תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/11/2011 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
9-13:30 | ניקל בינוני - | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 900 |
ניקל בינוני - | טרכון ים תיכוני | 3 | 2.100 | |
בצק רגיל - | בורי דהבאן (קיפון זהוב) | 3 | 1.700 | |
5-8 | דמוי דג בינוני - ג'יג לקלמרי | קלמארי (דיונון) | 4 | אחד 1.450 |
הדו"ח:
זה מתחיל ביום שני בבוקר אחרי הסערה נוסע אני והחבר הקבוע לאזור ראש הנקרה מקבל אותנו ים גלי של 50-80 ס''מ מלא לכלוך ועשבים בריפים הצמודים לחוף....
מתחילים לג'רג'ר ב 8:30 זריקה ראשונה אני תופס תרכון של 800 גרם על ניקל 28גר'....

ממשיכים לסרוק את הריף ולקראת 9 החבר מבחין בהתאספות ענקית של להקות ביזרי מול הריף וישר קורא לי אני הולך לראות מה קורה וכל מה שאני רואה זה ביזרי שעפים באוויר ומלא שפריצים לכל עבר ומהשפריצים של הטורפים היה ניתן לראות בבירור שזו להקה המכילה יותר מ 5-6 פריטים!! חבר שלי מחליף בשניות מניקל לנוצה ואני עם ניקל הוא זורק סוגר קשת ויש לו נעילה מתחיל להילחם עם הדג ופקקק השתחרר חתך לו את החוט....לא נורא הוא מחזיר את הניקל ואני בינתיים ננעל אצלי בזריקה אחת שלושה פעמים אחת אחרי השניה דג ועם כל הוקסט ומלחמה קצרה הדג משתחרר

ניחשתם נכון זו היתה להקה של גומברים שלקחו לי שני ניקלים ולחבר את הנוצה
אדרינלין בשמיים ואין עוד מה לג'רג'ר

הולך עומד ליד החבר הוא מקפיץ ת'ניקל על פניי המים רואים רדיפה של שני גומברים

מחליפים מיקום לאזור אכזיב לנקודה שמול בית ספר שדה אני עם הסט ג'רג'ור של חבר שלי והניקל היחידי שנשאר

חצי שעה ראשונה לא היה לשנינו כלום חוץ מכמה אראסים שבאו להפריע לחבר

ועם הרבה ריסוס באו בורים תפס 3 חתיכות של חצי קילו+- ואני נתפס אצלי עוד טרכון יפה....אחרי חצי שעה מתייאש מהג'רג'ור מחליף עוד פעם ציוד עכשיו אני עם בוס tongu9;והחבר עם הניקל זריקה שנייה-שלישית ויש לו טרכון

הקלמריפלצת שנתן פייט כמו דגגג !!
אתמול אח שלי חזר מוקדם מהלימודים מתכננים ליציאת קלמרי בודקים את מצב הים רואים בWAM שהים רגוע ונמוך עד 20 ס"מ ואכן זה מה שהיה

בשעה 5 וחצי בערב אנחנו על השובר במרינה בנהריה מחפשים קלמרים אח שלי תופס ראשון ומשתחררים לו עוד 2 וסבידה ממש ליד הסלעים כשבא להרים בגלל שהיה קצת גלים וזרם חוזר....

אני מתמקם לידו זורק לאורך השובר מצד שמאל ותופס סבידה נחמדה שהיתה אורבת לבובה שלי ליד הסלעים

אחרי כמה זריקות ואין כלום עובר לקצה הימני של השובר זורק באלכסון נותן לבובה לשקוע נותן שתי הקפצות במקל ומתחיל לגלגל לאט לאט

אחרי כמה זריקות ככה בשעה 7:30 משהו כזה בוםםםם מרגיש מכה חזקה במקל קלמרי חמור מתחיל לקחת חוט והרבה ואיזה מזל שעבדתי עם קלאץ' פתוח אחרת עם הנגיחות שהוא נתן בטח היה קורע ת'רגליים שלו ובורח...אז אחרי בזזזזזזזזזזז ארוך עם הלחנות אני מרגיש שהוא נחלש מהדק קצת קלאץ' ומביא אותו אליי והוא עדיין נלחם ופתאום הוא צף אני מדליק ת'פנס בשביל לראות עם מה יש לי עסק והוא התחיל להשפריץ דיו לכיוון הפנס

התמונות: