| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/4/2015 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:00 | דג מת - חצי קדמי של סרדין | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | 3 ++ |
הדו"ח:
סוף סוף

מתחילת העונה אני מנסה לתפוס בינית יפה והמירוץ נגד הזמן מאד ברור כי אוטוטוטטוטוטו מתחילה עונת הז'ירז'ור ואז כבר לא אגיע לדיג פיתיונות שאני כול כך אוהב...
בתחילת השבוע "בודק יומן" ורואה שהשבוע הזה הולך להתנדף לי בין האצבעות עם סיכוי קלוש לגיחה בשבת בבוקר

בשלישי מדבר עם צור ולא רואה מצב אפילו בצחוק

אתמול היום מתחיל כמתוכנן ונמרח כמו שידעתי שהוא הולך להיות אבל יש הפתעות בחיים ובמקום לחזור הביתה בשעות הלילה כמו שהייתי אמור, אני מוצא את עצמי בחמש בבית והמחשבות מתחילות להשתלט...
זולל משהו (זה היה קר, צמיגי, די תפל ותפס מקום במקרר. אין לי מושג מה זה היה
), מחליף בגדים, שותה קפה ועף מהבית.ערב יום השואה וצריך לחזור בשעה סבירה לטקס וחבל על כול דקה...
נוחת בגשר אריק ואינספור קיאקים נסחפים בזרם

תוקע סטנדים ומעמיד חכות מבלי לפתוח אותן ועם חכה קטנה מנסה לזנב סרדינים לפיתיון.
אם אין לי זמן, אני מעדיף פיתיון גדול ולבנות מומנט מאשר להשתגע על חידוש תולעים בסבב בלתי פוסק מבלי שאפשר לשבת לרגע...

לאט לאט הקצב של הקיאקים יורד ואז מגיע המאסף.
כבר כמעט 6 בערב אבל יש לי 2 סרדינים וזה יספיק.
חותך סרדין בינוני לשניים, ראש ובטן על קרס גודל 1 בחכה אחת והזנב על קרס גודל 3 בחכה שניה.
בשלישית אני תופר פילה מסרדין גדול ושומר פילה נוסף לכול מקרה שלא יהיה...
לא עוברת דקה והחכה הקיצונית עם הראש והבטן של הסרדין דופקת אבל לא ננעל.
רצף נשנושים אגרסיביים מלווים את הסיגריה ואיך שהיא נגמרת החכה דופקת...

בינית ראשונה של קילו וקצת יוצאת ומקבלת בוק מהיר ומאד לא איכותי מקבוצה של מטיילים אבל למי אכפת...

היא חוזרת למים ואני ממשיך
תק תק תק אני מסתובב והחכה הקיצונית שוב פעם דופקת בסטנד אבל הפעם זה משהו קצת יותר גדול ונגיחות חזקות לקרקעית ולתוך הזרם ולכיוון החוטים האחרים ומה לא?!?
מבקש מאחד המטיילים שעוברים לידי שיגלגל את החכה הקרובה בשביל למנוע סיבוכים מיותרים ומתפנה למלחמה.
כמה דקות ארוכות של חוסר ודאות אבל עם המון תקווה כי הריצות חדות ומהירות ואין כמעט את הסיבובים במקום שכול כך אופייניים לשפמנונים שאמורים להתעורר בקרוב מאד ולבסוף יש צד כסוף ואז הראש עולה למעלה ואני מבין שהבינית הגדולה הראשונה ואני מקווה שגם לא האחרונה לעונה, הגיעה

עכשיו הלחץ האמיתי...

בקושי יציב על הגדה החלקה והבוצית שהשיפוע שלה רק מחכה להחליק אותי למים, עם חכה אחת ביד שמאל והרשת הרמה ביד ימין וכול העולם מסביב משתתק ונעצר. פשוט קופא. אפילו המים כבר לא זזים

מת על ההרגשה הזו

ואז הגברת ברשת. לא הכי גדולה שלי אבל עדיין בסביבות ה-3 פלוס ובהחלט חתיכה יפה

בזהירות ובמהירות עולה למעלה וקורא למטייל שיבוא בזריזות לצלם
כול כך מיהרתי שלא הסתכלתי אפילו על התמונות ומתוך 20 יצאו אולי 5 נורמליות.
בכמה תמונות אפילו לא היינו הבינית ואני בתמונה...

צילומים זריזים והגברת חוזרת למים

מעשן סיגריה, שותה מים, מדמיין שעוד אחת תבוא אבל בסביבות 7 הבנתי שזה כבר לא יקרה אבל אחרי כזו בינית, אין לי בעיה לחתוך מוקדם

יופי של דוח ,ויופי של בינית