| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 17/4/2015 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 07:16 | גיג קטן - 60 גרם | לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני) | 1 | 0.5 |
| 07:33 | גיג קטן - 60 גרם | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | 0.3 |
| 07:40 | גיג קטן - 60 גרם | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 1 | 1.15 |
| 08:33 | גיג קטן - 60 גרם | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 0.7 |
הדו"ח:
היציאה הזו תוכננה שנשאר הפעם רק ברדוד, תקלות וריפים עד ה 30 מ' +-.
נפגשים בשעה 6 בבוקר במרינה, מתארגנים ויוצאים לדרך.
התקלות בדרך לריפים נבדקות, אבל אין מענה מהן.
תוך כדי, מתחיל להיווצר ערפל סמיך בכל האזור והראות נהיית ממש מוגבלת !. אנחנו מתקדמים בנסיעה איטית לכיוון הריפים.
מזל שיש GPS, אחרת היינו מזמן הולכים לאיבוד
.מכיוון שהיה הבוקר דריפט מדרום לצפון, נסענו לחלק הדרומי של הריפים והתחלנו את הדריפט.
אני שם ג'יג שטוח של 60 גרם, המטרה שלי לעבוד איתו בסגנון איטי למרות שהציוד לא ממש מתאים אבל עובד (עד שהסט החדש שהזמנתי לנושא יגיע
).לאחר כמה דקות, בזמן שהג'יג נופל (בסגנון של ג'יג אטי הרמה קצרה עם המקל אוז הורדת המקל ולתת לג'יג לרדת) אני מקבל נעילה ולאחר מאבק קצר יוצא לוקוס חפש חביב במשקל מוערך של חצי קילו להצטלם, להוציא אויר (החזרת מחט עבה של מזרק כ 2 ס"מ מאחורי סנפיר הצד עד ששומעים שהאויר יוצא) ולהשתחרר חזרה לגדול
.
דריפט נוסף ושוב אותו ג'יג ואותו סגנון של עבודה ומקבל שוב תקיפה, הפעם מרגיש שזה דג יותר קטן ולאחר כחצי דקה עולה לוקוס אירדי נחמד במשקל מוערך של 300 גרם +- שמקבל אותו טיפול כמו הקודם וחוזר לים.

עוד דריפט ולאחר עוד כמה דקות ומקבל תקיפה, הפעם חזקה יותר ומורגש שיש דג יותר רציני.
מאבק קצר ויוצא עוד אירדי, הפעם במשקל מוערך מעל 1 ק"ג שבדיוק מתאים לסיר של החריימה להיום
. הפעם הוא צולם אבל נכנס לצידנית.
הערפל כבר מתחיל להתפזר, האקשן נרגע ולאחר כשעה אני מקבל תקיפה, מרגיש שנתקעתי בסלע, הרפייה קצרה לשניה ואז הסלע מתנגד. מאבק חביב ויוצא הפעם לוקוס דאור במשקל מוערך של 700 +- גרם שקיבל טיפול כמו שני הלוקוסים הראשונים וחזר לגדול.

עוד שעה של דריפט עם שמש ללא שום מענה מצד הדגים יותר.
הפעם אנחנו נאלצים להתקפל מוקדם יחסית (הכלבה שלי כנראה לקראת סוף הדרך ומצבה מדרדר במהירות ואשתי לקחה אותה לבי"ח לחיות ואני צריך לחבור אליה
מקווה שתשרוד את הסופ"ש הקרוב
)לסיכום, אצלי יום מהנה עם פעילות ודג נחמד לשישי בערב.
אצלך שאר החברים לא היתה שום פעילות
למעט תקיפה אחת או שתיים ללא נעילות.הלוקוס שקל 1.15 ק"ג (מתברר שזו היתה לוקוסית מלאת ביצים, אבל עם טפילים בביצים וכל האיברים הפנימיים נזרקו ישר לפח כולל ניקוי יסודי של הבטן).
האירדי בכיור

תהנו מהתמונות וסרטון השחרורים
ציוד
מקל: של חברת Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000 PG
חוט: Power Pro 30 lb.
שוק לידר: YGK 30 lb.
ג'יג 60 גרם צבע ורוד כסף, ראו בתמונות.