בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  בתי ספר מקצועיים מה דעכם?
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בתי ספר מקצועיים מה דעכם?  (נקרא 4541 פעמים) הדפסה
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: בתי ספר מקצועיים מה דעכם?
« הגיב #15 ב- : אוקטובר 23, 2014, 17:17:33 PM »
המלצה שלי תיכון מקצועי
אני חושב שכל אדם שפיתח את הידע התכני ויודע לעבוד עם הידיים מרוויח
למקצועות תכנים תמיד יהיה ביקוש גם בעבודה וגם בתחום האישי פרטי
אני לוקח את הבן שלי כדוגמה
למד בתיכון עיבוד שבבי סיים י'ב ויצא לעתודה צבאית שם לומד הנדסאי מכטרוניקה
כשיסיים ישרת במערך הטכני של חייל האוויר שם יצבור ידע וניסיון
כשישתחרר יוכל לבחור אם להמשיך בתחום התכני או לצאת ללימודים אקדמאים
דבר אחד בטוח את הידע התכני תמיד יהיה לו ובו הוא יוכל להשתמש מתי שירצא
ישר אחרי הצבא או אם יצא ללמודים אקדמאים ולא ימצא עבודה בתחום שלמד
בקיצור צא ולמד  מקצוע תכני הרווח יהיה כולו שלך
בהצלחה

בדיוק כמוני..
סיימתי לימודי עיבוד שבבי בתיכון מקצועי של רשת ״צור״ שמומנה בעבר על ידי סטף..
תוך כדי הלימודים היה עבודה על מכונות ואפילו שיוף ידני עם שופין..

כיום אני לומד עתודאי יג יד הנדסאי מכונות אבל לא מכטרוניקה אלא בניית מכונות..
בסיום אתגייס לחיל החימוש..

אין על בתי ספר מקצועיים.. זה כיף להרגיש גם בטוח עם מקצוע מבוקש כזה..

Sent from my iPhone using Tapatalk
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : אוקטובר 23, 2014, 17:25:34 PM »
המלצה שלי תיכון מקצועי
אני חושב שכל אדם שפיתח את הידע התכני ויודע לעבוד עם הידיים מרוויח
למקצועות תכנים תמיד יהיה ביקוש גם בעבודה וגם בתחום האישי פרטי
אני לוקח את הבן שלי כדוגמה
למד בתיכון עיבוד שבבי סיים י'ב ויצא לעתודה צבאית שם לומד הנדסאי מכטרוניקה
כשיסיים ישרת במערך הטכני של חייל האוויר שם יצבור ידע וניסיון
כשישתחרר יוכל לבחור אם להמשיך בתחום התכני או לצאת ללימודים אקדמאים
דבר אחד בטוח את הידע התכני תמיד יהיה לו ובו הוא יוכל להשתמש מתי שירצא
ישר אחרי הצבא או אם יצא ללמודים אקדמאים ולא ימצא עבודה בתחום שלמד
בקיצור צא ולמד  מקצוע תכני הרווח יהיה כולו שלך
בהצלחה

בדיוק כמוני..
סיימתי לימודי עיבוד שבבי בתיכון מקצועי של רשת ״צור״ שמומנה בעבר על ידי סטף..
תוך כדי הלימודים היה עבודה על מכונות ואפילו שיוף ידני עם שופין..

כיום אני לומד עתודאי יג יד הנדסאי מכונות אבל לא מכטרוניקה אלא בניית מכונות..
בסיום אתגייס לחיל החימוש..

אין על בתי ספר מקצועיים.. זה כיף להרגיש גם בטוח עם מקצוע מבוקש כזה..

ואני יכול רק לומר לך כל הכבוד על הראיה הרחוקה לעתיד וההכנה בהווה אתה בסדר
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

בתי ספר מקצועיים מה דעכם?
« הגיב #17 ב- : אוקטובר 23, 2014, 17:36:14 PM »
ממש לא!!!!
חד משמעית לא לפתוח בתי ספר תיכוניים מקצועיים!!!
מי שחפצה נפשו אחרי השירות הצבאי ללמו מקצוע עבודת כפיים, שילך.
ברגע שייפתחו בתי ספר מקצועיים, שוב יחרצו גורלות של ילדים שלא מהאליתא החברתית.
זו דעתי בכל אופן.
מיום ליום מגלים את פרצופו האמיתי והמכוער של שקרנייהו. שאת כל מרצו ופועלו משקיע בטיפוח האליתא ובריסוק המעמדות הנמוכים יותר.

מאיפה השטות הזאת?
אני ייתן את עצמי לדוגמא..

הייתי תלמיד בבית ספר תיכון רגיל עד כיתה ט׳..
אבל עם ממוצע 50 בתעודה.. הייתי תלמיד שרב עם המורים ללא הפסקה.. לא לומד ומוציא ציונים על הפנים..
ה50 הגיעו בעיקר ממתמטיקה ואנגלית..
במבחנים מיוחדים שעשו לנו (שאלון) קיבלתי תוצאה שאני מתאים לעבודות כפיים..
אמרו שלא אוכל לעשות בגרות מלאה וגם יש מצב שבכלל לא אוכל לעשות בגרות..
באותו הרגע חיפשנו בית ספר ועלה הרעיון של בית ספר מקצועי שגם בן דוד שלי למד בו אגב..
הלכתי לראיון הבאתי תעודה וקיבלו אותי..
מאז רק הצטיינתי בלימודים, ציונים שלא יורדים מ80-90 בגרויות בציונים מעל 90 כולם חוץ מלשון..
סיימתי עם בגרות חלקית..
שכללה מתמטיקה אנגלית ולשון (7 יחידות)
ועוד 7 יחידות מקצועיות..

העתיד שלי השתנה ברגע!
היום בזכות הבית ספר המקצועי אני בעל תעודת תכנת של מכונות cnc + קורס סרטוט מקצועי במחשב..

עכשיו אני עושה עתודאי להנדסאי מכונות .. יירכוש עוד ידע בצבא.. אם אעבוד על טנק סימן 4 אז בכלל העתיד פתוח לפני כי רפאל פשוט לוקחים יוצאי צבא עם מקצוע ביד וניסיון..

אני לא רואה שום חיסרון בבית ספר מקצועי!

IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

« הגיב #18 ב- : אוקטובר 23, 2014, 17:44:14 PM »
ממש לא!!!!
חד משמעית לא לפתוח בתי ספר תיכוניים מקצועיים!!!
מי שחפצה נפשו אחרי השירות הצבאי ללמו מקצוע עבודת כפיים, שילך.
ברגע שייפתחו בתי ספר מקצועיים, שוב יחרצו גורלות של ילדים שלא מהאליתא החברתית.
זו דעתי בכל אופן.
מיום ליום מגלים את פרצופו האמיתי והמכוער של שקרנייהו. שאת כל מרצו ופועלו משקיע בטיפוח האליתא ובריסוק המעמדות הנמוכים יותר.

אתה בסדר
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

« הגיב #19 ב- : אוקטובר 23, 2014, 17:45:20 PM »
צור ידידי.
אתה נופל בדיוק למלכודת דבש שטווה שקרנייהו.
חלקית אתה צודק, אבל... רק חלקית.
לא התייחסת לילדים משכבות חלשות, בעלי כישורים ויכולות לימודיות גבוהות, שלצערם לא שפר עליהם מזלם והמערכת העקומה "תוקעת" אותם בעל כורחם בבית ספר מקצועי, ללא שום קשר לכישוריהם.
לדוגמא: ראה איך ומה עושה המערכת בפתח תקוה לילדים ממוצא אתיופי.
כידוע, המערכת עובדת על מכסות, ומשום כך כשלא התמלאה להם המכסה בבתי ספר טיפוליים, הם "תוקעים" לשם ילדים ממוצא אתיופי, רק כדי למלא את המכסה.
לא אחת המערכת כפתה על משפחה לרשום את הילד לבית ספר כזה מבלי שעבר אבחון כלשהו.
היו לא מעט מקרים שהמערכת "תקעה" ילד בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים והילד בכלל נמצא בעל כישורי למידה גבוהים.
אקט כזה חורץ או עלול לחרוץ את גורלו של הילד.
על זה השר סילבן שלום עמד וצעק.

אתה בסדר
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
Welder
TIG Welder
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : אוקטובר 23, 2014, 23:30:57 PM »
אני לא מכיר פחחים אבל כן מכיר לא מעט רתכים וגם עסקתי בזה תקופה ארוכה בעצמי.
כמו בתחומים אחרים שלא דורשים עבודת כפיים, גם כאן יש כאלו שלא שווים כלום ומהר מאד הם מוצאים את עצמם בשכר מינימום ואפילו בלי לרתך...
אלו שיודעים מה הם עושים ומוכנים לעבוד קשה כשצריך, יכולים לעשות משכורות יפות מאד !
רתכות פרוביזורית ופה ושם חלטורות עם ציוד כבד או מזדמנות של מע"צ סוגרות חמש ספרות בחודש ומי שמתעסק בריתוכי צנרת יכול ליהנות מימים שבהם הוא מקבל 500-100 ₪ בשביל "בוקר טוב" ועוד לפני הקפה של הבוקר...
ריתוך זו אמנות ואלו שנכנסים לתחום של רתכות מתכות אקזוטיות או תקנים פלצניים של ייצור, יכול להתפרנס בכבוד רב  אתה בסדר

אבל מכאן ועד פתיחת בתי ספר מקצועיים שישאבו לתוכם אוכלוסיה שברובה פשוט אין לה אפשרויות אחרות ושהדלתות לבתי הספר עם המחשבים נסגרו בפניה בגלל תקנים ומכסות, הדרך ארוכה.
אני בדעה שכולם ילכו לאקדמיים, יחרשו ספרים, מחשבים ואפילו טלפתיה ואלו שמעוניינים במקצועות טכניים או שזה מה שהם מסוגלים, ימשיכו לכיוון המקצועי ולא חסרות דרכים לשם...

המצב שפיני מתאר, נכון מאד ואם לא ניתן סיכוי התחלתי שווה עד כמה שניתן ורק אז נאפשר פערים, ייווצר מצב שבו הפערים יתוו את הדרך ונחזור עשרות שנים אחורה.
גם בפן המקצועי וגם בהתפתחות החברתית...

because we make the stuff that keep this country running.

וכמובן אי אפשר בלי לינק לאינסטוש שלי עם קצת ריתוכים.

http://instagram.com/newworldofdisorder

PINIAB
בוא בבקשה תסביר לי למה לא לפתוח בתי ספר מקצועיים? מהסס

אני בן אדם שלא מתאים לו ללמוד בבית הספר, זה לא עובד עליי, זה לא מעניין אותי, זה לא כיף לי ובמקום לשבת וללמוד תנך וספרות הייתי מעדיף ללכת לרתך משהו או לסובב קצת ברגים.

אבל במקום זה ישלחו אותי לאבחון ויתנו לי רטלין. כי מצד אחד אני צריך ליהיות בשיעורים ומצד שני זה לא מעניין אותי.

אם הייתה לי בחירה הייתי הולך ללמוד מקצוע ואם לא הייתי מבזבז כל כך הרבה שנים במערכת החינוך המיושנת והמטופשת שלנו כניראה שהיו הייתי מסתכל על כל עובד הייטק כמו על זבל וצוחק לו בפנים עם התלוש משכורת שלי.
ואולי( בטוח) הייתי מקבל פי 3 או 4 ממה שאני מקבל היום והיום אני מקבל לא רע בכלל ביחס לשוק.

יש פה גם חריצת גורלות לצד השני, את משאיר בן אדם בכוח במערכת שהוא לא רוצה ליהיות בה ומצמיד לו תלאי של" מאובחן ADHD" וסטפה של ריטלין.
אתה חורץ את גורלו בזה שאתה משאיר אותו במערכת ואל נותן לו אפשרות להיתפתח לכיוון שכן מעניין אותו!

אתה אומר לא לפתוח בתי ספר, ידידי מתי פעם אחרונה ביקרתה במפעלים? מי החרטים והכרסמים והרתכים שעובדים שם? לרוב אנשים בגיל ה 40-50 מה יקרה שהם יצאו לפנסיה? מי יחליף אותם? עד אז לא יהיה לך מספיק אנשים עם מספיק ניסיון ומקצועיות.

סיפור אישי על עצמי.
אני מורד במערכת החינוך ולא מתבייש בזה לרגע
פרשתי מבית הספר בכיתה י''א בערך, בגרות אפילו לא ניסיתי להוציא כי אין לי צורך בזה.
 אני משכיל בתחומי העניין שלי, למדתי  יותר דברים מחוץ למערכת החינוך מאשר במערכת החינוך.

מערכת החינוך הזאת מיושנת ומטופשת, שמתאימה אולי למאה ה 19.

God made welders so firefighters can have heroes too
I Weld for money, if you want a loyalty hire a dog.
Weld your best and grind the rest
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : אוקטובר 24, 2014, 02:29:28 AM »
מיום ליום מגלים את פרצופו האמיתי והמכוער של שקרנייהו.

אין לי זמן ומוזה לרשום דעתי בנושא הדיון, יכול רק לומר שני דברים שכרוכים זה בזה...

1. הדגשתי את המשפט המצוטט, זה הדבר לגביו יש לי הכי פחות התלבטויות -
מסכים לכל מילה ללא קשר לדיון, ואת המילה שהרי התחברתי אליה הדגשתי בקו תחתי...

2. העובדה שההצעה באה מפיו של ביבי, כבר מעוררת בי חשד כי בתוכנית עצמה משהו בעייתי...
אם זה בא מפיו - צריך לחפש את השקר....
סורי, כשהתמודד לראשונה לראשות הממשלה סברתי כי המשיח הקדים בואו רק ללא חמור...
עם השנים הגעתי למסקנה שהוא משיח שקר שצריך לסדר לו חמור לרכב עליו הרחק מכס ראש הממשלה.
נכון להיום לא מסוגל להאמין לאף מילה שיוצאת מהפה של האיש הזה...

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #22 ב- : אוקטובר 24, 2014, 08:53:52 AM »
אני לא מכיר פחחים אבל כן מכיר לא מעט רתכים וגם עסקתי בזה תקופה ארוכה בעצמי.
כמו בתחומים אחרים שלא דורשים עבודת כפיים, גם כאן יש כאלו שלא שווים כלום ומהר מאד הם מוצאים את עצמם בשכר מינימום ואפילו בלי לרתך...
אלו שיודעים מה הם עושים ומוכנים לעבוד קשה כשצריך, יכולים לעשות משכורות יפות מאד !
רתכות פרוביזורית ופה ושם חלטורות עם ציוד כבד או מזדמנות של מע"צ סוגרות חמש ספרות בחודש ומי שמתעסק בריתוכי צנרת יכול ליהנות מימים שבהם הוא מקבל 500-100 ₪ בשביל "בוקר טוב" ועוד לפני הקפה של הבוקר...
ריתוך זו אמנות ואלו שנכנסים לתחום של רתכות מתכות אקזוטיות או תקנים פלצניים של ייצור, יכול להתפרנס בכבוד רב  אתה בסדר

אבל מכאן ועד פתיחת בתי ספר מקצועיים שישאבו לתוכם אוכלוסיה שברובה פשוט אין לה אפשרויות אחרות ושהדלתות לבתי הספר עם המחשבים נסגרו בפניה בגלל תקנים ומכסות, הדרך ארוכה.
אני בדעה שכולם ילכו לאקדמיים, יחרשו ספרים, מחשבים ואפילו טלפתיה ואלו שמעוניינים במקצועות טכניים או שזה מה שהם מסוגלים, ימשיכו לכיוון המקצועי ולא חסרות דרכים לשם...

המצב שפיני מתאר, נכון מאד ואם לא ניתן סיכוי התחלתי שווה עד כמה שניתן ורק אז נאפשר פערים, ייווצר מצב שבו הפערים יתוו את הדרך ונחזור עשרות שנים אחורה.
גם בפן המקצועי וגם בהתפתחות החברתית...

because we make the stuff that keep this country running.

וכמובן אי אפשר בלי לינק לאינסטוש שלי עם קצת ריתוכים.

http://instagram.com/newworldofdisorder

PINIAB
בוא בבקשה תסביר לי למה לא לפתוח בתי ספר מקצועיים? מהסס

אני בן אדם שלא מתאים לו ללמוד בבית הספר, זה לא עובד עליי, זה לא מעניין אותי, זה לא כיף לי ובמקום לשבת וללמוד תנך וספרות הייתי מעדיף ללכת לרתך משהו או לסובב קצת ברגים.

אבל במקום זה ישלחו אותי לאבחון ויתנו לי רטלין. כי מצד אחד אני צריך ליהיות בשיעורים ומצד שני זה לא מעניין אותי.

אם הייתה לי בחירה הייתי הולך ללמוד מקצוע ואם לא הייתי מבזבז כל כך הרבה שנים במערכת החינוך המיושנת והמטופשת שלנו כניראה שהיו הייתי מסתכל על כל עובד הייטק כמו על זבל וצוחק לו בפנים עם התלוש משכורת שלי.
ואולי( בטוח) הייתי מקבל פי 3 או 4 ממה שאני מקבל היום והיום אני מקבל לא רע בכלל ביחס לשוק.

יש פה גם חריצת גורלות לצד השני, את משאיר בן אדם בכוח במערכת שהוא לא רוצה ליהיות בה ומצמיד לו תלאי של" מאובחן ADHD" וסטפה של ריטלין.
אתה חורץ את גורלו בזה שאתה משאיר אותו במערכת ואל נותן לו אפשרות להיתפתח לכיוון שכן מעניין אותו!

אתה אומר לא לפתוח בתי ספר, ידידי מתי פעם אחרונה ביקרתה במפעלים? מי החרטים והכרסמים והרתכים שעובדים שם? לרוב אנשים בגיל ה 40-50 מה יקרה שהם יצאו לפנסיה? מי יחליף אותם? עד אז לא יהיה לך מספיק אנשים עם מספיק ניסיון ומקצועיות.

סיפור אישי על עצמי.
אני מורד במערכת החינוך ולא מתבייש בזה לרגע
פרשתי מבית הספר בכיתה י''א בערך, בגרות אפילו לא ניסיתי להוציא כי אין לי צורך בזה.
 אני משכיל בתחומי העניין שלי, למדתי  יותר דברים מחוץ למערכת החינוך מאשר במערכת החינוך.

מערכת החינוך הזאת מיושנת ומטופשת, שמתאימה אולי למאה ה 19.

עברתי על האינסטוש. לא רע  אתה בסדר
מודה שיש לי סוג של פטיש לריתוכי ארגון...

אבל לעניינינו.
נראה שאתם (אתה ואופק), מפספסים כאן איזו נקודה.
בתי הספר שקלטו אתכם וששם למדתם את המקצועות האלו, קיימים בכדי לאפשר לכם את האלטרנטיבה לבהייה המייאשת בלוח שחור ודקלומים מונוטוניים ומשעממים של מורים שמתנהגים כמו מרצים בפקולטה.
תאמינו לי שאני יודע על מה אני מדבר כשאני אומר שיש לי אלרגיה להומניסטיקה  וציון של המאיון העליון בפסיכוטכני  קריצה
זה שהירדן זרם 200 מטר מביה"ס שלי, גם לא עזר לעניין...
גם אני החלטתי שבי"ס זה לא בשבילי אחרי כיתה י' ולי"א לא חזרתי מבלי לשמוע בכלל על אלטרנטיבות.
כמו לא מעט חברים באותה התקופה גם אני נפלטתי לשוק הפתוח של עבודת כפיים ולקח לי לא מעט זמן להגיע לנקודה שבה אני נהנה ממה שלמדתי (דרך הידיים וללא תעודה) ועובד כיום כמהנדס יישומים בחברה גלובאלית...

זה לא שיש למישהו התנגדות למקצועות הטכניים רק שפתיחת בתי ספר בהיקפים גדולים תביא לכך שהם יאוכלסו, לא על ידי אלו שצריכים אותם ולא על ידי אלו שהם מתאימים להם, אלא על ידי אלו שמעוניינים בבתי הספר הרגילים אבל הכניסה אליהם נמנעת משיקולים זרים.
גם לא כולם יכולים ליהנות מלימודים בבתי ספר פרטיים או אזוריים שמשלבים מגמות לימוד מקצועיות...

אם זה יעזור לכם לקבל את זה, תחשבו על זה ככה:
שכולם ימשיכו ללמוד כרגיל איפה שמתאים להם ורק אלו עם הכישורים המתאימים, יוכלו לבקש להתקבל למועדון המצומצם של מקצועות טכניים...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : אוקטובר 25, 2014, 19:32:35 PM »
כמי שקרוב למערכת החינוך התיכונית כבר 15 שנה , יכול לומר לכם כי סגירתם של בתי הספר המקצועיים היא טעות קשה.
לא מכיר מדינה שמסוגלת להתקיים "כלכלית" רק על הייטק ואקדמיים בלבד. הלואטק כפי שנקרא, לטעמי הוא משהוא שאי אפשר בלעדיו.
לדוגמא - צה"ל מוציא  היום המון כסף על הכשרת מכונאים , חשמלאים רתכים וכו'.... כי פעם הוא היה מקבל את החברה לצבא עם יכולות כאלה מבתי הספר המקצועיים , היום הוא חייב להכשיר אותם מאפס.

חוץ מזה מי אמר שכולם צריכים להיות אקדמיים ומתכנתים או עו"ד .... מי מאיתנו לא רודף אחרי טכנאי מזגן או טלווזיה , מי יתקן את הרכב אחרי תאונה או יחליף צנרת ? רק ערבים? (ושאף אחד לא יקח אותי פה לגזענות )

יש ל חבר בעל מוסך.. הוא מחפש פחחים "בנרות"...אין חברים אין אנשים.. עד שהוא מוצא אחד נורמאלי הוא מוכן לשלם לו 15000 ש"ח חודשי.

אז תפסיקו כל דבר לקחת לאזור העדתי והקיפוח, בזמני היו הרבה אשכנזים ברמת השרון שלמדו במגמת רכב ( מכונאי , חשמלאי) , כי לשבת וללמוד על אנטנלה או דוסטוייבסקי פשוט לא התאים להם.

דבר נוסף - מי אמר שבבית ספר מקצועי אי אפשר לעשות בגרות? אפשר  גם אפשר.
עריכה אחרונה: אוקטובר 25, 2014, 19:34:32 PM על ידי Shahar Cohen
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : אוקטובר 25, 2014, 19:40:18 PM »
כמי שקרוב למערכת החינוך התיכונית כבר 15 שנה , יכול לומר לכם כי סגירתם של בתי הספר המקצועיים היא טעות קשה.
לא מכיר מדינה שמסוגלת להתקיים "כלכלית" רק על הייטק ואקדמיים בלבד. הלואטק כפי שנקרא, לטעמי הוא משהוא שאי אפשר בלעדיו.
לדוגמא - צה"ל מוציא  היום המון כסף על הכשרת מכונאים , חשמלאים רתכים וכו'.... כי פעם הוא היה מקבל את החברה לצבא עם יכולות כאלה מבתי הספר המקצועיים , היום הוא חייב להכשיר אותם מאפס.

חוץ מזה מי אמר שכולם צריכים להיות אקדמיים ומתכנתים או עו"ד .... מי מאיתנו לא רודף אחרי טכנאי מזגן או טלווזיה , מי יתקן את הרכב אחרי תאונה או יחליף צנרת ? רק ערבים? (ושאף אחד לא יקח אותי פה לגזענות )

יש ל חבר בעל מוסך.. הוא מחפש פחחים "בנרות"...אין חברים אין אנשים.. עד שהוא מוצא אחד נורמאלי הוא מוכן לשלם לו 15000 ש"ח חודשי.

אז תפסיקו כל דבר לקחת לאזור העדתי והקיפוח, בזמני היו הרבה אשכנזים ברמת השרון שלמדו במגמת רכב ( מכונאי , חשמלאי) , כי לשבת וללמוד על אנטנלה או דוסטוייבסקי פשוט לא התאים להם.

דבר נוסף - מי אמר שבבית ספר מקצועי אי אפשר לעשות בגרות? אפשר  גם אפשר.

אין לי הרבה מה להגיד כי כמו ששחר רשם גם אני חושב כך ,

כולם רוצים לעבוד במשרד אבל לא כל אחד יכול ,בית ספר מקצועי זה היה פתרון נכון מאוד

אני יכול לתת דוגמה על הבת שלי שהיה לה מאוד קשה ללמוד במסגרת רגילה ,

נכנסה למסגרת של בית ספר מקצועי ,והיום שיפור מאוד גדול בלימודים ,ולא רק זה

גם עושה בגרויות ומצליחה יפה מאוד .
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : אוקטובר 26, 2014, 15:28:16 PM »

זה לא שיש למישהו התנגדות למקצועות הטכניים רק שפתיחת בתי ספר בהיקפים גדולים תביא לכך שהם יאוכלסו, לא על ידי אלו שצריכים אותם ולא על ידי אלו שהם מתאימים להם, אלא על ידי אלו שמעוניינים בבתי הספר הרגילים אבל הכניסה אליהם נמנעת משיקולים זרים.
גם לא כולם יכולים ליהנות מלימודים בבתי ספר פרטיים או אזוריים שמשלבים מגמות לימוד מקצועיות...

נשמע לי ככה מהצד, בתור אחד שמעולם לא הגיע לנקודה בה הוא צריך לשקול את הדברים האלה או לגבש בהם דעה כלשהיא אלא רק קורא את מגוון הדעות פה בשרשור, שאין הפתרון בקיצוניות סגירת בתי ספר מקצועיים מחד, או פתיחתם עם מלאי גדול מדי של כיסאות מאידך...

הכיוון לפתרון נעוץ ככל הנראה כמו ברוב הדברים בחיים באיזון נכון של הדברים.

כמו שנאמר פה לפני ע"י כמה מכם, פתיחה גם פתיחה של בתי ספר מקצועיים כיוון שאי אפשר בלעדיהם והם גם כורח המציאות לאותם אלה שלא מותאמים למסגריות "פורמליות", אבל עם חוקים ברורים שלא כל אחד מתקבל ובטוח לא על מנת סתם למלא מקומות ריקים.. שכמו הפגיעה בנפש אדם "טכני" שלומד בכל כורחו במסגרת "מדעית", כך גם להפך, אדם מדעי שלומד בעל כורחו במסגרת טכנית.. כמו כן צריך לבחון אופציות מימון לאותם משפחות שיעמדו בקריטריונים של המעמד הנמוך ואין ביכולתן לממן בתי ספר מיוחדים.

השאלה- האם ניתן לסמוך על הרשויות שאכן יפעלו לאזן כך את המצב, האם הם בכלל מעוניינים בזה או מונעים ממכלול אנטרסים זרים והרסניים.. כמו גם העומד בראשם כמובן. טובת הילד/נער/בחור צריכה לעמוד בראשם שלא יבזבז את חייו לריק במקצועות לא לו, וזה גם אינטרס ממדרגה ראשונה של המדינה ככלל!

בכל מקרה- הדיון הזה מרתק. אחד המרתקים שראיתי פה בעל החוף 

תודה אנדרי (ניחשתי נכון?)  בירה
Welder
TIG Welder
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : אוקטובר 26, 2014, 19:47:36 PM »
מען האמת הבעיה היא לא במכללות.

אלה באנשים,

הבית הספר המקצועי שעשיתי בו קורס פתוח כבר הרבה מאוד זמן.
 כמו כן יש קורס חריטה, CNC, כרסומת, כל זה קיים ונגיש לכולם בחינם בלשכת התעסוקה.

אני אישית עשיתי את הקורס ריתוך מהכיס הפרטית שלי.

אבל היו איתי 6 אנשים בקורס, שבאו לקבל תעודה נטו, 

ואני הייתי היחיד שלא הבין שום דבר בריתוך. רק ידעתי איך הייתי רוצה שהוא יראה כי ראיתי כמה תמונות באינטרנט זה הכל.

עוד בעיה שהבתי הספר האלה הם לא חלק מתוכנית הלימודים. זאת אומרת אני בכל מקרה חייב לבלות בבית הספר במקום ללמוד מקצוע במכללה טכנית.

God made welders so firefighters can have heroes too
I Weld for money, if you want a loyalty hire a dog.
Weld your best and grind the rest
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!