פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   שאלה בקשר לקלאץ ברולר |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלה בקשר לקלאץ ברולר (נקרא 5598 פעמים) |
הדפסה |
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כן בלי טלפון זה חלק מהבעיה בדייג מדברים בטלפון והדג ברח 
|
-------------------------------
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
כן בלי טלפון זה חלק מהבעיה בדייג מדברים בטלפון והדג ברח  או החכה 
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
טוב אביחי היה כיף אחי  תודה על התשובות  אולי יהיה מישהו שעושה משהו אחר , 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אאוץ'! זה כאב...  מוטי,אני לא מכוון עם משקל ולא חושב על הטסט. כיוון הקלאץ' מתחיל ממצב רופף למהודק בהדרגה והמשיכה של החוט נעשית ביד. תלוי בהתאם לסגנון הדיג שלי,אני מכוון בצורה שונה. בגדול,אני דג עם קלאץ' כמעט סגור. מספיק משוחרר בכדי לשחרר חוט לפני שהוא מגיע לכדי מסה קריטית ונקרע. גם בדיג על חי... וכן,יש גם לי סטנדים מנירוסטה. 14 מ"מ של נירוסטה 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
סוגר עד הסוף בהטלה וא"כ תמיד פותח קלאץ
כיוון הקלאץ ע"פ רגש ובדיקה של החופש ביציאת החוט ,
ככל שהפתיון גדול יותר אני משחרר יותר קלאץ .
אתה אומר שלפי גודל הפיתיון שאתה משתמש זה יהיה גודל הדג שתתפוס ואז אתה פותח או סוגר קלאץ נכון ? הלוואי באמת שלפי גודל הפתיון אני אתפוס את הגודל המתאים של הדג  כן, זה בערך מה שמנחה אותי , עם מקדם בטיחות גבוה, כלומר גם על פתיון סטנדרטי שנחשב לדייג פתיונות רגיל וקל אני פותח קלאץ, קל וחומר עם פתיון יותר גדול - ועדיין לא דיברנו על חי. קרו לי מיקרים גם עם קרס 8 ופתיון למרמיר שכמעט הסתיימו באיבוד הסט. ע"ע שי והמפלצת  מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אאוץ'! זה כאב...  מוטי,אני לא מכוון עם משקל ולא חושב על הטסט. כיוון הקלאץ' מתחיל ממצב רופף למהודק בהדרגה והמשיכה של החוט נעשית ביד. תלוי בהתאם לסגנון הדיג שלי,אני מכוון בצורה שונה. בגדול,אני דג עם קלאץ' כמעט סגור. מספיק משוחרר בכדי לשחרר חוט לפני שהוא מגיע לכדי מסה קריטית ונקרע. גם בדיג על חי... וכן,יש גם לי סטנדים מנירוסטה. 14 מ"מ של נירוסטה  ערב טוב גיא  למה ממצב רופף למהודק אתה יכול להסביר אני עושה הפוך 
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
ז'ירז'ור / חי / פיתיונות רגיל - קלאץ' לרמת לחץ של יציאת חוט אך ורק לקראת קריסת החוט. המנגנון של הקלאץ' בעצם נועד למנוע את קריעת החוט, ולכן הכיוון שלו שונה מרולר לרולר, ומחוט לחוט (ובגדול גם ממקל למקל, שכן גם המקל משפיע על הכוחות הפועלים). החוקיות שלי היא כזו - תפיסה של החוט במשהו יציב, שיחרור הקלאץ' לרמה של יציאת חוט בקלות. הרמת המקל לכ-90 מעלות, כך שהוא מגיע לכיפוף כמעט אופטימלי, וסגירת הקלאץ' בהדרגה תוך כדי גילגול הידית, עד לרמה שכבר לא יוצא חוט. במצב הזה, מוריד את המקל, מגלגל לאסוף את החוט הנותר, ומרים שוב בחדות כלפי מעלה. אם יצא חוט בלחץ ולא אפשר לי להרים את המקל בקלות - זה הכיוון שלי. אם עלה בקלות מידי, או לחלופין הקלאץ' היה נעול לרמה שבקושי הצלחתי להרים - מתקן בהתאם. התהליך הזה בעצם מדמה "נגיחה" / ריצה פתאומית של דג, משמע לחץ גדול לרגע קצר - זה הרגע שבו לרוב החוט עשוי להגיע לנקודת הקצה שלו ולהתפוצץ. קלאץ' מכוון כיאות, מונע את הפיצוץ. קלאץ' משוחרר מידי, גורם לכך שאין מספיק לחץ על החוט, ובהתאם לכך על הדג. משמעות הדבר שהדג יתעייף לאט יותר, או לחלופין יהיה בעל חופש תנועה גדול יותר, וגם הסיכוי לשיחרור הקרס גדל. שים לב שכל מה שציינתי מתכוון למלחמה עם הדג - שלשם כך הקלאץ' קיים. אם מדובר על כיוון הקלאץ' בפיתיונות חיים לאינטיאסים - פה יש מספר תאוריות, וכל אחד עובד איך שהוא מרגיש. לי אישית עבד הכי טוב קלאץ' יחסית נעול וחוט לא מתוח, אלא עם בטן. שהאינטיאס לוקח את הפיתיון, יש לו את הזמן עד למתיחת החוט, ואז בעצם מתבצע הוקסט ע"י המקל. היו לי פיספוסים בשיטה זו, אבל מצד שני היו לי פיספוסים גם עם קלאץ' פתוח לגמרי - כך שפיספוסים תמיד יהיו 
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
ז'ירז'ור / חי / פיתיונות רגיל - קלאץ' לרמת לחץ של יציאת חוט אך ורק לקראת קריסת החוט. המנגנון של הקלאץ' בעצם נועד למנוע את קריעת החוט, ולכן הכיוון שלו שונה מרולר לרולר, ומחוט לחוט (ובגדול גם ממקל למקל, שכן גם המקל משפיע על הכוחות הפועלים). החוקיות שלי היא כזו - תפיסה של החוט במשהו יציב, שיחרור הקלאץ' לרמה של יציאת חוט בקלות. הרמת המקל לכ-90 מעלות, כך שהוא מגיע לכיפוף כמעט אופטימלי, וסגירת הקלאץ' בהדרגה תוך כדי גילגול הידית, עד לרמה שכבר לא יוצא חוט. במצב הזה, מוריד את המקל, מגלגל לאסוף את החוט הנותר, ומרים שוב בחדות כלפי מעלה. אם יצא חוט בלחץ ולא אפשר לי להרים את המקל בקלות - זה הכיוון שלי. אם עלה בקלות מידי, או לחלופין הקלאץ' היה נעול לרמה שבקושי הצלחתי להרים - מתקן בהתאם. התהליך הזה בעצם מדמה "נגיחה" / ריצה פתאומית של דג, משמע לחץ גדול לרגע קצר - זה הרגע שבו לרוב החוט עשוי להגיע לנקודת הקצה שלו ולהתפוצץ. קלאץ' מכוון כיאות, מונע את הפיצוץ. קלאץ' משוחרר מידי, גורם לכך שאין מספיק לחץ על החוט, ובהתאם לכך על הדג. משמעות הדבר שהדג יתעייף לאט יותר, או לחלופין יהיה בעל חופש תנועה גדול יותר, וגם הסיכוי לשיחרור הקרס גדל. שים לב שכל מה שציינתי מתכוון למלחמה עם הדג - שלשם כך הקלאץ' קיים. אם מדובר על כיוון הקלאץ' בפיתיונות חיים לאינטיאסים - פה יש מספר תאוריות, וכל אחד עובד איך שהוא מרגיש. לי אישית עבד הכי טוב קלאץ' יחסית נעול וחוט לא מתוח, אלא עם בטן. שהאינטיאס לוקח את הפיתיון, יש לו את הזמן עד למתיחת החוט, ואז בעצם מתבצע הוקסט ע"י המקל. היו לי פיספוסים בשיטה זו, אבל מצד שני היו לי פיספוסים גם עם קלאץ' פתוח לגמרי - כך שפיספוסים תמיד יהיו  רון  כבוד אחי אחלה תשובה  אחרי הכוון שעשיתי בשיטה שלך ,אני כל הדייג לא נוגע בקלאץ ? איך אני יודע להחזיר לאותו כיוון אחרי שסגרתי את הקלאץ עד הסוף ?  אני לא יעשה את הבדיקה מחדש בים נכון ?
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 01, 2011, 00:11:48 AM על ידי moti-m
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
אחרי הכוון שעשיתי בשיטה שלך ,אני כל הדייג לא נוגע בקלאץ ? איך אני יודע להחזיר לאותו כיוון אחרי שסגרתי את הקלאץ עד הסוף ?  אני לא יעשה את הבדיקה מחדש בים נכון ? אני אישית כל הדיג לא נוגע בקלאץ', במיוחד בז'ירז'ור. בפיתיונות (חי או רגיל), אני נוטה לפתוח את הקלאץ' כמעט עד הסוף לאחר הזריקה, ולגלגל ככה - מה שזה נותן זה שכל החוט הרפוי נאסף, וברגע שיש מתיחה הכי קלה בגלל המשקולת, הקלאץ' נכנס לעבודה וכך בעצם אני לא גורר את המשקולת (וגורם לתקיעה שלה בסלעים). לאחר מכן מחזיר את הקלאץ' למצב שהוא היה. אין לי סימון על הרולר או כל דבר אחר - זה פשוט "תחושה" שמקבלים עם הזמן, ואפשר כבר להרגיש במשיכה ביד אם הקלאץ' מספיק נעול. אגב - יש לי סייג אחד לנושא הזה והוא ז'ירז'ור לקלאמרי, שבו אני דג עם קלאץ' יחסית פתוח - כדי שהזרועות של הקלאמרי לא יתלשו מהקרסים לאחר שהוא נתפס. בכנות - אני רואה הרבה פעמים שרושמים בפורמים על דגים של קילו, ומספרים על ריצות חוט מטורפות, ובזזזזזזזזז. קלאץ' מכוון נכון, עם ציוד "סטנדרטי", ושום דג של קילו לא אמור להזיז את החוט. ציוד סטנדרטי כוונתי לחוטים של 15-20LB שרובנו משתמשים בהם. העניין הוא, שרובנו לא בטוחים מספיק בציוד שלנו ומפחדים לנעול את הקלאץ' (או לחלופין רוצים לסחוט בזזזזז מכל דג). מי שדג UL, עם חוט של 4-6LB, אז הגיוני שהקלאץ' יהיה פתוח מספיק בשביל שדג של קילו יריץ חוט ברמה מסויימת. גם פה כמובן שיש יוצאי דופן (לדוגמא רולרים עם DRAG מקסימלי נמוך).
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
אחרי הכוון שעשיתי בשיטה שלך ,אני כל הדייג לא נוגע בקלאץ ? איך אני יודע להחזיר לאותו כיוון אחרי שסגרתי את הקלאץ עד הסוף ?  אני לא יעשה את הבדיקה מחדש בים נכון ? אני אישית כל הדיג לא נוגע בקלאץ', במיוחד בז'ירז'ור. בפיתיונות (חי או רגיל), אני נוטה לפתוח את הקלאץ' כמעט עד הסוף לאחר הזריקה, ולגלגל ככה - מה שזה נותן זה שכל החוט הרפוי נאסף, וברגע שיש מתיחה הכי קלה בגלל המשקולת, הקלאץ' נכנס לעבודה וכך בעצם אני לא גורר את המשקולת (וגורם לתקיעה שלה בסלעים). לאחר מכן מחזיר את הקלאץ' למצב שהוא היה. אין לי סימון על הרולר או כל דבר אחר - זה פשוט "תחושה" שמקבלים עם הזמן, ואפשר כבר להרגיש במשיכה ביד אם הקלאץ' מספיק נעול. אגב - יש לי סייג אחד לנושא הזה והוא ז'ירז'ור לקלאמרי, שבו אני דג עם קלאץ' יחסית פתוח - כדי שהזרועות של הקלאמרי לא יתלשו מהקרסים לאחר שהוא נתפס. בכנות - אני רואה הרבה פעמים שרושמים בפורמים על דגים של קילו, ומספרים על ריצות חוט מטורפות, ובזזזזזזזזז. קלאץ' מכוון נכון, עם ציוד "סטנדרטי", ושום דג של קילו לא אמור להזיז את החוט. ציוד סטנדרטי כוונתי לחוטים של 15-20LB שרובנו משתמשים בהם. העניין הוא, שרובנו לא בטוחים מספיק בציוד שלנו ומפחדים לנעול את הקלאץ' (או לחלופין רוצים לסחוט בזזזזז מכל דג). מי שדג UL, עם חוט של 4-6LB, אז הגיוני שהקלאץ' יהיה פתוח מספיק בשביל שדג של קילו יריץ חוט ברמה מסויימת. גם פה כמובן שיש יוצאי דופן (לדוגמא רולרים עם DRAG מקסימלי נמוך). תודה רון על התשובה 
|
|
|
|
lionarik
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
41
|
|
אז ככה אני תמיד פותח את הקלאצ' קצת ולמה ?  הדגים אותם אני מטרגט נעים בין חצי קילו לחמש לרוב אני עובד בחכה אחת עם קרסים גדולות וחכה אחת עם קרסים בינוניות ולכן אם תהיה הפתעה אז הקלאצ' יתחיל לרוץ והמקל שלי לא יישבר או יצא לשחייה ארוכה לכיוון קפריסין לא יודע אם הדבר יכול להזיק בסיכויים לתפוס דגים קטנים יותר אבל התסכול כתוצאה מחכה במים הוא גדול מאד ולכן אני נמנע מלהגיע למצב כזה
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אז ככה אני תמיד פותח את הקלאצ' קצת ולמה ?  הדגים אותם אני מטרגט נעים בין חצי קילו לחמש לרוב אני עובד בחכה אחת עם קרסים גדולות וחכה אחת עם קרסים בינוניות ולכן אם תהיה הפתעה אז הקלאצ' יתחיל לרוץ והמקל שלי לא יישבר או יצא לשחייה ארוכה לכיוון קפריסין לא יודע אם הדבר יכול להזיק בסיכויים לתפוס דגים קטנים יותר אבל התסכול כתוצאה מחכה במים הוא גדול מאד ולכן אני נמנע מלהגיע למצב כזה בסדר גמור  אריק . בסופו של דבר לפי מה שאני מבין ,כולנו פותחים קלאץ לפי רגש , ולא על מה שאנחנו מטרגטים ,השינוי הוא רק אם אני מטרגט לוקוס אבל הקלאץ` חייב להיות סגור לגמרי וחובה לשמור על ערנות ומוכנות לתקיפה תודה על התשובות חברים 
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
כן בלי טלפון זה חלק מהבעיה בדייג מדברים בטלפון והדג ברח  או החכה  חברים אני יושב מה זה צמוד לחכה אני אפילו מחבק אותה  אה ולגבי הקלאצ אני בזריקה סוגר לגמרי ואחרי זה פותח אבל היום אני פותח יותר  ולגבי הטלפון אני מנתק אותו איך שאני מגיע לחוף  ככה שאני מרוכז רק בחכה ובדייג עצמו עד כדי כך שאני צריך לחפש לי איזה משהו מרגיע אחרי הדיג כי אני כל הזמן דרוך .....  מה אתם אומרים יש רעיונות 
|
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|