פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ISO בולונז Match בוס ומה שביניהם |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ISO בולונז Match בוס ומה שביניהם (נקרא 2359 פעמים) |
הדפסה |
|
LITHIUM
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אהלן חבר'ה, יש לי יוזר כבר זמן לא מבוטל, ועכשיו יש לי גם דיון מעניין להעלות, אשמח לשמוע את דעותיכם! לאחרונה התחלתי להתעניין בתחומי הבוס- בולונז, ודי הגעתי למסקנה שאני מעוניין להיכנס לאחד התחומים. במקור הנטייה שלי הייתה בוס, לאחר מחקר מסויים ולאור הרקע שלי בתחומים אחרים של דיג רולר (ז'רז'ור וחוף), הגעתי לנטיה יותר לכיוון הבולונז. ואז דרך האינטרנט התוודעתי לתחום הISO, שהחל מפעפע מיפן למדינות דוברות אנגלית ולאתרים שונים שדרכם התחלתי ללמוד. הנושא נראה מאוד טכני מגוון ומעניין, אך נדמה שהדיג והסביבה שם שונה מאוד מהארץ. לסיכום: אני לא בטוח איזה סגנון יהיה הכי מעניין והכי ורסטילי. ISO קורץ מאוד, בולונז נגיש יותר. דגי המטרה הם בורים בחופים, סרגוסים בריפים- תחום שגם ארצה לנסות להתמקצע בו באמצעות ידע מחו"ל, ועוד מזדמנים (בחו"ל חייב להגיד שזה סופר ורסטילי). עכשיו לשאלות: 1. האם מישהו מהפורום מחזיק ברשותו ציוד ISO ? 2. מישהו מכיר את היתרונות והחסרונות? 3. דגמים מומלצים של בולונז? (אשמח גם למחירים, כרגע אין לי כלכך הגבלת מחיר) מחשבות תובנות וכו'- אשמח לשמוע- SHOOT! 
|
|
|
|
|
ברוך הבא, אתה מוזמן להציג את עצמך בהזדמנות..
1. מקל אחד יש לי, בשלב זה הדגם קשיש, קצת לא סטנדרטי. 2. ISO זה כמו בולונז, רק עם כושר הרמה מפחיד ומשקל נוצה. למרות יעודו(אך בגלל מאפיניו)...אצלי הוא משמש למים מתוקים, ומשתלב בין שאר ציוד הmatch (למשל למצוף, אני מתפעל 2-3 מקלות בו זמנית). חסרון משמעותי(לפחות כך היה כשאני קניתי...יתכן שהשתנה) הוא שמיוצר ביפן לשוק הפנימי(אם מישהו נוסע לשם...הוא יכול לקנות לך). הדגמים הסטנדרטיים לא ארוכים, אך לארץ(עקב מבנה המקומות) יספיקו בהחלט. קיים הפרש מחירים משמעותי בין ציוד match לISO אך לא הרבה הבדלים(חוץ מהמובן מאילו- שISO הוא טלסקופי).
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 19, 2015, 02:45:26 AM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
LITHIUM
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
צודק, שכחתי  שמי אלעד, אני מבאר שבע, בן 20. אוהב (מאז שאני זוכר את עצמי) לדוג ומתמקד בעיקר בז'רז'ור.
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
גם אני ניכנסתי לדילמות של ISO, הרבה שאלות... תיכננתי על חכה NISSIN INGRAM BLACK/RED EDITION. הגעתי למסקנה שפשוט אין טעם לשלם מחיר גבוה כל כך לחכה שפוטנציאל שלה לא יהיה מיושם. הרי חכות אלו מיועדים ללחימה עם דגים יחסית גדולים, מספר 2.0 יכול להרים דג ללא רשת הרמה במשקל 3 קילו בלי מעמץ. יש לנו דגים כאלה על מצוף? אני לא בטוח עם אפשר לזרוק משקולת 80 גרם לפחות ל 50-60 מטר בלי לגרום נזק לחקה. כך שאיפה שתוכל להיעזר בה זהו רק דייג מצופים, כבדים יחסית, קלים, אפילו זרזור מסורבל כן. אני החלתתי ללכת על סט חוף טוב, קניתי מצופים של 100גרם. מצוף רץ, כבל פלדה או פלורו באורך 60 ס"מ ומשקולת איזון למצוף. אותו ריג כמו ב ISO. רק המשקל שביד הוא כפול... ואני אזרוק את המצוף בלי בעיה ל 50-60 מטר. מהמזחים זה מספיק כדאי לתרג"ת דגים שאוכלים לא מה קרקעית. לדעתי בדייג מצופים בים צריך MATCH 5-25, או בולונז. אני נותה יותר ל MATCH, בגלל חלקים, אורך מקופל כמעת אותו דבר בין MATCH ל BOLO. זו דעתי האישית כמובן. אבל עם תגיד לי שחכת ISO יכולה לזרוק משקולות 80 גרם בערך ללא נזק ועם יעילות, אני אחשוב שנית על מה שאמרתי... עם תחליט בכל זאת על ISO כך אתר זול שמשלך לארץ במחירים זולים מאוד. וזו החקת ISO שבחרתי. בחרתי בין כל ה DAIWA ו הSHIMANO וכל השער..... מחיר תמורה מהגבוהים ביותר. לדעתי... http://global.rakuten.com/en/store/uryu/item/538266/
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 19, 2015, 10:05:30 AM על ידי בוריס
|
|
|
|
|
עמרי.
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
37
|
|
אהלן,
אם המטרה שלך זה בורים וסרגוסים, לא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי כסף.
אישית אני מטרגט רק את הדגים האלה, אני משתמש לפעמים בבוס לפעמים בבולונז, מה שבא לי באותו יום ותלוי בנקודה אליה אני הולך או במצב הים.
לדעתי, אין צורך להשקיע הרבה כסף בחכות מהסוג הזה. הכיף שלי בדייג מהסוג הזה זה הפשטות, זה לא הציוד שיש לך ביד, אלא בידע שיש לך לגבי הים ואיך לתפוס את הבורים או הסרגוסים. אתה יכול להיות עם חכה של מיליון דולר ואחד לידך יהיה עם בוס ישן וכבד ויתפוס יותר. גם לא ראיתי מישהו מוציא בורים של 3 קילו או 2 קילו... אני אישית מוציא בורי של 700 - 800 גרם והבוס מחזיק סבבה לגמרי בלי בלגן, מקסימום יש רשת.
|
-------------------------------
אנשים מצליחים עושים מה שאנשים לא מצליחים לא אוהבים לעשות, אבל הם שונאים לעשות את זה באותה המידה!
|
|
|
LITHIUM
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
2. ISO זה כמו בולונז, רק עם כושר הרמה מפחיד ומשקל נוצה. למרות יעודו(אך בגלל מאפיניו)...אצלי הוא משמש למים מתוקים, ומשתלב בין שאר ציוד הmatch (למשל למצוף, אני מתפעל 2-3 מקלות בו זמנית). חסרון משמעותי(לפחות כך היה כשאני קניתי...יתכן שהשתנה) הוא שמיוצר ביפן לשוק הפנימי(אם מישהו נוסע לשם...הוא יכול לקנות לך). הדגמים הסטנדרטיים לא ארוכים, אך לארץ(עקב מבנה המקומות) יספיקו בהחלט. קיים הפרש מחירים משמעותי בין ציוד match לISO אך לא הרבה הבדלים(חוץ מהמובן מאילו- שISO הוא טלסקופי).
אשמח לשאול כמה שאלות: 1. איזה מקל יש ברשותך? אשמח גם לנתונים. 2. למול מקלות בולונז אחרים,האם יש איזשהו הבדל בולט? אסביר: הלכתי לבדוק מקלות בולונד שונים בארץ. אף אחד מאלו שבדקתי (ועברתי על כל המקלות היותר טובים שקיימים בארץ) לא הרגיש כלכך טוב יבד. לזה יש לי הסבר, תאמרו מה אתם חושבים: אני רגיל שנים למקלות חלקים, וכל מקל טלסקופ מרגיש "דרדל'ה" כזה, קשה לי להסביר. האקשן שלהם היה לא טוב, לא מספיק רספונסיביים מחד, ודי קשים מאידך. בוריס: אני מבין את ההתלבטויות שלך, מבחינתי זהו מקל ייעודי לדיג מצופים לבורים סרגוסים ועוד, אבל לא מקל ז'רז'ור או פתיונות. אשמח אם תשתף אותי באיך הגעת למקל הספציפי. עמרי: אני מבין את דבריך, ראשית תודה, ואקח את הדברים לתשומת לבי. תוכל לספר על הציוד שאתה משתמש בו? קרבון\פיבר וכו'? אנא המשיכו את הדיון  אני ככלל חושב שזהו תחום דיג שלא נחקר דיו ואולי שווה להעמיק בו לפחות כאן ולאסוף ידע. תודה!
|
|
|
|
|
 |
|
|
2. ISO זה כמו בולונז, רק עם כושר הרמה מפחיד ומשקל נוצה. למרות יעודו(אך בגלל מאפיניו)...אצלי הוא משמש למים מתוקים, ומשתלב בין שאר ציוד הmatch (למשל למצוף, אני מתפעל 2-3 מקלות בו זמנית). חסרון משמעותי(לפחות כך היה כשאני קניתי...יתכן שהשתנה) הוא שמיוצר ביפן לשוק הפנימי(אם מישהו נוסע לשם...הוא יכול לקנות לך). הדגמים הסטנדרטיים לא ארוכים, אך לארץ(עקב מבנה המקומות) יספיקו בהחלט. קיים הפרש מחירים משמעותי בין ציוד match לISO אך לא הרבה הבדלים(חוץ מהמובן מאילו- שISO הוא טלסקופי).
אשמח לשאול כמה שאלות: 1. איזה מקל יש ברשותך? אשמח גם לנתונים. 2. למול מקלות בולונז אחרים,האם יש איזשהו הבדל בולט? אסביר: הלכתי לבדוק מקלות בולונד שונים בארץ. אף אחד מאלו שבדקתי (ועברתי על כל המקלות היותר טובים שקיימים בארץ) לא הרגיש כלכך טוב יבד. לזה יש לי הסבר, תאמרו מה אתם חושבים: אני רגיל שנים למקלות חלקים, וכל מקל טלסקופ מרגיש "דרדל'ה" כזה, קשה לי להסביר. האקשן שלהם היה לא טוב, לא מספיק רספונסיביים מחד, ודי קשים מאידך. 1. בהזמנה אישית. 7 מטר. שאר הנתונים כבר לא זכורים לי. 2. מקלות מצוף הם ככלל מקלות פאסט(אך עדיין גמישים, לרוב 10-30). ISO נבנה מקרבון כמו רובם/כולם כיום, אך במקום 2 שכבות קרבון רגיל הם משתמשים ב 4. המשקל נשאר נמוך עקב עובי החומר שמשתמשים( עובי שכבה רגיל- 0.2MM). קשה להשוות בין בולו לISO, אם כבר בין ISO למקל מצוף חלקים.
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 23, 2015, 00:32:33 AM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ביקרתי בכמה פורומים דייג ביפן, הבנתי, יש חקות מעולות ממותגים TOP כמו DAIWA ו SHIMANO לדוגמה, ראיתי מה מחירם. אישתי אמרא לי  . התחלתי לחפש שוב בפורומים, כמו בכל פורום יש אנשים בעלי ניסיון רב שממליצים לציוד מסוים. החקה עשויה מחומרים הכי מתקדמים (FUJI, 4-AXIS BLANK) צביע מיוחדת בכמה שכבות,משקל נמוך מאוד יחד עם עוצמה מטורפת. והיא נימצאת בליין הגבוה של המותג (מי לא ירצה בכך עם יכול להרשות לעצמו) . DAIWA ו SHIMANO עם רכיבים אלו ועם בלנק שווה איכות (אחר, שונה, אבל שווה איכות) יעלו 500$-1100$ לערך... כך שהגעתי למסקנה שזו יכולה להיות קנייה מאוד כדאית, והשקעה מצויינת בתחביב שלי לאורך זמן. NISSIN חברה פחות מוכרת בעולם, לכן מחיר סית נמוך בהשוואה למתחרים. היפניים משבחים וממליצים על סדרות נמוכות יותר אפילו של המותג, BLACK/REDEDITION פשוט ברור שם לכול היודע שזו חקת פינוק אמיתי, ומעל למצופה. חשוב לציין שהישתמשתי במוסגים אותם הפנמתי בדיוק מהמילים של ממליצים יפניים.... חשוב להבין, ISO מבוסס על רעיון לחימה עם הדג בעזרת בלנק של חקה, הגמישות והעוצמה. פחות להיתעזר בקלץ של רולר. יחד עם זה היפנים מייצרים לרוב לשוק הפנימי שלהם רולרים עם מנגנון brake lever. הקלץ מפעילים בעזרת עצבה, לחיצה ושיחרור. היא בהחלט תחליף כל חקת MATCH ו BOLO עם יתרון עצום בתווך מחירים אלו, לדעתי. אני חושב, לארץ, לא יהיה שימוש בכל הפוטנציאל שלה, אבל מה איכפת לי, אני אקנה אותה בסוף.
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
עוד משהוא, ביפן ISO, איטליה BOLO, אנגליה MATCH. בכל מדינה יש חופים שונים ושיטות עבודה אחרות. MATCH לרוב זורקים וממתינים למצוף בצורה סטטית, לרוב. BOLO מיועד לנחלים יותר, כדאי לזרוק לצד השני ןלמשוך לאת, כך ניתן לתפוס את כל רוחב הנחל, ולהגיע למקומות רבים בעזור הדייג. ISO מונע מדגים לברוח לסלעים, יחד עם יתרונות BOLO ו MATCH. בערך כך....
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 23, 2015, 00:46:10 AM על ידי בוריס
|
|
|
|
|
LITHIUM
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אשמח לשאול כמה שאלות: 1. איזה מקל יש ברשותך? אשמח גם לנתונים. 2. למול מקלות בולונז אחרים,האם יש איזשהו הבדל בולט? אסביר: הלכתי לבדוק מקלות בולונד שונים בארץ. אף אחד מאלו שבדקתי (ועברתי על כל המקלות היותר טובים שקיימים בארץ) לא הרגיש כלכך טוב יבד. לזה יש לי הסבר, תאמרו מה אתם חושבים: אני רגיל שנים למקלות חלקים, וכל מקל טלסקופ מרגיש "דרדל'ה" כזה, קשה לי להסביר. האקשן שלהם היה לא טוב, לא מספיק רספונסיביים מחד, ודי קשים מאידך. 1. בהזמנה אישית. 7 מטר. שאר הנתונים כבר לא זכורים לי. 2. מקלות מצוף הם ככלל מקלות פאסט(אך עדיין גמישים, לרוב 10-30). ISO נבנה מקרבון כמו רובם/כולם כיום, אך במקום 2 שכבות קרבון רגיל הם משתמשים ב 4. המשקל נשאר נמוך עקב עובי החומר שמשתמשים( עובי שכבה רגיל- 0.2MM). קשה להשוות בין בולו לISO, אם כבר בין ISO למקל מצוף חלקים. זו נקודה חשובה, הבעיה היא שקשה לי מאוד להעריך את ההרגשה של ISO כיוון שלא מצאתי איפה להרגיש מקל כזה ביד. אני שוקל גם ללכת על מקל מאטצ' ארוך יחסית, גם במחיר זה כנראה יקל עלי. ביקרתי בכמה פורומים דייג ביפן, הבנתי, יש חקות מעולות ממותגים TOP כמו DAIWA ו SHIMANO לדוגמה, ראיתי מה מחירם. אישתי אמרא לי  . התחלתי לחפש שוב בפורומים, כמו בכל פורום יש אנשים בעלי ניסיון רב שממליצים לציוד מסוים. החקה עשויה מחומרים הכי מתקדמים (FUJI, 4-AXIS BLANK) צביע מיוחדת בכמה שכבות,משקל נמוך מאוד יחד עם עוצמה מטורפת. והיא נימצאת בליין הגבוה של המותג (מי לא ירצה בכך עם יכול להרשות לעצמו) . DAIWA ו SHIMANO עם רכיבים אלו ועם בלנק שווה איכות (אחר, שונה, אבל שווה איכות) יעלו 500$-1100$ לערך... כך שהגעתי למסקנה שזו יכולה להיות קנייה מאוד כדאית, והשקעה מצויינת בתחביב שלי לאורך זמן. NISSIN חברה פחות מוכרת בעולם, לכן מחיר סית נמוך בהשוואה למתחרים. היפניים משבחים וממליצים על סדרות נמוכות יותר אפילו של המותג, BLACK/REDEDITION פשוט ברור שם לכול היודע שזו חקת פינוק אמיתי, ומעל למצופה. חשוב לציין שהישתמשתי במוסגים אותם הפנמתי בדיוק מהמילים של ממליצים יפניים.... חשוב להבין, ISO מבוסס על רעיון לחימה עם הדג בעזרת בלנק של חקה, הגמישות והעוצמה. פחות להיתעזר בקלץ של רולר. יחד עם זה היפנים מייצרים לרוב לשוק הפנימי שלהם רולרים עם מנגנון brake lever. הקלץ מפעילים בעזרת עצבה, לחיצה ושיחרור. היא בהחלט תחליף כל חקת MATCH ו BOLO עם יתרון עצום בתווך מחירים אלו, לדעתי. אני חושב, לארץ, לא יהיה שימוש בכל הפוטנציאל שלה, אבל מה איכפת לי, אני אקנה אותה בסוף. תודה רבה בוריס, עושה רושם שבדקת לעומק מה הולך שם! אקח לתשומת לבי ואעדכן בהמשך. אם למישהו יש עניין במה שאני ממשיך לקרוא ולחקור, אעדכן כאן מדי פעם. אם יש לכם עוד תובנות כלשהן בנושא, אשמח לשמוע.
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חסר לך שלא תעדקן  . בכל מכרה אותי זה מעניין מאוד מה תבחר בסוף. בהצלחה בבחירה.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|