| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 5/4/2015 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| בוקר-צהריי | שרימפס - | גמל / קמל / בן גוריון (דבשתן ים-תיכוני) | 3 | 6.8 |
| בוקר-צהריי | שרימפס - | גמל / קמל / בן גוריון (דבשתן ים-תיכוני) | 15 | הרבה |
הדו"ח:
לאחר נסיון כושל שבוע שעבר לתפוס את הבן גוריונים שחוגגים איתם בזמן האחרון, יצאתי שוב בראשון בבוקר עם פתיון טרי ולמטרה.
מגיע כבר ב6:15 והולך מקום שנתפסו בו שבוע שעבר. שעה של המתנה ואין אפילו נגיעה קטנה.
בינתיים מקבל טלפון מאבירם (חבר יקר שיכנס בקרוב לפורום) שמעדכן אותי היכן נתפסו בשבת ושהוא מגיע עם חבר ליציאה עם הסירה אבל לפני זה ננסה קצת בן גוריונים.
לקראת 8 אבירם מגיע, ואני מתקפל ועוברים לסירה של החבר להכין אותה ליציאה (התכנון היה לצאת לעומק לחי, אבל הדברים השתנו קצת בהמשך
).אבירם מלמד קשר חדש של חוט בד לשוק לידר שהוסרט ויעלה בהמשך לפורום, מתארגנים ויוצאים עם הסירה להקשר במזח המתאים של הבן גוריונים.
עד 10, היה די יבש ואז התחילו הנעילות שלהם אצל האנשים מסביב. אנחנו מבצעים תיקון עם הסירה לאזור אסטרטגי יותר ואבירים מקבל את הנעילה הראשונה שלו להיום. לאחר מאבק קצר יוצא הדג הראשון לסירה.
לאחר כמה דקות אני זורק למיקום של האכילות הקודמות ומקבל ריצה ונעילה. איזה כיף, תענוג של פייט
. אני עם מקל הז'רז'ור שלי 10-40 וחוט 10 ליברות. מלחמה בכיף ובסוף יוצא הבן גוריון הראשון שלי לנשום אויר וצילום 

עוד כמה דקות, החבר'ה בסירה שולפים כמה דגים ואז מגיע אצלי השני, הפעם נלחם קצת יותר חזק, והמקל שלי שכבר בן 11 שנה ומתוקן עם תותב (בגלל שבר בחלק התחתון) מתחיל לחרוק מהלחץ והתותב מתחיל להסדק. אני מחזיק את המקל בשני המקומות ומשחק עם הדג שלקראת הסוף החליט לעבור מתחת לחבל של סיר סמוכה.
קובי, מדלג בזריזות לסירה הסמוכה ותופס את הדג עם הרשת
.ככה אנחנו ממשיכים להנות ואז רואים שהדגים זזו הצידה.
אנחנו מניעים את הסירה וזזים לאותו אזור ואז מתחילה הקראחנה, אקשן מטורף, אצל דייגים אחרים ואצלנו פתאום 3 נעילות בבת אחת, קצת פלונטרים אבל מסתדרים. הדגים מושכים לסירות השכנות ומסתבכים אבל בסוף יוצאים החוצה
.אצלי עוד זריקה ושוב נעילה, אבל הדג מושך חזק הצידה, תופס כמה חוטים ואני רואה שהסדק בתותב של המקל שלי הולך וגדל
. אני מחזיק את היד על התותב שלא יתפרק והדג מושך כלפי מטה. המקל כבר לא עומד בעומס ומתפוצץ לו מעל החיבור של החלק העליון והחוט נקרע. המזל היה שהדג היה מסובך עם הדייגים ליד ואז הם הוציאו את החוטים שלהם יחד עם הדג שלי.
אני שם את המקל המפורק בצד, מקבל מקל אחר של קובי מהסירה שוב
וממשיך לדוג. בשלב מסויים אבירם מקבל נעילה עם ריצה רצינית שבקושי עצר את הדג. רוז'ה שהיה ליד קיבל מאבירם את הזכות להלחם עם הדג ולאחר מאבק יפה, רוז'ה שולף לאבירם דג מכובד מאוד במשקל של 5.8 ק"ג .
אבירם והדג

בהמשך, קצב האכילות נרגע, אצלי לא היו תקיפות, אבל אבירם המגנט לבן גוריונים, הצליח לשלוף עוד כמה.
לקראת השקיעה, חבר של קובי שולף עוד חתיכה יפה של 4 ק"ג וסגרנו את היום המהנה הזה.
לאבירם על הידע, העזרה והשיתוף
לקובי על השימוש בסירה שלו, המצה עם השוקולד וכל השאר 
אני תפסתי 3 דגים במשקל 2.1 ק"ג, 2.3 ק"ג ו 2.4 ק"ג.
סה"כ נתפסו בסירה כ 18 דגים
אני והשלל בבית

והגדולה עם אחד הדגים

הציוד שהשתמשתי בו:
מקל: Browning Syntec Tradition Lure באורך 3 מ' ז"ל

רולר: שימנו אולטגרה 4000
חוט: PowerPro Silk 10LB
קרסים מס' 1 צוואר ארוך עם תלאי של חוט 0.4
פתיון: גמברי.