פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   עשה ואל תעשה |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: עשה ואל תעשה (נקרא 2345 פעמים) |
הדפסה |
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם,
קוראים לי גדי, בן 35, חדש בפורום וחדש בתחום.
אין לי ממש ניסיון (היו כמה פעמים שאבא לקח אותי כשהייתי קטן, אבל זה לא שמישהו מאיתנו הבין יותר מדי מה עושים) וכרגע אני בעיקר עסוק בלקרוא וללמוד קצת.
מעבר להצגה של עצמי, וכשאלה ראשונה בפורום רציתי לברר מהם החוקים המקובלים לדיג ספורטיבי. בין אם מדובר בחוקים כתובים כמו איפה אסור לדוג, האם יש סוגים מסוימים של קרסים שאסור להשתמש בהם, האם יש סוגים מסוימים של דגים מוגנים (ואז איך לעזאזל אני משחרר אותם בלי לחטוף ביס או עקיצה) ובין אם מדובר בחוקים לא כתובים כמו מאיזה גודל עדיף לשחרר את הדג כדי שיגדל קצת.
תודה מראש.
|
|
|
|
|
|
|
פלמידה לבנה - 1.5 ק"ג טונית (פלמידה אדומה/בוניטו)- 1.2 ק"ג טונה אלבקור- 3 ק"ג אנטיאס- 3 ק"ג גומבר טורפני (לופר)- 800 גרם פארידה 800 גרם לבט (בן משפחה של המוסר) 1.5 ק"ג מוסר מלכותי- 1.5 ק"ג סיאנס- 1.5 ק"ג לברק ים (בר ים)- 1.2 ק"ג דקר- לוקוס(לבן, אדום, חאפש)-.2.5 ק"ג ברקודות- 1 ק"ג מליטות- 500 גרם טרחון- 700 גרם
זה רשימה של חלק מהדגים , מתחת לגודל שמצויין ליד כל דג מומלץ לשחרר.
|
|
-------------------------------
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
36
צוות המורים
|
|
פלמידה לבנה - 1.5 ק"ג טונית (פלמידה אדומה/בוניטו)- 1.2 ק"ג טונה אלבקור- 3 ק"ג אנטיאס- 3 ק"ג גומבר טורפני (לופר)- 800 גרם פארידה 800 גרם לבט (בן משפחה של המוסר) 1.5 ק"ג מוסר מלכותי- 1.5 ק"ג סיאנס- 1.5 ק"ג לברק ים (בר ים)- 1.2 ק"ג דקר- לוקוס(לבן, אדום, חאפש)-.2.5 ק"ג ברקודות- 1 ק"ג מליטות- 500 גרם טרחון- 700 גרם
זה רשימה של חלק מהדגים , מתחת לגודל שמצויין ליד כל דג מומלץ לשחרר.
אולי חוץ מדג או 2 שכתבת פה - 99 אחוז מהדייגים לא היה משחררים נראה לי שזרקת פה גדלים קצת מעבר למקובל כי אני לא חושב שמישהו ישחרר כל סוג של לוקוס של 2 קילו או בייבי שולה של 2.5 או פלמידה של קילו וכו׳ בוודאות ! לפי מה שאני רואה את הדברים כל דג שאתה לא צריך בשביל לאכול הייתי ממליץ לשחרר בדגש על לוקוסים לוקוסים לוקוסים! מתחת לקילו לא לחשוב פעמיים ולהחזיר חזרה
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
|
|
ברוך הבא גדי  שאלותיך יפות ונכונות, אנסה לענות על חלקן תאורתית לפחות... דייג ספורטיבי מוגדר כדייג בעזרת מכונה ומקל למטרת ספורט(לא מסחרית)...זה הכול. לפי חוקים כתובים אסור לדוג בשטחים צבאים, במרינות....בפועל זה לא נאכף(למעט בלב ים). להרחבה בנושא כאןאין חוקים לגבי קרסים...במידה ותחליט שאתה משחרר- שימוש בקרסי "סירקל" יקל עליך ועל הדגים. ואולי שיטוח הזיז אל חזור(במידה ותקצין בנושא). יש דגים מוגנים, כגון כרישים למינהם...עד היום לא ניתקלתי באכיפה בנושא(אישית משחרר). לשחרור דגים יש מגוון אביזרים כגון פלאיירים, גריפר, דיקורז'ר(Disgorger), סמרטוטים...ועוד. לסיכום- אין חוקים כתובים, מה שתגדיר לעצמך יהיה החוק...ככה זה בארץ. יש לך גם את זההמלצות...במידה ותחליט לקבל אותן.
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ראשית ברוך הבא חייב לציין שאני אוהב את הגישה שלך ומעריך אותה מאוד  לשאלותיך 1.מקומות אסורים לדייג שאני יודע עליהם הם שמורות טבע , מרינות ונמלים , בסיסים צבאיים . 2.קרסים אסורות לדייג הם קרסי עוגן שמשמשות לדייג בחטיפה מצרף תמונה  3.קרסים שגורמות לנזק מועט ומקלות על שחרור הדגים הם קרסי סירקל מצרף תמונה  4.לגבי גודל זה שונה מדג לדג קיימים מספר סרגלים למדידת דגים מצרף קישור של אחד מהם בו רשומים גם סוגי דגים והגודל המינימלי שמימנו מומלץ לקחת http://mafish.org.il/?section=235. לגבי שיחרור ממליץ לך להחזיק בתיק סמרטוט או מגבת קטנה ופלייר עם שפיץ ארוך בעזרתם תוכל לאחוז בדג בלי להידקר ובמקרא הצורך להיעזר לחלוץ את הקרס מקווה שכזרתי מעט בהצלחה
|
|
|
|
|
|
gadi_n
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התשובות!
|
|
|
|
|
|
|
אבירם הרשימה שפרסמתי היא מבוססת , וזה שרוב הדייגים לא ישחררו זה בעיה שלהם , אבל כל עוד לוקוס למשל שלקחת הוא מתחת ל-2.5 ק"ג , אתה עושה בדיוק אותו נזק לים בין אם לקחת לוקוס של 200 גרם או של 1.5 ק"ג , הרשימה שפרסמתי אומרת שכל אחד מהדגים ברשימה , המשקל שמצויין לידו הוא המשקל שבו הדג מסיים מחזור רבייה ראשון , כלומר עד המשקל הזה הוא מספיק להעמיד דור חדש של דגיגונים. כל דג שאתה לוקח מתחת למשקלים שמצויינים ברשימה פירושו פחות דור שלם של דגים בים=פחות מיליוני דגים בים.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2014, 23:22:23 PM על ידי דייג מתחיל11
|
|
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אבירם הרשימה שפרסמתי היא מבוססת , וזה שרוב הדייגים לא ישחררו זה בעיה שלהם , אבל כל עוד לוקוס למשל שלקחת הוא מתחת ל-2.5 ק"ג , אתה עושה בדיוק אותו נזק לים בין אם לקחת לוקוס של 200 גרם או של 1.5 ק"ג , הרשימה שפרסמתי אומרת שכל אחד מהדגים ברשימה , המשקל שמצויין לידו הוא המשקל שבו הדג מסיים מחזור רבייה ראשון , כלומר עד המשקל הזה הוא מספיק להעמיד דור חדש של דגיגונים. כל דג שאתה לוקח מתחת למשקלים שמצויינים ברשימה פירושו פחות דור שלם של דגים בים=פחות מיליוני דגים בים.
לגבי לוקוסים זה די לא נכון - זנים מסויימים מסיימים מחזור ראשון כבר כשהם במשקל 700 גרם, וכל הזנים בים התיכון משלימים מחזור ראשון כשהם בסביב 1.5 ק"ג. זה לא אני המצאתי - זה מאמרים של ביולוגים ימיים.
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
מאיפה הרשימה הזו??
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
|
 |
|
|
לגבי לוקוסים זה די לא נכון - זנים מסויימים מסיימים מחזור ראשון כבר כשהם במשקל 700 גרם, וכל הזנים בים התיכון משלימים מחזור ראשון כשהם בסביב 1.5 ק"ג. זה לא אני המצאתי - זה מאמרים של ביולוגים ימיים. האמת שלא חקרתי את הנושא לעומק אז יכול להיות שאתה צודק אבירם הרשימה שפרסמתי היא מבוססת , וזה שרוב הדייגים לא ישחררו זה בעיה שלהם , אבל כל עוד לוקוס למשל שלקחת הוא מתחת ל-2.5 ק"ג , אתה עושה בדיוק אותו נזק לים בין אם לקחת לוקוס של 200 גרם או של 1.5 ק"ג , הרשימה שפרסמתי אומרת שכל אחד מהדגים ברשימה , המשקל שמצויין לידו הוא המשקל שבו הדג מסיים מחזור רבייה ראשון , כלומר עד המשקל הזה הוא מספיק להעמיד דור חדש של דגיגונים. כל דג שאתה לוקח מתחת למשקלים שמצויינים ברשימה פירושו פחות דור שלם של דגים בים=פחות מיליוני דגים בים.
מאיפה הרשימה הזו?? וגיאצ'וק הרשימה לקוחה מכתבה שיצאה לא מזמן בוואלה , הנה הקישור: http://food.walla.co.il/item/2801539?m=1
|
|
|
|
|
|
greendude
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תשמע, לא הייתי לוקח יותר מדי קשה כתבה אחת באתר כמו וואלה, עם רשימה מומלצת שלא ברור מי המליץ, ועל מה מסתמכים שם. לברק של 1.2 ק"ג נשמע שרירותי למדי. ואם ניקח בחשבון שמוסר של 1 ק"ג כבר נחשב "בוגר", ומהידע שלי לגבי לוקוסים כמו שכבר אמרתי - הרשימה הזו נשמעת לי מפוקפקת, לפחות אם מתחשבים בהסברים שאתה אמרת לגבי מחזור רביה אחד לפחות. בפועל, כנראה שיש הגיון ברשימה הזאת כי הים התיכון נמצא במצב של SOS. אבל מצד שני - אם אלו יהיו ההגבלות על גודל דגים בדייג מסחרי, אז אפשר כבר ללכת לאיסור דייג מוחלט (שלדעתי זה אחד הדברים היחידים שיצליחו לעזור, במידה וגם יאכפו את זה) כי 95% מהדגים שמוציאים כיום לא עומדים בסטנדרט הזה.
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
לגבי לוקוסים זה די לא נכון - זנים מסויימים מסיימים מחזור ראשון כבר כשהם במשקל 700 גרם, וכל הזנים בים התיכון משלימים מחזור ראשון כשהם בסביב 1.5 ק"ג. זה לא אני המצאתי - זה מאמרים של ביולוגים ימיים. האמת שלא חקרתי את הנושא לעומק אז יכול להיות שאתה צודק אבירם הרשימה שפרסמתי היא מבוססת , וזה שרוב הדייגים לא ישחררו זה בעיה שלהם , אבל כל עוד לוקוס למשל שלקחת הוא מתחת ל-2.5 ק"ג , אתה עושה בדיוק אותו נזק לים בין אם לקחת לוקוס של 200 גרם או של 1.5 ק"ג , הרשימה שפרסמתי אומרת שכל אחד מהדגים ברשימה , המשקל שמצויין לידו הוא המשקל שבו הדג מסיים מחזור רבייה ראשון , כלומר עד המשקל הזה הוא מספיק להעמיד דור חדש של דגיגונים. כל דג שאתה לוקח מתחת למשקלים שמצויינים ברשימה פירושו פחות דור שלם של דגים בים=פחות מיליוני דגים בים.
מאיפה הרשימה הזו?? וגיאצ'וק הרשימה לקוחה מכתבה שיצאה לא מזמן בוואלה , הנה הקישור: http://food.walla.co.il/item/2801539?m=1המסר שעובר מהכתבה חשוב ביותר וטוב לראות שיש כאלו שעושים אבל יש בה המון אי-דיוקים וגם טעויות. אני לא יודע אם הדברים נאמרו בכדי להטות דעת קהל או מתוך אי ידיעה או הטעיה מכוונת... אולי כאן אפשר לפרק אותה לגורמים אבל בחוץ אולי עדיף שיהיה את זה מאשר כלום... 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|