| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 11/3/2015 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג מקיאק כללי (דוחות ישנים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
לא ממש דוח דייג, לא יודע אם זה המקום המתאים, אבל לדעתי חשוב כדי להעלות את המודעות לנושא...
אתמול במהלך חתירת בוקר עברתי ליד רשת לא רחוק מהחוף, ראיתי שחלק מהמצופים שקועים ומשהו, שלא נראה כמו חלק של דג, בלט מהמים. התקרבתי וראיתי צב תפוס ברשת, הוא היה תפוס גם בראש לא יכל לעלות לנשום.
הדייגים שזרקו את הרשת היו על החוף עם סירת משוטים, התקרבתי קראתי להם והם אמרו שיוציאו אותו מאוחר יותר. הסברתי להם שהוא עלול לטבוע ושאני אשחרר אותו. ניסיתי לשחרר בלי לחתוך את הרשת אבל לא היה אפשר. אחרי ששחררתי אותו הוא תפס כיוון 'לא נכון' ונתפס שוב, אז הייתי חייב לשחרר אותו שוב...
החוויה היתה לא פשוטה כי הקיאק הימי לא כ"כ יציב, הצב היה גדול עם הרבה כח, וגם פחדתי להסתבך בעצמי ברשת. למרות זאת שמחתי מאד מההזדמנות לעזור לחייה כל כך יפה ואצילית להמשיך הלאה.
תוך כדי דיברתי גם עם המרכז להצלת צבי ים במכמורת. הם אמרו לי אח"כ שבעקרון הם מעדיפים לקחת את הצב אליהם לבדיקה והתאוששות אחרי מקרה כזה, אבל הייתי לבד והצב היה ממש גדול.
מספר תמונות שצילמתי בפלאפון תוך כדי.
ממליץ לכל הקיאקיסטים לשאת תמיד סכין קטנה באפוד, ולהיות ערניים ליד רשתות - אני בטוח שיש הרבה מקרים של צבים שנתפסים.

צוות המורים!