| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 9/3/2015 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 0700 | גיג בינוני - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 5 | |
| - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | ||
| - | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | ||
הדו"ח:
אחרי תקופה ארוכה שלא יצאתי עם הקיאק מסיבות שונות, מסכם עם זינגר כי לפני שמוכר את האיילנד יתן עוד צאנס אחד ונצא יחד.

סוגרים על שני בוקר כאשר בתכנון אמורים להצטרף עמית ורונן....
בסופו של דבר אני וזינגר בלבד נפגשים בחוף, מתארגנים בניחותא, בודקים הכל פעמיים, מזג האויר נפלא ולמרות השעה המוקדמת לא קר הים יפה , לא שמן אבל רגוע על גלונים קטנים.
נכנסים ומקבעים נתיב לנקודה ששלומי אומר שאף פעם לא איכזבה ....

אחרי 2 ק"מ של חתירה, סליחה פידול ... הפיש מראה להקה נחמדה למטה , שנינו מורידים ושלומי מייד נעול , החיוך על הפרצוף אומר לי שהאיילנד כבר לא ימכר כל כך מהר
, ועולה לו לוקוס לבן יפה של בערך 2 ק"ג, יופי של סיפתח... 
אני לא מוותר והורדה נוספת מביאה נעילה יפה שהנגיחות מסגירות מייד את האינטיאס החביב שעולה ונכנס אצלי לשחילר
.במקביל שלומי מעלה עוד אינטיאס חביב , ואני אחריו לא מוותר ומעלה את השני שלי ואת השלישי.

פתאם הלהקה נעלמת לה , מבט מסביב מגלה זוג דולפינים במרחק של כ50 עד 100 מטר מאיתנו
, מה שמסביר את העלמות הלהקה.השעה עוד לא שמונה וחצי ולשנינו יש חיוך גדול ,
איזה בוקר נפלא , מז"א מצויין ים טוב ודגים נפלאים, מי צריך יותר מזה....ממשיכים לנקודה נוספת... יש תקיפות אבל לא ננעלים

בדרך פתאם הפיש מזה נקודה של שינוי גובה דרסטי מ-40 מטר ל-30 מטר , מדרגה רצינית... שלומי אומר לי שפה יהיו דגים, מורידים , אני מסתכל על החוט שלי ( צבעוני מתחלף) ורואה כי הצבעים רצים מהר מידי וכבר מגיע לצבע שלא תואם את העומק ... מוזר
, סוגר קשת ומייד מקבל משיכה עצבנית למקל שלא משאירה ספק כי משהו חמד את הג'יג כברבדרכו למטה .... עבודה איטית ורגועה ומרגיש כי יש משקל רציני למטה ... חוסר הנגיחות והריצות מרמזות על לוקוס אבל לא בטוח... לאחר עבודה רגועה עולה לו לוקוס יהודי יפה ושמן שמוערך כ- 3.5 ק,ג
שנכנס לרשת ומקבל תמונה מזינגר ... מזל שיש תמונה ולמה? כי אחרי שקיבל סכין למוח פרפר ונדם עם פה פעור.. אני עושה שגיאה איומה. 
אוחז את הדג מהפה ובמקום להביא את השחילר מהמיים אלי אני מוריד את הלוקוס למיים לכיוון השחילר ...כנראה שהמיים העירו אינסטינקט השרדותי חזק ... הנבלה דופק לי נשיכה ביד וכאילו לא קיבל סכין לראש דופק צלילה מהירה ונעלם במיים...
אני המום מקלל את עצמי על השטות .. שלומי מסתכל עלי כלא מאמין .. ולדעתי גם שקל לדפוק לי כאפה אם הייתי קרוב יותר .
...אבל אין מה לעשות ככה זה בדייג ובחיים .. על טעויות משלמים.
בהמשך שלומי עם עוד אינטיאס חמוד ואני מסיים את היום עם טונית חמודה שרצה בטרוף ( איך אני אוהב את הריצות שלהן במעגלים)

השעה 11:30 והרוח הצפונית מתחילה ואיתה סוואלים שעולים.. מחליטים שלא להתחזר נהננו.. יש דגים אז יורדים חזרה לחוף תוך כדי גרירה שלא הניבה כלום.
מגיעים בשלווה , מסדרים הכל ניקיון לדגים קצת תמונות ובשעה 14:00 כבר במקלחת בבית.
אז חברים יקרים .. לסיכום היה אחלה יום , יציאה טובה ובנתיים 2 יציאות עם זינגר הסתיימו עם דגים בשתיהם לשנינו.. היום אני עם 3 אינטיאס ,טונית ויהודי ממזר
ושלומי עם זוג אינטיאס ולבן יפה. מי ייתן ונמשיך כך גם בשלישית
.

לחמם את המנגל 

צוות המורים!

)