| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 24/10/2014 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 8 | חלה/לחם - | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 3 | ? |
הדו"ח:
אז.... אחרי 3 שנים (לערך) של הפסקה מדיג, עקב סיבות כאלו ואחרות, מתחיל לחזור למשחק.
נרשמתי לפורום לפני כמה ימים אחרי שגילית שפורום הדיג הישראלי (שהיה הבית הקודם שלי) נסגר.
אפתח ואומר שהאתר נראה מעולה ולפי שיטוט מעמיק נראה שיש פה קהילת דייגים מאוחדת ומשתפת.
ונעבור לדו"ח
מחליט להתחיל עם הקאמבק בראש הנקרה.
מתמקם מלי כבר בסביבות 6 על סלע נחמד... מקל ג'רג'ור, מקל לחי, מקל לפתיונות ומקל בוס.
מתחיל ז'רז'ור...מתחיל עם בובה...עובר לג'יג לייט...מחליף לרגלו...אין שם תגובה או מרדף.
סוקר את המים ורואה שיש להקות ביזרי, אבל לא בכמות מטורפת - כנראה שאין טורפים בסביבה

פותח את הבוס על מנת לארגן פתיון למקל החי, אחרי כמה דקות של משחק עולה לו ארס קטן שנתפר ומושלך לכיוון העומק.
פותח גם מקל פתיונות בנתיים... מחמש 2 קרסים קטנות (מידה ו8) בשבלולי ים שנמצאו על הסלע ומשגר למרחק... אחרי כמה דקות עולית להם 2 דיג תוכי/טווס...מקריב אותם לאלי הדיג, חותך לרצועות ומחליף ריג לריג עם 2 קרסים מס' 1...תופס את רצועות הדג ומשליך...
טוףףף....אז בנתיים 2 מקלות במים, ז'רזור כבר לא יהיה היום...בנתיים ממשיך לעבוד עם הבוס.. עוברת לה עוד שעה שמהלכה לא קורה יותר מדי... ואז עולים להם על הבוס 3 ארסים בגודל נחמד.
סביבות שעה 10 וחצי מחליט שהשמש טיגנה אותי מספיק,
מקפל את המקלות (שבהם הפתיון נשאר שלם לגמרי) ושם פעמי לרכב.
מגיע הבייתה...רעבבבב.... מחליט שכיוון שלמעולם לא אכלתי ארס - הגיע הזמן לנסות.
קוצץ קוצים, מנקה, מקמח, מטגן, יוצא לגינה ומתענג לי - דג טעים מאד.
בקיץקץ...מקווה שזו תחילתה של חזרה לסם הממכר הזה שנקרא דיג... אולי אפילו מעבר בקרוב
לקיאק...
שתהיה לכולנו עונה מוצחת ובטוחה
אליעד

)

, רציתי לשאול אותך מה זה מקל לחי?