פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   כבר כמעט שבועיים ים פלטה - מתאים בכלל לדיג פתיונות מהחוף? |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: כבר כמעט שבועיים ים פלטה - מתאים בכלל לדיג פתיונות מהחוף? (נקרא 2748 פעמים) |
הדפסה |
|
אהרון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
אז כשהיתה סערה התלוננו שיש בלאגן /ברקים/הרבה חול ....  אין דייג נשארים בבית  . עברה הסערה ויש ים שקט עד פלטה לחלוטין ! אז מה אתם חושבים על דייג בים שקט ?  בפורום התחזית דיברו על ים שקט, היו תגובות שדיברו על יום טוב ואף יום מטורף לדיג...  הכוונה להבנתכם - מטורף מבחינת אנטיאסים (רוח מזרחית) ?  מה דעתכם על דייג מהחוף ? יצאתי 3 פעמים שבוע שעבר ואין אכילות , שלא לדבר על הגדולים (לבראקים/גומבארים..) . רק כמה מרמירים טועים שהופכים לפיתיון ... ואם כבר באים אז רק האבו-קאקות  .
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני יכול להגיד לך שלדייג אינטיאס היה מעולה להרבה אנשים ,
תפיסה של עד עכשיו של 6 אינטיאסים בגזרה צפון ,לדייג של גומברים לברגים ועוד לא היה משהו
אבל ים פלטה לרוב לא מביא דגים במיוחד שהיה ירח מלא ,מה שכן היה טוב לדייג קלמרי זה כן
אצלי היה 2 קלמרי שהם נתפרו לדייג אינטיאס אבל לא נתפס כלום חוץ מ -אבו נפחא .
|
-------------------------------
|
|
|
|
אני יכול להגיד לך שלדייג אינטיאס היה מעולה להרבה אנשים ,
תפיסה של עד עכשיו של 6 אינטיאסים בגזרה צפון ,לדייג של גומברים לברגים ועוד לא היה משהו
אבל ים פלטה לרוב לא מביא דגים במיוחד שהיה ירח מלא ,מה שכן היה טוב לדייג קלמרי זה כן
אצלי היה 2 קלמרי שהם נתפרו לדייג אינטיאס אבל לא נתפס כלום חוץ מ -אבו נפחא .
אצלי ים פלטה לא מניב כלום.. אבל ים עובד עם ירח מלא לרוב מביא תוצאות יפות Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני מעדיף ים פלטה, עם או בלי רוח מזרחית. ים עובד רגוע זה סבבה אבל זה מצב מאד לא נפוץ... בפלטה תפסתי את רוב הגומברים שלי, לברקים ולא מעט דגי חוף יפים כולל סרגוסים גדולים, מרמירים גדולים, כחילות יפות ולבטים. גם את כול האינטיאסים שלי... יש מקרים שבהם יהיה קשה מאד לתפוס דג קטן לתפירה על חי אבל אם תצליח לתפוס אחד ותתפור אותו כמו שצריך, הוא ישדר רחוק רחוק את המצוקה שלו והטורפים שיעברו בסביבה כבר יגיעו אליו ...  בירח מלא, בים עובד או פלטה, לא היה לי הצלחות יתרות... חוץ ממורנות, חתולים ועטלפים וכמובן קלמארים, לא היו לי תפיסות ראויות לציון...  חלון ההזדמנויות שהזכיר בנצי מתייחס לדיג בים נמוך אבל לפני סערה שזה הטריגר לדיג הטוב ולא דווקא הפלטה... כשיש מזרחיות במשך תקופה ארוכה של שבועיים-שלושה, הים פלטה ובשפל כשהריפים לבנים, המצב לאורך החופים גרוע ביותר למרות שיש הפתעות (2 לברקים יפים מאד על זרוע קלמארי מגודל שנתפס באותו הערב!) ואפילו מבחינת אינטיאסים יש ירידה בכמות התפיסות...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
תמיד אחרי הסערות הים נרגע פתאום  בים פלטה הייתי מחפש את הפלמידות או יוצא לתפוס קאלמרים וסבידות 
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
טרחונסקי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני אישית מעדיף ים עובד. אבל אני דג עם בוס לרוב. ובים שטוח קשה מאוד לתפוס דגים גדולים. גאיצ'וק, איך אתה מוציא סרגוסים גדולים בים שטוח?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני אישית מעדיף ים עובד. אבל אני דג עם בוס לרוב. ובים שטוח קשה מאוד לתפוס דגים גדולים. גאיצ'וק, איך אתה מוציא סרגוסים גדולים בים שטוח?
שני פיתיונות שכנראה שיש להם בעיה לעמוד בפניהם אלו תולעים (ודווקא האדומות של הקומפוסט ולא הקנויות שנושכות) וצדפות/שבלולים. קרס גודל 1 או 2 ופיתיון בנדיבות ובסוף זה מגיע... להגיד שהייתי הולך לטרגט סרגוסים גדולים בים שטוח, לא הייתי אומר . אבל בים שטוח יצאו גם סרגוסים גדולים 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
טרחונסקי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה 
|
|
|
|
|
ים פלטה=  זמן להצטייד בפיתיון...או לערוק למתוקים לדוג קרפיק.
|
|
|
|
אהרון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
 |
|
|
בירח מלא, בים עובד או פלטה, לא היה לי הצלחות יתרות...
....כשיש מזרחיות במשך תקופה ארוכה של שבועיים-שלושה, הים פלטה ובשפל כשהריפים לבנים, המצב לאורך החופים גרוע ביותר למרות שיש הפתעות
איך ירח מלא משפיע על הדייג ? (אני מניח שיש קשר רק שאין לי מושג מה ההשפעה שלו על הדגים ) יצאתי הבוקר לשובר של תל ברוך , ים פלטה ! היאוש גובר  היתי עם 2 חכות חוף , על כל אחת מרמיר מת - לא נגעו ,  , אפילו לא סרטנים ולא אבוקאקות , הרגשתי שאני זורק לבריכת שחייה ..  היו איתי על השובר עוד 5 דייגים - סך הכל 10~ חכות במיים , חלקם עם סבידות לאנטיאסים , חלקם עם דגים מתים , אותה תוצאה , לא נגעו בפיתיונות ! זרקו גם פתיונות לקטנים - גמברי/קלמרי . יצאו שם 2 סרגוסים קטנים (~80גרם ) ומרמיר זעיר , לפני שהגעתי מישהו הוציא שם סבידה. ניסיתי לג'רג'ר קלמארי/סבידות - תפסתי 2 (פעם ראשונה שלי) , ושניהן נפלו לי כאשר ניסיתי להרים ,  אני צריך לעבוד על זה ... מהדברים שהחברים כותבים כאן ומניסיוני הדל אני נוטה להאמין שכנראה ביים פלטה הסבירות להצליח בדייג חופי נמוכה או נמוכה מאוד . אז בים פלטה (ירח מלא..) : 1) לג'רג'ר הקלאמרי . 2) אם יש מזרחית להוציא בלונים לאנטיאס ( אני רחוק מזה , אין לי ציוד ואין לי את הידע  ) 3) לחפש במיים המתוקים 4) להשלים שעות שינה שניהיה מוכנים לים עובד
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
בירח מלא, בים עובד או פלטה, לא היה לי הצלחות יתרות...
....כשיש מזרחיות במשך תקופה ארוכה של שבועיים-שלושה, הים פלטה ובשפל כשהריפים לבנים, המצב לאורך החופים גרוע ביותר למרות שיש הפתעות
איך ירח מלא משפיע על הדייג ? (אני מניח שיש קשר רק שאין לי מושג מה ההשפעה שלו על הדגים ) יצאתי הבוקר לשובר של תל ברוך , ים פלטה ! היאוש גובר  היתי עם 2 חכות חוף , על כל אחת מרמיר מת - לא נגעו ,  , אפילו לא סרטנים ולא אבוקאקות , הרגשתי שאני זורק לבריכת שחייה ..  היו איתי על השובר עוד 5 דייגים - סך הכל 10~ חכות במיים , חלקם עם סבידות לאנטיאסים , חלקם עם דגים מתים , אותה תוצאה , לא נגעו בפיתיונות ! זרקו גם פתיונות לקטנים - גמברי/קלמרי . יצאו שם 2 סרגוסים קטנים (~80גרם ) ומרמיר זעיר , לפני שהגעתי מישהו הוציא שם סבידה. ניסיתי לג'רג'ר קלמארי/סבידות - תפסתי 2 (פעם ראשונה שלי) , ושניהן נפלו לי כאשר ניסיתי להרים ,  אני צריך לעבוד על זה ... מהדברים שהחברים כותבים כאן ומניסיוני הדל אני נוטה להאמין שכנראה ביים פלטה הסבירות להצליח בדייג חופי נמוכה או נמוכה מאוד . אז בים פלטה (ירח מלא..) : 1) לג'רג'ר הקלאמרי . 2) אם יש מזרחית להוציא בלונים לאנטיאס ( אני רחוק מזה , אין לי ציוד ואין לי את הידע  ) 3) לחפש במיים המתוקים 4) להשלים שעות שינה שניהיה מוכנים לים עובד נראה שהבנת מצוין 
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
חזרתי מדיג לילי ים פלטה וירח עגול ויפה היחידים שעיתנגו על הפיתיונות שלי הם הסרטנים
|
|
|
|
piniab
|
חבר פורום
מנותקגיל:
62
|
|
בים פלטה אני יוצא לטרגט שפיצים עם סיליקון קטנטן והשנה הם מגיעים בגדלים מכובדים
|
יום רע של דיג הוא טוב יותר מיום מוצלח בעבודה.
|
|
|
אהרון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
בים פלטה אני יוצא לטרגט שפיצים עם סיליקון קטנטן והשנה הם מגיעים בגדלים מכובדים
איפה ראית השנה שפיצים ? יצא לי לראות רק פעם אחת עושים מרדפים בחוף בין הרצליה לתל ברוך . מהחוף או משוברי גלים ?
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לא יודע לגבי היום - אך לגבי מה שהיה לפני 30 שנה פלוס מינוס.... הפתיונות היו : גמברי, קלמארי וצדפות...
ים פלטה וצלול - תמיד היה שממה, גם בלילה ובעיקר ביום...
בים פלטה נדיר היה לראות סרגוסים נורמליים מלבד תייר פה או שם - בים עובד וגם גבה גלי היו הרבה יותר ובעיקר הרבה יותר גדולים...
למרמירים אכן לא ממש שינה, אם כי בים קצת עובד (לא גלי מידי) היה יותר אקשן...
טלויזיות היו בים פלטה....
דגים אחרים לא נתפסו בכמיות ולא זוכר איזה ים אהבו...
המסקנה שלי אילו הייתי הולך לדיג חופי: ים פלטה לא אלך למקום שיש בו סלעים - אלא היכן שיש קרקעית חולית... מרמירים, טלויזיות וטרחונים - ממילא נמצאים בחול, אם אין אכילות - לפחות לא לקרוע ריגים....
אינטיאסים וגומברים לא ניסיתי אז לא יודע....
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]