מאחר והמזון לקרפיונים שהראית כרגע עשה לי תאבון

בהחלט מסקרן אותי איתמר,
עם כל הצבעים והטעמים-
נראה לך איתמר שיש חשיבות והשפעה לטעמים השונים?
או שמא לדעתך הכל אותו דבר ומבחינת הקרפיון שיהיה אוכל וזהו...
בעיקרון זה נכון לגבי כל דג כשהוא רעב הוא יאכל מה שהוא מוצא, במיוחד קרפיון שפשוט שואב הכל מהרצפה.
אבל כמו כל חיה כמעט אם יש משהו בסביבה שיגרה אותו יותר משאר המזון שנמצא בסביבה סביר להניח שהוא ילך עליו, ולכן גם כשאתה מפדר רצוי שהפידור עצמו לא יהיה חזק ועם ריח מושך יותר מהפיתיון עצמו, כך שלפיתיון שלך היה יתרון על הפידור, כי בסופו של דבר הפידור נועד רק למשוך את הלהקה או את הזוגות שזה בדרך כלל הגדולים אליך.
אני בעד פיתיון עם ריח טוב, הצבע לא כל כך משנה, לכל תקופה מתאים ריח כזה או אחר למשל בקייץ עדיף ללכת על מתוק מפני שאם נשתמש בפיתיון חריף כמו סרטנים וכאלה ימשוך אלינו גם את השפמנונים ושאר הדגים שאנחנו לא מעוניינים בהם

לא שלמתוק הם לא יבואו אבל באופן ניכר הם פחות יתעניינו, ובעונת החורף מגוונים וגם חריף נכנס לרשימה סיכוי גדול לתפוס קרפיון גדול בעזרת ריחות חריפים בחורף כי הגדולים מחפשים דברים יותר בשריים ושומניים לעונת החורף על מנת להתמלא ולצבור שומן.
אני אישית את רוב התפיסות שלי וגם את הגדול הראשון שלי ששקל 8 קילו תפסתי על פיתיון צמחי שזה תירס בריח מתוק חמוץ (שזיף)