בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  התיעצות לגבי רכישת מכשיר סלולארי (התפתח דיון מקיף על סלולאריים!)
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: התיעצות לגבי רכישת מכשיר סלולארי (התפתח דיון מקיף על סלולאריים!)  (נקרא 4424 פעמים) הדפסה
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: התיעצות לגבי רכישת מכשיר סלולארי
« הגיב #15 ב- : פברואר 20, 2015, 19:21:41 PM »
הZ1 של סוני יש בעיה אחת עיקרית וזה עמידותו הנמוכה.
המסך שביר להפליא , כל מכה קטנה העסק מתרסק והעלות גבוהה מאד.
וכמו שאני מכיר אותך רפי  מזופט מזופט אתה תתקן הרבה פעמים
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: התיעצות לגבי רכישת מכשיר סלולארי
« הגיב #16 ב- : פברואר 23, 2015, 23:56:38 PM »
איך זה שאף אחד לא זרק MEIZU MX4 PRO ? שמעתי עליו הרבה לאחרונה..
שווה בדיקה.
http://www.bug.co.il/mx4pro/feature/

רק בבאג..
יש גם את הMX4 הרגיל.

השאלה אם הוא מתאים לאופי ולהרגלים שלי כפי שציינתי בפתיח...
לפי מה שנראה - לא מכירים אותו...
יש לך כזה לירון?

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

נעשה לך קצת סדר רפול, ואתה אוהב חפירות אז קדימה סמיילי

כל הטלפונים הנ"ל כוללים מערכת הפעלה של אנדרואיד.
מבחינתך זה נשמע שכולם מגיעים עם אותה מערכת הפעלה, אבל זה רחוק מאד מהמציאות.

כל חברה בגדול, לוקחת את המערכת הפעלה אנדרואיד (שמיוצרת ע"י גוגל), ומכניסה בה שינויים ותוספות כדי להפוך אותה לגרסה משלה. SAMSUNG מוסיפים מעטפת כלשהי שנקראת TOUCHWIZ למשל, HTC מוסיפים מעטפת שנקרת SENSE, חברת LG מוסיפה מעטפת משלה (לא זוכר את שמה) וכו'.

המכשירים הבודדים מהחברות הגדולות שמגיעים עם מערכת הפעלה נקייה (כלומר, איך שהיא יצאה מגוגל, בלי תוספות וכו') זה מכשירי NEXUS, מכיוון שאלו מכשירים שמיוצרים בשיתוף עם גוגל עצמם.

במקרה של LG, אלו דגמים שנקראים NEXUS 4 ו-NEXUS 5 (כאשר כמובן שה-5 הוא מכשיר חדש יותר).

לפני LG, גוגל יצרה את מכשיר ה-NEXUS עם SAMSUNG, אבל זהו כבר מכשיר מיושן (בערך מתקופת הגלקסי 2).

המכשיר החדש ביותר הוא NEXUS 6 אשר מיוצר ע"י חברת MOTOROLA, אבל לדעתי החברה מתמחרת את המכשיר במחיר מופרז לחלוטין.

NEXUS 4 הוא מכשיר משנת 2012. לי אישית יש את המכשיר הנ"ל.
NEXUS 5 הוא מכשיר מסוף שנת 2013. יש אותו למספר חברים - מרוצים עד השמיים.
NEXUS 6 הוא מכשיר שיצא לפני כ-4-5 חודשים. ראיתי אותו רק אצל מישהו אחד, והדעות עליו ברשת חלוקות.

מה היתרונות של מכשיר שמכיל אנדרואיד "נקי"?
* קודם כל - יותר מקום אחסון. כל התוספות שהחברות מעמיסות על מערכת ההפעלה, גוזלים ממקום האחסון של המכשיר, אז יוצא שאתה קונה מכשיר עם 16GB למשל, בפועל יש לך לפעמים פחות מ-12GB פנויים...
ב-NEXUS 4 שלי למשל, יש 16GB, שמתוכם 14.5GB פנויים לאחסון.
* מכיוון שהמכשיר מכיל מערכת נקייה - אין לך כל מיני אפלקציות שטותיות שלעולם לא תשתמש בהם שהחברות מכניסות לך בכוח. אתה מקבל מכשיר עם מערכת הפעלה ללא כל תוספות. רוצה אפליקציה? אין בעיה. תוריד ותתקין. אף אחד לא דוחף לך אפליקציות בכוח!
* מכיוון שהמערכת נקייה ולא עמוסה - המכשיר רץ הרבה יותר מהר וחלק. לשם השוואה - ה-NEXUS 4 שלי, ישן יותר מהגלקסי S4 של אשתי. שאני לוחץ על "אנשי קשר", הם נפתחים בפחות משנייה. שהיא לוחצת על אנשי קשר, אפשר ללכת להכין קפה ולחזור. אם רוצים לפתוח גלריה של תמונות - כנ"ל, סיפור של שנייה - שתיים בNEXUS. בגלקסי S4 המדובר - קפוץ למאפייה גם תקנה רוגלך שיהיה לך לצד הקפה, כי גם העיון בתוך הגלרייה עצמה אחרי שהיא סוף סוף עלתה יקח לך זמן...
בשביל שההשוואה תהיה עם יותר משמעות, אבל בלי לחפור לך ביותר מידי "סינית" - לגלקסי יש 2 מעבדים של 4 ליבות והוא עדין יותר איטי מהNEXUS שלי שמכיל מעבד אחד של 4 ליבות (וגם המעבד הנ"ל ישן יותר מהמעבדים של הגלקסי).

מבחינת איכות בנייה:
2 המכשירי NEXUS של חברת LG בנויים איכותי מאד. כמובן שצריך מגן סיליקון כלשהו, כמו לכל סמארטפון.
אני לא בדיוק זהיר עם המכשיר שלי, הוא אצלי כבר שנה וחצי וחוץ מטיפה קילוף של צבע באיזו פינה הוא כמו חדש (וזה אחרי עשרות נפילות מהשולחן וכו').
מכשירים נוספים שידועים באיכות הבנייה שלהם הם המכשירים של HTC ושל SONY כפי שהוצע לך פה ע"י אחרים.
את הSONY אני באופן אישי פוסל גם בגלל התוספות שהם מעמיסים על המערכת הפעלה.
HTC גם מעמיסים תוספות, אבל הממשק שהם מוסיפים מוכר כממשק הכי יעיל מבחינת מהירות ואיכות מבין כל המוסיפים למינהם.

חסרון מובהק שאני כן יכול להעיד עליו על הNEXUS (זה חסרון שנגזר מהיתרון של איכות הבנייה) הוא שהסוללה אינה נתנת להחלפה בקלות. במכשירי הגלקסי למינהם למשל, פשוט מסירים את המכסה מאחורה ומחליפים סוללה. הNEXUS אינו מכיל מכסה כזה - הסוללה בנוייה בתוך המכשיר ולצורך החלפה שלה צריך לדעת מה עושים ולפתוח את המכשיר עצמו. יחד עם זאת - הסוללה לא מאכזבת כלל, וגם אחרי שנה+ של שימוש, טעינה מלאה עדין מספיקה לי עד אחה"צ לכיוון הערב בשימוש של גלישה באינטרנט במהלך היום וכו'.

הסינים למינהם מאד מפתים, בתג מחיר זול יותר ומפרט "חזק" יותר של מעבד, מצלמה, זיכרון וכו' - מכיוון שכל מה שאמרתי עכשיו פחות רלוונטי מבחינתך, אני הייתי הולך על מותג מוכר עם איכות בנייה טובה.

מבחינת עלויות - NEXUS 4 מיבואן רשמי עולה היום כ-1300 ש"ח. NEXUS 5 כ-2000 ש"ח מה שמוציא אותו מהכיוון מחיר שציינת, אלא אם תרצה להשקיע יותר בשביל מסך קצת יותר גדול(בדגם NEXUS 4 המסך בגודל 4.7 אינץ', בדגם NEXUS 5 המסך בגודל 4.95 אינץ'), מעבד יותר חזק, מצלמה איכותית יותר וכו'.

אם חשוב לך גם נושא של עמידות במים לדיג וכו' - אז הסוני Z1 כמו שהציעו לך הוא הבחירה הטובה ביותר לדעתי. איכות בנייה מעולה, תוספות יחסית סבירות למערכת הפעלה וסוללה מרשימה.

וואו

הרצאה מקיפה על סלולאריים, פראייר מי שמפספס....

למרות שלא ציינתי בפתיחה, היה לי בראש גם גלקסי-4, שכנעת אולי סופית לרדת ממנו...
כמו אשתך - סובל קשות מזמן העלייה של התמונות ואנשי הקשר והזדהיתי עם ה"ללכת לקנות רוגלך"...

אם אני מבין נכון ונראה לי שהתחברת לראש שלי, אתה ממליץ לי על לקסוס-4 כאופטימלי עבורי?!!

לגבי מגן סיליקון - זה לגבי הקרינה או למניעת נזקים למכשיר?!

לגבי - Z1, כתבת שמעמיסים תוספות - זה מאט את המכשיר משמעותית?! כזכור, המתנה עושה לי פריחה..
*שחר...
צור, הלל, רוברט ומישה, גם רונצוק, מדברים על המכשיר כמכשיר חזק ועמיד  -
אתה כותב עמידות נמוכה ואכן אתה מכיר אותי - אצלי הוא ייפול ויחטוף מכות (הגלקסי דווקא שרד)...
אז מופנה אל כולם: יהיה נכון להבין שהמכשיר חזק ועמיד - למעט המסך שסובל מרגישות יתר?!

נ.ב.
מתוך סקרנות, מה לגבי 1+1 שציינתי בהתחלה?! מישהו מכיר או יש מושג?!
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #18 ב- : פברואר 24, 2015, 00:49:18 AM »
רפי שים לב באיזה טלפון אני רושם לך עכשיו uniden כמו שאמר רון הנקסוס הוא הטלפון הכי טוב שיש שים לו סיליקון רק כדי לשמור עליו ויש לך טלפון שעובד כל הזמן ואין בעיות ,הטלפון שיש לי זה מתנה מהאישה בגלל זה אני איתו ,אבל במידה ואני צריך לקנות חדש זה יהיה רק נקסוס ,אין אחד שאומר שיש לו בעיות כמו שאר הטלפונים שעובדים במיוחד עם אנדרואיד לא הייתי חושב פעמיים .

Sent from my Uniden Prime 500 using Tapatalk
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #19 ב- : פברואר 24, 2015, 09:18:42 AM »
רפי שים לב באיזה טלפון אני רושם לך עכשיו uniden כמו שאמר רון הנקסוס הוא הטלפון הכי טוב שיש שים לו סיליקון רק כדי לשמור עליו ויש לך טלפון שעובד כל הזמן ואין בעיות ,הטלפון שיש לי זה מתנה מהאישה בגלל זה אני איתו ,אבל במידה ואני צריך לקנות חדש זה יהיה רק נקסוס ,אין אחד שאומר שיש לו בעיות כמו שאר הטלפונים שעובדים במיוחד עם אנדרואיד לא הייתי חושב פעמיים .

אחרי ההרצאה של רונצוק הפכתי להיות מומחה לסלולארים... מתבייש
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

רפי קבל שני מבחנים שנעשו לסמרטפונים מלפני יומיים
1. מבחן לחיי סוללה
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3652996,00.html
2.מהוא הסמרטפון הטוב ביותר
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3653075,00.html
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

איך זה שאף אחד לא זרק MEIZU MX4 PRO ? שמעתי עליו הרבה לאחרונה..
שווה בדיקה.
http://www.bug.co.il/mx4pro/feature/

רק בבאג..
יש גם את הMX4 הרגיל.

השאלה אם הוא מתאים לאופי ולהרגלים שלי כפי שציינתי בפתיח...
לפי מה שנראה - לא מכירים אותו...
יש לך כזה לירון?

לי אין אותו , תכננתי לקנות אותו לכן עשיתי עליו סקר שוק, בנוסף יש לכמה מהחברים בלימודים.
מרגיש יוקרתי מאוד, וגם קצת עדין..
כמו כן בעל מערכת הפעלה אנדראויד, כמו של המכשירים שהוצעו לך.
לכן זה עניין של הרגל.. היום כל סמארטפון יכול להיות מוגדר כ"מסובך" ..

לגבי נפילות, לא בטוח שיחזיק מעמד... (היום רובם ככולם עדינים לנפיולת) כן מומל. להשקיע על מגן איכותי בולם זעזועים..

מעבר להמליץ לך ללכת להתרשם בחנות עצמה "באג" לא אוכל לפרט מעבר, כי אין לי את הניסיון איתו שואכל לחוות דעה לאחר שימוש נרחב..
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #22 ב- : פברואר 27, 2015, 22:46:10 PM »
תודה לירון על העדכון, מעדיף מכשיר עם המלצה של מי שניסה...
לוק יוקרתי זה ממש לא אני, עדין לא מתאים לי...
עזרת לי להוריד עוד אחד מהרשימה

עכשיו מוטי עשית לי סלט, נובע מבורות בתחום
יונידן זה לקסוס או שני דברים שונים?!
כי כתבתי בהודעה הפותחת שהוצע לי יונידן של יורוקום...

1. מבחן לחיי סוללה

תודה צור, היה מרתק... מה שנכתב שם בין היתר:
"המנצח הגדול: Xperia Z3 של סוני
מכשיר הדגל של סוני קיבל את הציונים הגבוהים ביותר ברוב המבחנים, מה שהעניק לו את המקום הראשון. במקום השני זכה ה-One M8 של HTC ובשלישי – ה-G3 של LG. זהו נתון מעניין מאוד, בשוק הישראלי בו מתאפיין הצרכן בנטייה להימשך אל המותגים המובילים – סמסונג ואפל."

מה שמעניין, הנקסוס זכה מקום אחרון מבין 8 מכשירים...
אולי כי מדד פרמטרים שאותי לא עניינו - ואולי "מחקר" לא בהכרח אוביקטיבי...
בכל מקרה סומך יותר על רונצוק מאשר על העיתון...

מעניין מה דעתכם על הסקר...
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

בעניין:
« הגיב #23 ב- : פברואר 27, 2015, 22:57:55 PM »
תודה לירון על העדכון, מעדיף מכשיר עם המלצה של מי שניסה...
לוק יוקרתי זה ממש לא אני, עדין לא מתאים לי...
עזרת לי להוריד עוד אחד מהרשימה

עכשיו מוטי עשית לי סלט, נובע מבורות בתחום
יונידן זה לקסוס או שני דברים שונים?!
כי כתבתי בהודעה הפותחת שהוצע לי יונידן של יורוקום...

1. מבחן לחיי סוללה

תודה צור, היה מרתק... מה שנכתב שם בין היתר:
"המנצח הגדול: Xperia Z3 של סוני
מכשיר הדגל של סוני קיבל את הציונים הגבוהים ביותר ברוב המבחנים, מה שהעניק לו את המקום הראשון. במקום השני זכה ה-One M8 של HTC ובשלישי – ה-G3 של LG. זהו נתון מעניין מאוד, בשוק הישראלי בו מתאפיין הצרכן בנטייה להימשך אל המותגים המובילים – סמסונג ואפל."

מה שמעניין, הנקסוס זכה מקום אחרון מבין 8 מכשירים...
אולי כי מדד פרמטרים שאותי לא עניינו - ואולי "מחקר" לא בהכרח אוביקטיבי...
בכל מקרה סומך יותר על רונצוק מאשר על העיתון...

מעניין מה דעתכם על הסקר...

בתור אחד שמחזיק  ב דגם   ‪xperia arc s‬‏ שהו הדגם הישן יותר של סוני ונמצא אצלי שלוש שנים עם 0 תקלות אני יכול להגיד לך שהנתונים לגבי ה z 3 לא מפתיעים אותי כלל שאר בני הבית החזיקו ומחזיקים דגנים שונים של מכשירים אף אחד מהדגמים לא שרד תקופה כל כך ארוכה עם 0 תקלות
וכמו שאתה יודע אני לא עובד במשרד ממוזג ואני יכול להעיד שהמכשיר שורד תנאים לא פשוטים קולל לחות , לכלוך , ונפילות
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בית ספר לסלולריים כבוד על התשובות

כמה יפה ליראות איך אנשים בפורום איכפת להם ונותנים כאלו תשובות
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה