פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מצוקת קלמארי!! |
עמודים: 1 ... 5 6 [7] 8
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מצוקת קלמארי!! (נקרא 21163 פעמים) |
הדפסה |
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
מזלך שהפועל שוב ניצחה .... וואלה הזלתי דמעה על המצב הכלכלי של חלק מהדייגים שמוכרים דגם בכדי לממן יציאת דיג . אל תצחק אותי איש. אתה בעצמך אמרת לי כי זה לא בעיה כלכלית ... אבל עזוב ,בוא נקווה שאפשר להתנהג אחרת ,בוא נקווה שמישהוא ילמד אותנו לשחרר דגים ,בוא נקווה שנבין מה זה דייג ספורטיבי . והעיקר שרק נהיה בריאים.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
מזלך שהפועל שוב ניצחה .... וואלה הזלתי דמעה על המצב הכלכלי של חלק מהדייגים שמוכרים דגם בכדי לממן יציאת דיג . אל תצחק אותי איש. אתה בעצמך אמרת לי כי זה לא בעיה כלכלית ... אבל עזוב ,בוא נקווה שאפשר להתנהג אחרת ,בוא נקווה שמישהוא ילמד אותנו לשחרר דגים ,בוא נקווה שנבין מה זה דייג ספורטיבי . והעיקר שרק נהיה בריאים.
שמוליק ידידי 1.כדי שתזיל דימעה כי אני בטוח שלחלק לא קטן מחברי הפורום לא פשות לממן את התחביב היקר 2.נכון שהדייג הוא תחביב ורובינו יוצאים כדי להנות ברוב המיקרים חוזרים בידים ריקות אבל מרוצים ולפעמים גם יש שלל אני לא רואה שום פסול לקחת את מה שתפסנו ולכן אני לא מגדיר את הדייג שלנו ספרטיבי אלה דייג חובבני
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
שמוליק סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה אנחנו כבר מכירים כמה שנים אבל אתה לא מכיר את המצב הכלכלי שלי אני לא מתבייש לומר שאני מוכר דגים!!! אני מוכר דגים בשביל ציוד אבל אני מוכר דגים בעיקר כדי להביא גם פרנסה הבייתה לשחרר דגים? פחחחחחחח הצחקת אותי
|
-------------------------------
|
|
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
שמוליק סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה אנחנו כבר מכירים כמה שנים אבל אתה לא מכיר את המצב הכלכלי שלי אני לא מתבייש לומר שאני מוכר דגים!!! אני מוכר דגים בשביל ציוד אבל אני מוכר דגים בעיקר כדי להביא גם פרנסה הבייתה לשחרר דגים? פחחחחחחח הצחקת אותי איןלי בעיה איתך ועם שכמותך שנעזרים בדיג לשם פרנסה . דיג תמיד היה ענף כלכלי . אבל אנחנו מנסים להבין פה מה זה דיג ספורטיבי? לכן מצידי תדוג את כל הים ,רק אל תקרא לעצמך ספורטיבי. אותי זה לא מצחיק אלון.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
איזה מזלי?! אלמלא זה היה משמח אותך- הייתי נזכר שאני מאוד שמח כשהאדומים מפסידים  השאלה היא, לאור העובדה ששחקני הפועל משחקים בשביל הכסף הרבה לפני "בשביל הסמל" או "בשביל האוהדים" (כמו כלל השחקנים בליגה), ןלאור העובדה ששילמת כדי לראות את ה:22 שמקבלים כסף כדי לשחק, האם צפית בתחרות ספורט או באירוע כלכלי?!  האם זה היה נצחון ספורטיבי או כלכלי?! כך או כך, שמח בשבילך על הנצחון שמוליק...  אכן, זכרון זה לא צד חלש אצלי... אמרתי לך כי אי השחרור ובמקרים מסוימים אפילו מכירה- אצלי ואצל רבים זה לא ענין כלכלי, אם כי אצל אחרים זו הדרך היחידה שתאפשר להם למצות הנאתם מהתחביב... ולסיום, גילוי נאות: כשקוראים את "מי אנחנו ומדיניות הפורום", כתוב במפורש כך- "*ריבוי תפיסות (דו"חות "שחיטה"), דגים קטנים, לוקוסים, מכירת דגים וסוגיית השחרורים* בנושאים האלו מתקיימים מזה שנים ויכוחים חריפים בכל הפורומים. המדיניות שלנו היא לאפשר פרסום כל דו"ח של תפיסות דגים, תוך מתן אפשרות לחברים להביע את מגוון דעותיהם. כפי שכבר צויין, גם בין מנהלי הפורום הדעות חלוקות והגישות שונות. אנו מצפים מכם החברים ובכלל זה גם מעצמנו, שכל אחד ישתדל לכבד את הדעה והדרך של זולתו תוך העדפת דרך השכנוע על פני הגישה של הטחת ביקורת נוקבת. אם מטרתכם היא לשכנע אחרים ללכת בדרככם (למשל: לשחרר קטנים, לוקוסים וכו') ולהשפיע על המשך התנהלותם, לאור הכלל הידוע ולפיו "כשאתה צועק שומעים אותך- כשאתה מדבר מקשיבים לך", זיכרו כי הסיכוי היחיד שלכם להשפיע ולשכנע הוא בדברי נועם- ולא ב"מתקפות" אשר לכל היותר יגרמו לזולת להמשיך בדרכו רק מבלי לשתף. לעמדתנו, מרגע שחבר תפס דג/ים בשיטת דייג חובבנית, אין זה מעניננו מה עשה בדגים שתפס, בין אם שחרר את הדגים, בין אם חילק לחבריו או אכל בהנאה את פירות תפיסתו, ובין אם מכר דגים כדי לממן הוצאותיו הכרוכות בתחביב. כמובן שגם בהקשר זה כמו בכלל הנושאים שבפורום, יכול שתהיינה דעות שונות ונוגדות אך ראוי להשתדל ולהביע את דעתכם בנועם.הנה כי כן שמוליק יקירי, עמדת הנהלת הפורום מבחינת המדיניות בהקשר זה הובהרה מלכתחילה. לא נותר לי אלא לחזור ולהודות לך ולכל החברים על שאכן כתבתם והגבתם ברוח בקשתנו בסוף הקטע המצוטט, שהרי חרף המחלוקות והאמוציות יש לנו דיון איכותי שמתנהל בצורה מעוררת כבוד ומכבדת כל אחד מהכותבים.
|
|
|
|
שמוליק
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
66
|
|
העינין אינו מה עמדת ההנהלה ומה היא חרטה על דגלה . אפשר לעשות הכל ,לדוג את כל הים אבל חד משעי זה אינו ספורטיבי! מצידי תרוקן את הים ותאכל כל יום וכל היום דגים .אבל כדברי צור ...קרא לעצמך דייג מקצוען חובבן איך שתרצה ,אבל לא ספורטיבי. ויש לי 2 מנויים לשער 5 בבלומפילד אני מזמין אותך להופעה הכי ספורטיבית שקיימת בספורט הישראלי . אבל זה כבר נושא אחר.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
העינין אינו מה עמדת ההנהלה ומה היא חרטה על דגלה . אפשר לעשות הכל ,לדוג את כל הים אבל חד משעי זה אינו ספורטיבי! מצידי תרוקן את הים ותאכל כל יום וכל היום דגים .אבל כדברי צור ...קרא לעצמך דייג מקצוען חובבן איך שתרצה ,אבל לא ספורטיבי. ויש לי 2 מנויים לשער 5 בבלומפילד אני מזמין אותך להופעה הכי ספורטיבית שקיימת בספורט הישראלי . אבל זה כבר נושא אחר.
אבוא לבלות איתך בכייפ- רצוי מול מכבי חיפה... תסביר לי אז למה זה ספורטיבי אם זה טבול בכסף...  סמנטיקה?  תסביר לי שמוליק מה זה דיג ספורטיבי לשיטתך- ומדוע לתפוס 4 פלמודים +לוקוס בטרולינד ולחלקם לחברים זה לא ספורטיבי.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
רפי ...ראשית מזל טוב. שנית ,אם אתה חושב שלתפוס כמות דגים גדולה למכור אותם בכדי לממן את "ההוצאות הגדולות" ועדין לקרוא לזה דייג ספורטיבי (כי משתמשים בציוד ספורטיבי )...אתה חי בסרט חבר שלי . ולצערי אתה בסוף הסרט לפני גילגול הנותני חסות . מי שרוצה לקרוא לעצמו דייג ספרטיבי לא ממש עושה חשבון לכסף .בכל אופן לא אלה שמסביבי ובטח לא אלה שמככבים בכל העולם . אני מציע לשנות כיוון ולהצטרף לדעתי הידועה לך טוב כל כך ,אחרת גם אתה תצטרף אליי למסעות ארוכים על אופנים בימי שבת בבוקר במקום לנשום אוויר מלוח  אהלן שמוליק אני חושב שהתגובה שלך לא לענין זכותו של כל אדם לעשות עם השלל שלו מה שבא לו יש אנשים שאוהבים לדוג אבל לא אוהבים לאכול דגים אז למה שלא ימכרו את הלוקוס או הפרידה שדגו ? מה רע בלעשות קצת כסף למימון התחביב היקר הרי לא מדובר במכירה של מאות ק''ג של דגים וגם לא כל יום התגובה של שמוליק לא רק לעניין אלא גם מאד עניינית. כשאתה מדבר על זכות אתה מפיל את מלוא האחריות על החוק. אם אין חוק נגד זה-אני יכול לעשות מה שבא לי. הדגים שאתה לוקח בלי בקרה זה כמו האויר שאתה צורך או הגשם שאתה אוסף. מה שאתה לוקח בהגזמה או הורס בלי אבחנה,חסר לאחר. ההבדל הוא שיש חוק נגד זיהום אויר ונגד אגירת מי גשמים בזמן שחוקים נגד לקיחה של כמות מוגזמת או גדלים בלי הגבלה,אין... האספקט שנעלם מעיניך (או אולי רק מהתגובות שלך) זה עניין המוסר. זה שמותר לי זה ידוע. השאלה אם זה נכון לעשות ככה ? כנראה שלא נתקלת עדיין בדוחות מרובי תפיסות וכבדי משקל (איזו דרך מטופשת להגיד "דוחות שחיטה" בלי לפגוע באף אחד...)... רציפים ומזחים שעליהם שורה ארוכה של אינטיאסים,ירכתיים עמוסים לעייפה בלוקוסים,חסקות מרוצפות בנצרנים... אתה באמת חושב שמדובר על כמה קילוגרמים בודדים? מדובר על טונות ידידי. טונות רבות... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
בשעה טובה נולד לנו בן ...בהיותו בן שנה התחלנו ללמד אותו איך ללכת !! 
הוא היה כזה מוכשר ובתוך זמן קצר התינוק הזה התחיל לרוץ ..לרוץ מהר מאד
כולם מבסוטים מהעניין אבל.." אלו בן..לימדנו אותך ללכת אז למה לך לרוץ ? !! כאן ובפורום הזה ובכל פורום מוכר לי בכלל בארץ ובעולם ..כל תוכניות הדיג למיניהם מלמדים את הדייג המתחיל איך להצליח לתפוס ..כל מיני שיטות וסגנונות עם פירוט מקסימלי ..איך למה וכמה !! חבר יקר שלי ( נתי גורמן ) הופיע בתכנית טלוויזיה בארץ ..על דיג דגים ודייגים ..הוא אמר משפט חכם מאד ומתאים לו ולחוג שלו ( חוג פלמחים) .. " הדגים זה הבונוס " ..מאז משפט זה התחיל להיות נפוץ ונאמר בכל הזדמנות...השאלה שלי.. מי לא אוהב בונוס ?
מי לא אוהב בונוס גדול ? או אולי גדול יותר? בעצם למה לא בונוס ענקי ? מכיר אישית המון חברה שהדג השלישי שלהם זה בדקה החמישית לתחילת הדיג ..זה פייר בכלל לבקש מהם להפסיק לדוג אחרי זמן דיג כזה? הרי לא רוצים לשחרר ולא חובתם בכלל ..אז מה יעשו? יפסיקו? הם אשמים בזה שהם יודעים לתפוס כמו אותו ילד שלימדו אותו ללכת והתחיל לרוץ? כמו שלמטבע יש שתי פנים כך גם העניין הזה ..יש חילוקי דעות ..וכל בנאדם באמנותו יחיה מכבד כל השקפת עולם בתנאי שתהיה חוקית סולו 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
זהו דיון מאוד מעניין ומרתק. אני דג במגוון סיגנונות מגיל 6 ואני יכול להעיד שכמות הפעמים שחזרתי ללא דגים גדולה פי כמה וכמה מהפעמים שחזרתי עם דגים ובטח ובטח הרבה הרבה יותר גדולה מהפעמים שחזרתי עם כמות גדולה (יחסית) של דגים . הכי חשוב בדיון הזה לדעתי הוא לא אם שחררתי או לא אלא מה שחררתי ומה לקחתי. חשוב שדגים בסכנת הכחדה כגון לוקוסים אני לא אקח אם הוא פחות ממשקל של 1ק"ג לפחות. ובהקשר של הצד הכלכלי בעניין- זהו תחביב יקר,לחלקנו יותר ולחלקנו פחות, אם מישהו מצליח לממן את התחביב ע"י מכירת דגים שהוא תופס כל הכבוד לו. אני יודע שאם אני אתפוס דג גדול שהוא בר מכירה אני בטוח לא אמכור וזה לא בגלל שאני לא צריך כסף אלא בגלל שזה יהיה הדג הראשון שלי ואני אעשה לו בוק ואח"כ ארוחה גדולה ואתם מוזמנים.
|
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
"אני יודע שאם אני אתפוס דג גדול שהוא בר מכירה אני בטוח לא אמכור וזה לא בגלל שאני לא צריך כסף אלא בגלל שזה יהיה הדג הראשון שלי ואני אעשה לו בוק ואח"כ ארוחה גדולה ואתם מוזמנים." אהבתי!!! 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
זהו דיון מאוד מעניין ומרתק. אני דג במגוון סיגנונות מגיל 6 ואני יכול להעיד שכמות הפעמים שחזרתי ללא דגים גדולה פי כמה וכמה מהפעמים שחזרתי עם דגים ובטח ובטח הרבה הרבה יותר גדולה מהפעמים שחזרתי עם כמות גדולה (יחסית) של דגים . הכי חשוב בדיון הזה לדעתי הוא לא אם שחררתי או לא אלא מה שחררתי ומה לקחתי. חשוב שדגים בסכנת הכחדה כגון לוקוסים אני לא אקח אם הוא פחות ממשקל של 1ק"ג לפחות. ובהקשר של הצד הכלכלי בעניין- זהו תחביב יקר,לחלקנו יותר ולחלקנו פחות, אם מישהו מצליח לממן את התחביב ע"י מכירת דגים שהוא תופס כל הכבוד לו. אני יודע שאם אני אתפוס דג גדול שהוא בר מכירה אני בטוח לא אמכור וזה לא בגלל שאני לא צריך כסף אלא בגלל שזה יהיה הדג הראשון שלי ואני אעשה לו בוק ואח"כ ארוחה גדולה ואתם מוזמנים. טוב ויפה ובהחלט מגיע לו המון תמונות וארוחה חגיגית לכל החברה מה קורה אם הדבר הופך לטבעי ביותר? שיהיה דבר שבשגרה להוציא גדולים נגיד וביציאה אחת היה לך מממ 15 אינטיאסים הקטן בהם 10 קילו תשחרר מהשלישי והלאה? תשמור את כולם לטובת ארוחה חגיגית? מה הייתם לעשות במצב כזה? המספר שציינתי לא דמיוני וזה יכול לקרות לכולם מעניין אותי ובכנות מה הייתם עושים ...הדגש על כנות
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
בכנות הייתי שומר אותם ומחלק בפעם הראשונה ואם זה היה קורה שוב הייתי גם שוקל למכור אבל בכנות כרגע זה רק חלום רטוב שלי להוציא אחד כזה  שוב אני חושב שהבעיה היא בגודל ולא בכמות ולהוציא דגים קטנים בכמות כזו גדולה ולא לשחרר פה הבעיה וביננו רק בעלי סירה (שזה אחוז קטן מהדייגים לדעתי) יכולים להוציא כזו כמות , רובנו דייגי חוף (או ג'ירג'ור אבל עדיין מהחוף) לא יכולים להוציא כזו כמות. אני ראיתי בבת ים אנשים שנכנסים עם רשת 20-30 מ' מהחוף,מותחים אותה וגוררים כל הדרך עד החוף ולוקחים "הכל" ופה הבעיה ופה החזירות ונגד אלה צריך להילחם.
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
חלום אקטואלי לכולם !!
גם מהחוף זה לא ביג דיל ...אפשרי בהחלט והיו דברים מעולם
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
זהו דיון מאוד מעניין ומרתק. אני דג במגוון סיגנונות מגיל 6 ואני יכול להעיד שכמות הפעמים שחזרתי ללא דגים גדולה פי כמה וכמה מהפעמים שחזרתי עם דגים ובטח ובטח הרבה הרבה יותר גדולה מהפעמים שחזרתי עם כמות גדולה (יחסית) של דגים . הכי חשוב בדיון הזה לדעתי הוא לא אם שחררתי או לא אלא מה שחררתי ומה לקחתי. חשוב שדגים בסכנת הכחדה כגון לוקוסים אני לא אקח אם הוא פחות ממשקל של 1ק"ג לפחות. ובהקשר של הצד הכלכלי בעניין- זהו תחביב יקר,לחלקנו יותר ולחלקנו פחות, אם מישהו מצליח לממן את התחביב ע"י מכירת דגים שהוא תופס כל הכבוד לו. אני יודע שאם אני אתפוס דג גדול שהוא בר מכירה אני בטוח לא אמכור וזה לא בגלל שאני לא צריך כסף אלא בגלל שזה יהיה הדג הראשון שלי ואני אעשה לו בוק ואח"כ ארוחה גדולה ואתם מוזמנים. טוב ויפה ובהחלט מגיע לו המון תמונות וארוחה חגיגית לכל החברה מה קורה אם הדבר הופך לטבעי ביותר? שיהיה דבר שבשגרה להוציא גדולים נגיד וביציאה אחת היה לך מממ 15 אינטיאסים הקטן בהם 10 קילו תשחרר מהשלישי והלאה? תשמור את כולם לטובת ארוחה חגיגית? מה הייתם לעשות במצב כזה? המספר שציינתי לא דמיוני וזה יכול לקרות לכולם מעניין אותי ובכנות מה הייתם עושים ...הדגש על כנות אני מודה שיש מצב שהייתי קצת מסוחרר בפעם הראשונה ואולי לוקח יותר מדג או שניים אבל תהיה בטוח שאם הסיפור היה חוזר על עצמו , הייתי שומר על אחד גדול ולוקח אחד או שניים נוספים בגודל ממוצע ונהנה כאילו שאין מחר משחרור של השאר מכירה זה בכלל לא נושא לדיון או מחשבה מבחינתי למעט אולי במקרה שאותו הדג עלה לי ברולר יקר... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 ... 5 6 [7] 8
|
|