בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  עזרה בבחירת חכה
עמודים: 1 2 3 [4] 5 6 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בבחירת חכה  (נקרא 13445 פעמים) הדפסה
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בבחירת חכה
« הגיב #45 ב- : פברואר 20, 2015, 12:48:00 PM »
ועוד דבר בוריס צריך לענות לך קצת על השאלות אחרת אתה תגיד

אני רוצה טלסקופי 

על מה אני צריך לענות? מה השאלה?

מה אתה חושב בסוף ,אחרי כל מה שנאמר 
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
בוריס
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #46 ב- : פברואר 20, 2015, 12:48:31 PM »
מה שאני מבין שאין הבדל בין תבעות LOWRIDER לבין K RINGS. שניהם עושית תעבודה, יתרון קל ל K RING שניתן גם לזרוק חוטים 0.35 ומעלה (הם ניראים גדולים יותר). הבדל אני מתקוון מבחינת מרחק ופלונטרים. מה היה קודם K או LOWRIDER ?
הקוונה מה החליף או שיפר מה?
או שאני תועה?

מוטי, אני סם לב שיצרנים רבים באיטליה וספרד מייצרים עם תבעות LOWRIDER. לפי מה שאתה אומר "רק חוטים דקים" הם לא משתמשים בדייג חוף בחוטים מעל 0.35?

מישה, הTRISTAR מעניין מעוד, יחד עם זה הבנתי שרק מושב לרולר הוא FUJI. לא ראיתי בסקירות  ובחוות דעת בחו"ל מילה רעה לגבי חקה זאת, אומרים תמורה מלאה ויותר לכסף.

דיון מעניין.... תודה לשניכם על הידע שאני מקבל כאן.
עריכה אחרונה: פברואר 20, 2015, 13:03:07 PM על ידי בוריס
בוריס
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #47 ב- : פברואר 20, 2015, 13:01:36 PM »
לפי מה אני רואה, YUKI עם סט שלם FUJI יהיה יקר יותר בלא מאת מ VERCELLI. אבל יש איזה אתר ביוון ששולח לארץ בחינם. כך ש TAYLOR Q5 יעלה לי בדיוק כמו AMARELLA.
משום מה יש לי הרגשה שאתא מכיר את האתר מוטי? KN....
עריכה אחרונה: פברואר 20, 2015, 13:05:15 PM על ידי בוריס
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #48 ב- : פברואר 20, 2015, 13:08:54 PM »
לפי מה אני רואה, YUKI עם סט שלם FUJI יהיה יקר יותר בלא מאת מ VERCELLI. אבל יש איזה אתר ביוון ששולח לארץ בחינם. כך ש TAYLOR Q5 יעלה לי בדיוק כמו AMARELLA.
משום מה יש לי הרגשה שאתא מכיר את האתר מוטי? KN....

בטח שאני מכיר  אתה בסדר
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #49 ב- : פברואר 20, 2015, 13:33:27 PM »
ציטוט
מוטי, אני סם לב שיצרנים רבים באיטליה וספרד מייצרים עם תבעות LOWRIDER. לפי מה שאתה אומר "רק חוטים דקים" הם לא משתמשים בדייג חוף בחוטים מעל 0.35?

בחוטים של 0.40 או 50 שחרור חוט אני אישית לא אהבתי ויש הרבה בפורומים בספרד

שגם אומרים כך , אבל בספרד לדוגמה החוטים לשטח חולי מתחיל מ - 0.14 עד 0.20

שבאזור סלע הם דגים בחוטים עד 0.30 כך שלא צריך להיות בעיה .

דוגמה אישית שאני הולך לדוג יש לי כמה סטים ,כמו כן גם סטים לדייג בסלעים ,או בדייג חולי ,

כך גם רולרים שפולות שיש להם חוטים דקים ,ושפולות שיש להם חוטים עבים יותר .

כי בשטח שהוא סלעים נטו לא כל כך צריך מרחק הטלה ולעבוד בחכות כאלה ,

חבל על החכה אבל זה הדעה שלי ( אוהב לשמור על הציוד) לכן השאלה

שאני שואל לא עדיף לך להביא שתי חכות במחיר הזה , מה הציוד שיש לך היום חכות לדוגמה ?
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #50 ב- : פברואר 20, 2015, 14:20:30 PM »
ציטוט

דוגמה אישית שאני הולך לדוג יש לי כמה סטים ,כמו כן גם סטים לדייג בסלעים ,או בדייג חולי ,

שאני שואל לא עדיף לך להביא שתי חכות במחיר הזה , מה הציוד שיש לך היום חכות לדוגמה ?

בנוסף למה שכתב מוטי, בכול מקום שבו ראיתי התייחסות לעניין החוט, דובר על חוטי בד.
בכול המקרים אלו חוטים דקים יחסית שנותנים מענה לטסט מקביל למונו חופים סטנדרטי...
במספר מקומות יש התייחסות לגמישות חוטי הבד שמשחקת פקטור חשוב ולמעט תקלות שנובעות מחוט רופף על הספולה, רוח שמשבשת את יציאת החוט וכאלה, כולם בלי יוצא מן הכלל עם חוטי בד.
היחידים שניסו ניילון, עשו זאת מתוך סקרנות ולהשוואה...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
בוריס
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #51 ב- : פברואר 20, 2015, 14:47:18 PM »
ציטוט

MITCHELL UNIVERSE 2 100-200 חלקים +PENN SLAMER LIVE LINER 6500 חוט 0.30 אדום KAJUN RED ושפולה נוספת עם 0.42 של ANDE.
( על החקה הזאת וחוט ANDE יצעה אינטיאס בהרצליה, במרינה 12.700קג. בתוך המרינה איפה הסירות. בלי משחקים, לא שיחררתי חוט, לא עבדתי עם קלאץ, רק מגלגל ומושך,רץ על המזח לכיוון משיכה ומנסה ליצור היתנגדות ולעייף תדג.  חם ראש בראש כמו חמור, לא ידעתי אז למה צריך בכלל קלאץ. הגב, הידיים והצוואר זכו יום למחר בטיפול במשחות וולטרן ומה רק לא.... זה היה לפני 7 שנים... רק קניתי את הציוד. הרולר אז היה PENN 9500. חקה מאוד חזקה וגמישה וכבדה כמעת 600 גר. אבל לא מצליח לזרוק רחוק כל כך כשיש מאת רוח. בלי רוחות יותר מ 100 מטר. כניראה צריך פשוט לאכול יותר

חקת זרזור DAM EMOTION 20-80GR 2.70 חלקים עם רולר שייקספיר מלפני יותר מ12 שנה. עם חוט 0.30 KAJUN RED. משמש אותה לחוף. ( מטיל משקולת 50גר למרחק של 50-60 מטר ויותר לפעמים.) הרולר אין לו DRAG... לא יודע למה, אני יכול לגלגל רק אחרי שהרמתי תחקה למעלה 90 מעלות והורדתי למטה, וחוט יחסית רפוי... זה מה יש...
בוריס
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #52 ב- : פברואר 20, 2015, 14:51:06 PM »
היה לי POWER PRO על PENN 9500 או 950 לא זוכר... לא רוצה חוט בד, הרוחות חזקות בארץ...
גאי, אתה אומר שלרוב דייגי חוף משתמשי בבד?
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #53 ב- : פברואר 20, 2015, 14:57:10 PM »
ציטוט

בנוסף למה שכתב מוטי, בכול מקום שבו ראיתי התייחסות לעניין החוט, דובר על חוטי בד.
בכול המקרים אלו חוטים דקים יחסית שנותנים מענה לטסט מקביל למונו חופים סטנדרטי...
במספר מקומות יש התייחסות לגמישות חוטי הבד שמשחקת פקטור חשוב ולמעט תקלות שנובעות מחוט רופף על הספולה, רוח שמשבשת את יציאת החוט וכאלה, כולם בלי יוצא מן הכלל עם חוטי בד.
היחידים שניסו ניילון, עשו זאת מתוך סקרנות ולהשוואה...

אי ימשיך את מה שגיא אמר , בגלל שאני אישית עובד שפולה שהיא טפלון

חוט בד של 0.13 היה לי מלא פלונטרים וכך גם החוט הלך לפח ,ואז אני עובד רק

בשפולה טפלון בחוט דק 0.16 אבל בשפולה הרגילה של הרולר יש לי חוט בד

0.18 ועובד טוב מאוד לכן אפשרי לעבוד בחוטי בד חופשי ועדיף

גם חשוב ים עובד אני מעדיף את החוט ניילון אבל זה במצב שהים באמת עובד כמו שצריך

יש לי שפולות שיש לי חוט :

0.25 ניילון בגלל זה השאלה יש לך עוד סטים של חכות בוריס

חסרון בחוט ניילון הוא המרחק שאתה לא תרגיש את האכילות של הדגים בגלל המרחק

רק במידה ויהיה דג תפוס אז תרגיש .

חוט בד יעשה פעולה הפוכה תרגיש את האכילות במרחק (חוט ללא זיכרון )

לכל דבר יש חסרונות ויתרונות בגלל זה צריך לדעת להתאים את עצמך לסוג הדייג

וכך גם הציוד .
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #54 ב- : פברואר 20, 2015, 14:59:28 PM »
היה לי POWER PRO על PENN 9500 או 950 לא זוכר... לא רוצה חוט בד, הרוחות חזקות בארץ...
גאי, אתה אומר שלרוב דייגי חוף משתמשי בבד?

לא רואה בעיה עם חוטי בד ובטח שלא בקטרים שהייתי מעמיס על רולרים של פן בגודל 950 או 9500 (ויש לי את שניהם, כרגע עם חוטי בד...)

ההתייחסות לדיג חופי עם חוטי בד היתה בהקשר ל-LOW RIDER שדייגים בחו"ל עובדים איתן.
אישית אני לא עובד עם חוטי בד בחופי כסטנדרט אבל אחרי שהעמסתי רולר 4000 של דיווה בחוט 20 ליברות שרק מחפש את ההזדמנות לעזוב את הספולה, ניסיתי את זה בדיג חופי לגומברים וגם לקרפיונים והיה תענוג.
אם עד היום בגלל מחירי חוטי בד לא שפויים נמנעתי מלעבוד איתם בדיג חופי, עם החוטים הזולים שנמכרים באיביי שחלקם מצויינים ועולים פחות מחוט ניילון באותו האורך, אני בהחלט חושב על זה ברצינות...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #55 ב- : פברואר 20, 2015, 15:13:36 PM »
ציטוט
MITCHELL UNIVERSE 2 100-200 חלקים +PENN SLAMER LIVE LINER 6500 חוט 0.30 אדום KAJUN RED ושפולה נוספת עם 0.42 של ANDE.
( על החקה הזאת וחוט ANDE יצעה אינטיאס בהרצליה, במרינה 12.700קג. בתוך המרינה איפה הסירות. בלי משחקים, לא שיחררתי חוט, לא עבדתי עם קלאץ, רק מגלגל ומושך,רץ על המזח לכיוון משיכה ומנסה ליצור היתנגדות ולעייף תדג.  חם ראש בראש כמו חמור, לא ידעתי אז למה צריך בכלל קלאץ. הגב, הידיים והצוואר זכו יום למחר בטיפול במשחות וולטרן ומה רק לא.... זה היה לפני 7 שנים... רק קניתי את הציוד. הרולר אז היה PENN 9500. חקה מאוד חזקה וגמישה וכבדה כמעת 600 גר. אבל לא מצליח לזרוק רחוק כל כך כשיש מאת רוח. בלי רוחות יותר מ 100 מטר. כניראה צריך פשוט לאכול יותר

חקת זרזור DAM EMOTION 20-80GR 2.70 חלקים עם רולר שייקספיר מלפני יותר מ12 שנה. עם חוט 0.30 KAJUN RED. משמש אותה לחוף. ( מטיל משקולת 50גר למרחק של 50-60 מטר ויותר לפעמים.) הרולר אין לו DRAG... לא יודע למה, אני יכול לגלגל רק אחרי שהרמתי תחקה למעלה 90 מעלות והורדתי למטה, וחוט יחסית רפוי... זה מה יש...

אז יש לך חכות נוספות וזה טוב כך אתה יכול לצאת לדייג בכל מקום ולא תהיה מוגבל למקום אחד ,

כמו שאומרים דגים אין רק ברחוק יש גם בקרוב ,ולא תמיד המרחק הוא זה שיביא לך את הדג

כמו כן בקרוב לא תמיד יהיה ,אבל אני אומר כך במצב שאתה יכול לדוג גם בקרוב וגם ב150 מטר

אז הרווח הוא שלך ,כי בשטח חולי נטו אני לדוגמה לא נכנס למים אין צורך מהחוף מרוויח מרחק

יפה מאוד , בשטח שהו סלעים נטו לא צריך להגיע למרחקים גדולים ב50 מטר אתה יכול להוציא גם דגים

מה שאני חושב שבמחיר של החכה שאתה רוצה אתה יכול להביא 2 חכות באותו מחיר

רק שהטבעות לא יהיה  fuji יהיה LOW RIDER sic
עריכה אחרונה: פברואר 20, 2015, 15:18:40 PM על ידי MOTI-M
בוריס
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #56 ב- : פברואר 20, 2015, 15:24:15 PM »
יש החוטים של יוקי ולא רק, ללא זיכרון וזה פוטר תבעיה של פלונטרים, בגדול.
מה גם שחוט בקוטר 0.22 מחזיק 8.15 קילו. יש טיפה יותר טיפה פחות אבל לא כמו חוט סטנדרטי 20LB בקוטר 0.4 או קצת יותר או קצת פחות. קצת זה 0.02 לפה ולשם. אבל בטח ובטח אחרי שבסוף... אקנה את הציוד החדש באחד השפולות אנסה בד. יותר נכון PE, החוטים פחות גמישים, פחות פלונטרים, אבל מספיק גמישים לכל דבר. זו דעתי כמובן.

גאי, בגדול PENN מסדרות אלו וגם החדשים יחסית (SLAMER) כמו אצלי פחות טוב עובדים עם חוטי בד עקב מסדר חוט ושפולה. זה פיטבק שקראתי לא פעם בפורומים של ארצות הברית. ה PENN V SSV 7500 זה כבר סיפור אחר.
בכלל המכונות של PENN לדעתי אמינים מכל רולר של פירמה אחרת, עקב מאת חלקים בתוך הרולר. וכל חלק עשוי בכדאי שיעבור גם לנכדים.
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #57 ב- : פברואר 20, 2015, 15:30:15 PM »
ציטוט
מה גם שחוט בקוטר 0.22 מחזיק 8.15 קילו. יש טיפה יותר טיפה פחות אבל לא כמו חוט סטנדרטי 20LB בקוטר 0.4 או קצת יותר או קצת פחות. קצת זה 0.02 לפה ולשם. אבל בטח ובטח אחרי שבסוף... אקנה את הציוד החדש באחד השפולות אנסה בד. יותר נכון PE, החוטים פחות גמישים, פחות פלונטרים, אבל מספיק גמישים לכל דבר. זו דעתי כמובן.

אפשר לדעת על איזה חוט של yuki שהוא ללא זיכרון ,כי אני את כל החוטים שלהם בדקתי היו אצלי בידיים ?
בוריס
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #58 ב- : פברואר 20, 2015, 15:37:54 PM »
ציטוט

אפשר לדעת על איזה חוט של yuki שהוא ללא זיכרון ,כי אני את כל החוטים שלהם בדקתי היו אצלי בידיים ?
YUKI ''FD EVOLUTION 3G יכול להיות שזה פיספסתה מוטי 
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #59 ב- : פברואר 20, 2015, 15:43:36 PM »
ציטוט

YUKI ''FD EVOLUTION 3G יכול להיות שזה פיספסתה מוטי 

מכיר את החוט אבל לא רואה איפה רשום ללא זיכרון 

אני משתמש ב : YUKI KENTA RED

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 3 [4] 5 6 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC