בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  כוונת משרד החקלאות להגביל דיג ברובה צלילה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כוונת משרד החקלאות להגביל דיג ברובה צלילה  (נקרא 15745 פעמים) הדפסה
רון שלם
מתעניין
*

מנותק מנותק

לכל הדייגים שלום.
משרד החקלאות אגף הדיג הכריז על כוונתו להגביל דיג ברובה צלילה ללא אמצעי נשימה מלאכותיים. כל בעלי רשיונות הדיג קיבלו את ההודעה. מצ"ב מכתב ששלחתי למנהל בכיר באגף הדיג, מר ניר פרוימן. אם הנכם מסכימים עם התוכן, אנא הפיצו ושתפו ברשתות החברתיות, והצטרפו למאבק נגד הפגיעה בדיגים הספורטיביים.
 IP: [ מחובר ]
akajo
חבר פורום
**

מנותק מנותק

רון שלום,
תוכל לצרף גם את המכתב שקיבלת מאגף הדייג?
בדיוק עמדתי לשלוח את טופס הבקשה לרשיון דייג בצלילה חפשית....
תודה
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מכתב מרשים ומנומק.

בהצלחה
אודי דגן

חבר פורום
**

מנותק מנותק

גם אני כתבתי מכתב באותו העניין בדיוק :

יוזמה ברוכה ! להתקשר על כל דבר קטן ולתת להם להבין שיש דייגים שאכפת להם !!
במסגרת הלחץ שיש להפעיל עליהם שלחתי גם אני מכתב לאגף הדייג שזו לשונו :

אג"נ
משרד החקלאות אגף הדייג שלום

כצולל חופשי, שנהנה מיופיו של הנוף התת מימי, ואף עוסק לעיתים בדייג עם רובה, עלי להלין על צורת האכיפה המוצעת בתקנה החדשה האוסרת דייג ברובה תת מימי מה 1 למאי ועד ה 15 ביוני.
עלי לפתוח בהצהרה כי התקנה חשובה מאין כמוה לשמירה על הדגה בחופי ארצנו ומטרתה ברורה ואני בעדה, אך באותו הזמן אני מופתע מהפחדנות והצביעות של המשרד בוויתורו על ההתמודדות עם הבעיות האמיתיות המונחות לפיתחו.

כידוע ישנם דייגים במדינת ישראל שעדיין מקבלים (מזה שנים רבות) רשיונות לדייג עם רובה ועזרי נשימה (מיכלים!!), צורת דייג שנאסרה לחלוטין במספר רב של ארצות – מכל הסיבות הברורות.
בשנת 2010 קיבלו 21 צוללים מוועדת חריגים במשרד אישורים "מטעמים מיוחדים" (?). אינני יודע מה מספרם כיום.
מדוע דבר זה לא נעשה עדיין פה בארץ באופן מוחלט?  האם החלת החוקים החדשים אינה הזדמנות פז להפסיק להוציא את אותם רשיונות ל "דייגים מיוחדים " ??
כנראה שלא, כי מלבד תזכורת לנושא ולכוונה להפסיק בעתיד עם רשיונות אלו – לא נעשה דבר בנידון.

ומיהם בכלל אותם הדייגים המיוחדים האלו ומה הסיבות בגינן הם מקבלים את הרשיון החריג הזה ?
מובן מאליו שדייג בשיטה זו לא רק שאינו ספורטיבי, אלא גם גורם נזק ביום דייג אחד גדול לעיין שיעור ממה שיכול "אלוף הדייגים" בצלילה חופשית לעשות בעונה שלמה.
אגב, מיקום הצולל – 2 ק"מ מהחוף או 20 מטר אינו משנה. עונת הרבייה מתקיימת בעומק וקרוב לחופים כאחד.

נושא נוסף הוא משפחות הדייגים מהכפר פארדיס ומג'יסר א זרקא.
קבוצת משפחות אלו, שבעבר היו דגים עם סירותיהם בדייג רשתות בעומק הים, דגים היום לאורך החופים, מרחק של עשרות מטרים בודדות מהחוף (תוך התעלמות מוחלטת מתקנת 300 מטר מקו חוף), ובתוך שמורות טבע ימיות (דור-הבונים, אי היונים במעגן מיכאל וקיסריה).
הם משאירים את הרשתות שנתפסות בריפים ומטביעים אותן (כולל כל משקולות העופרת הרעילות), משליכים פסולת וניילונים מהסירות אל הים והחוף כדרך קבע, ופוגעים במשאב הדגה –וכלל הנוף התת מימי- פי עשרות מונים ממה שעושה כל דייג ספורטיבי עם רובה.
פניות חוזרות ונשנות שלי בנושא זה , ואף שיחות טלפוניות עם חגי נוייברגר שהחזיק בתפקיד מנהל יחידת הפיקוח הבהירו לי בצורה ברורה שאין רצון לאכוף או להתמודד/להתעמת עם משפחות אלו, ולכן הן נהנות מ"חסיון" רב שנים מתנת האגף לדיג וחקלאות ים.
האם לא הגיע הזמן להחיל ולאכוף את החוקים החדשים והישנים כאחד על דייגים אלו גם כן ?

בשנת 2005 נכנס תיקון לפקודת הדייג האוסר על דייגי חכות את השימוש בקרס משולשת מרובת עוקצים.
השימוש בקרסים אלו פוגע בריפים, מטיל מומים בדגים ושאר בע"ח התת יימים, וכל דייג חכה בישראל משתמש בהן, ואינו מודע אפילו לאיסור. מיותר לציין שכמובן לא קיימת שום אכיפה בנושא. האם לא חשוב לטפל גם בנושא זה מכיוון שרוב הדייגים בישראל הם אלו האוחזים בחכות ??
ומה בדבר התקנות המגבילות את גודל המינימום של הדג המותר לתפוס לפי חוק  ? מי אוכף אותן ? אף אחד.

יוצא שבפועל מוגבלים כ 2000 בעלי רשיונות דייג בצלילה חופשית, אך כל שאר ציבור הדיגיים הספורטיביים והמסחריים בשיטות שונות (כולל מכמורתנים) אינם מוגבלים כלל וממשיכים כתמול שלשום בדילול לא מבוקר ולא מפוקח של משאב הדגה בחופינו.
את כל סיפורי ותירוצי ה"אין תקציב" ו "יש רק 2 סירות פיקוח" כבר שמעתי בעבר בשיחות עם עוז גופמן, כשאת בעיית התקציב ניתן לפתור בעזרת אכיפה לא מתפשרת וקנסות גבוהים לכל הדייגים בכל השיטות ,וכפועל יוצא יהיה ניתן להגדיל את צי ספינות/סירות הפיקוח לאורך החופים.

מצפה לתגובתכם ולשובות לשאלות בגוף המכתב

בברכה
אודי דגן, מושב הבונים

עד עכשיו לא זכיתי לשום תגובה...  כמה לא מפתיע  
במידה ואענה אשמח לעדכן פה בפורום את תשובתם.
 IP: [ מחובר ] WWW
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: כוונת משרד החקלאות להגביל דיג ברובה צלילה
« הגיב #4 ב- : אוגוסט 06, 2015, 16:52:02 PM »
אני לא מצליח לפתוח את המכתב סליחה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 06, 2015, 17:08:08 PM »
אני לא מצליח לפתוח את המכתב סליחה

לכול אלו שלא מצליחים לפתוח או לא רוצים לטרוח...

"הנדון: הגבלת דיג ברובה
    סימוכין: מכתבך מיום 02.04.15

1.   קיבלתי את מכתבך שבסימוכין אשר הגיע למשרדי רק היום ולהלן תשובתי.

2.   בוודאי ידוע לך, ואם לא, הרי שוודאי ידוע ליועציך המשפטיים שהגבלת הדיג או הגבלת השימוש באמצעי דיג מהווה פגיעה בזכותם של דייגים חובבים רבים. סעיף 4 לחוק יסוד חופש העיסוק קובע ש: "אין פוגעים בחופש העיסוק אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש, או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו". סעיף 5 לחוק הנ"ל קובע "כל רשות מרשויות השלטון חייבת לכבד את חופש העיסוק של כל אזרח או תושב." אמנם נכון שבידך סמכויות בענין מתן רשיונות דיג והגבלות כאלה ואחרות, אבל מתוך רוח החוק וכוונת המחוקק לשמור על זכויות הפרט, עליך לעשות זאת בשיקול דעת ובמידה הראויה, דהיינו לאחר שנבדקו כל החלופות האחרות, ולאחר שנבדקה מידת הפגיעה שהזכות שאתה מבקש להגבילה יוצרת.

3.   והנה מבדיקת התנהלות משרדך לאורך השנים עד היום, נראה שלא הפעלת את שיקול הדעת הראוי, ולא עשית אומדן אמתי, המבוסס על מחקר מדעי מוכח, של מידת הפגיעה בדגה הנוצרת ע"י דיג חובבני בצלצל ללא אמצעים מלאכותיים אל מול שאר הגורמים הפוגעניים. ההיפך הוא הנכון. פעילות משרדך מצביעה על  מגמה שיטתית של פגיעה בדייגים החובבים דווקא אשר אינם גורמים כל נזק להתרבות הדגה, או לחילופין נזקה מזערי ובטל, וזאת מהטעם הפשוט שמדובר בתחביב ולא בעיסוק מסחרי וממילא כמות הדגים הניצודה זעומה. למרות זאת תחילה פגעתם בזכות לדוג בצלצל תוך העזרות באמצעים מלאכותיים (בלוני אויר דחוס) ועכשיו הנכם מנסים לפגוע גם בנו.  אתה ומשרדך יודעים היטב שהפגיעה העיקרית בדגה בים התיכון שלאורך חופינו הינה בראש וראשונה בשל שפיכת פסולת רעילה לים ע"י המפעלים וע"י הרשויות אך לא עשיתם דבר בענין. כמוכן, לא נקטתם שום פעולה מעשית למניעת ו/או הגבלת הדיג באמצעות מכמורת שידוע כגורם השני בחומרתו לפגיעה הדגה. לא עשיתם דבר לאיסור או הגבלת דיג המוני ברשתות עומק ואחרות, במערכת חכות שאורכה קילומטרים (שראק) ודיג ברשתות בעלות עינים קטנות במקום הקינון והרביה. מדוע איפא אתה ומשרדך נטפלים לחובבי הדיג בצלילה חופשית מה? משום שזה קל יותר???

4.   לאור כל הנאמר לעיל, הודעתך בדבר פגיעה בדגה באמצעות צלצל (רובה צלילה) הינה לא אחרת מאשר "מכבסת מילים" שנועדה לכסות על מחדליך ומחדלי משרדך לאורך שנים ארוכות בטיפול בנושא.

5.   בנוסף, ומבלי לגרוע מהאמור לעיל, ומבלי שהדברים יחשבו כוויתור כלשהו, אני סבור שבהעדר סיבה חריפה ומיידית לכך, אינך רשאי להגביל את הרשיון שהוצא לשנת הדיג הנוכחית לאחר שהוא שולם כחוק, ומשרדך יהיה צפוי לתביעות היה ובכ"ז תעשה כן.

6.   לאור כל האמור במכתבי, הנך נדרש בזאת לחזור בך מכוונתך לפגוע בנו, חובבי הדיג בעלי הרשיון לדוג בצלילה ללא אמצעים מלאכותיים, בטרם הסתיים הטיפול בגורמים האחרים הפוגעים בדגה.

בכבוד רב,

רון שלם עו"ד

סוף ציטוט.
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 06, 2015, 17:09:15 PM »
ציטוט
בשנת 2005 נכנס תיקון לפקודת הדייג האוסר על דייגי חכות את השימוש בקרס משולשת מרובת עוקצים.
השימוש בקרסים אלו פוגע בריפים, מטיל מומים בדגים ושאר בע"ח התת יימים, וכל דייג חכה בישראל משתמש בהן, ואינו מודע אפילו לאיסור. מיותר לציין שכמובן לא קיימת שום אכיפה בנושא. האם לא חשוב לטפל גם בנושא זה מכיוון שרוב הדייגים בישראל הם אלו האוחזים בחכות ??

אתה יכול להראות לי איפה זה כתוב ?

וכל דייג חכה בישראל משתמש בקרס משולשת ?

אני דייג חוף פיתיונות בחיים לא נגעתי בקרס משולשת , מדובר על זרזור אני מבין, אבל דייג בזרזור

בכל העולם דגים בקרסים משולשות .
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #7 ב- : אוגוסט 06, 2015, 17:10:52 PM »
חייב להודות שכשההודעה הזו עלתה, למרות חוסר הסיבה שלי לצוללנים בגלל כול מיני תופעות בזויות, אי אפשר היה שלו להרגיש קצת אמפתיה.
אחרי התמונה הזו ועוד אחרות שעלו, עולות ועוד יעלו בעתיד, מבחינתי אפשר לסגור לצוללנים את הים לגמרי...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוגוסט 06, 2015, 17:26:05 PM »
חייב להודות שכשההודעה הזו עלתה, למרות חוסר הסיבה שלי לצוללנים בגלל כול מיני תופעות בזויות, אי אפשר היה שלו להרגיש קצת אמפתיה.
אחרי התמונה הזו ועוד אחרות שעלו, עולות ועוד יעלו בעתיד, מבחינתי אפשר לסגור לצוללנים את הים לגמרי...

בעניין הזה אני חושב כמו גיא כנראה במידה ויהיה שצריך להוציא מהים 5 קילו דגים בדייג, כנראה נראה הרבה

תמונות כאלה לצערי ............ לכן החוק צריך להיות לפי סוגי דגים ולא משקל דג .
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוגוסט 09, 2015, 05:57:59 AM »

גיאצוק, ממש לא קשור לסגנון הדיג ואין מקום להכללה....
יכול להראות לך תמונות מזעזעות הרבה יותר - של מז'רז'ר עם שלל דיג בז'רז'ור,
מישהו שהציג בפיסבוק שוב ושוב תמונות של 8 וגם של תריסר לוקוסונים במשקלים של 100-250 גרם!!!
הצוללן הזה לפחות כתב בעקבות ההערות כי יחדל מתפיסת לוקוסים קטנים,
המז'רז'ר ההוא ששמו כמדומני אדיר - אחרי כל גל ביקורת רץ לתפוס ולצלם עוד נגלה...
אגב, בפיסבוק עולות גם תמונות דייגי בולוס עם קערות מלאות דגים כולל לוקוסונים בגודל של סרגוס...

בכל סגנון דיג יש את כל סוגי האנשים...
בין הצוללנים אני מכיר מישהו שהיה לו מול החץ לוקוס של מעל 10ק"ג -
התלבט והחליט לתת לו להמשיך לחיות כי היה לו חבל לפגוע בלוקוס שהצליח לשרוד ולהגיע לכזה גודל,
נותר סרטון עם חץ מכוון ללוקוס שניות ארוכות מבלי ששוגר...
יש צוללנים שבכלל חדלו לטרגט לוקוסים ומטרגטים פילאגיים בלבד...
ויש דייגי חכות שייקחו דגים לחתולים ולפח ולא ישחררו אף דגיג...
דייג מתחיל11

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוגוסט 09, 2015, 19:44:41 PM »
למען האמת אני מוכרח לציין שאני לא רואה בדיג בצלילה חופשית דיג ספורטיבי. האמת היא שבעיניי דיג ספורטיבי זה דיג עם חכה/חכה+רולר בלבד. דיג בצלילה חופשית זה דיג שמבוצע עם רובה שפשוט לא משאיר לדג שום סיכוי להתחמק, בניגוד לדיג חכה שבו הדג יכול לברוח או להיכנס לסלע או לחתוך את החוט, ובדיג עם חכה יש אפשרות לדוג בתפוס ושחרר, בדיג עם רובה לא. סיבה נוספת היא שדיג עם רובה לא מוכר ע"י ה-igfa כדיג ספורטיבי, האמת שבעיניי "דיג" עם רובה לא שונה מצייד לוויתנים שנאסר ברוב מדינות העולם, פשוט שם יורים בלוויתנים ופה יורים בדגים וואלה לא יודע אז בסך הכל אני בעד החוק הזה.
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים"
שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #11 ב- : אוגוסט 09, 2015, 21:02:05 PM »
למען האמת אני מוכרח לציין שאני לא רואה בדיג בצלילה חופשית דיג ספורטיבי. האמת היא שבעיניי דיג ספורטיבי זה דיג עם חכה/חכה+רולר בלבד. דיג בצלילה חופשית זה דיג שמבוצע עם רובה שפשוט לא משאיר לדג שום סיכוי להתחמק, בניגוד לדיג חכה שבו הדג יכול לברוח או להיכנס לסלע או לחתוך את החוט, ובדיג עם חכה יש אפשרות לדוג בתפוס ושחרר, בדיג עם רובה לא. סיבה נוספת היא שדיג עם רובה לא מוכר ע"י ה-igfa כדיג ספורטיבי, האמת שבעיניי "דיג" עם רובה לא שונה מצייד לוויתנים שנאסר ברוב מדינות העולם, פשוט שם יורים בלוויתנים ופה יורים בדגים וואלה לא יודע אז בסך הכל אני בעד החוק הזה.

חייב לחלוק על זה לדעתי זה מאד ספורטיבי הדיג בצלילה חופשית מצריך המון ידע ואימונים הכנות ובעיקר אופי ספורטיבי
אבל ישנם אנשים שיצר ההרבה וכמה שיותר  הרעב חסר השחר וכל טעם
לא בדיוק עומדים בהגדרה של ספורטיבים אלה יותר כהורסי מסיבות
בכדי להחשב כדיג ספוטיבי על הדיג ללמוד קודם כל איפוק ולצאת עם מטרה מוגדרת ומתחשבת ולא לחרוג ממנה ולהבין שלא הכמות היא שחשובה אלה עמידה מול היצר לדעתי לצאת עם דג במשקל מסויים ממין מסוים או עם כמה בכמות מוגבלת יכול להיות אתגר בפני עצמו
לא משה באיזה סגנון אתה דג
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for