אני עד עכשיו לא מצליח להבין איפה אנחנו בתוך כל הבלגן שקורה בדייג ,
מה קורה כאן מאחורי הקלעים של הפורום הרבה שאלות שהגיע הזמן לתת תשובות
כדי שנמשיך .......... אחרת נתחיל לעשות דברים לבד אין לנו זמן לחכות .
חלק מהצוות שיש הם (זה מה שרשום ) :
הוקם צוות היגוי לטיפול חירום מידי בסעיף 1 : חברים בו מס אנשים ממספר סגנונות דייג כגון : אורי בינסטד , עופר אלעד (אודין) , דורון שולץ , רפי כהן , מאמון , ז'אן ז'אק, מתי מוסקוביץ', וובה דיאצ'נקו , צחי מיימון , גיא פרננדז , אנדרי אהרונוב , איציק בר סימן טוב, אמיר פרסמן ועוד כמה שתומכים ועוזרים מאחורי הקלעים . מבקש סליחה מראש מכל מי שלא הזכרתי את שמו.

גם כאן ניתן לראות שזה הולך לקדם מטרה אחת בלבד :
אל: משרד החקלאות אגף הדייג
מאת: __________
תאריך:__________
הנדון: התייחסות לטיוטת נוהל רישיונות דייג ואיסור דייג בצלילה חופשת בעונת רביה
1. ברצוני להביע התנגדות למספר נושאים הכתובים בנוהל רישיונות דייג ואיסור דייג בצלילה חופשית בעונת רביה.
2. הסיבות להתנגדות הן :
1) מגבלות הדגים המותרים לדייג אינן רלוונטיות כיוון שרוב הדגים המותרים עונתיים (נמצאים פרק זמן קצר בשנה) או שאינם נצפים כלל (דג חרב, מפרשן). למעשה, הטלת מגבלות הנ"ל קוטלת את התחביב לחלוטין וכן פוגעת בחופש שלי לעסוק בתחביב שנפוץ בכל העולם והושקעו בו כספים ומאמצים רבים על ידי.
2) הטלת מגבלות על דייגים ספורטיביים בכלל ודייגים בצלילה בפרט ללא הטלת מגבלות זהות בין כל הדייגים, ספורטיביים ומסחריים מהווה אפליה בין העוסקים בדייג.
3) נוצר מצב בו אנו, דייגים, אזרחים שומרי חוק, אשר שילמנו אגרה לאגף הדייג כדי לקבל אישור לדוג ולעסוק בתחביב שלנו לא נוכל להמשיך לעסוק בו.
נשאלת השאלה, עבור מה שילמנו, מי מפצה אותנו והאם להמשיך לשלם?
4) אני מודע לבעיה של דגי הדקר ומעוניין לא פחות מאגף הדייג לשמור על הדגים הנ"ל. מבין ומקבל בצורה מוחלטת הפסקת דייג דג זה בעונת הרבייה, אך דגים נוספים, אשר אינם בסכנה, במיוחד הדגים הפלאגים צריכים להיות מותרים לדייג גם בעונת רביית דגי הדקר.
5) דייג בצלילה חופשית הינו דייג סלקטיבי, בו הצולל יכול לבחור את הדג וזאת בניגוד לדייג מערך חכות או רשתות אשר כן תופסים דגים בזמן עונת רבייה, שאינם יכולים לברור את השלל.
6) קיימת מגבלה על דייג חכות בשיטת טרולינג בלבד, מה לגבי שיטת ג'יגינג ובולוס. גם כאן, אנשים השקיעו אלפי שקלים בציוד אשר כעת לא ניתן יהיה להשתמש בו.
3. הצעות:
1) בימים אלה מוקמת עמותת הדייגים הספורטיביים בישראל. אני מבקש בשלב זה לדחות את המגבלות המוצעות למעט דייג דגי הדקר וכן להטיל חוקים ומגבלות אשר יהיו מבוססות על מחקרים ומודלים מארצות מקבילות בים התיכון לאחר פגישה מסודרת עם נציג העמותה.
2) יש לרשום את המינים האסורים לדייג ולא המותרים. למעט דגי הדקר יש עוד מינים בודדים של דגים אשר בסכנת הכחדה אם בכלל. כמו כן, ממליץ להגדיל את הגודל המינימאלי לדגים המותרים וכן את הכמות המקסימאלית לדייג . לאשר דייג של דגי ריף אשר אינם שייכים למשפחת הדקרים ויש לזכור שחלק לא מבוטל מהדגים הם מינים פולשים.
3) לקדם את הדייג הספורטיבי במקום לקטול אותו, מחקרים מוכיחים כי הנ"ל משתלם לכלכלה משמעותית יותר מדייג מסחרי.
בברכה
חתימה_______
http://www.isfa.org.il/#blog