בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  tica adventure
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: tica adventure  (נקרא 2312 פעמים) הדפסה
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

tica adventure
« ב- : נובמבר 18, 2014, 08:53:16 AM »
שלום לכולם,

לאחר בירור מעמיק של המקל הנ"ל הבנתי שהיתרון הגדול שלו הופך גם לחיסרון.
אומנם משקל נוצה אבל עדין ושביר מאוד. (7M שוקל 236 גרם בלבד)
מקסימום משקל הרמה 1 ק"ג
היות וזה מקל יקר (בסביבות ה1000 ) האם לא כדאי להזמין מקל קל משקל מהאתרים הסינים באינטרנט (ראיתי מקלות 6.3 ו7.2 ואף יותר ארוכים במשקלים עד 300 גרם)
למישהו יש ניסיון עם הזמנות מקלות בוס קרבון מחו"ל?
(הבנתי שהמון ישראלים רוכשים מקלות מכל הסוגים בעלויות ממש נמוכות ודווקא באיכות טובה)

רובי
-------------------------------
מכור לדיג בוס
 IP: [ מחובר ]
gingi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: tica adventure
« הגיב #1 ב- : נובמבר 20, 2014, 20:47:33 PM »
הי רובי

יש לי את הטיקה אדואנצר 7 מטר מקל משובח העושה את העבודה בצורה טובה, הוא קל נוח להחזקה , נשאר יצב גם ברוח (אינו מקבל בטן), יש לקצר אותו מעט- השפיץ  מגיע דק מאד ורגיש יתר על המידה (לדעתי)= שווה כל שקל מומלץ בחום
לגבי הזמנת מקלות באינטרנט, אז כך הזמנתי לבת של מקל קרבון 5 מטר  מעלי אקספרס, כך יצא הבת רצתה חכה בצבע ורוד ושם מצאתי, עלות המקל לפני כשנה 30 ש"ח כולל משלוח לארץ למקל 5 מטר קרבון בצבע ורוד .
אהגיעה החכה קצרה המון חלקים דבר הגורם למקל להיות מקופף מעט ולא ישר (מזכיר בוס כבד מפיבר בצורתו),בתוספת חוט ומצוף החכנ בכלל אינה מאוזנת , מקל ברמה נמוכה , חכה דקה מאד קשה להחזיק ביד.
בקיצור כמו שמישהוא פעם אמר פה , תדוג עם זבל תתפוס זבל...
המלצתי אם יש לך התקציב תלך על הטיקה תהנה מכל רגע , אל תשקיע במשהוא שאתה לא בודק ומחזיק ביד
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 21, 2014, 01:06:17 AM »
הי רובי

יש לי את הטיקה אדואנצר 7 מטר מקל משובח העושה את העבודה בצורה טובה, הוא קל נוח להחזקה , נשאר יצב גם ברוח (אינו מקבל בטן), יש לקצר אותו מעט- השפיץ  מגיע דק מאד ורגיש יתר על המידה (לדעתי)= שווה כל שקל מומלץ בחום
לגבי הזמנת מקלות באינטרנט, אז כך הזמנתי לבת של מקל קרבון 5 מטר  מעלי אקספרס, כך יצא הבת רצתה חכה בצבע ורוד ושם מצאתי, עלות המקל לפני כשנה 30 ש"ח כולל משלוח לארץ למקל 5 מטר קרבון בצבע ורוד .
אהגיעה החכה קצרה המון חלקים דבר הגורם למקל להיות מקופף מעט ולא ישר (מזכיר בוס כבד מפיבר בצורתו),בתוספת חוט ומצוף החכנ בכלל אינה מאוזנת , מקל ברמה נמוכה , חכה דקה מאד קשה להחזיק ביד.
בקיצור כמו שמישהוא פעם אמר פה , תדוג עם זבל תתפוס זבל...
המלצתי אם יש לך התקציב תלך על הטיקה תהנה מכל רגע , אל תשקיע במשהוא שאתה לא בודק ומחזיק ביד

תודה על התשובה ג'ינג'י
תרשה לי ברשותך מס' הערות :

א. טיקה אדואנצ'ר הוא מקל תוצרת סין אני מדגיש זאת! אומנם מקל ברמה גבוהה אין ספק.
ב. לעניות דעתי זה עדיין לא מצדיק את המחיר הגבוה שלו (עלות מול תועלת -כאשר השוק מוצף במקלות זולים ולא פחות  טובים ממנו)
ג. יש לי 2 מקלות קרבון 6 מ' משקל 250 גרם תוצרת סין -מקלות פצצה (דקים וחזקים התמודד עד כה בהצלחה עם בורים גדולים מאוד -עלות מקל 250ש"ח בלבד נרכש בספורט מיכלין בחיפה)
ד.אני לא חושב כמוך בכלל לגבי חכת "זבל" אלא להיפך - מה שעושה את הדייג למוצלח זה לא המקל אלא המון פרמטרים וניסיון של שנים .
המקלות קרבון החדשים  באים בסה"כ להקל עלינו הדייגים ולהסב לנו הנאה יותר גדולה ופחות כאבי גב ,אבל בל נשכח את המקלות הקודמים מהפיבר והבמבוק שעשו עבודה מצויינת ויש שיאמרו יותר טובה מכל המקלות החדשניים של היום.
ה.לגבי רכישות באינטרנט מהאתרים הסינים זה גם עניין של מזל לדעתי. אין ספק שגם למוצרים הסינים יש איכות וזה מתבטא גם במחיר.
יצא לי לראות מס' מקלות קרבון 99%  ברמה מאוד גבוהה עם אחריות וכד' במחיר התחלתי של 100$ ואף למעלה מזה
טיקה נחשב למקל זול לעומתם. גיחוך
בשורה התחתונה אני חושב שבשוק של היום הכל הולך, וצריך לדעת לחפש טוב ולדעת כמובן את היתרונות והחסרונות של כל מוצר ובסוף תמיד מוצאים מה שרוצים צריך רק סבלנות ואורך רוח בדיוק כמו בדיג של בורים..... קריצה

רובי
מכור לדיג בוס
ירון ס

חבר פורום
**

מנותק מנותק

לשמור על הים שלנו חברים!

« הגיב #3 ב- : נובמבר 21, 2014, 10:44:57 AM »
רובי שלום!

אני מצטרף להמלצה של GINGI לגבי המקל, הוא המקל הכי טוב שאני לפחות החזקתי ואני דגתי בבוס המון שנים ועד היום לפעמים יוצא להירגע רק אני והמצוף מול הבורים..
אני יכול להמליץ לך על המקל הזה בעיניים עצומות, יחסית למשקל שלו הוא גם חזק (יחסית) קל ויציב..

אני כבר הבאתי איתו בורים של מעל לקילו, כמובן שבוסים כבדים ומחוזקים יותר יהיו יותר נוחים במצבים האלו אבל צריך גם ידיים.

מאחל לך לעשות את החלטה הכי טובה בשבילך! אתה בסדר

ירון.
gingi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 23, 2014, 06:47:53 AM »
רובי שלום.

המלצתי הינה על פי ניסיון בלבד עם המקל המדובר, מאחר ובעיקר אני דג בורי ברגש (אין חשיבות למצוף) אז על אחת כמה וכמה יש חשיבות למשקל ועמידות המקל, את הבורים הגדולים ואף את הבינוניים אינני מניף עם החכה אלה עובד אך ורק עם רשת הרמה, המקל אינו סלחן להתעלליות וחלקיו יקרים בטירוף...
כמו כן יצא לי לרכוש לא מעט מקלות ביחס לטיב עלות (קרבון),שבסופו של דבר מסתבר כי אינם המוצר שאני צריך והיום הם יושבים באוסף החכות שלי ללא שימוש.
כמובן שיש דברים טובים באינטרנט, אבל צריך לחפש טוב יש הרבה מוקשים בדרך, זוית הצילום של המוצר, איכות המוצר בפועל, הערות נוספות (כמו התמונה להמחשה בלבד ואין זה תמונה של המוצר עצמו) ועוד....עדיף להזמין מוצר שמישהו כבר הזמין ובחן בפועל.
ואם לא מצאת אז כפי שאתה מציין יש שפע של מקלות וסוגים בתקציבים שונים , צא לשטח ותבדוק.
מאחל לך קניה מוצלחת
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : נובמבר 23, 2014, 11:28:37 AM »
רובי שלום.

המלצתי הינה על פי ניסיון בלבד עם המקל המדובר, מאחר ובעיקר אני דג בורי ברגש (אין חשיבות למצוף) אז על אחת כמה וכמה יש חשיבות למשקל ועמידות המקל, את הבורים הגדולים ואף את הבינוניים אינני מניף עם החכה אלה עובד אך ורק עם רשת הרמה, המקל אינו סלחן להתעלליות וחלקיו יקרים בטירוף...
כמו כן יצא לי לרכוש לא מעט מקלות ביחס לטיב עלות (קרבון),שבסופו של דבר מסתבר כי אינם המוצר שאני צריך והיום הם יושבים באוסף החכות שלי ללא שימוש.
כמובן שיש דברים טובים באינטרנט, אבל צריך לחפש טוב יש הרבה מוקשים בדרך, זוית הצילום של המוצר, איכות המוצר בפועל, הערות נוספות (כמו התמונה להמחשה בלבד ואין זה תמונה של המוצר עצמו) ועוד....עדיף להזמין מוצר שמישהו כבר הזמין ובחן בפועל.
ואם לא מצאת אז כפי שאתה מציין יש שפע של מקלות וסוגים בתקציבים שונים , צא לשטח ותבדוק.
מאחל לך קניה מוצלחת

היי GINGI

מעריך מאוד את המלצתך , ושוב תודה על תשובתך
ברשותך עם הגענו לדבר על דיג בורים בבוס וציינת שאתה דג על רגש בוא ותיתן סקירה קצרה מניסיונך לגבי השיטה.
באופן אישי אני דג עם מצוף אבל ידוע לי שניתן לדוג את הבורי בלילה על רגש בלבד.
האם גם ביום ניתן לדוג אותם על רגש?

מכור לדיג בוס
gingi
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : נובמבר 24, 2014, 15:12:06 PM »
הי רובי

אז כך על קצה המזלג, קודם כל לא דג בורי ביום יש מלא הפרעות של דגים אחרים, וחוץ מזה מעדיף את שעות הלילה או זריחה בכל סגנון- פשוט אוירה אחרת אני והים.

לגבי דייג בורי ברגש עליך להצטייד בבבוס רגיש וקל, המון קרסים קשורות להחלפה ותכף אסביר למה.
מגיע עם ריסוס של לחם מעורבב בקצת חול ים, בצק דליל שהוכן מבעוד מועד, רשת הרמה , סמרטוט, ודלי של צבע עמיד עליו אני יושב מדי פעם.
 בוחר מקום עם עומק , תמיד ממזח ליד סלעים (מחפש את השפנים), מרסס מספר פעמים לפני שמתחיל לדוג בנתיים סורק את הסביבה לסרגוסים שתמיד נמצאים בסלעים בכל שעות היום כעשרים דקות ואז מתחיל לדוג.
הריג חוט ראשי שלושים שלושים וחמש, מצוף שעם קטן מאד בהכנה ביתית, סביבל ומעלין משקולת לחץ (פקמן), וזוג קרסים 9-7 תלוי בגודל הבורים הקשורות בחוט 22.
גובה המצוף בערך 2.5 מטר , מלףף בצק ומוריד כאשר תמיד יהיה מתח על החוט הראשי , כמובן שאם אוכל סרגוס אתה תרגיש ישר, אם בורי זה קצת יותר בעיה להסביר כי אין ממש הרגשת אכילה עד שהוא לא מכניס את הקרס לפה ןמושך, הרעיון לזהות את האכילה הראשונית כאשר הוא מתעסק  ומוצץ את הפיתיון וזה כבר סיפור אחר וקשה להסביר , האכילה היא מאד עדינה וזיהוי האכילה מתבסס על מתח החוט ותנועת המצוף שנמצא באוייר.
הזריקה נעשית בסמוך לסלעים ולא פעם נתפסות הקרסים , צריך למצא בור בו דפנות הסלע חלקות והקרס נוטה להתפס פחות.במידה ונתפס לא מושך כלפי מעלה אלה מושך את החוט הראשי ביד וקורע את הביניות של הקרסים כי הן חלשות יותרף מחליף וחוזר לדוג.
בלילה מסוגל לנצל כ20 קרסים קשורות ואף יותר.
במידה ואין מענה ליד הסלעים , ממשיך לחפש נקודות , במידה ולא נמצא הבורי, עובר בין הסלעים על המזח בנקודות העמוקות ושולף את הסרגוסים והחדדים הגדולים, הם תמיד שם ושמחים לאכול.
בהצלחה
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : נובמבר 25, 2014, 09:29:37 AM »
הי רובי

אז כך על קצה המזלג, קודם כל לא דג בורי ביום יש מלא הפרעות של דגים אחרים, וחוץ מזה מעדיף את שעות הלילה או זריחה בכל סגנון- פשוט אוירה אחרת אני והים.

לגבי דייג בורי ברגש עליך להצטייד בבבוס רגיש וקל, המון קרסים קשורות להחלפה ותכף אסביר למה.
מגיע עם ריסוס של לחם מעורבב בקצת חול ים, בצק דליל שהוכן מבעוד מועד, רשת הרמה , סמרטוט, ודלי של צבע עמיד עליו אני יושב מדי פעם.
 בוחר מקום עם עומק , תמיד ממזח ליד סלעים (מחפש את השפנים), מרסס מספר פעמים לפני שמתחיל לדוג בנתיים סורק את הסביבה לסרגוסים שתמיד נמצאים בסלעים בכל שעות היום כעשרים דקות ואז מתחיל לדוג.
הריג חוט ראשי שלושים שלושים וחמש, מצוף שעם קטן מאד בהכנה ביתית, סביבל ומעלין משקולת לחץ (פקמן), וזוג קרסים 9-7 תלוי בגודל הבורים הקשורות בחוט 22.
גובה המצוף בערך 2.5 מטר , מלףף בצק ומוריד כאשר תמיד יהיה מתח על החוט הראשי , כמובן שאם אוכל סרגוס אתה תרגיש ישר, אם בורי זה קצת יותר בעיה להסביר כי אין ממש הרגשת אכילה עד שהוא לא מכניס את הקרס לפה ןמושך, הרעיון לזהות את האכילה הראשונית כאשר הוא מתעסק  ומוצץ את הפיתיון וזה כבר סיפור אחר וקשה להסביר , האכילה היא מאד עדינה וזיהוי האכילה מתבסס על מתח החוט ותנועת המצוף שנמצא באוייר.
הזריקה נעשית בסמוך לסלעים ולא פעם נתפסות הקרסים , צריך למצא בור בו דפנות הסלע חלקות והקרס נוטה להתפס פחות.במידה ונתפס לא מושך כלפי מעלה אלה מושך את החוט הראשי ביד וקורע את הביניות של הקרסים כי הן חלשות יותרף מחליף וחוזר לדוג.
במידה ואין מענה ליד הסלעים , ממשיך לחפש נקודות , במידה ולא נמצא הבורי, עובר בין הסלעים על המזח בנקודות העמוקות ושולף את הסרגוסים והחדדים הגדולים, הם תמיד שם ושמחים לאכול.
בהצלחה
כמה מידת המתח בחוט? ברמה כזאת שתנועה קטנה כל הריג כבר מתרומם במהירות או טיפה פחות? ובצק דליל הכוונה בצק מסטיק?
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : נובמבר 25, 2014, 10:34:45 AM »
הי רובי

בהצלחה

היי GINGI

שאפו על ההסבר המפורט - מקצועי ביותר אתה בסדר
בדיג על רגש התנסתי בעבר פעם אחת אחה"צ ,הכוונה היתה לדוג סרגוסים, הים היה עובד עם המון קצף ,זרקתי לאיזה בור עם המצוף מעל המים ופשוט לא להאמין -כל מכה בורי!!! החוט היה מתוח מאוד ואתה מרגיש את "ההתנפלות" והאכילה בקצה המקל (כנראה שהבורים היו מאוד רעבים באותו היום) והחוט בין המצוף לבין המים מקבל מתיחות באלכסון באופן חד ביותר.
הוצאתי איזה 7 בורים בשיטה הזו.
לגבי דיג בלילה התנסתי לפני מס' שבועות כאשר הים היה יחסית רגוע בשובר גלים בנהריה.
המקום היה מואר ועומק משוער של חצי מטר לערך -לא ים מתאים לדיג בורי.
לאחר ריסוס קל  נכנסו  המון ביזרי שהוצאתי כל מכה על רגש -אתה מרגיש את האכילה זה דורש המון ריכוז ושקט -אחלה שיטה.
מה שכן היה לי משיכה חזקה ליד הסלעים ובריחה של דג גדול ,כנראה סרגוס.
כמו שרשמת הלכו לי המון חוטים עם קרסים שנתפסו בסלעים.
אני דגתי ללא מצוף כלל.
מכור לדיג בוס
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for