אני בטוח שאם השירשור הזה ימשיך תראו פה איזה 200 סוגים שונים ואותו מספר של פירמות............
הדמויי המועדף עלי הוא דמויי עם צביעה עמידה ,שנזרק טוב ויש לו קרסים טובות.....
עם טירוף הדמויים היפנים שנחת עלינו (פעם שנכנסו להוק אנד פיש ביפו וראינו יו-זורי ב50 שקל לא הבנו מי המשוגע שיוציא כזה סכום על דמוי דג) אנשים התחילו להתבלל .
המטרה היא לתפוס דגים ולא להתחרפן מהתנועה של הדמויי וזריקת התחת שלו ועוד כל מיני דברים שהתחלנו לז'רז'ר לא חשבנו עליהם ותפסנו אותה כמות דגים כמו שתופסים היום אם לא יותר.
מז'רז'ר טוב צריך לדעת להוציא את המקסימום מכל דמויי סביר ,האמריקאים מתפעלים דמויים פשוטים מאוד יחסית לדמויי ההיי טק היפנים וגורמים להם לנוע לא פחות טוב.
אהבתי שלדיגים (לא משהו אישי נגד אף אחד) יש דמויים שהם "שוחטי גומברים" ,גומבר הוא דג מטומטם ואגרסיבי שייתקוף הכל גם אם הוא לא עולה 100 שקל ויותר.
זה חצי הגרוש שלי על דמויים מנצחים ,סתם חומר למחשבה....
מסכים איתך עם הסתייגות אחת ועוד כמה תוספות ברשותך

בהחלט מסכים לכל מה שרשמת..הדייג הוא שמתפעל את הדמוי ולא ההפך
עמידות צביעה חשובה מאד אבל היכולת לזריקה למרחק זה תלוי במפעיל כשמדובר בדמויים קלים
או עם צורה כזו שלא מאפשרת זריקה לרחוק ( הפרעה מרוחות וכו" )
מה שכן מסתייג זה
התנועה המתאימה שזה דבר חשוב מאד לדעתי
דמוי טוב אפילו בג'רג'ור איטי ביותר נותן תנועה מתאימה ..אפילו אם עוצרים אותו בזרם חוזר הקל ביותר
ממנו נקבל תנועה מתאימה ..כמובן שזו דעה אישית
עוד נתון חשוב זה הריפלוקס והבזקי האור שמחזיר הדמוי ..עם התנועה המתאימה של הדמוי
אישית
לא מת לא על יפנים ולא על יפניות ואם בכלל אז מסתפק ביוזורי ולא מעבר לזה
כן בעד דמויי רפאלה ..ודווקא הישנים ..אותם דמויים מעץ פאלזה שכל אחד ואחד מהם קיבל טיפול מסור
לפני שהגיע לשוק ...
רוב הדמויים אפשר להוציא מהם את המקסימום ע"י תפעול נכון ..מהירות וזווית המקל משנה מאד הן מבחינת
העומק/ הזרמים/ הגלים/ סוג הדג ..ועוד ..כמובן שיהיה דמוי סביר
זה לגבי דמויים מינו ..לגבי טופווטרים למיניהם העניין טיפה שונה ..כאן חובה מיומנות יותר גדולה בתפעול
אם לדבר על דמויי ספציפי אז אני עדיין עם אותו דמוי בן למעלה מ 20 שנה ..דמוי רפאלה מעץ פאלזה
עם תנועה מדהימה וצביעה מאד עמידה ..המשקל בעייתי אבל עם תכניקת זריקה נכונה אין בעיה איתו
למרות שמדובר בדמוי שוקע עם לשונית גדולה ורחבה וזווית גדולה אבל כן אפשר לשלוט בו עם העומק
ע"י מהירות הג'רג'ור ובמקביל זווית המקל !!
עוד דמוי שלא מוותר עליו בעיקר ללברקים זה פופר של יוזורי ...נהנה ממנו בעיקר עם הסלטה באוויר בזמן
תפיסה