פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   ז'ירז'ור עם חכת חוף? |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: ז'ירז'ור עם חכת חוף? (נקרא 1815 פעמים) |
הדפסה |
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מישהו ניסה לז'רז'ר עם חכת חוף פעם? יש טעם לנסות? יש דברים שכדאי לי להקפיד עליהם?
שאלה דומה עבור שימוש בחכת חוף כחכת בוס.
יש לי חכת חוף ואני די מרוצה ממנה אבל בא לי לנסות מדי פעם משהו חדש מבלי להתחייב לרכישה של ציוד חדש.
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
בגדול הכל אפשרי לזרזר עם חכת חוף מסורבל מאוד , הדמויים קלים מידי לחכה ויעפו קרוב ובנוסף תתעייף לאחר רבע שעה שימוש חכת חוף לבולונז גם אפשרי אך העסק כבד ותתעייף מהר השמיים הם הגבול  בהצלחה
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
בחכה בתור חכת בוס כן אפשרי יש מצופי הטלה שהם שוקלים עד 100 גר גם יהיה מרחק הטלה גדול וגם תוכל לדוג בקרוב , בקשר לזרזר לא הייתי ממליץ חכה חוף יש לה משקל גדול ביחס לחכת זרזור וכמו שיואל רשם הכל אפשרי אבל לא ממליץ 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תגדיר חכת חוף. אם זו חכת ילדים או חכת קרפיונים קלה, זה אפשרי גם אם לא נוח... חכת חוף טלסקופית באורך 4.20 מטר במשקל של קילו ועם משקלי הטלה של 200-400 גרם, זה סיוט... 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
|
התמונה הזו משנת 2007 ... בהיותי מזרזר מתחיל החכה שאתה רואה בתמונה היא חכת " cormoran" פיתיונות פשוטה שהיסבתי אותה לזרזור. משקלי זריקה 30-60 [ אבל.. לך תדע באמת .. ]  עד היום אני עובד עם החכה הזו מידי פעם ! עלות החכה כ 30 -50 ש"ח. הוצאתי בה דגים יפים מאד במגוון סוגים. אממ.. חתיכת היסטוריה. מזח רידינג .. אז עם הכלבים, והבאלגן. 
|
|
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התשובות. מאחר ולא מצאתי חכה בשלושים שקל, נשאר רק לראות אם אני מספיק נבון ללמוד מנסיונם של אחרים או שבסוף אני בכל זאת אתפתה לנסות את כוחי בעניין. 
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
תודה על התשובות. מאחר ולא מצאתי חכה בשלושים שקל, נשאר רק לראות אם אני מספיק נבון ללמוד מנסיונם של אחרים או שבסוף אני בכל זאת אתפתה לנסות את כוחי בעניין.  יש בחנויות חכות שמוכרים לילדים חכה טלסקופית קצרה , בחכה כזאות לא צריכה להיות לך בעיה לזרזר .
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אני עדיין בדיעה כי עדיף ללכת ולנסות עם ציוד יעודי... אפשר גם לחפש כאן בפורום השוק הפתוח חכה זולה יד שנייה במחיר מוזל...
ואם אתה בכל מקרה לא מתכוון בשלב זה לרכוש ציוד רק כדי להתנסות, אז כמו שכתב גיאצוק - תן לפחות פרטים על המקל (סוג ומשקלי זריקה) כי הרי גם לא כל מקל זרזור יתאים לכל דמוי זרזור... מקל לזרזור כבד לא יתאים לדמויי אולטרה - ולהיפך... פרטים על המקל יסייעו לפחות לומר לך אם בכלל יש טעם ואם כן אז על מה... למשל, מקל חוף לא כבד במיוחד יוכל להתאים איכשהו ובמידת מה - לדמויים וניקלים במשקלים של 60 גרם...
בכל מקרה הדיון יועבר לפורום הז'רז'ור , אולי נשמע משהו מהמז'רז'רים שלנו...
|
|
|
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא הגבתי לגיא כי יש לי בדיוק מה שהוא דיבר עליו כלא יעיל - חכת חוף 4.20 עם משקלי זריקה של 200-300 גרם.
הרעיון היה לנסות משהו חדש בהשקעה של 30 שקל. חכת חוף+רולר למתחילים יעלו לי לא פחות מ 120.
זה באמת לא סכום רציני, אבל אני חושב שבשלב התחלתי זה אני ארגיש מגוחך לקנות עוד חכה.
כל הרעיון נבע מהים העכור והמגעיל שהיה בסוף השבוע וחשבתי שבמקרים כאלה לדגים קשה לראות פתיון רגיל ולכן אולי עדיף לז'רז'ר עם איזה ניקל נוצץ.
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
לא הגבתי לגיא כי יש לי בדיוק מה שהוא דיבר עליו כלא יעיל - חכת חוף 4.20 עם משקלי זריקה של 200-300 גרם.
הרעיון היה לנסות משהו חדש בהשקעה של 30 שקל. חכת חוף+רולר למתחילים יעלו לי לא פחות מ 120.
זה באמת לא סכום רציני, אבל אני חושב שבשלב התחלתי זה אני ארגיש מגוחך לקנות עוד חכה.
כל הרעיון נבע מהים העכור והמגעיל שהיה בסוף השבוע וחשבתי שבמקרים כאלה לדגים קשה לראות פתיון רגיל ולכן אולי עדיף לז'רז'ר עם איזה ניקל נוצץ.
אל תרגיש מגוחך לרכוש סט זרזור להפך הוא לרוב יוצא לדיג חופי עם חכת פתיונות , ומחזיק חכת זרזור ולפעמים שובר שגרה ויוצא לזרזר מה גם עונת הקלמרי הגיע וזה הזמן לתפוס אותם בזרזור לפיתיונות
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 02, 2014, 08:04:38 AM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
|
|
אז כמו שכבר כתבו לך, זה אמנם לא נהוג אבל בהחלט אפשרי.
מאותה הסיבה שציינת בדיוק, הלכתי לחנות וביקשתי מהמוכר להביא לי חכת חוף פשוטה עם משקלי הזריקה הכי נמוכים שיש לו - זה יצא גם החכה הכי זולה: מאיה אורך 2.70 משקלי זריקה 30-60 במחיר של 70 שח. אותו דבר לגבי רולר. לא זוכר את הדגם במדויק. נראה לי שזה היה טראבוקו 4000 (או 2500) כלשהו. עוד 70 שקל. החכה הנ"ל קלה ורגישה להפליא. היא זורקת נהדר דמויים במשקל סביר (נגיד מ 20 גר' ומעלה, שלא לדבר על בומבטים) וקלה מאוד כך שיצא לי לעבוד איתה מספר שעות ולא להתעייף.
לך על זה!
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אז כמו שכבר כתבו לך, זה אמנם לא נהוג אבל בהחלט אפשרי.
מאותה הסיבה שציינת בדיוק, הלכתי לחנות וביקשתי מהמוכר להביא לי חכת חוף פשוטה עם משקלי הזריקה הכי נמוכים שיש לו - זה יצא גם החכה הכי זולה: מאיה אורך 2.70 משקלי זריקה 30-60 במחיר של 70 שח. אותו דבר לגבי רולר. לא זוכר את הדגם במדויק. נראה לי שזה היה טראבוקו 4000 (או 2500) כלשהו. עוד 70 שקל. החכה הנ"ל קלה ורגישה להפליא. היא זורקת נהדר דמויים במשקל סביר (נגיד מ 20 גר' ומעלה, שלא לדבר על בומבטים) וקלה מאוד כך שיצא לי לעבוד איתה מספר שעות ולא להתעייף.
לך על זה!
נכון מאוד תמיד טוב שיהיה עוד סגנון דייג בכיס 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה