פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   עזרה בבחירת חכה |
עמודים: [1] 2 3 ... 6
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה בבחירת חכה (נקרא 13403 פעמים) |
הדפסה |
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחרי סינון רב ובדיקות נתונים עצרתי על שני מקלות: vercelli spyra amarella yuki taylor q5-6 חשבתי על כל העלויות ואלו הם בערך שווים במחיר. ה VERCELLI מהסדרה הגבוה ביותר, YUKI מסדרה אמצה, ניראה לי. אבל ניראה שהם שניהם בעלי מפרט איכותי די זהה.
אולי מישהוא יודע למה אחד אדיף על השני?
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2015, 23:34:16 PM על ידי בוריס
|
|
|
|
|
|
אני חושב שיש הבדל קל(vercelli יש להלל, למוטי אם זכרוני לא מטעה יש yuki taylor q5...ויצא לי על שניהם לשים יד  ). שניהם היברידים, אך vercelli עם מוניטין רב שנים(ונמכר לרוב עם תיק למקל), והוא קצת יותר רך. שניהם מקלות רגישים. מפרטים של כול מיני
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 19, 2015, 18:43:19 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
להילל יש AMARELLA?
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מעניין מאוד לשמוע מה יגידו בעלי חכות. חוות דעת, המלצה לרולר טוב לא תזיק, לונג קאסט. מישה ומה דעתך, כדאי ללכת על מקל, אחד משניהם או אדיף לקנות שניים שעולים חצי מהם 
|
|
|
|
|
מעניין מאוד לשמוע מה יגידו בעלי חכות. חוות דעת, המלצה לרולר טוב לא תזיק, לונג קאסט. מישה ומה דעתך, כדאי ללכת על מקל, אחד משניהם או אדיף לקנות שניים שעולים חצי מהם  דעתי...אני באותה דילמה (רק הכמות שונה)
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #5 ב- : פברואר 19, 2015, 07:18:31 AM » |
|
יש לי כמה סוגים של חכות ,של חברה yuki יש לי עד 200 גר ויש לי עד 250 גר שזה גם חכה היברידית , כמו שנאמר בכל מדינה יש את החכה ,כל החכות הם אותו בסיס רק שכמובן מה שנותן מחיר יותר גבוהה זה הטבעות איזה סוג ........... כמובן חכה קלה יותר או כבדה יותר ,וכאן נכנס עניין הדייג ,אני אוהב לעבוד בחכות שהם כבדות יותר ,כי אני אוהב להרגיש את החכה ,חכות קלות לא אוהב ,אבל יש חכות כבדות או קלות שהם נותנות את אותה עבודה ,מה שכן עדיפות על חכות היברידים ,בקשר להכילות זה עולם אחר כל סרדין אתה מרגיש ,מה שכן חשוב מאוד הטבעות ,אני יש לי טבעות ביצה לא ניתן לעבוד בחוטים שהם 0.40 כי הטבעות עשויות לחוטים דקים לכן יש הרבה דברים שצריך לשים לב ,לפני שקונים ולחפור קצת באתרים ,בעולם ,או לחפור כאן באתר ,תמיד יש לנו איך לעזור
Sent from my Uniden Prime 500 using Tapatalk
|
-------------------------------
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מוטי תודה על ההסבר. תוכל בבקשה לפרט על איזה דברים חשובים צריך לשים לב תוך בחירה? אני היסתקלתי על כל הסדרה של יוקי, קולל מקלות לבנים זוהרים. מה שאני מבין ממך שגם חקה שעולה 150 יורו וגם 400 יורו ההבדל בינהם רק טבעות? מה עם איכות בלנק? אני מבין שתוספת מחיר ניכרת גם עקב עיצוב ואלמנטים קטנים שלא במיוחד מעלים את הפרודוקטיביות של חכה אבל כן משמחים את העין, ורק זה? אגב ל TAYLOR 3-4-5-6-7 יש גם תבעות FUJI וגם מושב רולר FUJI, כנ"ל גם לדוגמה ב YUKI ORATA, אבל הבדל מחירים הוא פי 2 או פי 3  למה? או שאני בכיוון לא נכון? מה ההבדל בין POWER TIP לבין HYBRID TIP? מה זורק רחוק יותר? ולמה? אולי יש חקות מומלצות יותר? אני רוצה תבעות קטנות, ואכן אני הולך לעבוד עם חוטים עד 0.25 וריגים מיועדים לכתרים קטנים. חוט יהיה כמעת וודאי יוקי קנטה אדום עם לידר פלורו של אותה חברה. רולר AKIOS SCORA 100 או PENN V SSV 7500. יותר נותה ל AKIOS בגלל שהוא פחות מסורבל ובגדול אני לא כל כך צריך את ה 7500 גודל, חותים דקים לא תופסים הרבה מקום, ב AKIOS ניכנס מעבר למה שצריך ו ב PENN הרבה יותר... אבל אני לא סופי עם הבחירה. מישה, תוכל בבקשה לספר מה הם חכות שאתה מתלבת אליהם? מעניין מה הילל יגיד על ה VERCELLI.
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #7 ב- : פברואר 19, 2015, 09:31:14 AM » |
|
בוריס אני בעבודה עכשיו ,אבל אני אומר לך איך שאני מגיע הביתה אחרי העבודה ,אני יעלה לך תמונות של החכות שיש לי ,והסבר בדיוק מה ההבדלים ,מאמין שאתה יכול לחכות קצת(:
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #8 ב- : פברואר 19, 2015, 09:54:44 AM » |
|
אני כותב לך בחלקים בזמן שיש לי פנוי
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מוטי אין אליך! תודה על המאמץ! אני ממתין 
|
|
|
|
|
מה ההבדל בין POWER TIP לבין HYBRID TIP? מה זורק רחוק יותר? ולמה? אולי יש חקות מומלצות יותר? אני רוצה תבעות קטנות, ואכן אני הולך לעבוד עם חוטים עד 0.25 וריגים מיועדים לכתרים קטנים. חוט יהיה כמעת וודאי יוקי קנטה אדום עם לידר פלורו של אותה חברה.
מישה, תוכל בבקשה לספר מה הם חכות שאתה מתלבת אליהם?
מקל היברידי הוא מקל חסר גב, ניתן לעבוד איתו גם עם רולר FIXED SPOOL וגם עם Multi, מקל המתאפיין ברגישות בשפיץ לעומת POWER TIP. בהיברידי השפיץ יהיה מחומר שונה(יתקופף יותר) בעוד בPOWER הבלנק יהיה שלם מאותו חומר. (לא משפיע על ההטלה לדעתי...כוח ההטלה ממש לא נוצר בשפיץ המקל) לא ידעתי שקיים קשר בין טבעות LOW RIDER לקוטר חוט...על מה מתבססת הקביעה שיש צורך בקוטר דק? כרגע עצרתי כאן(מתכנן להזמין בסוף חודש 3...כך שיתכנו שינויים): IRIDIUM SURF ONE HTS 4.2m IRIDIUM TRISTAR HTS 4.2mIRIDIUM SURF DUO HTS 4.2m(טרם החלטתי איזה חומרה אני רוצה)TF Gear Banshee Twin Tip Beach Caster 14ft....פעם היה לי TF Gear Banshee Beachcaster Rod 13ft והבגז אכל אותו....אז כרגע המתמודד המוביל(עקב התאמתו לבינוני וכבד ומתפסים זזים).
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 20, 2015, 21:27:40 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #11 ב- : פברואר 19, 2015, 16:36:20 PM » |
|
מישה בקשר לקוטר אתה תבין ,כאשר אני יעלה את התמונות ,של החכות יהיה יותר ברור,וגם זה מתבסס על ניסיון בשני סוגי טבעות ואז יהיה לך יותר ברור ולכולם . מישה אתה מכיר בקרפיונים טבעות שהם 25 או 50  Sent from my Uniden Prime 500 using Tapatalk
|
|
|
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #12 ב- : פברואר 19, 2015, 17:15:26 PM » |
|
מישה בקשר לקוטר אתה תבין ,כאשר אני יעלה את התמונות ,של החכות יהיה יותר ברור,וגם זה מתבסס על ניסיון בשני סוגי טבעות ואז יהיה לך יותר ברור ולכולם . מישה אתה מכיר בקרפיונים טבעות שהם 25 או 50  Sent from my Uniden Prime 500 using Tapatalk כן זה מכיר... מאז פוגי עשו קצת מחקר, ופיתחו את טבעות הK שלהם. ואז פיתחו Inverted stripper guide מה שמבטל את הצורך בטבעות ענק(וזה מיועד לשימוש בFIXED SPOOL לצורך שיכוך הליפופים שיורדים מהשפולה בזריקה). וזה מה שמותקן במקל שלך. (LOW RIDER או פוגי K)  אני אדבר עם הלל ואולי ננסה לזרוק 0.5 עם שלו...סתם בשביל הספורט. (אני שואל כי אני משתמש סביב 0.35) בלה בלהבלה בלה2יש לך אולי לינק המראה את הקשר בין קוטר חוט לטבעות LOW RIDER?
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 19, 2015, 19:02:26 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
יש לך אולי לינק המראה את הקשר בין קוטר חוט לטבעות LOW RIDER? כן יש משהו ,צריך לחפש רק  בחוט שהוא 0.35 לא היה בעיה בכלל אבל בכל מקרה אתה מרגיש שהחוט לא יוצא חלק ,אני ניסיתי חוט 0.40 אתה תזרוק רחוק אבל אתה מרגיש שאין יציאה של חוט חלק כמו בחוט0.25 או 0.16 כמו אצלי 
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 19, 2015, 17:57:46 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
|
יש לך אולי לינק המראה את הקשר בין קוטר חוט לטבעות LOW RIDER? כן יש משהו ,צריך לחפש רק  בחוט שהוא 0.35 לא היה בעיה בכלל אבל בכל מקרה אתה מרגיש שהחוט לא יוצא חלק ,אני ניסיתי חוט 0.40 אתה תזרוק רחוק אבל אתה מרגיש שאין יציאה של חוט חלק כמו בחוט0.25 או 0.16 כמו אצלי   אני עם MULTI...אין ליפופים מטופשים.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3 ... 6
|