עמוס,
ראשית יכול "לתפוס בחכה" שביקשת שאטול - כל אחד ממנהלי וחברי הפורום...
בכל אופן תודה על הקרדיט של העברת החכה הכבדה...
הערה קטנה ומקדימה בזיקה לדבריך: קיאקיסטים ובעלי סירות "שומרים על הנקודות" לא פחות ממז'רז'רים,
ובכל חודש מהחודשים האחרונים מירב הדוחות היו בז'רז'ור (43% באוקטובר, 37% בנובמבר), ראה כאן-
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=18925.0לעצם העניין, דעתי בנושא - ואביע אותה ממקום של חבר פורום אכפתי ותו לא....
תתכוננו כי זה לא יהיה קצר...

פתח דבר חשוב להבין,
לפחות כל מי שחשוב לו שהפורום הנפלא הזה על כל מה שיש בו - ימשיך להיות מה שהוא...
ימשיך להיות בית חם ולהיות קהילה איכותית, חברתית מקצועית, לדייגים הספורטיביים..
עם פלטפורמה - שהיא מעצם טיבה פחות מהירה אך גם פחות רדודה ושטחית מאלו של ווטסאפ ופייסבוק,
כזו שמאפשרת לנו בכל עת להכנס ולהמשיך מהיכן שהיינו בביקור הקודם - עם הכל מסודר וזמין...
עם כל ההוואי החברתי, השיתוף המקצועי, הפרגונים, החוויות, הפעילויות והמפגשים המהנים, הביחד...
עם האוירה המיוחדת שנוצרה כאן....
כתבתי חשוב להבין...
שדוחות הדיג הם בסופו של דבר חוט השדרה של הפורום שהרי התפיסות הן הדרייב שלנו לצאת לדוג,
הדוחות הם הביטוי התוצאתי של מימוש חווית הדיג שלנו ושל חברינו....
לא אטעה אם אומר כי יש גם כייפ בהעברת ידע, לימוד ושיתוף האחרים, לפחות מבחינתי....
הרי כל מי שקורא כרגע שורות אלו (במקרה כך גם לגבי כותב שורות אלו

..) -
נמצא כאן כי מעניין לו ומהנה אותו לקרוא דברים שנכתבים בפורום, כי מתאים לו לבלות כאן זמן פנאי..
כפועל יוצא - מתאים לכל מי שקורא שורות אלו כי הפורום ימשיך להיות כפי שהוא ואף יותר...
מי שמעניין אותו אך ורק לייקים ותגובות של מילה - ממילא איננו קורא כרגע שורות אלו...

ברור שהעלאת דוחות איננה חובה, לדעתי זו זכות ובאופן אישי נהנה להעלות דוח כפי שנהנה לקרוא דוחות,
דוח מעלים כי "בכייפ שלי לשתף" - וברור שלא בקטע של "להכריח את עצמי"...
מאידך - מודה כי יותר מעניין לי לקבל כמה תגובות מאשר ערימת לחיצת כפתורים שנקראת "לייקים"...
בכל אופן זו בחירה חופשית, ובמסגרת בחירה זו רצוי גם שהקוראים יהיו מודעים וגם ישאלו את עצמם:
דו"ח גורר דו"ח וגורר עניין, והשאלה המתבקשת של כל אחד לעצמו:
"האם אני רוצה שימשיך להיות כאן מעניין או שיהיה מעניין אף יותר, חברתית ומקצועית"....
שהרי אם כולנו נחליט כי איננו מעלים דוחות על תפיסות - יהיה די משעמם ללא דוחות...
אז נכון, יש עוד היבטים שעלו בתגובות - ואתיחס....
אתחיל דווקא בהתיחסות אל שכתב חברי היקר והאיש היקר
מוקי - מי שתמיד משתף מכל הלב ובכייפ...
היו לנו מוקי שיחות בעניין, הבעתי את דעתי לפיה גם דוח דומה לדוח קודם במובן זה שאין בו חידוש מיוחד,
יש לו ערך אינפורמטיבי - והנה בזיקה לדברים ולתהיות שהעלה עמוס:
החברים האחרים למדים כי במועד עכשווי, במצב ים נתון, נתפסים דגים מסוימים בשיטה מסוימת...
לצורך העניין זה אומר כי העונה של הדג בספציפי בסגנון הספציפי טרם חלפה - וגם על כך דיינו

דוח ללא חידוש עדיין יכול להיות דוח קצר משתף ואינפורמטיבי, וללא קשר אני משוחד -
גם בדוח ללא דגים תמיד עושה לי טוב לקרוא את התודה לבורא עולם על ים נפלא...

לדעתי, המנעותך החלקית נובעת אך ורק משום צניעותך ושמא "דוחות שחוזרים על עצמם ישעממו" -
ואם תשאל אותי ואת החברים תגלה שלא כך הוא וכי לא ישעממו אלא להיפך...

בכל מקרה, כך או אחרת, כמדומני מוקי שאין חודש בו אין כאן לפחות דוח אחד מעניין ומהנה מעשה ידיך...
שרון (דוראדו על החוף) היקר,
בשתי מילים: "אתה חסר".... בעוד שתי מילים: "דוחותיך חסרים"....

*לגבי מה שכתבת, עמדתי לגבי "מבקשי הנקודות" ידועה - בזמנו גם כתבתי כאן דעתי שאין לזה מקום..
ידועה המצב בו אתה מספר למישהו היכן תפסת וכעבור יומיים יש במקום תריסר אנשים - בחוף וגם בעומק..
אישית אני משתף במיקום ספציפי רק חברים קרובים לדיג ואם חשוב לי חסיון המקום אני גם אומר ישירות:
"נותן לך ורק לך ולפוני ואלמוני מהצוות שלך - אם זה דולף לאחרים לא תקבל ממני יותר מידע על תפיסות בנקודות/אזורים, אגיד לך שתפסתי אך לא אגיד לך איפה". יש השואלים ואני עונה בחיוך ובנימוס: "סורי,
אספר לך על השיטה והדמוי וכו' אך לא נותן מידע על מיקום", ואם מישהו לא מכבד הבהרתנו זו שרון-
אז נסיון נוסף יזכה לאותה תשובה ביתר נחרצות כי לא מגיע לו ש"נחשבן לו" אחרי שסירב להבין ולקבל.
*דבר נוסף, יש החוששים מ"חשיפת הנקודה" אך כעבור שבועיים "מתקפת הדגים" במקום חולפת -
ואז מעלים דו"ח בדיליי של שבועיים שלושה תוך עדכון שהתפיסות היו לפני שבועיים שלושה, לגיטימי..
*בקיצור, מוטב להבהיר לשואלים "מצטער אך לא מגלה נקודות" - מאשר להעלם ולהאלם...

האכפתיות, ההזדהות והחיבור שלך עם הפורום - זה ידוע ואין מה להרחיב, זורם לך isf בעורקים

ברגע שכתבת כעת את הכמויות שתפסת - מי שיודע היכן אתה דג יגיע ללא דוחות ויגיע בטיסה...
בכל אופן שים לב לדברי מוקי, פרסום דוחותיו ממש לא גורע מתפיסותיו ומהנאת יציאותיו לדיג...
בקיצור, חומר למחשבה שרון....
עמרי היקר,מי כמוני יודע, שהרי מעולם לא קרה שפניתי אליך העניין הקשור לפורום או לחבר פורום - ולא נענית,
על מידת האכפתיות והנכונות שלך לתת ולהשקיע למען הפורום וחברי הפורום, לשתף ולחלוק בידע

הראית זאת לא פעם... החל מתגובות ותשובות לשאלות החברים בתוך הפורום, המשך בדיונים שפתחת -
למשל השרשור הנעוץ בפורום הז'רז'ור בו השקעת לא מעט כדי לשתף את חברים, וכמובן כלה בהרצאה
שנתת לחברי הפורום תוף שפינית לעניין זמן ביום מאוד עמוס מבחינתך והגעת עם דמויים ומחשב ואם כבר-
נתת הרצאה מעולה....

ואולי, אולי דווקא משום אותה אכפתיות, אז כפי שכתבתי לשרון -
ובשים לב למכלול הדברים שרשמתי...

למשל דוח בדיליי של שבועיים על אחת היציאות של מה
שמופיע באחת התמונות - או בעוד שבועיים על תפיסה מאתמול.. הרי אם כבר עלו תמונות מהעת האחרונה -
אין כבר רלוונטיות לחשש מהסוג שהביע שרון מפני "הצפת הנקודה", תמונה עם או בלי דוח זה אותה חשיפה.
בקיצור, חומר למחשבה עמרי....