פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   daiwa procyon 2500sh |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: daiwa procyon 2500sh (נקרא 1652 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
שלום חברים
משהו מכם בדק את המכונה? מצאתי אותה במחיר ממש טוב (650 ש"ח) - בחול כמובן בארץ בטח עולה יותר מאלף!! כי דגם אחד מתחת נמכר באזור של 900 ש"ח
הייתי ממליץ לכם בחום לבודק אותה ואפשר לקבל דעה
תודה
שי
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יתכן שאין כאן מי שהשתמש במכונה הזו?!  מה בסוף שי, קנית אותה?!
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
אמת רפי שלא. בכסף הנ"ל עדיף ללכת על שימנו סטארדיק FJ. סוס עבודה שמחזיק שנים.
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא מכיר את הרולר הספציפי הזה, אבל למרות שהיום אני עם שימאנו, דיוואה עדיפים לדעתי. רק תשים לב שבגלל שזה דגם עם שפולה רדודה , מה שאומר שנכנס פחות חוט. לגבי המחיר בחו"ל, הוא נע באמת סביב ה 650 כולל משלוח (לא כולל מע"מ, במידה וייעצר במכס). לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/Daiwa-PRCN2500SH-Procyon-Spinning-Reel-NIB-/201199597327?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed86e370fלגבי מחיר בארץ, אני לא יודע אם נמכר בארץ אבל המחיר לא יעלה לדעתי על 900 שקלים, פשוט מהעובדה שאת הדיוואה caldia אפשר למצוא בארץ סביב ה 1200-1100. וזה כבר רולר בליגה אחרת, מבחינת המשקל, החוזק והמבנה. כמובן שבחו"ל יותר זול. לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/Daiwa-14-Caldia-2500-Mag-Sealed-Saltwater-Spinning-Reel-933254-/281432220263גיל
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 10, 2015, 21:53:32 PM על ידי Gh99
|
|
|
|
|
|
בוריס
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא מכיר את הרולר הספציפי הזה, אבל למרות שהיום אני עם שימאנו, דיוואה עדיפים לדעתי.
|
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ראשית, אני מתייחס רק לניסיון שלי ולא לביקורות של אתרים ודייגים אחרים. היה לי דיוואה פואגו, שהוא בערך ברמה של הקלדייה של היום, וכיום עם שימאנו רירניום. מצד אחד הדיוואה מרגישה יותר מסיבית ביד, ומצד שני הפירוק וההרכבה שלה היה יותר פשוט, מה שאפשר לפתוח, לנקות ולהחזיר כל כמה חודשים ללא בעיה. ברירניום (ואני יודע שזה גם בססטיין), הרולר יותר מורכב, ואני בסוף התייאשתי והעברתי ליבואן שיטפל ברולר. לא עולה יקר, אבל לקח כחודש. בעיה נוספת ששמעתי עליה גם ברירניום וגם בססטיין, היא המיסב של מסדר החוט (בקצה הקשת) שנוטה להיתקע. אצלי הוא התחיל להפגין סימני עייפות אחרי שנה וחצי עם הרולר, למרות שאני משמן בתדירות גבוהה את הרולר. פרקתי אותו מהרולר, ניקיתי והטבלתי בשמן ליומיים והוא חזר לעבוד כשורה. אבל אצל חבר עם ססטיין, המיסב הוחלף כבר מספר פעמים. מבחינת כמות חוט, ברוב הרולרים של דיוואה, נכנסת כמות חוט גדולה יותר מאשר בשימאנו המקביל. מה שמאפשר להסתפק ברולר במידה 2500 במקום 3000. ולחסוך במשקל.
היתרון היחיד שאני מוצא בשימאנו הוא בפתח השימון (פקק קטן שמתברג במכסה הצד של הרולר) ומאפשר לשמן את החלק הפנימי של הרולר מבלי לפרק אותו.
יתכן ויש לשימאנו יתרון ברולרים הזולים, אבל בטווח של סביב ה 1000 שקל, אני מעדיף את הקאלדייה על סטרדיק/רירניום/ססטיין.
שוב, זה מהניסיון שלי, ובעיקר מהתחושה של הרולר ביד. אני יודע שרוב המזרזרים נעולים על שימאנו, אבל לדעתי מפספסים פה רולרים טובים יותר בגלל זה. גם הררניום וגם הפואגו (שלא מיוצר כבר) מגלגלים חלק, ולשניהם יש מספיק כוח להתמודד עם הדגים שיש בסביבה, ועם טיפול טוב נשמרים לשנים. אבל נראה לי שמבחינת האמינות לאורך זמן הדיוואה מנצחת.
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|