ניתן יהיה לטרגט אותם בעזרת תולעים .
לדעתי צריך חכת חוף עדינה וארוכה עם חוט 30-35 ומצוף הטלה קטן וקרס 9-10 . אם יהיה לי זמן מבטיח לנסות ולדווח . דבר נוסף הגודל של הדג לא עושה חשק לתפוס אותו אין חתיכות יפות בכלל יותר טוב בבוס