בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  עזרה בתחום הזרזור
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בתחום הזרזור  (נקרא 2258 פעמים) הדפסה
matan5
מתעניין
*

מנותק מנותק

עזרה בתחום הזרזור
« ב- : מרץ 15, 2015, 02:21:27 AM »
אני דג הרבה שנים במים מתוקים ולאחרונה ניסיתי להתנסות בדייג זרזור בים. קניתי חכה 10-30 גרם , נסעתי לים הרבה פעמים בחודש האחרון לכל חופי נהריה ועכו, ניסיתי לזרזר עם מגוון דמויים שהמליצו לי אבל לא תפסתי כלום, מה יכול להיות שאני עושה לא נכון או שזה קשור לעונה וזמן? תודה !
 IP: [ מחובר ]
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בתחום הזרזור
« הגיב #1 ב- : מרץ 15, 2015, 06:51:09 AM »
שלום מתן

כדי שנוכל לעזור לך להבין מה מי ולמה, תן קצת מידע- באיזה שעות יצאת לים. אם אילו דמויים עבדת. מה השיטה שניסת לעבוד איתה.

ככה נוכל להתייחס באופן ממוקד ולנסות לעזור.
כמו כן קח בחשבון כי זירזור הוא סגנון שלא פשוט לתפוס בו דגים, יש רבים שהדג הראשון בזירזור הגיע לאחר חצי שנה של נסיונות ויציאות ותחושת תסכול , אבל אסור להתייאש, עם הזמן לומדים מתמקצעים ואז יש תוצאות יפות.

אז כמ שכתבתי תן קצת פרוט וננסה לעזור  אתה בסדר
עריכה אחרונה: מרץ 15, 2015, 06:51:51 AM על ידי Shahar Cohen
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
ליעד131
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מרץ 15, 2015, 15:46:07 PM »
בשביל ללמוד את הטכניקת עבודה לכל דמוי
ואיזה דמוי מתאים לאיזה מצב ים ולאיזה דג,
צריך ניסיון שלוקח הרבה מאוד זמן.
עם איזה דמויים ניסיתה בנתיים לעבוד,
ומתי?
matan5
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מרץ 15, 2015, 17:15:41 PM »
קודם כל תודה על העזרה!
כל הפעמים שנסעתי היו בערך מהשעה 8 בבוקר עד השעה 1-2 בצהריים גם אם לא היו תפיסות, תמיד הייתה הציפייה:)
הדמויים היו בעיקר ניקל ואם אני לא טועה עוד אחד בשם הזה: Minnow Fishing lures ניסיתי למצוא את השם דרך האינטרנט, אני חדש בתחום של הים ואני עדיין לא מכיר כל כך שמות ולאיזה דגים זה מתאים, אני קורא כל הזמן ולומד אבל לא מצליח לתפוס אבל לא מוותר אז אני צריך את העזרה שלכם.
matan5
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מרץ 15, 2015, 17:17:19 PM »
תהליך הזרזור היה תמיד זריקה, להוריד את החכה כלפי מטה ולהחזיר מהר יחסית את הדמויי.
ליעד131
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מרץ 15, 2015, 17:27:26 PM »
השעות המומלצות הם מהזריחה מה היו הצבעים של הדמוים עד איזה עומק הדמוי צלל
matan5
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מרץ 15, 2015, 17:45:05 PM »
המשקלים הם בין 10-30, הצבעים שבתמונה, הגדלים שלהם עד 15 ס"מ.
העומקים עד 30 ס"מ.
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

« הגיב #7 ב- : מרץ 15, 2015, 17:47:03 PM »
קודם כל תודה על העזרה!
כל הפעמים שנסעתי היו בערך מהשעה 8 בבוקר עד השעה 1-2 בצהריים גם אם לא היו תפיסות, תמיד הייתה הציפייה:)
הדמויים היו בעיקר ניקל ואם אני לא טועה עוד אחד בשם הזה: Minnow Fishing lures ניסיתי למצוא את השם דרך האינטרנט, אני חדש בתחום של הים ואני עדיין לא מכיר כל כך שמות ולאיזה דגים זה מתאים, אני קורא כל הזמן ולומד אבל לא מצליח לתפוס אבל לא מוותר אז אני צריך את העזרה שלכם.

עד לפני שעברתי לב"ש הייתי דג המון באזור הזה (גם היום אבל בתדירות נמוכה מבעבר)
מבחינה סטטיסטית, 98 אחוז מהדגים נתפסו בשעות של הזריחה \ שקיעה..

רק דג אחד נצפס ב13 בצהריים.. (הדג שבתמונה שלי) וזה כי היו תנאים מתאימים, ים גלי, הרבה קצף קרוב לריב..

כמובן שאפשר גם שהים שטוח, שקוף, ושהתנאים זוועה לתפוס, אבל הסיכויים עולים משמעותית שאתה יודע מתי לבוא לחפש..
אם זה גאות\שפל\ שקיעה\זריחה.. יש הרבה משתנים..
לא נסרבל אותך,
פשוט ממליץ לך לבדוק מתי זריחה, להיות בים שעה וחצי שעתיים לפני, ולעבוד שעה וחצי שעתיים אחרי שהשמש עלתה, אילו הזמנים אם הסיכויים הגבוהים ביותר... (במיוחד אחרי לילה חשוך ללא ירח)

בהצלחה סמיילי
אל תתיאש.. כמו שאתה רואה, בים קשה יותר לתפוס בזרזור...
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מרץ 15, 2015, 17:53:47 PM »
כדי לצבור ידע  כדי לתפוס דגים ממליץ לך על המאמרים
של הנצרתי מספר1 ,תמצא אותם בפינת המאמרים.
תקרא כאת המאמר לפחות 3 פעמים.
סבלנות והתמדה יביאו לתוצאות.
matan5
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מרץ 15, 2015, 18:15:43 PM »
תודה רבה חברים!
איזה דמויים מומלצים? והאם יש הבדל בדמויים בלילה או ביום?
שמעתי שיש דמויים שמוארים בלדים האם יש בהם צורך?
matan5
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מרץ 15, 2015, 18:20:02 PM »
המקומות שאני דג בהם הם ריפים עם בורות שבלילה קצת קשה להגיע אליהם בגלל הראות. יש מקומות ממולצים מאיזור נהריה עד חיפה?
והאם ים גלי ורוח מערבית יותר טובים לדייג?
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מרץ 31, 2015, 21:18:52 PM »
טוב מתן...
לאחר שקיבלנו ממך עוד קצת מידע הינה ה" עשרה גרוש" שלי בשבילך:
1. הדמויים שלך הם דמויי מינו , והעבודה איתם לא צריכה להיות בגלגול מהיר , אלא גלגול איטי עד בינוני עם טוויץ קטן מידי 3-4 גלגולים.
2. למקל עד 30 גרם- ממליץ לך לעבוד עם דמויים של 18 גרם ומעלה , יתן לך מרחק זריקה טוב יותר וגם התחושה של הדמוי במיים תהיה טובה יותר.
3. לגבי עבודה עם ניקלים - ממליץ לך על ניקל של 21 גרם בצבע כסף, עבוד איתו כאשר יש אור שמש ( כדי שינצנץ במיים) בגלגול מהיר או בהקפצות כמו גיג.
4. שעות הדייג נורא תלויות לאיזה דג אתה מכוון- ברקודות שעה לפני הזריחה עד שעה אחריה.  לברק שחצי שעה לאחר הזריחה ובעיקר בשעותהבוקר עד 10 למרות שנתפסו גם בשעות יותר מאוחרות גם אצלי.  כמובן גם שעה לפני שקיעה ועד שעה אחריה יש פעילות של טורפים.
 והדבר הכי חשוב אל תתיאש , תראה איך אחרים עובדים לידך, אל תתבייש לשים את החכה בצד לשבת על הסלע ולצפות בחברה הותיקים עובדים, כך תראה שיטות עבודה עם המקל איזה דמוי עובדים ואיך עובדים איתו, השוני בעבודה עם דמויים שונים וכו'......
אף אחד מאיתנו לא ידע ביום הראשון שלו איך ומה עושים.......

בהצלחה   אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אפריל 02, 2015, 12:08:35 PM »
כמי שמכיר את האיזור הזה כמו את הקווים על כף היד שלו,
מספר המלצות:

1) שעות ממומלצות:
זריחה עד שעה-שעה וחצי לאחריה או שעה לפני השקיעה עד רבע שעה לאחריה.
נושא הבורות על הריפים ידוע ומוכר (יש לי צלקת יפה מאחד מהם על הרגל). הפיתרון - פנס ראש בשעות החושך, אין מנוס מזה.
בשעות המאוחרות יותר, עיקר התפיסות הם של 3 סוגי דגים:
- חניתנים - נתפסו אצלי לאורך כל שעות היום, אם הם באיזור (לא תמיד, וזה לא עונתי - זה פשוט עניין של מזל).
-  טוניות - מגיעות לרוב ב"גלים", והכוונה לא לגלים של הים, אלא שיכול להיות שבוע שיהיו כמה להקות באיזור ותהיה חגיגה, ואחר כך כמה חודשים יובש. נתפסו בעיקר בימים שטופי שמש, בים שטוח עד גלי.
- אינטיאסים קטנים - בחודשים אוגוסט-ספסטמבר, בעיקר בשעות הבוקר המאוחרות (9 עד 12), בים רגוע עד גלי, בעיקר בימים שטופי שמש.

2) דמויים מומלצים:
לא אספק חברות ודגמים ספציפים, כי יש המון, אלא יותר קווים כללים:
- בזמן שעדין חשוך - דמויי Minnow בהירים, גוונים של לבן בשילוב עם אפור בהיר/כסף/ורוד/צהוב. גדלים של 8 עד 12 ס"מ, עדיף מבנה גוף צר, ו"כפית" קטנה יחסית, כך שלא ישחו עמוק מידי. עומק מומלץ 10 ס"מ עד מטר, תלוי באיזור ובמטרה.
- בזמן שיש אור - ניקלים, ג'יגים וכל דבר שמנצנץ.
- דמויי TopWater - בכל זמן, אך עם עדיפות לא לחושך מוחלט (פשוט כי קשה לראות אם מניעים אותם נכון).

3) שיטות עבודה:
- דמויי Minnow: החזרה איטית עד בינונית, עם עצירות קלות ומשיכות קלות של קצה החכה (חפש ביוטיוב Jerking כשיטת עבודה).
- ניקלים / ג'יגים: החזרה בינונית עד מהירה. ניקלים בעיקר - אפשר החזרה מהירה נטו. ג'יגים - החזרה בינונית עד מהירה, עם עצירות מידי פעם לתת 2-3 שניות לג'יג לשקוע, להקפיץ מידי פעם את קצה המקל - בקיצור, לגרום לג'יג לרקוד במים טנגו סמיילי
- דמויי TopWater: החזרה איטית עד בינונית בשיטת Walk The Dog (גם כן אפשר למצוא אינספור הדגמות וידאו ביוטיוב).

4) איזורים ודגי מטרה:
האיזור הצפוני מאופיין בעיקר בחופים סלעיים יחסית עמוקים ברוב האיזורים, ולכן דגי המטרה הם בהתאם.

אתחיל מעכו ואעלה צפונה:

עכו:
- נמל: שעות הזריחה בעיקר. כל תקופה יש דגים אחרים, אבל בגדול אפשר למצוא שם לברקים, טרכונים (טרולוסים), טוניות, ברקודות ופלמידות. האיזור המומלץ - החלק הדרומי של השובר, מתחילת הסיבוב מול אי הזבובים עד לקצה.
- ריפים: כל הריפים בעכו מעולים לדיג. מומלץ בעיקר הריפים מאיזור המגדלור הישן (החומות של עכו העתיקה), עד לריפים מול תחנת המשטרה.

חצרות יסף עד שבי ציון:
ריפים משתנים, בחלק מהאיזורים רדודים וחוליים יותר בחלק עמוקים וסלעיים יותר.
אישית לא היו לי הצלחות גדולות שם, בעיקר דגים מזדמנים פה ושם.

נהריה:
- לאורך הטיילת: בים גלי היה אפשר למצוא שם לברקים. לא דגתי באיזור מעל 4 שנים אז לא יודע מה קורה שם היום.
- השובר בקצה הטיילת: לכיוון דרום בעיקר לברקים. לכיוון צפון (לתוך המפרץ שנוצר מהחוף רחצה), לברקים, גומברים וטרכונים בעיקר.
- השובר של החוף רחצה: הפתעות בעיקר. בייבי אינטיאסים, טרכונים, טוניות, גומברים, חניתנים אלו הדגים שתפסתי שם.
- השובר של המרינה (פוצקר): פעיל בעיקר בים גלי עד גבה גלי. לברקים, גומברים, ברקודות, טרכונים וטוניות. בעונת הבייבי אינטיאסים יש שם מידי פעם אקשן.
- רצועת החוץ מפוצקר עד לבננה ביץ: רצועת חוץ רדודה וחולית יחסית. לברקים וגומברים בעיקר.
- הריפים של בננה ביץ: איזור שהיה פורה מאד בדיג, בשנים האחרונות נהיה דליל יחסית. בעיקר טוניות, טרכונים ובייבי אינטיאסים. בעונה של האינטיאסים הגדולים דגים שם המון "על חי", אז מאמין שז'ירז'ור כבד באיזור יכול להניב הפתעות.

אכזיב:
- מאלי אביבי עד לאנדרטה: היה איזור פורה, היום בעיקר הפתעות פה ושם. בעיקר דגי מים עמוקים (אינטיאסים, טרכונים וטוניות).
- מהאנדרטה עד לבית ספר שדה: ריפים רדודים וחוליים. נתפסו שם לברקים בעבר.
- בית ספר שדה: היה ריף מדהים ופורה מאד. בשנים האחרונות פחות. בעיקר טרכונים, אינטיאסים ובעבר שהם היו נפוצים זה היה "ה"מקום לאריענים. נתפסו שם גם ברקודות.
- מבית ספר שדה עד לחוף בצת: חופים חוליים בעיקר, בחלק מהאיזורים עמוקים יותר בחלק רדודים מאד. נתפסו לברקים בעיקר.
- חוף בצת: החלק הצפוני, בקרבת הריף הסלעי, מכיל הפתעות מידי פעם. גומברים, לברקים וטרכונים בעיקר.

ראש הנקרה:
כל הריפים מתאימים לדיג ללא יוצא מין הכלל.
הריף הצפוני ביותר מומלץ במיוחד, אך מומלץ לא "להתקבע" בו. אם לא נתפס שם כלום 10-20 דקות, להתחיל לטייל ממנו דרומה לאורך הריף.
החוף המגוון ביותר מבחינתי: לוקוסים, אינטיאסים, טרכונים, גומברים, חניתנים, ברקודות, טוניות, דוראדו ושיננים נתפסו שם.
בתקופה הזו (מרץ-מאי), בים גלי בעיקר, בשעות הזריחה והשקיעה ניתן לתפוס באיזור לוקוסים יפים מאד.

אז מה נשאר?
לאחל בהצלחה סמיילי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!