רפי אני רק אניח את זה כאן: {נראה שדברים הולכים ומשתנים. וכמו שכתבתי כבר תנו לו צאנס}
http://nba.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=403&docID=183501&lang=HE
http://nba.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=403&docID=183501&lang=HE
שוקי,
ראיתי, עוקב, כפי שכתבתי שמח בהצלחת קליבלנד ומחזיק לבלאט אצבעות...
לטעמי, עם לברון ושאר הכוכבים כל מאמן היה מגיע לתוצאות לא פחות טובות...
אגב כתבו כי שיפר את הליקויים - כל אותם חוליים שאפיינו אותו במכבי (שיטה, חילופים לא בזמן וכו'),
מזל שבארה"ב הוא לא מרגיש בטוח ומקשיב למישהו - והתחיל לשנות...
לעצם העניין, די לראות את מכבי השנה כדי להבין - להבדיל את ההבדל בין בלאט לפיני...
השנה התחילה עדיין בסגנון בלאט אך חיש מהר רואים את סגנון פיני...
שנה שעברה רוב המשחקים היו דכאון וחושך ברובם - השנה ואחרי התחלה צולעת כל משחק תענוג..
לא מדבר על תוצאות אלא על סגנון משחק...
מתי בתקופת בלאט מכבי רצה כל כך הרבה במתפרצות?! אפילו לא עשרה אחוז...
מתי בתקופת בלאט ראינו את מכבי משחקת טוב לפחות 3 רבעים ועד משחק שלם?! בקושי רבע...
היה מותיר את סופו עם ידיים על המתניים ולא מתפקד (השווה - מה כתבו בארה"ב על שחיקתו של לברון?!)
ומותיר שחקנים לא פוגעים - כאן יש חילופים מהירים עם מנוחה מתאימה לסופו....
בתקופת בלאט יוגב היה בינוני מינוס - כיום הוא הנפלד החדש, מי המוציא ממנו את המיטב שיש לו?!
בתקופת בלאט סופו היה חור ענק בהגנה ותמיד אותו ריטואל עליו - השנה הרבה פחות "חור" ויותר יעיל...
לנדסברג אצל בלאט לא ראה דקות גם כשהאחרים לא פגעו - העונה הוא מנצח משחקים...
השנה אתה רואה קבוצה (מלבד פארגו שמשתגע) - שנה שעברה הכל מקרי ותלוי בסולואים...
תראה במשחק האחרון:
*בעוד בלאט היה קופא עם פסקי זמן - כאן נלקחו ללא היסוס שניים מוקדם ברבע כדי לעצור מומנטום,
*גם כשלא הלך מכבי שיחקה היטב - והמשיכה כך עד המהפך והנצחון, אצל בלאט זה לא היה...
הכי חשוב -
שנה שעברה רוב רובם של המשחקים לא נהנינו, העונה להוציא את הפתיחה - נהנים בכל משחק...
שנה שעברה ראינו לרוב קבוצה עומדת ומבולבלת ללא שיטה טובה בהגנה ובהתקפה -
השנה רואים הגנה מעולה עם חטיפות, הרבה ריצות למתפרצות, רואים יד מכוונת ורואים שיטה וארגון...
גודס לזכותו אימץ מה שהוא מקבל מפיני ומפנים היטב, ראיתי כבר פסקי זמן בהם פיני כיוון...
למרות השחקנים המוגבלים יחסית ללהיטים שאראס ופרקר ושות' - לפחות רואים דמיון בסגנון...
ונראה שאתה מחפש פגמים וליקויים גם בהצלחות ומתרץ אותם כמו שכתבתה "עם לברון ושאר הכוכבים -כל מאמן היה מצליח"
בכל אופן מכבד את דעתך אבל מאמין ובטוח שבלאט מאמן גדול בתחילת הליגה כשרשם הפסדים עם קליבלנד האמנתי שנדברים ישתנו לטובה וכך היה הדרך אומנם עוד ארוכה ויהיו עוד נפילות אבל אני מאמין שבלאט וקליבלנד יגיעו למשחק גמר הNBA
עד אז אמתין בסבלנות לקרוא מה תכתוב על כך
או שעד אז יהיה תירוץ אחר שתכתוב או תאמץ
שוקי, אל תפספס מה כתבתי...
עדיין אני טוען שיש לו הרבה יותר מזל מאשר הבנת משחק...
הוא בחור מצוין, שמחתי בשבילו על הזכייה בגביע אירופה - שמחתי הרי בשביל עצמי,
שמחתי על מינויו לאמן ב-NBA שהרי זה נציג ישראלי והחזקתי אצבעות להצלחתו, נעשיתי אוהד קליבלנד..
אך השנה השתכנעתי יותר מתמיד שהוא מאמן ממוצע עם המון מזל ותו לא....
למרות זאת כמובן אמשיך להחזיק לו אצבעות ולאהוד את קליבלנד כל עוד הוא שם...
הוא בחור מצוין, שמחתי בשבילו על הזכייה בגביע אירופה - שמחתי הרי בשביל עצמי,
שמחתי על מינויו לאמן ב-NBA שהרי זה נציג ישראלי והחזקתי אצבעות להצלחתו, נעשיתי אוהד קליבלנד..
אך השנה השתכנעתי יותר מתמיד שהוא מאמן ממוצע עם המון מזל ותו לא....
למרות זאת כמובן אמשיך להחזיק לו אצבעות ולאהוד את קליבלנד כל עוד הוא שם...
לכן זה ממש לא אישי...
אישית דעתי עליו חיובית מאוד, הוא גם פטריוט שזה מוסיף נקודות...
הבעיה ה"אישית" היחידה שלי מולו - זה בקטע המקצועי...
שנתיים בהן הוריד לי את הכייפ והחשק לצפות במכבי ( אגב כמו צביקה שרף הזוועתי..)...
בלאט מאמן מצוין - לעומת צביקה שרף...
אם בלאט יזכה באליפות - אשמח אך אחזיק בדעתי...
ותענה בכנות שוקי: מכבי של השנה לעומת זו של אשתקד זה אותו סגנון משחק?!
אותו קצב?! אותה יציבות?! פארגו והיינס לא עולים על רייס והיקמן, לבלו אין תחליף...
על הנייר קבוצה חלשה מזו של שנה שעברה - ובועל עם יד על הלב:" איזו משחקת טוב יותר?!
מאורגן יותר?! הגנה טובה יותר?! התקפה טובה יותר?!
עזוב לרגע תוצאות - מדבר על צורת משחק ואיכות משחק...