| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 13/3/2015 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 0630 | דמוי דג בינוני - ima popkey 120 | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 1.5 |
הדו"ח:
דוח זה מוקדש לכל האבות הטריים ולכל הבוחרים
הדוח יהיה טיפה ארוך אבל לדעתי שווה קריאה.
בחרתי לעבור לגור עם משפחתי בצפון לפני מספר חודשים.
את תחילת העונה במרכז פתחתי בסערה עם שלוש פלמידות יפות, ובשבת האחרונה שהלכתי לדוג במרכז לפני המעבר לצפון היתה לי נעילה של דג שגמר לי את כל החוט בשפולה (150 מטר) ולכן החלטתי לפנק את עצמי ולהתחדש ברולר שימנו סטרדיק 4000 (300 מטר חוט). במשך התקופה בצפון אין הרבה זמן ללכת לדוג ויוצא לי בעיקר בסופי שבוע (אם בכלל). אני לא מכיר טוב את החופים בצפון ומחליט לסרוק נקודות שונות כל יציאה כדי להכיר את מבנה החופים והריפים (בדרך חזרה מהדייג נכנס לחופים מוצא נקודה גבוהה ומנתח את החוף) וככה לומד אותם כל שבוע, אך דגים עדיין אין. בתקופה הזאת שמעתי על אנשים שמוצאים דגים בכל איזור חיפה אך אני ממשיך ללמוד את החופים היותר "פראים" של הצפון.
ביום חמישי מצאתי ריס של הבן שלי ליד העין. אמרתי לעצמי יאללה נבקש הפעם שאני יצליח להביא דג- ונושף...
בערב אני מארגן את כל הציוד וצוחק עם אשתי על שאני מארגן שעות ובסוף אני יחזור כרגיל בידיים ריקות אבל בלב מרגיש שהפעם אני חוזר עם דג. נרדם בסלון בלי לכוון שעון, הילד מעיר אותנו בשעה 4 בבוקר נותן נשיקה לאישה ולילד מתארגן ומתחיל לנסוע צפונה. בדרך חושב לאן נלך לפי מצב הים ועולות למספר נקודות. בסוף בחרתי לבדוק נקודה שמזמן לא בקרתי בה. מגיע לנקודה יש מספר מג'רג'רים ואפילו ברקודה אחת בחוץ. מסתכל על הים מנסה להבין איך הוא מתנהג –יש גלים של מטר בערך מדי פעם ישנם גלים גבוהים יותר ואז נרגע. ים מאוד מסודר ועם זרם שמגיע מצפון לדרום. מתמקם בחלקו צפוני של המזח ומתחיל לחפש ברקודות עולה האור וממשיך לחפש פלמידות כבר כולם הלכו. מחליט להשתמש בדימוי שמצאתי בטיול על החוף ima popkey 120 דימוי כלב אשר ניתן להשתמש בו בכמה צורות (כל יציאה בחצי שעה האחרונה משתמש בדימוי שונה ורק לומד את השימוש בו וצורת השחיה, כמו כן מסתכל על סירטוני כדי להבין את הדימויים). החלטתי לעבוד איתו במשיכות – במצב זה הדימוי משפריץ תחילה אחר כך צולל בזיגזג וחוזר לצוף. בזריקה השניה אני מזהה נקודה קרובה למזח שכדאי לי שהדימוי יעבור מעליו מטר אחרי הנקודה יש פיצוץ במים והדימוי נעלם- והמקל מכופף. חושב אולי זה לברק שמנמן אבל פתאום הרולר מתחיל לזמר מגלגל טיפה וממשיך לזמר יש עצירה מחזק טיפה את הקלאץ' והרולר חוזר לזמר מנסה להבין מה יש לי בצד השני. פתאום הדג נכנס לזרם לכיוון דרום ומקבל יותר כוח התחלתי לרוץ על המזח מנסה להשיג אותו ומקפיד שהחוט ישאר מתוח, לאחר מלחמה של מספר דקות אני רואה את הדג עייף - טונית ראשונה. עכשיו איך אני מעלה אותו הרשת בצד אחר של המזח , מחליט להניח אותו על הסלע בעזרת הגלים. מצליח להניח אותו על הסלע מתחיל לרדת אליו ודווקא עכשיו מגיע גל גדול וזורק את הדג בין הסלעים. הדג נמצא חצי באויר בבור של מים בין הסלעים. אני לא מוותר ושולח יד בין הסלעים וברגע שאני תופס את הדג בזנב החוט נקרע. מרים את הדג ועולה איתו למקום יותר יבש. סוף סוף טונית יפה (קילו וחצי) עם אקשן.