תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
6/12/2011 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
9:59 | דג חי - טורולוס | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 3.8 ק"ג |
11:00 | גיג בינוני - בננה ורוד 120ג | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 1 | 2 ק"ג |
הדו"ח:
היום יצאנו אני קובי וישראל בחור נחמד שפגשתי אצל איפיונט בהרצליה.
מטרת היציאה הייתה דייג על חיי.אחרי התדלוק ב5:30 הכנתי שלוש חכות עם ריג של סביקי.
היום נסעתי דרומה לדוג באיזור יפו.
ים מדהים ללא רוח ואנחנו בדרך לאסוף דגים חיים.כ4 ק"מ מהנקודה של החיים אני מזהה להקה גדולה מעל החול.חוזר אחור כ80מ ושוב מוצא את הלהקה.כולנו מורידים את הסביקי וישר יש נעילות.בסיסוב הראשון אני תופס טרולוס אחד ושני סקומברי.קובי מביא לנו בננה של כ300ג וישראל שחדש דנדש בעניין מוסיף עוד 3 בננות לפיתיון החיי.
כמה חשוב אקו סאנדר טוב שמכוון נכון.ממשיכים לכוון הנקודה של החיים והאקו מפוצץ בנחילים ענקיים של דגי פיתיון.איפה שרק הורדו היו תפיסות עם ובלי פתיון!
אחרי שהיו לנו יותר מ40 דגים,סקומברי,טרולוס,ארסים,סרגוסים והרבה בננות, הגיע זמן לעבור לדייג על חיי!
את החכות לייט אנחנו מקפלים ועוברים לציוד כבד.אני מכין לכולנו ריג של דייג על חיי ואנחנו בדרך לנקודה הראשונה.סלע בעומק 34מ באיזור יפו/רידינג.
זה הפעם הראשונה של ישראל בסוג דייג שכזה וגם של קובי אבל אין בעיה.אני כאן לעזור אני אומר להם

כל אחד בוחר לו דג מהלייבוול.קובי לוקח בננה גדולה,ישראל גם מתחמש עם אחת גדולה ואני לוקח את הטרולוס הקטן שמכל הדגים.למה??היה לי לוזיה עליו

כולם שמים את החכות בסטנדים מחכים.
ישראל מקבל פצצה על החכה ראשון והדג לוקח לסלע ונתקע!!אני משחרר לו לחץ לתת לו חופש לצאת.אכן הדג יוצא אבל גם פולטת את הבננה עם סימני נשיכה ברורים!!
קובי גם מעלה את החכה ללא דג??אני מרים את הטרולוס שלי והוא עדיין חיי כמו פנטר!!!
שוב מחמש את החברים בדגים חיים ושוב חוזרים לסלע.הגיע זמן ללבוש את משקפי הוידיאו.
מרוב אדרנלין שכחתי שכבר הפעלתי את המצלמה כבר לפני ההורדה.כולנו במים מחכים לפצצה ההבאה!
קצה החכה שלי מתחילה לרעוד ואני לוקח את החכה ליד.מי שהוא הפחיד את הקטן!!!אכן 3 שניות אחרי זה אני נעול והמלחמה מתחילה.אני נועל את הדג שלא ירד לסלע ומרגיש נגיחות של אינטיאס בקצה החכה.איזה כיף.

בנתיים אני מבקש מקובי שיפעיל את המצלמה וכאן הייתה הטעות.היא הייתה מופעלת כבר ונכבה הסרט.קשה מאוד לראות אם הלד מהבהב תוך כדי לחימה.יצאה חצי סרט ללא הוצאת הדג מהמים.גם טוב.
הייתה שמחה גדולה עם הרבה סיפוק מצידי למרות שלא יצאה אינטיאס גדול במיוחד.
זה היה הימור נכון להוריד על סלע ללא פעילות של דגים עליו.כל הים היה מפוצץ בלהקות ענק של דגים קטנים.למה שדג יתקוף שיש לו כלכך הרבה אוכל במים?
אחרי עוד ניסיון ללא תגובה מצד הדגים עברנו לסלע אחר שגם שם לא הייתה שום התעניינות בדגים שלנו.
החברה נראו קצת מיואשים אז הצעתי להם לעבור מדייג על חיי לעבודה עם מדאים.התוצאות לא איחרו להגיע.
קובי ישר ננעל על חזיר של כ2 ק"ג.

לישראל חיברתי בננה עם קרסים מחוזקות של גאמאקטסו וחוט קבלר 140 ליברות.
5 שניות אחרי ההורדה הוא מקבל נעילה והדג מכופף את החכה שלו עד למים.אני רואה שהוא מתקשה לעבוד עם הדג אז אני לוקח את החכה לידיים ומראה לו איך להרים ומתי לאסוף חוט.מעביר לו את החכה שימשיך להילחם וליהנות מכל רגע

אחרי כמה דקות מגיח לו אבונפחה ענק של כ5-6 ק"ג.הרבה זמן לא ראיתי סוס כזה.טוב לפחות קיבל פייט כמו שצריך למרות שזה אבונפחה.לפחות לא הרס את החוט קבלר

הרוח התחילה לדפוק ואנחנו סגרנו את הבסטא להיום.
צילום קצר במרינה וייאלה לגן לאסוף את הקטנים.
שבוע טוב