בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  חדקן בגשר אריק הבוקר- היה או לא היה ???
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חדקן בגשר אריק הבוקר- היה או לא היה ???  (נקרא 3653 פעמים) הדפסה
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: חדקן בגשר אריק הבוקר- היה או לא היה ???
« הגיב #15 ב- : ספטמבר 30, 2012, 22:28:59 PM »
נקודה קטנה. קררר

למה בעצם להחזיר קריפיונים(מתחת לחגורה אצל חלק מהאנשים)? זה אבסורד לדעתי הוא לא יכול לפגוע בשרשת המזון בכנרת?
לדעתי,ברור שכן!אם הוא לא זן מקומי אז לא להחזיר,ברור שהוא גם תורם למערכת האקולוגית אבל בטוח שהוא מזיק

אז למה בעצם לשחרר?
כי אנחנו אוהבים את הספורט ולראות את הדגים המדהימים האלו שוחים גם בישראל,אז לא להתייפייף ח'ברה
אני בטוח שרובנו היינו שמחים לראות את הבס שוחה אצלנו בכנרת במקום המושט

חדקן נותן את אחד הפייטים המהנים במים מתוקים אני בטוח,הוא כל כך נדיר שלראות אחת נטפס כחלום שלא נדבר על לעלות אחד בחכה

אז אם באמת הדג נתפס ולא שוחרר אז בבקשה לא להתחבא מאוחרי ססמאות של ירוקים

רק שתבינו שהנקבות מגיעות לבגרות מינית רק לאחר 16-20 שנה!אז מגיפה אקולוגית לא תיהיה
אני חולק על דעתך..
ברגע שהנקבה מגיעה לבגרות מינית מספיקה השרצה-שתיים והם יהיו כבר מספיק..
לא מדובר על 2 פריטים שברחו אלה על כמה עשרות אולי מאות..
מספיק שאחת תשריץ והמספרים יוכפלו פי 10
הדג הזה הוא מאוד שטלתן..
אם הוא יצליח להתרבות סביר להניח שלא ישרדו הרבה דגים אולי קרפיונים ושפמנונים שהם "היותר" חזקים משאר הדגים..
בכל זאת הוא יכול להגיע לגדלים עצומים של 400 קילו+
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : אוקטובר 01, 2012, 11:58:08 AM »
נקודה קטנה. קררר

למה בעצם להחזיר קריפיונים(מתחת לחגורה אצל חלק מהאנשים)? זה אבסורד לדעתי הוא לא יכול לפגוע בשרשת המזון בכנרת?
לדעתי,ברור שכן!אם הוא לא זן מקומי אז לא להחזיר,ברור שהוא גם תורם למערכת האקולוגית אבל בטוח שהוא מזיק

אז למה בעצם לשחרר?
כי אנחנו אוהבים את הספורט ולראות את הדגים המדהימים האלו שוחים גם בישראל,אז לא להתייפייף ח'ברה

חדקן נותן את אחד הפייטים המהנים במים מתוקים אני בטוח,הוא כל כך נדיר שלראות אחת נטפס כחלום שלא נדבר על לעלות אחד בחכה

רק שתבינו שהנקבות מגיעות לבגרות מינית רק לאחר 16-20 שנה!אז מגיפה אקולוגית לא תיהיה
אני חולק על דעתך..
הדג הזה הוא מאוד שטלתן..
אם הוא יצליח להתרבות סביר להניח שלא ישרדו הרבה דגים אולי קרפיונים ושפמנונים שהם "היותר" חזקים משאר הדגים..

לא חושב שמדובר במאות אחרת היינו רואים אותם יותר המספר שלהם קטן בהרבה,בשביל שהמספר יוכפל פי עשרה אנחנו צריכים נקבה בת 16 לפחות וזכר בן 10 שיפגשו יחדיו בעונת החיזור ויתרבו והביצים ישרדו כמובן,למי שמרבה דגי אק' יודע שלדגים צעירים אחוזי ההפרייה נמוכים מאוד,פחות 15% אצל מינים מסויימים ואפילו בכלל לא ש-16 שנה נחשב צעיר במין הזה

חדקן הוא bottom feeder בדומה לקרפיון אפשר לראות את זה בצורת הפה שלו,אבל לא ניזון בכלל מאותו מזון,בעיקר רכיכות וסרטנים, ולכן לא יכול לבוא על חשבון הקרפיון,בכל מקרה הקרפיון ובן דודו הכסיף אלו הם זנים פולשים אז למה שיהיה לנו אכפת? הרי אנחנו מנסים לשמור על האוכלוסייה המקומית(נימה צינית)

דג שטלתן אמרת? לדג שנמצא בסכנת הכחדה ועומד בעשירון העליון של מחירי שוק הדגים לא נשמע לי על שחרורים המוניים למארגי מים ושגשוג דג החדקן בהם
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : אוקטובר 01, 2012, 14:05:57 PM »
נקודה קטנה. קררר

אז למה בעצם לשחרר?

אני חולק על דעתך..
הדג הזה הוא מאוד שטלתן..

לא חושב שמדובר במאות אחרת היינו רואים אותם יותר המספר שלהם קטן בהרבה,בשביל שהמספר יוכפל פי עשרה אנחנו צריכים נקבה בת 16 לפחות וזכר בן 10 שיפגשו יחדיו בעונת החיזור ויתרבו והביצים ישרדו כמובן,למי שמרבה דגי אק' יודע שלדגים צעירים אחוזי ההפרייה נמוכים מאוד,פחות 15% אצל מינים מסויימים ואפילו בכלל לא ש-16 שנה נחשב צעיר במין הזה

חדקן הוא bottom feeder בדומה לקרפיון אפשר לראות את זה בצורת הפה שלו,אבל לא ניזון בכלל מאותו מזון,בעיקר רכיכות וסרטנים, ולכן לא יכול לבוא על חשבון הקרפיון,בכל מקרה הקרפיון ובן דודו הכסיף אלו הם זנים פולשים אז למה שיהיה לנו אכפת? הרי אנחנו מנסים לשמור על האוכלוסייה המקומית(נימה צינית)

דג שטלתן אמרת? לדג שנמצא בסכנת הכחדה ועומד בעשירון העליון של מחירי שוק הדגים לא נשמע לי על שחרורים המוניים למארגי מים ושגשוג דג החדקן בהם
אני יודע שנתפסו כבר עשרות פריטים ברשתות
אני לא אמרתי שהוא יוכל לקרפיונים את האוכל אלה שהוא ילחם בהם על טריטוריה
בכל זאת קרפיון כמה מגיעה? מקסימום 30
חדקן לבן? תפסו כבר כאלה של 500-600 קילו.
אם הקרפיון השפיע על המערכת תחשוב איך חדקן ישפיע.
ולדעתי אתה טועה - אולי הוא נמצא בסכנת הכחדה במקומות הגידול הטבעיים שלו
אני ראיתי תוכנית בנשואינל גיאוגרפיק על הכסיפים בארצות הברית שמאיימים על בית הגידול של החדקן הלבן ושמה אמרו שבמקומות הגידול הטבעיים שלו הוא בסכרנת הכחדה אבל בתור דג פולש הוא משגשג
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : אוקטובר 01, 2012, 16:12:59 PM »
נקודה קטנה. קררר

אז למה בעצם לשחרר?

אני חולק על דעתך..
הדג הזה הוא מאוד שטלתן..

אני ראיתי תוכנית בנשואינל גיאוגרפיק על הכסיפים בארצות הברית שמאיימים על בית הגידול של החדקן הלבן ושמה אמרו שבמקומות הגידול הטבעיים שלו הוא בסכרנת הכחדה אבל בתור דג פולש הוא משגשג

אני לא אומר שהחדקן לא משפיע על המערכת של הנהרות והכנרת ברור שכן
הכוונה הייתה כך

חדקן מין פולש ומזיק מספרם עשרות ואולי מאות
קרפיון מין פולש מספרם מאות ואולי אלפים

אז למה לשחרר קרפיון וחדקן לא?

אגב כסיפים ניזונים מפלנקטון אז אני בטוח שאתה לא מתכוון לחדקן הלבן,נראה לי שהוא בכלל לא מקומי בארצות הברית
עריכה אחרונה: אוקטובר 01, 2012, 16:17:50 PM על ידי caza
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : אוקטובר 01, 2012, 20:57:19 PM »
נקודה קטנה. קררר

אז למה בעצם לשחרר?

אני חולק על דעתך..
הדג הזה הוא מאוד שטלתן..

אני לא אומר שהחדקן לא משפיע על המערכת של הנהרות והכנרת ברור שכן
הכוונה הייתה כך

חדקן מין פולש ומזיק מספרם עשרות ואולי מאות
קרפיון מין פולש מספרם מאות ואולי אלפים

אז למה לשחרר קרפיון וחדקן לא?

אגב כסיפים ניזונים מפלנקטון אז אני בטוח שאתה לא מתכוון לחדקן הלבן,נראה לי שהוא בכלל לא מקומי בארצות הברית
אני לא אומר שהחדקן יוכל לשאר המינים את המזון אולי מי יודע  וואלה לא יודע
אלה שהוא יקח להם את הסביבת מחייה\טריטוריה..
כמו התוכנית שאני חושב ששנינו מדברים עליה 
שמה אמרו שהכסיף יפגע בחדקן בכך שהוא ישתלט על סביבת המחייה שלו ובנוסף אם הוא אוכל את הפלנקטון יצורים אחרים שמהם ניזן החדקן לא יכולים להתקיים..
אז בארץ זה יהיה הפוך
החדקן יוכל הרבה דגים שאוכלים פלנקטון וכך יהיו הרבה אצות ולכלוך כמובן שזה ישפיע לא רק על הדגה אלה על איכות המיים..
קרפיון יובא לארץ למטרת איזון אוכלוסיית הפלנקטון.
הקרפיון לא שינה את המערכת האקולוגית שינוי משמעותי כמו שהחדקן יכול לעשות..
בריחות מחוות גידול תמיד היה וסביר להניח שגם בעתיד יהיה
נקווה שיבינו שבריחות כאלה כמו שהיה אצל הפורלים מסוכנות מאוד לא רק לדגה ולפרנסה של הדייגים אלה גם למי השתייה (אצלנו בארץ בין הבודדים).
ויעבירו את חוות הגידול על גדות הנחלים למקומות שמרוחקים ממערכת המים המקומית. 
omer2308
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : אוקטובר 01, 2012, 23:25:33 PM »
קרפיון לא טבעי בארץ?

אז למה באמת לשחרר?
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #21 ב- : אוקטובר 02, 2012, 18:20:17 PM »
caza ושני, עשיתם סלט לא קטן בתגובות שלכם וישנם הרבה אי דיוקים וטעויות.

דבר ראשון, קרפיונים (קרפיון בר , "סאזאן") היו כאן הרבה לפני קום המדינה ולמיטב הבנתי גם לפני שנות ה-30 שבהן הביאו מצ'כוסלובקיה את הקרפיונים הראשונים לבריכות הדגים (קרפיון מראה/לינארי).
חשוב להבין שאין רק שני סוגים של קרפיונים ולהערכת מומחים ישנם בין 30-35 קווי דם שונים לקרפיונים שיש להם ערך שיווקי במדגה אינטנסיבי בעולם.
ייתכן שלא היו כאן קרפיונים לפני 3000 שנה אבל לאן שהרומאים הלכו הם דאגו לפינוקים ובכול מקום שהיה לו קשרים עסקיים עם המזרח סביר להניח שגם דגים הגיעו משם...
עד כמה שניסיתי למצוא עדויות לנושא, לא מצאתי.
יהיה יותר סביר בעיני לצאת מנקודת הנחה שקרפיוני בר היו כאן ושהמערכת האקולוגית כבר עוצבה סופית בהתחשב בנוכחות שלהם מאשר לצאת מנקודת הנחה שהכול התתחיל לפני 70-80 שנה...
לא כך הדין לגבי החדקנים.
החדקנים הובאו לארץ לקיבוץ דן בשנת 98' וברור לכולם שהם לא מין מקומי ושפרטים שמופיעים במערכת המים של ישראל אלו פליטי שבי ולכן הם גם מינים פולשים מובהקים.
בתור כאלו, יש להרחיק אותם ולוודא שלא יצליחו להתפתח בה ולפגוע בה.
קצת מרגיז כש"מאשימים" אותך בסיסמאות ירוקות אבל מרגיז יותר זה המידע השגוי שחלקנו נוטה לשחרר כאן בלי ביקורת...
החדקנים שבקיבוץ דן היו ממין מסוים במקור ולפי מספר מסמכים שמצאתי ברשת עם השנים החדקנים הוכלאו עם מינים אחרים וכיום החדקן שגדל בבריכות איננו נקי.
חלק מההישגים הגדולים של קיבוץ דן הוא שהם הצליחו להביא את החדקנים לרבייה בגיל צעיר מאד לעומת מתחרים אחרים בעולם.
בגיל 10 הנקבות מספקות את הביצים הטובות ביותר אבל בפועל ייצור הביצים והבגרות המינית בכלל, מתחילים הרבה לפני כן...
בגיל צעיר תחושת הזמן שלנו קצת נפגמת ו-10-15 שנה נראים לנו כמו המון-המון-המון זמן אבל לטבע זה עניין של מצמוץ.
בתרחיש גרוע ביותר של קריסת מערכת הרשתות שמונעת את בריחת החדקנים לטבע, כמות של חדקנים בוגרת שיוצאת לחופשי יכולה להתבסס במערכת המים ולהתחיל להתרבות תוך עונה.
אחד פה,אחד שם לא נראה לנו כמו בעיה גדולה אבל זו גם יכולה להיות התחלה של סרט רע מאד למינים המקומיים...
לחדקן ולקרפיון דרך אגב, יש חפיפה גדולה מאד בתפריט המזון שלהם כשבתפריט של החדקן גם נמצאים קרפיונים קטנים וכמובן שגם הביצים שלהם...

הערה קטנה לגבי הבורים והכסיפים כי הם הוכנסו בלי הרבה מחשבה לאותה הפיסקה שהתייחסתי אליה כרגע.
גם הבורים וגם הכסיפים אלו דגים שלא יכולים להתרבות בכנרת ובירדן.
הכסיף צריך מים זורמים, נקיים יחסית בטמפרטורות של 18-20 מעלות בכדי להתרבות. קבוצות של זכרים ונקבות מתקבצים ביחד, מטילים ביצים ומפרישים זרע והביצים נסחפות בזרם עד הבקיעה.
הירדן קצר מדי,מלוכלך מדי וקר מדי במקומות העליונים בכדי לספק תשתית רביה מתאימה.
מיני הבורי שבכנרת הם דגים אנדורמיים שחיים בים ומתרבים בשפכי נהרות ולא מהמינים שמסוגלים להתרבות במים מתוקים.
ממש עושה רושם שמישהו אשכרה חשב על הדברים האלה במשרד החקלאות...((הערה צינית משלי...))

גודל הדג  משפיע על השפעתו אבל זו לא הפונקציה היחידה.
דגים קטנים אבל בכמויות גדולות עלולים לגרום לנזק הרבה יותר גדול מכמה דגים ענקיים.

החדקן הלבן חי לאורך חופי צפון אמריקה וקנדה (ולא רוסיה והסביבה!) ועולה לנהרות בכדי להתרבות .
זהו לא החדקן שגדל בבריכות הדגים של קיבוץ דן.

שמעתי הרבה דברים על דברים כאלו או אחרים אבל על עשרות חדקנים שנתפסו, לא שמעתי...

שכול אחד יחשוב מה הוא רוצה לעשות עם הדגים שהוא תופס.
אני ממליץ לשחרר קרפיונים ולהשאיר חדקנים מחוץ למים.
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : אוקטובר 02, 2012, 18:49:28 PM »
caza ושני, עשיתם סלט לא קטן בתגובות שלכם וישנם הרבה אי דיוקים וטעויות.

דבר ראשון, קרפיונים (קרפיון בר , "סאזאן") היו כאן הרבה לפני קום המדינה ולמיטב הבנתי גם לפני שנות ה-30 שבהן הביאו מצ'כוסלובקיה את הקרפיונים הראשונים לבריכות הדגים (קרפיון מראה/לינארי).
חשוב להבין שאין רק שני סוגים של קרפיונים ולהערכת מומחים ישנם בין 30-35 קווי דם שונים לקרפיונים שיש להם ערך שיווקי במדגה אינטנסיבי בעולם.
ייתכן שלא היו כאן קרפיונים לפני 3000 שנה אבל לאן שהרומאים הלכו הם דאגו לפינוקים ובכול מקום שהיה לו קשרים עסקיים עם המזרח סביר להניח שגם דגים הגיעו משם...
עד כמה שניסיתי למצוא עדויות לנושא, לא מצאתי.
יהיה יותר סביר בעיני לצאת מנקודת הנחה שקרפיוני בר היו כאן ושהמערכת האקולוגית כבר עוצבה סופית בהתחשב בנוכחות שלהם מאשר לצאת מנקודת הנחה שהכול התתחיל לפני 70-80 שנה...
לא כך הדין לגבי החדקנים.
החדקנים הובאו לארץ לקיבוץ דן בשנת 98' וברור לכולם שהם לא מין מקומי ושפרטים שמופיעים במערכת המים של ישראל אלו פליטי שבי ולכן הם גם מינים פולשים מובהקים.
בתור כאלו, יש להרחיק אותם ולוודא שלא יצליחו להתפתח בה ולפגוע בה.
קצת מרגיז כש"מאשימים" אותך בסיסמאות ירוקות אבל מרגיז יותר זה המידע השגוי שחלקנו נוטה לשחרר כאן בלי ביקורת...
החדקנים שבקיבוץ דן היו ממין מסוים במקור ולפי מספר מסמכים שמצאתי ברשת עם השנים החדקנים הוכלאו עם מינים אחרים וכיום החדקן שגדל בבריכות איננו נקי.
חלק מההישגים הגדולים של קיבוץ דן הוא שהם הצליחו להביא את החדקנים לרבייה בגיל צעיר מאד לעומת מתחרים אחרים בעולם.
בגיל 10 הנקבות מספקות את הביצים הטובות ביותר אבל בפועל ייצור הביצים והבגרות המינית בכלל, מתחילים הרבה לפני כן...
בגיל צעיר תחושת הזמן שלנו קצת נפגמת ו-10-15 שנה נראים לנו כמו המון-המון-המון זמן אבל לטבע זה עניין של מצמוץ.
בתרחיש גרוע ביותר של קריסת מערכת הרשתות שמונעת את בריחת החדקנים לטבע, כמות של חדקנים בוגרת שיוצאת לחופשי יכולה להתבסס במערכת המים ולהתחיל להתרבות תוך עונה.
אחד פה,אחד שם לא נראה לנו כמו בעיה גדולה אבל זו גם יכולה להיות התחלה של סרט רע מאד למינים המקומיים...
לחדקן ולקרפיון דרך אגב, יש חפיפה גדולה מאד בתפריט המזון שלהם כשבתפריט של החדקן גם נמצאים קרפיונים קטנים וכמובן שגם הביצים שלהם...

הערה קטנה לגבי הבורים והכסיפים כי הם הוכנסו בלי הרבה מחשבה לאותה הפיסקה שהתייחסתי אליה כרגע.
גם הבורים וגם הכסיפים אלו דגים שלא יכולים להתרבות בכנרת ובירדן.
הכסיף צריך מים זורמים, נקיים יחסית בטמפרטורות של 18-20 מעלות בכדי להתרבות. קבוצות של זכרים ונקבות מתקבצים ביחד, מטילים ביצים ומפרישים זרע והביצים נסחפות בזרם עד הבקיעה.
הירדן קצר מדי,מלוכלך מדי וקר מדי במקומות העליונים בכדי לספק תשתית רביה מתאימה.
מיני הבורי שבכנרת הם דגים אנדורמיים שחיים בים ומתרבים בשפכי נהרות ולא מהמינים שמסוגלים להתרבות במים מתוקים.
ממש עושה רושם שמישהו אשכרה חשב על הדברים האלה במשרד החקלאות...((הערה צינית משלי...))

גודל הדג  משפיע על השפעתו אבל זו לא הפונקציה היחידה.
דגים קטנים אבל בכמויות גדולות עלולים לגרום לנזק הרבה יותר גדול מכמה דגים ענקיים.

החדקן הלבן חי לאורך חופי צפון אמריקה וקנדה (ולא רוסיה והסביבה!) ועולה לנהרות בכדי להתרבות .
זהו לא החדקן שגדל בבריכות הדגים של קיבוץ דן.

שמעתי הרבה דברים על דברים כאלו או אחרים אבל על עשרות חדקנים שנתפסו, לא שמעתי...

שכול אחד יחשוב מה הוא רוצה לעשות עם הדגים שהוא תופס.
אני ממליץ לשחרר קרפיונים ולהשאיר חדקנים מחוץ למים.
הרבה מידע חדש לקרוא  גיחוך
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!