פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   דיג ספורטיבי !! |
עמודים: 1 [2] 3 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיג ספורטיבי !! (נקרא 8259 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
מאמון לפי דעתי צור מתכוון לדייג קרפיונים אני חושב שיותר ספורט מזה אין אפילו מזרון יש כדי לא לפגוע בדג בים זה נראה כאילו שופוני יא נאס בים זה לא דייג ספורטיבי זה דייג חובבני
|
-------------------------------
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
אני לא חושב שמה שאנו עושים הוא דייג ספורטיבי בדייג ספורטיבי יש חוקים אחד החוקים הוא להחזיר את הדגים למים לאחר מדידה ושקילה לא נראה לי שיש דייג בפורום זה או אחר שנוהג כך לכן לדעתי הגדרת הדייג שלנו צריכה להיות דייג חובבני ולא ספורטיבי
אי אפשר להגדיר דייג ספורטיבי טוב יותר מה שהגדרת .גם אם זה חוק אחד או התנהגות אחת מיני רבים או רבות . אי אפשר לעשות פה לייק אז קבל ממני  שמוליק..בעצם אתה אומר שיש עוד המון הגדרות לדיג ספורטיבי חוץ מ C&R נשמח לקרוא מה עוד יש לך להוסיף נתת לצור לייק  ואמת גמני אהבתי את הרעיון וההגדרה שלו וממני גם יקבל לייק אני אישית לא משחרר ואם משחרר אז רק מה שלא אוכל !! אתה כן משחרר כל דג ולא משנה מה גודלו !!
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
דיג ספורטיבי , כשמו כן הוא , סוג מסוים של ספורט בו עוסקים האוהבים את סוג הספורט הזה. כמו בכל ענף ספורט , ישנם חוקים למשחק הזה. השאלה הנשאלת היא , מהם החוקים במדינתנו לסוג ספורט שכזה ? האם זה מוכר כספורט כאן ? האם ישנם בכלל חוקים או שההמונים קובעים את החוקים לפי נורמה מקובלת בינם לבין עצמם ....?  בכל סוג של ספורט , ישנו גם בעל הדעה והמחליט בנושא לגבי חוקים , תקנונים , כללי התנהגות והתנהלות..... במדינות מסוימות יש "שר הדיג " (נורבגיה כמדומני...אשה ממלאת תפקיד זה-שמה ליזבת ברג) , שם השר קובע את החוקים , את הכללים ותחתיו ישנם עובדים שתחת אחריותם לאכוף את הכללים והחוקים האלה , פקחים , כמו שופט בכדורגל. ברגע שיש סדר וכללים , הספורט נראה כמשחק הוגן לכולם , תחת כללים הנוגעים לכולם , בהחלטות שמתקבלות בצורה הגיונית ומלוטשת למען הספורט והמשחק כמו גם למען כל העוסקים בו. כל דבר שנעשה בצורה כזו , רואים אותו העוסקים בדבר , כחוק ! הספורט נשאר נקי עד כמה שניתן , וכיף לעסוק בו לבד , ועם המשפחה גם. מהספורט הזה אפשר גם להתפרנס כמובן , ואפשר לעשות זאת בצורה חובבנית כמובן , הכל לפי חוק. מי כאן מחליט על מה ? דיג ספורטיבי להבנתי הוא מפורש כפי שהעוסק בדיג או הצופה מן הצד מפרש אותו. כל דבר יכול להתפרש לכל כיוון אפשרי כאשר אין הגדרה ברורה וחדה. אני רואה טוב , שני רואה רע ושלישי יושב על הגדר באין עניין אמתי. אני רואה דיג כספורט בשבילי . במקום ללכת לשחק כדורגל (הלך הקרסול...הלך הגב  ) , אני הולך לדוג !  כך מתבטא ה" דיג ספורטיבי" אצלי.  טל..הזכרת חוקים בחו"ל לגבי דיג ספורטיבי אני בטוח שידוע לך ששם כל מי מחזיק בחכה וזורק למים חייב ברשיון דיג כסף זה עובר לרשות המתאימה שממנת פעולות אכיפה ושמירה על החופים והזנים וגם ליישם חוקים קיצר ..פקחים ..כמה לדעתך הישראלי הממוצע מוכן לקבל דבר כזה !! עוד תשלום ? פקח ? דייג = צייד אם כדי להיות צייד צריך רשיונות והיתרים אולי כדי שגם בדייג נכון שזה עוד כסף נכון שזה עוד פקח הבל אולי זה מה שיגרום לקצת סדר ושמירה על החוק מה שמחזיר אותי לדיון הגדול על מצב הדגה ומה הסיבות
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
אני לא חושב שמה שאנו עושים הוא דייג ספורטיבי בדייג ספורטיבי יש חוקים אחד החוקים הוא להחזיר את הדגים למים לאחר מדידה ושקילה לא נראה לי שיש דייג בפורום זה או אחר שנוהג כך לכן לדעתי הגדרת הדייג שלנו צריכה להיות דייג חובבני ולא ספורטיבי
בקשר להיסוס שלך לגבי המצאות דייגים מסוג זה...אז ישנם כאלה.  אני לא מדבר על החזרת דגים קטנים את זה אני מקווה שכולם עושים אני מדבר על כל דג שניתפס אני עדיין חושב שהגדרת סיגנון הדייג שרובינו עוסקים בו צריכה להיות דייג חובבני צור ..אתה בעצם אומר שבדיג ספורטיבי חובה להחזיר כל דג ולא משנה מה הוא ומה גודלו הרעיון לעצמו נשמע נחמד מאד  אבל לא משנה אם חמותי  ביקשה והתעקשה על דג שאני תפסתי כי אני חייב לשחרר או בשישי מחכים לחריימה אבל אותו לוקוס הייתי חייב לשחרר ..למעשה חובה !! או שפשוט בא לי לאכול דג טרי וידוע לי שנתפס בחוף נקי ולא לסמוך על הדייג המקצועי שאולי תפס מהקישון המזוהם !!  ואז אולי אסכן את הבריאות שלי ושל משפחתי !! ?  אתה מתכוון שחובה לשחרר בלי יוצא מהכלל או שיש חריגים ? !! אם אתה מגדיר את עצמך כדייג ספורטיבי אז תהיה ספורטאי תפוס תהנה ושחרר אם אתה מעונין להנות מהשלל אז שנה את ההגדרה של סיגנון הדייג שלך מספרטיבי לחובבני צור לפי הגדרתך אז אין בכלל ולו דייג אחד ספורטיבי בארץ !! הרי מדי פעם לוקחים דג פה ושני שם אפילו אם מדובר במשחרר סדרתי !! נ.ב..צור וכולם הפניה ישירות לבנאדם היא בעצם לכולם ..אין דבר אישי כמובן 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
מאמון לפי דעתי צור מתכוון לדייג קרפיונים אני חושב שיותר ספורט מזה אין אפילו מזרון יש כדי לא לפגוע בדג בים זה נראה כאילו שופוני יא נאס בים זה לא דייג ספורטיבי זה דייג חובבני
מוטי מכיר סגנון דייג זה וראיתי בעיניים כמה פינוק מקבלים הדגים מדייגים נהדרים כאלה ובהחלט מכבד את השקפת עולמם מכבד את השקפת עולמם כי עושים את זה מברירה ולא מבלית ברירה ברירה = כשיש תפיסות והמון דגים הם ממשיכים לשחרר
בלית ברירה = חוסר תפיסות
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
בקשר להיסוס שלך לגבי המצאות דייגים מסוג זה...אז ישנם כאלה.  אני לא מדבר על החזרת דגים קטנים את זה אני מקווה שכולם עושים אני מדבר על כל דג שניתפס אני עדיין חושב שהגדרת סיגנון הדייג שרובינו עוסקים בו צריכה להיות דייג חובבני צור ..אתה בעצם אומר שבדיג ספורטיבי חובה להחזיר כל דג ולא משנה מה הוא ומה גודלו הרעיון לעצמו נשמע נחמד מאד  אבל לא משנה אם חמותי  ביקשה והתעקשה על דג שאני תפסתי כי אני חייב לשחרר או בשישי מחכים לחריימה אבל אותו לוקוס הייתי חייב לשחרר ..למעשה חובה !! או שפשוט בא לי לאכול דג טרי וידוע לי שנתפס בחוף נקי ולא לסמוך על הדייג המקצועי שאולי תפס מהקישון המזוהם !!  ואז אולי אסכן את הבריאות שלי ושל משפחתי !! ?  אתה מתכוון שחובה לשחרר בלי יוצא מהכלל או שיש חריגים ? !! אם אתה מגדיר את עצמך כדייג ספורטיבי אז תהיה ספורטאי תפוס תהנה ושחרר אם אתה מעונין להנות מהשלל אז שנה את ההגדרה של סיגנון הדייג שלך מספרטיבי לחובבני צור לפי הגדרתך אז אין בכלל ולו דייג אחד ספורטיבי בארץ !! הרי מדי פעם לוקחים דג פה ושני שם אפילו אם מדובר במשחרר סדרתי !! נ.ב..צור וכולם הפניה ישירות לבנאדם היא בעצם לכולם ..אין דבר אישי כמובן  אני לא לוקח את הפניה בשמי כמשהוא אישי  אני כן לוקח דגים שראויים למאכל קטנים אני משחרר הרי חלק מהכף זה לחזור עם דג הביתה לכן אני מגדיר את עצמי כדייג חובב ולא דייג ספורטיבי
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
דיג ספורטיבי , כשמו כן הוא , סוג מסוים של ספורט בו עוסקים האוהבים את סוג הספורט הזה. כמו בכל ענף ספורט , ישנם חוקים למשחק הזה. השאלה הנשאלת היא , מהם החוקים במדינתנו לסוג ספורט שכזה ? האם זה מוכר כספורט כאן ? האם ישנם בכלל חוקים או שההמונים קובעים את החוקים לפי נורמה מקובלת בינם לבין עצמם ....?  בכל סוג של ספורט , ישנו גם בעל הדעה והמחליט בנושא לגבי חוקים , תקנונים , כללי התנהגות והתנהלות..... במדינות מסוימות יש "שר הדיג " (נורבגיה כמדומני...אשה ממלאת תפקיד זה-שמה ליזבת ברג) , שם השר קובע את החוקים , את הכללים ותחתיו ישנם עובדים שתחת אחריותם לאכוף את הכללים והחוקים האלה , פקחים , כמו שופט בכדורגל. ברגע שיש סדר וכללים , הספורט נראה כמשחק הוגן לכולם , תחת כללים הנוגעים לכולם , בהחלטות שמתקבלות בצורה הגיונית ומלוטשת למען הספורט והמשחק כמו גם למען כל העוסקים בו. כל דבר שנעשה בצורה כזו , רואים אותו העוסקים בדבר , כחוק ! הספורט נשאר נקי עד כמה שניתן , וכיף לעסוק בו לבד , ועם המשפחה גם. מהספורט הזה אפשר גם להתפרנס כמובן , ואפשר לעשות זאת בצורה חובבנית כמובן , הכל לפי חוק. מי כאן מחליט על מה ? דיג ספורטיבי להבנתי הוא מפורש כפי שהעוסק בדיג או הצופה מן הצד מפרש אותו. כל דבר יכול להתפרש לכל כיוון אפשרי כאשר אין הגדרה ברורה וחדה. אני רואה טוב , שני רואה רע ושלישי יושב על הגדר באין עניין אמתי. אני רואה דיג כספורט בשבילי . במקום ללכת לשחק כדורגל (הלך הקרסול...הלך הגב  ) , אני הולך לדוג !  כך מתבטא ה" דיג ספורטיבי" אצלי.  טל..הזכרת חוקים בחו"ל לגבי דיג ספורטיבי אני בטוח שידוע לך ששם כל מי מחזיק בחכה וזורק למים חייב ברשיון דיג כסף זה עובר לרשות המתאימה שממנת פעולות אכיפה ושמירה על החופים והזנים וגם ליישם חוקים קיצר ..פקחים ..כמה לדעתך הישראלי הממוצע מוכן לקבל דבר כזה !! עוד תשלום ? פקח ? דייג = צייד אם כדי להיות צייד צריך רשיונות והיתרים אולי כדי שגם בדייג נכון שזה עוד כסף נכון שזה עוד פקח הבל אולי זה מה שיגרום לקצת סדר ושמירה על החוק מה שמחזיר אותי לדיון הגדול על מצב הדגה ומה הסיבות צור ידידי..אני יודע מה זה שם ..הייתי חייב לשלם עבור רשיון ורק רציתי לדוג יום אחד השאלה שלי . .הישראלי הממוצע ..כמה מוכן לקבל את זה ?
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
מוטי מכיר סגנון דייג זה וראיתי בעיניים כמה פינוק מקבלים הדגים מדייגים נהדרים כאלה ובהחלט מכבד את השקפת עולמם מכבד את השקפת עולמם כי עושים את זה מברירה ולא מבלית ברירה ברירה = כשיש תפיסות והמון דגים הם ממשיכים לשחרר
בלית ברירה = חוסר תפיסות מאמון כשיש חוסר תפיסות אז אין מה לשחרר בקשר לתשלום אין בעיה בכלל אני משלם אבל רוצה מקום מסודר לדייג וחוקים בלי חוקים אין מדינה
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
 |
|
|
בהמון דיונים עלה המושג דיג ספורטיבי  מעניין לדעת מה זה דיג ספורטיבי בעיניכם !! מתיי דיג חובבני מפסיק להיות ספורטיבי ריבוי תפיסות ? מקום פתוח אך ורק לקהל מצומצם ? לקחת דג קטן הפסקת להיות דייג ספורטיבי? אשמח לשמוע דעות והגדרות מה זה בכלל בעיניכם דיג ספורטיבי כל עוד זה לא לצורך פרנסה אז לדעתי האישית זה מוגדר ספורטיבי אז רשת ..שארק או עוגן למשל ובמידה שהדגים לא לפרנסה נחשב ספורטיבי? אני די מצפה לתשובה שלך לשאלות שלי אביחי  ..בוא וננסה לדייק יותר  תודה איש O K יא מועלם עוגן לא בא בחשבון דיג אכזרי ולא ספורטיבי בכלל ושארק או רשת  אני אישית לא מכיר אף אחד שמכניס שארק או רשת ולא מתפרנס מזה או משלים הכנסה אז עוד פעם אני אחדד  מי שרצה לקחת דג קטן זכותו המלאה אני לא אגיד לו זה לא ספורטיבי ושתבין אני אישית אחזיר אותו לים אבל זה אני וכל מי שדג במקומות סגורים (ואני לא ארחיב ) מה זה שהוא יכול לדוג שם ואני לא הופך את זה ללא ספורטיבי לא לפי דעתי שיהיה לו אלף לבריאות מי אני שאגיד אחרת זה כמו שאני עכשיו אגיד כל מי שדג בסירה הוא לא ספורטיבי כי אני לא יכול כי יש לי מחלת ים קשה  ועל כמויות אלף אלפי פעם לבריאות אם זה לאוכל ואם זה לתשלום על הדלק לסירה או לציוד שאובד בים ושלא יבאו לי כל היפי נפש למיניהם ויגידו מה הוא מחסל את הדגים בים ולנו לא נשאר ממש בא לי לבכות  מי שמחסל את הדגים בים זה הטרולים אתה יודע מה לא ספורטיבי בעיני זה שאנשים רעים משאירים את מה שהם תפסו על החוף ולא משנה אם זה מרמיר או סרטן או כל סוג של דג אתה לא רוצה את הדג שחרר אותו ואל תשאיר אותו בחוף אחריך וכל הזבל שאנשים משאירים בחוף אחריהם זה ספורטיבי זה גועל נפש זה מה שזה ואחר כך הם בחוצפתם מרשים לעצמם להטיף מוסר לאנשים אחרים זה ספורטיבי וזה לא בגמרא כתוב "קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים"כלומר לפני שאתה מעיר לאחרים, דאג שאתה עצמך תהיה בסדר. זה מה שיש לי לומר בעניין הזה אביחי ..למה דווקא להחזיר דג קטן !! למה לא גדול דווקא !! אם נקח למשל לברק !! דג קטן שזה גודל מנה עד מנה + ..500-800 גר" דווקא טעים יותר הסיכוי שלו לשרוד ( טבעית ) ועד שיגיע לבגרות מינית ( במידה ומשחרר קטן לשמירה על המין ) הוא קטן יחסית במקביל ..לברק גדול פחות טעים לברק גדול כבר שרד ( טבעית) וכבר בוגר מינית ואולי מפוצץ בביצים מה החוכמה לשחרר קטן דווקא ולא גדול  ..כמובן השאלה מונית לכולם ערב טוב יא מועלם  שאלה טובה  בקשר לטעים או לא אני ממש לא יודע כי אני לא אוכל דגים  אבל אוהב לדוג אותם (אולי הציד זה מה שעושה לי את זה  ) אני משחרר קטנים כי אני חושב שמגיע להם עוד יום בים ובקשר לגדולים יותר אני עדין חושב שאני לא משפיע על דור העתיד של אוכלוסיית הלברקים או של כל דג אחר שאני מטרגט כמה לברקים יצא לי להוציא ביום דיג מוצלח מאוד 3 ? זה מה שיחסל אותם ? ממש לא כל מה שרשמו ידידי בדיון על הקלמרי כן יחסל אותם זיהום ,טרולים, מינים פולשים , מחסור חמור בשמורות טבע או לפחות איסור דיג בחודשים מסוימים לטרולים מה אני אפילו לא בורג קטן בקושי דסקית קפיצית ואל תתחיל יש כמוך עוד אלף זה בחשבון פשוט 3000 דגים ביציאה מוצלחת כולם יודעים שאנחנו ממש לא הבעיה אבל מנסים להיות יפי נפש ואומרים בוא נתחיל בקטן ונותר על הדגים שאנחנו תופסים לכן אני אומר מי שרוצה להחזיר קטנים שיחזיר מי שלא שלא יחזיר רוצה להחזיר גדולים תחזיר אני לא שופט אף אחד איש איש שיעשה הישר בעניו ומה שצריך לעניין אותנו יותר זה כמות הזבל שאנשים משאירים בים זה מה שצריך לעניין אותנו כי בסופו של דבר זה מה שהורס לנו את הים הכול כך יקר כאן לכולנו
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
בלית ברירה = חוסר תפיסות מאמון כשיש חוסר תפיסות אז אין מה לשחרר בקשר לתשלום אין בעיה בכלל אני משלם אבל רוצה מקום מסודר לדייג וחוקים בלי חוקים אין מדינה אז כשאין לי מה לשחרר למעשה קל מאד לבקש ואפילו להתעקש שכולם ישחררו הרי אין לי מה להפסיד  לעומת אלה שכן תופסים כן יש להם מה להפסיד !! ואם זה יהיה כמו בחו"ל שהכסף שישולם ישאר באותה קופה ולאותו שימוש אז אהיה הראשון שיתמוך
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
דיג ספורטיבי , כשמו כן הוא , סוג מסוים של ספורט בו עוסקים האוהבים את סוג הספורט הזה. כמו בכל ענף ספורט , ישנם חוקים למשחק הזה. השאלה הנשאלת היא , מהם החוקים במדינתנו לסוג ספורט שכזה ? האם זה מוכר כספורט כאן ? האם ישנם בכלל חוקים או שההמונים קובעים את החוקים לפי נורמה מקובלת בינם לבין עצמם ....?  בכל סוג של ספורט , ישנו גם בעל הדעה והמחליט בנושא לגבי חוקים , תקנונים , כללי התנהגות והתנהלות..... במדינות מסוימות יש "שר הדיג " (נורבגיה כמדומני...אשה ממלאת תפקיד זה-שמה ליזבת ברג) , שם השר קובע את החוקים , את הכללים ותחתיו ישנם עובדים שתחת אחריותם לאכוף את הכללים והחוקים האלה , פקחים , כמו שופט בכדורגל. ברגע שיש סדר וכללים , הספורט נראה כמשחק הוגן לכולם , תחת כללים הנוגעים לכולם , בהחלטות שמתקבלות בצורה הגיונית ומלוטשת למען הספורט והמשחק כמו גם למען כל העוסקים בו. כל דבר שנעשה בצורה כזו , רואים אותו העוסקים בדבר , כחוק ! הספורט נשאר נקי עד כמה שניתן , וכיף לעסוק בו לבד , ועם המשפחה גם. מהספורט הזה אפשר גם להתפרנס כמובן , ואפשר לעשות זאת בצורה חובבנית כמובן , הכל לפי חוק. מי כאן מחליט על מה ? דיג ספורטיבי להבנתי הוא מפורש כפי שהעוסק בדיג או הצופה מן הצד מפרש אותו. כל דבר יכול להתפרש לכל כיוון אפשרי כאשר אין הגדרה ברורה וחדה. אני רואה טוב , שני רואה רע ושלישי יושב על הגדר באין עניין אמתי. אני רואה דיג כספורט בשבילי . במקום ללכת לשחק כדורגל (הלך הקרסול...הלך הגב  ) , אני הולך לדוג !  כך מתבטא ה" דיג ספורטיבי" אצלי.  טל..הזכרת חוקים בחו"ל לגבי דיג ספורטיבי אני בטוח שידוע לך ששם כל מי מחזיק בחכה וזורק למים חייב ברשיון דיג כסף זה עובר לרשות המתאימה שממנת פעולות אכיפה ושמירה על החופים והזנים וגם ליישם חוקים קיצר ..פקחים ..כמה לדעתך הישראלי הממוצע מוכן לקבל דבר כזה !! עוד תשלום ? פקח ? דייג = צייד אם כדי להיות צייד צריך רשיונות והיתרים אולי כדי שגם בדייג נכון שזה עוד כסף נכון שזה עוד פקח הבל אולי זה מה שיגרום לקצת סדר ושמירה על החוק מה שמחזיר אותי לדיון הגדול על מצב הדגה ומה הסיבות צור ידידי..אני יודע מה זה שם ..הייתי חייב לשלם עבור רשיון ורק רציתי לדוג יום אחד השאלה שלי . .הישראלי הממוצע ..כמה מוכן לקבל את זה ? האמת שאין לי תשובה איך יגיב הישראלי הממוצע אני יכל להגיד שרשיון לדייג יכול לעשות טוב לענף א.יאפשר מימון ליותר פקחים ב.יאפשר שיקום והקמת שמורות סגורות לכול סוגי הדייג ג.ישאיר בענף רק את אלו שהדייג אצלם בנשמה אלו שיודעים לכבד את הים והנחלים שבהם אם דגים אלו שיודעים לשמור על הטבע אלו שבאים להנות ולא להרוס
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
בהמון דיונים עלה המושג דיג ספורטיבי  מעניין לדעת מה זה דיג ספורטיבי בעיניכם !! מתיי דיג חובבני מפסיק להיות ספורטיבי ריבוי תפיסות ? מקום פתוח אך ורק לקהל מצומצם ? לקחת דג קטן הפסקת להיות דייג ספורטיבי? אשמח לשמוע דעות והגדרות מה זה בכלל בעיניכם דיג ספורטיבי כל עוד זה לא לצורך פרנסה אז לדעתי האישית זה מוגדר ספורטיבי אז רשת ..שארק או עוגן למשל ובמידה שהדגים לא לפרנסה נחשב ספורטיבי? אני די מצפה לתשובה שלך לשאלות שלי אביחי  ..בוא וננסה לדייק יותר  תודה איש O K יא מועלם עוגן לא בא בחשבון דיג אכזרי ולא ספורטיבי בכלל ושארק או רשת  אני אישית לא מכיר אף אחד שמכניס שארק או רשת ולא מתפרנס מזה או משלים הכנסה אז עוד פעם אני אחדד  מי שרצה לקחת דג קטן זכותו המלאה אני לא אגיד לו זה לא ספורטיבי ושתבין אני אישית אחזיר אותו לים אבל זה אני וכל מי שדג במקומות סגורים (ואני לא ארחיב ) מה זה שהוא יכול לדוג שם ואני לא הופך את זה ללא ספורטיבי לא לפי דעתי שיהיה לו אלף לבריאות מי אני שאגיד אחרת זה כמו שאני עכשיו אגיד כל מי שדג בסירה הוא לא ספורטיבי כי אני לא יכול כי יש לי מחלת ים קשה  ועל כמויות אלף אלפי פעם לבריאות אם זה לאוכל ואם זה לתשלום על הדלק לסירה או לציוד שאובד בים ושלא יבאו לי כל היפי נפש למיניהם ויגידו מה הוא מחסל את הדגים בים ולנו לא נשאר ממש בא לי לבכות  מי שמחסל את הדגים בים זה הטרולים אתה יודע מה לא ספורטיבי בעיני זה שאנשים רעים משאירים את מה שהם תפסו על החוף ולא משנה אם זה מרמיר או סרטן או כל סוג של דג אתה לא רוצה את הדג שחרר אותו ואל תשאיר אותו בחוף אחריך וכל הזבל שאנשים משאירים בחוף אחריהם זה ספורטיבי זה גועל נפש זה מה שזה ואחר כך הם בחוצפתם מרשים לעצמם להטיף מוסר לאנשים אחרים זה ספורטיבי וזה לא בגמרא כתוב "קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים"כלומר לפני שאתה מעיר לאחרים, דאג שאתה עצמך תהיה בסדר. זה מה שיש לי לומר בעניין הזה אביחי ..למה דווקא להחזיר דג קטן !! למה לא גדול דווקא !! אם נקח למשל לברק !! דג קטן שזה גודל מנה עד מנה + ..500-800 גר" דווקא טעים יותר הסיכוי שלו לשרוד ( טבעית ) ועד שיגיע לבגרות מינית ( במידה ומשחרר קטן לשמירה על המין ) הוא קטן יחסית במקביל ..לברק גדול פחות טעים לברק גדול כבר שרד ( טבעית) וכבר בוגר מינית ואולי מפוצץ בביצים מה החוכמה לשחרר קטן דווקא ולא גדול  ..כמובן השאלה מונית לכולם ערב טוב יא מועלם  שאלה טובה  בקשר לטעים או לא אני ממש לא יודע כי אני לא אוכל דגים  אבל אוהב לדוג אותם (אולי הציד זה מה שעושה לי את זה  ) אני משחרר קטנים כי אני חושב שמגיע להם עוד יום בים ובקשר לגדולים יותר אני עדין חושב שאני לא משפיע על דור העתיד של אוכלוסיית הלברקים או של כל דג אחר שאני מטרגט כמה לברקים יצא לי להוציא ביום דיג מוצלח מאוד 3 ? זה מה שיחסל אותם ? ממש לא כל מה שרשמו ידידי בדיון על הקלמרי כן יחסל אותם זיהום ,טרולים, מינים פולשים , מחסור חמור בשמורות טבע או לפחות איסור דיג בחודשים מסוימים לטרולים מה אני אפילו לא בורג קטן בקושי דסקית קפיצית ואל תתחיל יש כמוך עוד אלף זה בחשבון פשוט 3000 דגים ביציאה מוצלחת כולם יודעים שאנחנו ממש לא הבעיה אבל מנסים להיות יפי נפש ואומרים בוא נתחיל בקטן ונותר על הדגים שאנחנו תופסים לכן אני אומר מי שרוצה להחזיר קטנים שיחזיר מי שלא שלא יחזיר רוצה להחזיר גדולים תחזיר אני לא שופט אף אחד איש איש שיעשה הישר בעניו ומה שצריך לעניין אותנו יותר זה כמות הזבל שאנשים משאירים בים זה מה שצריך לעניין אותנו כי בסופו של דבר זה מה שהורס לנו את הים הכול כך יקר כאן לכולנו הצלחת לשכנע בגדול secret.gift39 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
חברים איך העולם היה נראה אם לא היו חוקים בדיוק כמו שנראה הים כל אחד עושה מה שבא לו אבל שיש חוקים הכל נראה אחרת וחברים מספיק לעשות ציטוט זה לא נגמר 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
חברים איך העולם היה נראה אם לא היו חוקים בדיוק כמו שנראה הים כל אחד עושה מה שבא לו אבל שיש חוקים הכל נראה אחרת וחברים מספיק לעשות ציטוט זה לא נגמר  ברשותך אחד אחרון 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
חברים איך העולם היה נראה אם לא היו חוקים בדיוק כמו שנראה הים כל אחד עושה מה שבא לו אבל שיש חוקים הכל נראה אחרת וחברים מספיק לעשות ציטוט זה לא נגמר  ברשותך אחד אחרון  יש אישור מאמון 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3 4