בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  חוט פאוואר פרו לז'ירז'ור - דרכי התנהלות לפעם הראשונה
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חוט פאוואר פרו לז'ירז'ור - דרכי התנהלות לפעם הראשונה  (נקרא 1794 פעמים) הדפסה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

טוב, אז החלפתי חוט ברולר ז'ירז'ור. בעקבות מקרה מאוד מצער שקרה אתמול, בו אינטיאס\לוקוס גדול מאוד התלבש לי על הדמוי והתחיל בנגיחות וריצות, ואיבדתי אותו בגלל חוט ישן שנקרע, החלטתי להתחדש.

קניתי פאוואר פרו 20LB. בעבר דגתי עם פאוואר פרו וזכורים לי בעיקר פלונטרים קשים מאוד בהתחלה. שמעתי על כל מיני שיטות למזער את הנזק הזה, אחת מהן היא השריית השפולה במים חמימים למשך כמה שעות.

איך אתם מתמודדים עם חוט בד חדש על הרולר?
 IP: [ מחובר ]
אביחי

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

טוב, אז החלפתי חוט ברולר ז'ירז'ור. בעקבות מקרה מאוד מצער שקרה אתמול, בו אינטיאס\לוקוס גדול מאוד התלבש לי על הדמוי והתחיל בנגיחות וריצות, ואיבדתי אותו בגלל חוט ישן שנקרע, החלטתי להתחדש.

קניתי פאוואר פרו 20LB. בעבר דגתי עם פאוואר פרו וזכורים לי בעיקר פלונטרים קשים מאוד בהתחלה. שמעתי על כל מיני שיטות למזער את הנזק הזה, אחת מהן היא השריית השפולה במים חמימים למשך כמה שעות.

שלום לך אדם

מה שאני מכיר בנוגע לחוט הזה

חובה להשרות את החוט במים (אני משרה ללילה )

אני גם הייתי מציע לך להשרות את הגליל  ולא את השפולה

ועוד דבר אחד לפני היציאה לים אני מרטיב את החוט בבית

ובים תמיד זורק ניקל כבד דבר ראשון לשחרור והידוק  החוט על הספולה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלום לך אדם

מה שאני מכיר בנוגע לחוט הזה

חובה להשרות את החוט במים (אני משרה ללילה )

אני גם הייתי מציע לך להשרות את הגליל  ולא את השפולה

ועוד דבר אחד לפני היציאה לים אני מרטיב את החוט בבית

ובים תמיד זורק ניקל כבד דבר ראשון לשחרור והידוק  החוט על הספולה

תודה אביחי, השפולה כבר במים. אשתדל לדוג בהתחלה עם ניקל, ואולי גם להביא איזו פלמידה על הדרך :-)

אם יש למישהו עוד עצות, אשמח לשמוע.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

כמדומני שהטיפ של אביחי הוא הכי נכון...
אם יש לך הזדמנות לצאת בסירה-
אנו נוהגים תוך כדי נסיעה לשחרר את החוט כמעט עד הסוף,
ההתנגדות למים מותחת אותו מצוין,
ואז עוצרים ומגלגלים...

בהצלחה אדם עם החוט החדש,
בתקווה שהפעם לא תהיה בריחה אלא תמונה שלך עם הדג סמיילי
-------------------------------
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שמשרה את השפולה כדאי שיבין שהוא גם משרה את כל מערכת הדראג במים החמימים מקיאים

רעיון בילתי מומלץ בעליל

הבעיה ב פאואר פרו היא שהוא מצופה בציפוי קשיח (ומאוד רועש בעת יציאת חוט) מי שיש לו בעיה עם זה, אז במקום ההשריות, הקומפרסים והטבילות כדאי שיקנה חוט אחר לא מצופה ותחסך ממנו הבעיה.

סער זאבי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים

בוקר טוב לכולם מנסיון מומלץ לגלגל את החוט על השפולה כמה שיותר מתוח אפילו עם עזרת חבר וממש להתנגד למשיכה ככה החוט יתלבש
טוב על השפולה לאחר מכן להרטיב .
בזמן הדיג פעם בכמה זמן לראות באם החוט מעט רופף על השפולה שזה יכול לקרות הרבה להחליף לניקל הכי כבד או פופר שהחכה יכולה
להעיף ולזרוק רחוק ולהביא לאט אבל שתהיה התנגדות קלה .
מקווה שעזרתי תהנו בים
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
kobishani

המז'רז'רים (כבר לא בע"מ)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מה שתשחרר הים יחזיר ובגדול

מה שאני עושה כשמדובר בחטו פווור פרו
מעלה את החוט על שפולה מתוח הכי שאפשר
לאחר מכן שם ספריי סיליקון על החוט
הספריי נספג היטב ומגיע גם לשכבות הפנימיות
זריקה ראשונה תמיד עם ניקל כבד
לאחר גלגול עובד רגיל והחטו יוצא מצוין
הציוד שלי:
מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28
מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance
מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15
מכונה: שימנו נקסייב 3000
 IP: [ מחובר ] WWW
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה על ההמלצות חברים, והרי לכם עדכון מאתמול:

הגעתי לים עם החוט החדש על השפולה, אחרי 7 שעות במים חמימים (שהפכו לקרים כמובן). חצי שעה ראשונה זרקתי רק עם ניקל, עם כיוון הרוח ותוך כדי שימת לב לאופן הליפוף של החוט על השפולה בחזרה. הכול התנהל כשורה, בלי קשרים ובלי בעיות מיוחדות (למעט חוסר באכילות).  אחרי זה אזרתי מעט אומץ והחלפתי לדמויים כבדים (15 גרם בערך) יחסית לסט, והכול הלך בסדר. בשלב מסויים הרגשתי מוזר, כי כל הדיג לא היה לי פלונטר אחד, אפילו כשזרקתי מול הרוח ולצד הרוח, ככה שנוצרת קשת בחוט (אחד הגורמים לפלונטרים). בכל אופן, אני מופתע ומרוצה, אבל ימים יגידו. אגב, מעט אחרי השקיעה גם ראיתי לוקוס של קילו קופץ ליד הריף בסלטה, אבל הוא בחר לא להיות שפן הניסונות של החוט.

בעקבות האירועים האחרונים עם קריעת החוט הקודם, שידרגתי גם לכבל פלדה קצר בין הראשי לדמוי. בעבר דגתי עם כבל של אמריקן וויאר שהומלץ לי בחום, אבל בעקבות הסיכה המאוד לא בטוחה שלו, החלטתי להחליף למשהו קצת יותר רציני - כבל של חברת קנל שנסגר בהלחמה הודות לחומר מיוחד שהוא מצופה בו. מישהו שמע על זה, ניסה את זה, תפס עם זה דגים? כל הדיג אתמול הרגשתי שיש דגים אבל הם לא נוגעים בגלל הכבל הזה שנראה קצת עבה ומגושם.
אביחי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה על ההמלצות חברים, והרי לכם עדכון מאתמול:

הגעתי לים עם החוט החדש על השפולה, אחרי 7 שעות במים חמימים (שהפכו לקרים כמובן). חצי שעה ראשונה זרקתי רק עם ניקל, עם כיוון הרוח ותוך כדי שימת לב לאופן הליפוף של החוט על השפולה בחזרה. הכול התנהל כשורה, בלי קשרים ובלי בעיות מיוחדות (למעט חוסר באכילות).  אחרי זה אזרתי מעט אומץ והחלפתי לדמויים כבדים (15 גרם בערך) יחסית לסט, והכול הלך בסדר. בשלב מסויים הרגשתי מוזר, כי כל הדיג לא היה לי פלונטר אחד, אפילו כשזרקתי מול הרוח ולצד הרוח, ככה שנוצרת קשת בחוט (אחד הגורמים לפלונטרים). בכל אופן, אני מופתע ומרוצה, אבל ימים יגידו. אגב, מעט אחרי השקיעה גם ראיתי לוקוס של קילו קופץ ליד הריף בסלטה, אבל הוא בחר לא להיות שפן הניסונות של החוט.

בעקבות האירועים האחרונים עם קריעת החוט הקודם, שידרגתי גם לכבל פלדה קצר בין הראשי לדמוי. בעבר דגתי עם כבל של אמריקן וויאר שהומלץ לי בחום, אבל בעקבות הסיכה המאוד לא בטוחה שלו, החלטתי להחליף למשהו קצת יותר רציני - כבל של חברת קנל שנסגר בהלחמה הודות לחומר מיוחד שהוא מצופה בו. מישהו שמע על זה, ניסה את זה, תפס עם זה דגים? כל הדיג אתמול הרגשתי שיש דגים אבל הם לא נוגעים בגלל הכבל הזה שנראה קצת עבה ומגושם.

טפו טפו טפו  חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה  קריצה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!