פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   סירקל לאינטיאס? |
עמודים: [1]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: סירקל לאינטיאס? (נקרא 2770 פעמים) |
הדפסה |
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
חבר'ה שלום  לאחרונה בגלל פליטות חוזרות ונשנות של האינטיאס (מהחוף כן?) עברתי לקרסי סירקל. 1. איך לדעתכם יש לעבוד עם הקלאצ'? כמעט סגור? פתוח? כמה פתוח? או בכלל קשת פתוחה? עם/בלי "בוש" בחוט? 2. מה דעתכם לגבי ריג עם שני קרסי סירקל אחת על השנייה? בטוח או בעייתי? 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 14, 2014, 12:20:25 PM על ידי אליהו בנימין
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
|
אני עובד רק עם סירקל/חצי סירקל. 1. אני עובד פתוח יחסית - התנגדות שם כקילו. 2. כן, pennel עובד עם סירקלים. תמיד נתפש מעולה...בפינת הלוע  נב: בשימוש בסירקל, רצוי להשתמש באלה עם אופסט(OFFSET)...
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 12, 2014, 15:14:49 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
אני עובד רק עם סירקל/חצי סירקל. 1. אני עובד פתוח יחסית - התנגדות שם כקילו. 2. כן, pennel עובד עם סירקלים. תמיד נתפש מעולה...בפינת הלוע  נב: בשימוש בסירקל, רצוי להשתמש ב אלה עם אופסט(OFFSET)...  תודה מישה  את המושגים באדום חייב להודות שלא הבנתי. אשמח להסבר. ובכלל לקצת צומי מעוד חברים 
|
|
|
|
|
|
|
אני עובד רק עם סירקל/חצי סירקל. 1. אני עובד פתוח יחסית - התנגדות שם כקילו. 2. כן, pennel עובד עם סירקלים. תמיד נתפש מעולה...בפינת הלוע  נב: בשימוש בסירקל, רצוי להשתמש ב אלה עם אופסט(OFFSET)...  תודה מישה  את המושגים באדום חייב להודות שלא הבנתי. אשמח להסבר. ובכלל לקצת צומי מעוד חברים  חוט קרס ועליה שתי קרסים ומעלה נקרא PENNEL. OFFSET בסירקל:  ...  ... 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 15, 2014, 14:39:46 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
אני עובד רק עם סירקל/חצי סירקל. 1. אני עובד פתוח יחסית - התנגדות שם כקילו. 2. כן, pennel עובד עם סירקלים. תמיד נתפש מעולה...בפינת הלוע  נב: בשימוש בסירקל, רצוי להשתמש ב אלה עם אופסט(OFFSET)...  תודה מישה  את המושגים באדום חייב להודות שלא הבנתי. אשמח להסבר. ובכלל לקצת צומי מעוד חברים  חוט קרס ועליה שתי קרסים ומעלה נקרא PENNEL. OFFSET בסירקל:  ...  ...  וואלה, כמובן. רק אופסט. היה נשמע לי מוכר המושג  עוד דעות?
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
נראה לי שדווקא לאור הפליטות המרובות רצוי לעבוד עם קרסים שאינם סירקל ולתת דגש על חדות. OFFSET תמיד טוב  לגבי הקלאץ', אני לא אוהב פתוח ובטח ובטח שלא גשר פתוח... מכוון למקסימום שהחכה והחוט וכמובן שגם הסטנד יכולים לעמוד וברגע שהדג לוקח, השפיץ מדגדג לו בפה והוא נותן ניעור או נגיחה ומקבל הוקסט עצמי. לפחות עד ההוקסט הכפול שאני מוסיף אחרי שאני מגיע למקל...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
נראה לי שדווקא לאור הפליטות המרובות רצוי לעבוד עם קרסים שאינם סירקל ולתת דגש על חדות. OFFSET תמיד טוב  לגבי הקלאץ', אני לא אוהב פתוח ובטח ובטח שלא גשר פתוח... מכוון למקסימום שהחכה והחוט וכמובן שגם הסטנד יכולים לעמוד וברגע שהדג לוקח, השפיץ מדגדג לו בפה והוא נותן ניעור או נגיחה ומקבל הוקסט עצמי. לפחות עד ההוקסט הכפול שאני מוסיף אחרי שאני מגיע למקל... אם התגובה הראשונה לשפיץ של הקרס הייתה מסתכמת רק בניעור או נגיחה גם אצלי לא היה נגמר בפליטות תאמין לי.. עובד עם קרסים סופר חדות- ועדיין מופלטה. ולא רק לי אגב גם לאלה שסביבי. סירקל לא אמורה להינעל בכל מקרה?
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
נראה לי שדווקא לאור הפליטות המרובות רצוי לעבוד עם קרסים שאינם סירקל ולתת דגש על חדות. OFFSET תמיד טוב  לגבי הקלאץ', אני לא אוהב פתוח ובטח ובטח שלא גשר פתוח... מכוון למקסימום שהחכה והחוט וכמובן שגם הסטנד יכולים לעמוד וברגע שהדג לוקח, השפיץ מדגדג לו בפה והוא נותן ניעור או נגיחה ומקבל הוקסט עצמי. לפחות עד ההוקסט הכפול שאני מוסיף אחרי שאני מגיע למקל... אם התגובה הראשונה לשפיץ של הקרס הייתה מסתכמת רק בניעור או נגיחה גם אצלי לא היה נגמר בפליטות תאמין לי.. עובד עם קרסים סופר חדות- ועדיין מופלטה. ולא רק לי אגב גם לאלה שסביבי. סירקל לא אמורה להינעל בכל מקרה? סירקל ננעץ כשהדג שוחה והריג נשלף לו מהלוע לכיוון השפה ומתמקם בזווית הפה. אם הוא פולט את הפיתיון עם פה פתוח, הקרס מחליק חופשי ולא ננעץ... יכול להיות שהקרס שקוע עמוק מדי בפיתיון? אולי המפתח צר מדי? עם איזה קרס אתה עובד? אורך ריג ומאיזה חוט? איזו משקולת והאם היא קבועה או רצה?
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
ניסיתי לעבוד עם סירקל לפני 4 או 5 שנים אני כבר לא זוכר אבל אני כן זוכר שגם בסירקל היו לי פספוסים של אנטיאסים שפלטו אם אתה עובד עם ריג של 2 קרסים עדיף ורצוי שרק הקרס העליונה תיהיה סירקל ולא שינהם מעדיף ועובד עם קרס -offset או 0\10 9\0 בעלת צוואר קצר ומפתח רחב מעל 2.8 מ"מ לאחרונה התחלתי , לעבוד עם קרסים חדשות בעלות offset שיחסית "זולות" והם בשלבי הרצה וניסוי שהחזיקו יפה משקל של אנטיאס 10 קילו מחכה לראות איך יתמודדו עם אנטיאסים של 20 פלוס 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 16, 2014, 08:31:46 AM על ידי יהושוע{שוקי}פרג
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
נראה לי שדווקא לאור הפליטות המרובות רצוי לעבוד עם קרסים שאינם סירקל ולתת דגש על חדות. OFFSET תמיד טוב  לגבי הקלאץ', אני לא אוהב פתוח ובטח ובטח שלא גשר פתוח... מכוון למקסימום שהחכה והחוט וכמובן שגם הסטנד יכולים לעמוד וברגע שהדג לוקח, השפיץ מדגדג לו בפה והוא נותן ניעור או נגיחה ומקבל הוקסט עצמי. לפחות עד ההוקסט הכפול שאני מוסיף אחרי שאני מגיע למקל... אם התגובה הראשונה לשפיץ של הקרס הייתה מסתכמת רק בניעור או נגיחה גם אצלי לא היה נגמר בפליטות תאמין לי.. עובד עם קרסים סופר חדות- ועדיין מופלטה. ולא רק לי אגב גם לאלה שסביבי. סירקל לא אמורה להינעל בכל מקרה? סירקל ננעץ כשהדג שוחה והריג נשלף לו מהלוע לכיוון השפה ומתמקם בזווית הפה. אם הוא פולט את הפיתיון עם פה פתוח, הקרס מחליק חופשי ולא ננעץ... יכול להיות שהקרס שקוע עמוק מדי בפיתיון? אולי המפתח צר מדי? עם איזה קרס אתה עובד? אורך ריג ומאיזה חוט? איזו משקולת והאם היא קבועה או רצה? בדיוק הנקודות שגיא העלה , קרס נעוצה מדי בפתיון ואין שטח חשוף לנעיצה , גודל קרס מפתח צר מדי . תנסה את הקרס של אונר דגם גורילה , מאוד יקר אבל איכותי . אם אתה לא בעניין השקעות תתרכז בקרס עם מפתח רחב וגדולה - 10/0 11/0 . תבצע בדיקה בחנות עם פלאייר וקשירה לאיזה ברזל ותראה שהיא לא מתעוותת בממשיכה רציפה עם הרבה עומס . יאללה בהצלחה
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
נראה לי שדווקא לאור הפליטות המרובות רצוי לעבוד עם קרסים שאינם סירקל ולתת דגש על חדות. OFFSET תמיד טוב  לגבי הקלאץ', אני לא אוהב פתוח ובטח ובטח שלא גשר פתוח... מכוון למקסימום שהחכה והחוט וכמובן שגם הסטנד יכולים לעמוד וברגע שהדג לוקח, השפיץ מדגדג לו בפה והוא נותן ניעור או נגיחה ומקבל הוקסט עצמי. לפחות עד ההוקסט הכפול שאני מוסיף אחרי שאני מגיע למקל... אם התגובה הראשונה לשפיץ של הקרס הייתה מסתכמת רק בניעור או נגיחה גם אצלי לא היה נגמר בפליטות תאמין לי.. עובד עם קרסים סופר חדות- ועדיין מופלטה. ולא רק לי אגב גם לאלה שסביבי. סירקל לא אמורה להינעל בכל מקרה? סירקל ננעץ כשהדג שוחה והריג נשלף לו מהלוע לכיוון השפה ומתמקם בזווית הפה. אם הוא פולט את הפיתיון עם פה פתוח, הקרס מחליק חופשי ולא ננעץ... זה מדאיג.. האופסט לא אמור לעשות את שלו? יכול להיות שהקרס שקוע עמוק מדי בפיתיון? אולי המפתח צר מדי?
עם איזה קרס אתה עובד? אורך ריג ומאיזה חוט? איזו משקולת והאם היא קבועה או רצה?
גיא ודני, לא חושש גם לאלה... עברתי את הימים של קרס שקועה מדי בפתיון, היום היא בולטת מאוד בחוץ. לגבי המפתח של הקרסים לא ממש מדדתי כל אחת, אבל עובד רק עם 10/0 לא פחות. בקיצור כולן 10/0, חדות מאוד (מחליף כשלא), בולטות ברובן החוצה. לגבי הריג, אורכו כמטר, ניילון 100 ליברה והקרס התחתונה עם בד 200 ליברה. המשקולת רצה. עובד עם קלאצ' פתוח מעט מאוד שהחוט יוצא בלחץ. כשאמרתי ,ריבוי פליטות" התכוונתי לשתי פליטות העונה, פשוט אני חושש שכך ימשיך.
|
|
|
|
|
|
dani77
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
שתיים זה לא הרבה ... מצב של דגים קטנים .
אישית לא הולך קלצ' פתוח בכלל - בוש חזק על החוט וקלצ' 3/4 סגור -- נעילה עצמית
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דניאל, מה שכתבת נכון לדעתי לגבי קרסים שאינם סירקל וכאן יש גישות שונות... לגבי סירקל יש הסכמה רחבה כי הקרס בנויה על העקרון שמאפשרים לדג לקחת חוט - ולא על קלאץ' חזק ונעילה...
|
|
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
מנותקגיל:
39
|
|
לגבי סירקל יש הסכמה רחבה כי הקרס בנויה על העקרון שמאפשרים לדג לקחת חוט - ולא על קלאץ' חזק ונעילה... כך אכן שמעתי רפול, ולכן אני מברר פה על דפי הפורום האם באמת יש הסכמה בעניין? במצב סירקל- לתת לו חוט חופשי?
|
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
עם סבידות, אני מעדיף קרס רגיל . כאשר מוריד די חי, אז סירקל.
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|