פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   תודה לאיל מילר פקח שמורה טבע אכזיב . |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: תודה לאיל מילר פקח שמורה טבע אכזיב . (נקרא 3181 פעמים) |
הדפסה |
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
 |
|
|
נכון שלקח זמן לקבל תשובה מה קורה בקשר לתלונה שלי על דייגי רשתות שנכנסים ,
לשמורה אכזיב ,והיום קיבלתי תשובה יפה מאוד מאיל מילר פקח שמורה טבע אכזיב
שעושה עבודה קודש בשביל כולנו ,ואני גם מבין את הקושי שיש לפקח אחד ומלחמה שהוא
צריך לעשות לבד ( ואנחנו צריכים לעזור לו ) הוא נתן לי תקווה להמשיך ולעזור בכל מה שאני יכול
בתור דייג ספורטיבי ,ואחד שאוהב את הים אז הנה התשובה של אייל מילר
ציטוט :
איל מילר
בוקר טוב רפי ומוטי, אני שמח מאד לקבל ממכם הערות ולחלוק את אופי העבודה של רשות הטבע.מקווה שבסוף כולנו נרוויח מכך. אז ככה לעניין הסירה מוטי שצילמת זו בדיוק הסירה שהוחרמה בדצמבר האחרון. לשמחתי במקביל לתמונות שלך היו לי ראיות מוסרטות מחיל הים ולכן ויתרתי על העדות שלך. במקום שבו אני לא צריך לגרור אזרחים להעיד בבית משפט אני משתדל לוותר על העדות של האזרח.מודה שהייתי צריך לעדכן אותך ואני מתנצל על שלא עשיתי זאת. נגד אותה סירה הוגש כתב אישום כבר אחרי האירוע שצילמת ובגין עוד שתי כניסות לשמורה, מכיון שלצערי גלגלי הצדק טוחנים לאט בעוד התיק ממתין לדיון באירוע הראשון הסירה ביצעה בסוף 2014 עוד שלש כניסות לשמורה ונתפסה והוחרמה. (שוב בזכות תמונות של אזרחים מהחוף).לכך אני מתכוון רפי כשאני כותב 2-3 תיקים, צריך להבין שכל תיק מתייחס ל 3 עבריינים על סירה בממוצע , כפול מספר הפעמים שבוצעה העבירה דהיינו פריטי אישום (אתה מבין בזה יותר ממני). לאסתם הסירות של עכו נכנסות לשמורה עם מספר מכוסה וכיסוי פנים, הם מפחדים!!!! הם יודעים שהם מצולמים ,הם יודעים שבאותו יום או תוך זמן קצר מאד הם מוזמנים לחקירות בתחנת עכו ושם רק נשאר להם לגמגם מול צילומים שלי , של חיל הים או של אזרחים-דייגים שתיעדו ודיווחו, לכן אסור להתייאש מהעניין הזה. אני נמצא בפייסבוק בדיוק כדי לקבל הערות כאלו קשות ככל שיהיו. ברור שהמצב לא מושלם, גם צה"ל הגדול לא העלים את החמאס ומשטרת ישראל לא תפסה את כל הגנבים והאנסים וכנראה שסירות דייג עבריניות ואני חוזר ומדגיש שמדובר במאגר קטן של עבריינים חוזרים, ספציפית לעכו. שתמיד ינסו לדוג בשמורה. דרך אגב תיק של סירה שתפסה 170 קילו ספרנה באוקטובר 2013 נגמר בקנס משותף של 24000 שח לארבעת הדייגים בסירה. אני מבין שדייגי החכות היו רוצים לראות דם!!! (בטח אחרי שחוטי בד יקרים נקרעים)דהיינו הפקח מגיע ועוצר סירה בים הדייגים מרימים ידיים ומצייתים, אבל אתם יודעים שהחיים בים קשים יותר ביבשה (כלי שייט לא יכול לחסום כלי שייט וארוע אלים בים יכול להסתיים בנפגעים קשים ולו רק בגלל תנאי הים. לכן אני מבצע ומפעיל את מקסימום היכולות והסמכויות שלי ביבשה כדי לנצח בסוף בבית משפט והאמינו לי אני מנצח ,ובגדול. לא תשמעו ממני משפטים כמו " שטויות הם רק דגו כמה דגים" ו או הם רק עשו סיבוב בשמורה בלי לזרוק וכו',. מצד שני בגלל הקושי לאומדן טווח בים והקושי להבין את גבולות השמורה הרבה פעמים אנשים רואים גם כלי שייט חוקיים כמו מכמורתנים או סד"גים העוסקים בדייג סביב השמורה ומחליטים שהם עבריינים הדגים בשמורה ומכאן התיסכול שלהם שאין אכיפה וכל אחד עושה מה שבא לו, או לחליפין "כל יום נכנסות סירות מעכו לשמורה"- לא קונה את המשפט הזה, אני נמצא בשמורה יותר מכל אחד אחר כי זו רוב העבודה שלי ( השטח שלי נפרס עד בירנית ביבשה וגם שם לא חסר...)אני בקשר עם בסיסי חיל הים בראש הנקרה כמעט כל שעה לגבי כל כלי שנמצא צפונה מחיפה. ולסיכום הפרק הזה אני לא מוכן להפסיד בקרב האין סופי על השמורה הזו ובגלל זה אני משחק עם קלפים פתוחים והכוח העיקרי שלי הוא גיוס הציבור לעזרתי, דבר המוכיח את עצמו פעם אחר פעם.
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
|
|
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
050-9020301
|
|
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
|
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
כיף לשמוע כאלה חדשות  דרך אגב, מה זה "סד"גים" ?
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 11, 2015, 20:24:09 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
תודה מוטי , החכמנו  אבל כיום,אין כבר סירות כאלו,נכון? כלומר סירות ששומשו פעם כסירות דייג מגוייסות עכשיו הן סירות דייג לכל דבר?אם כן באיזה שיטה הם דגות?
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
טוב לראות התייחסויות כאלו. הייתי רוצה לשמוע את דעתו של איל לגבי סגירת הרצועה לדיג חובבני. מעניין אם הוא חושב שצריך לסגור לחלוטין או שהוא חושב שכול עוד אין דיג עברייני על כול סוגיו והדיג היחיד שמתבצע בשמורה הוא דיג חכות חובבני, אז אין בעיה... 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
56
|
|
טוב לראות שיש בצפון מי ששומר ודואג אבל המדינה לא נגמרת בחיפה ורצועת החוף נמשכת עד זיקים השאלה היא מי הממונים על האזורים האחרים בארץ?
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מילים משמחות ולדעתי גם משקפות את המציאות ומידע היכולת לאזרח הפשוט להשפיע. תודה מוטי על העדכון וכבוד על המאמצים שהפעלת ועקבת.
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כל הכבוד אנו נמשיך לעזור ולשמור על השמורות ועל ניקיון החופים. עוזי
|
|
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
מוזר, רק אתמול התכתבתי עם אותו אייל מילר והוא אמר שבקרוב כל הרצועה עד האנדרטה מצפון תיהיה אסורה לדייגי חכות בפרט ודייגים בכלל, וכשאמרתי שלא אנחנו הבעיה הוא אמר שזאת "שמורת טבע", אמרתי שגם שיקמונה והבונים הם שמורות טבע ושם לא אוכפים כלום והסירות חוגגות שם, אמרתי גם שאפילו באיזור ראש הנקרא יש סירות, הוא אמר לי ואני מצטט: "אני נמצא שם יום יום ולא רואה סירות כל יום אלה אם הם 2000 מטר מהחוף שזה מותר כרגע" אמרתי לו שיש ועוד איך ורק השבוע שהייתי שם היום שתי סירות, הוא אמר שאתשקר אליו שאראה, אבל בכל זאת חשוב לציין שיש סירות כל הזמן, ובסוף אנחנו הדייגי חוף הם אלה שנפגעים, חבל!
|
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
|
omry555
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
אין דייג מגניב ממורן זעפרני!
|
|
טוב לראות התייחסויות כאלו. הייתי רוצה לשמוע את דעתו של איל לגבי סגירת הרצועה לדיג חובבני. מעניין אם הוא חושב שצריך לסגור לחלוטין או שהוא חושב שכול עוד אין דיג עברייני על כול סוגיו והדיג היחיד שמתבצע בשמורה הוא דיג חכות חובבני, אז אין בעיה...  לצערי אתמול אמר לי שזה מה שהולך לקרות ויסגרו הרצועה לדייג חכות, כאילו אנחנו הבעיה, כרגיל מטפלים במי שלא צריך במדינה הזאת...
|
|
Rods : RIPPLE FISHER F-STICK GT78 Carpenter TBL 80/40 Carpenter EP 85/36 Megabass XOR Shadow Varivas Violente vls-82 varivas Violente 0.5-8 G Reel : Shimano Stella 18000SW HG Shimano Stella 14000SW XG Daiwa Saltiga Expedition 5500H Shimano Stella 6000SW HG Shimano Stella 3000 Shimano
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
כל הכבוד לו, מדבריו נדמה שהוא עובד קשה וגם מצליח.
אני בהחלט מקווה שזו לא רק יכולת התבטאות יוצאת דופן שנשמעת לנו משכנעת וכובשת, אלא באמת מעשים בשטח.
כל הכבוד לך מוטי על האכפתיות, גם לך עומרי, נמשיך כולנו לאסוף עדויות כמה שיותר ולדווח..
בתקווה שאכן יעשו עם זה משהו.
וכמובן בתקווה לשינוי עומק לטווח הרחוק
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה