בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  פולי ריג
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: פולי ריג  (נקרא 3500 פעמים) הדפסה
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

פולי ריג
« ב- : אוקטובר 21, 2014, 08:39:52 AM »
שלום לכל החברים,

האם למישהו יש ניסיון עם הריג הנ"ל?
ברצוני להשתמש בו ויש לי מס' שאלות בנדון:

א. האם הריג הזה מתאים רק לאזור סילעי או גם לחולי?
ב. האם באזור סלעי ישנה כמות פחותה של התקלויות בסלע ואיבוד ריגים?
ג. האם אפשר להשתמש גם במשקולת קונוס רגילה?
ד. מה אורך המומלץ של ריג כזה למקל של 3.5מ'?
ה. האם החוט של הקרס לא מסתבכת בחוט הראשי ?
ו. מה גודל הפתיונות שמומלצים בסוג ריג שכזה והאם הוא מתאים לדיג קל עד כבד?
ז. האם אפשר להשתמש ביותר מקרס אחת?
ח. לאיזה סוגי ים מתאים הריג?
ו. הבנתי שניתן להשחיל צינורית בריג למניעת הסתבכות החוטים האם זה חובה?
ט. ובשורה התחתונה האם לדעתכם יש באמת יתרון לריג הזה מאשר לריגים הישנים והמוכרים לנו מזה שנים רבות

תשובתכם תעזור לי להחליט האם באמת כדי לעבור לריג הזה

תודה מראש על הסבלנות והעזרה אתה בסדר

רובי
-------------------------------
מכור לדיג בוס
 IP: [ מחובר ]
drorfichman

חבר פורום
**

מנותק מנותק

בעניין: פולי ריג
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 21, 2014, 08:56:13 AM »
מצטרף לשאלות של רובי...
נתקלתי בלא מעט אנשים שמהללים את הריג, ולא ממש הצלחתי להבין איזה יתרון יחסי יש לו על הריגים הסטנדרטיים הפשוטים, למשל משקולת קבועה בקצה וקרס או שתיים מאחוריה על החוט הראשי...
greendude
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 21, 2014, 10:44:49 AM »
ממה שאני מכיר, הפולי ריג אמור לעזור בכך שכמטילים אותו המשקולת עפה קדימה, הפתיון נצמד עד הסוף למוביל וכך פחות מפריע לריג (אני אישית שם סביבל  רק כמה ס"מ מתחת לקרס.). כשהריג נופל במים, המשקולת מאיטה, הפתיון צף והסביבל שמחזיק את התלאי שוקע. למעשה מקבלים ככה תלאי יחסית ארוך, ביחד עם אפקט של אימפקט-שילד ושמירה על הפתיון שלם.

בגדול עדיף להשתמש באביזרי הצפה לפתיון במצב כזה, כדי להרחיק מהחוט הראשי (שבד"כ מאד קרוב לקרקע) וכדי שהריג והתלאי ישארו מסודרים יותר בכניסה למים. (זה נכון גם לריג אימפקט שילד רגי, אבל בפולי זה יותר משמעותי)
.
לשאלות שלך:
א. מתאים לאיזור חולי. באיזור סלעי אני לא ניסיתי כי לדעתי האישית - ריג עם תלאי ארוך, ועוד ספציפית עם המבנה הזה, יתפס בקלות בסלעים ועלול בקלות לפרק לך את כל הריג...
ב. ר' א'. (ובכלל - באיזור סלעי - ככל שהתלאי יותר ארוך = יותר סיכוי לקרס שתתפס בסלע)
ג. כל משקולת תליה (ז"א כזאת שיש לה לולאה/סביבל בילט אין לקשור חוט) תהיה עדיפה. אם אין - אז אפשר לעשות משקולת רגילה עם סטופר מתחת שהיא לא תגלש. אבל אם אתה כבר משקיע בריג כזה, תשתמש במשקולת תליה.
ד. תמדוד בריג רגיל מה המרחק שאתה משאיר בין קצה החכה למשקולת, ותדאג שהאורך הכללי מהמשקולת עד הסביבל יהיה בערך 10-15 ס"מ פחות מאורך הזה. בהמשך תדע לדייק יותר עם המרחקים כשתראה איך זה עובד לך.
ה. תקרא מה רשמתי למעלה.
ו.
ז. כן. יש כל מני גרסאות. אבל למשל:
http://www.barrysfishingtackle.com/images/Angling%20rigs/pulley.gif
http://www.billysfishing.com/image/cache/data/imagesCAOQZBSC-500x500.jpg
ח. בים סוער אולי תהיה יותר בעיה, אבל הריג הזה בסה"כ די מסתדר, גם בסחף הוא לא מסתבך יותר מדי יחסית.
ו2. אפשר, אבל נראה לי לא אפקטיבי.
ט. יש יתרונות, אבל לא יודע אם הרבה מעל לאימפקט-שילד רגיל.
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 21, 2014, 11:52:55 AM »
ממה שאני מכיר, הפולי ריג אמור לעזור בכך שכמטילים אותו המשקולת עפה קדימה, הפתיון נצמד עד הסוף למוביל וכך פחות מפריע לריג (אני אישית שם סביבל  רק כמה ס"מ מתחת לקרס.). כשהריג נופל במים, המשקולת מאיטה, הפתיון צף והסביבל שמחזיק את התלאי שוקע. למעשה מקבלים ככה תלאי יחסית ארוך, ביחד עם אפקט של אימפקט-שילד ושמירה על הפתיון שלם.

בגדול עדיף להשתמש באביזרי הצפה לפתיון במצב כזה, כדי להרחיק מהחוט הראשי (שבד"כ מאד קרוב לקרקע) וכדי שהריג והתלאי ישארו מסודרים יותר בכניסה למים. (זה נכון גם לריג אימפקט שילד רגי, אבל בפולי זה יותר משמעותי)
.
לשאלות שלך:
א. מתאים לאיזור חולי. באיזור סלעי אני לא ניסיתי כי לדעתי האישית - ריג עם תלאי ארוך, ועוד ספציפית עם המבנה הזה, יתפס בקלות בסלעים ועלול בקלות לפרק לך את כל הריג...
ב. ר' א'. (ובכלל - באיזור סלעי - ככל שהתלאי יותר ארוך = יותר סיכוי לקרס שתתפס בסלע)
ג. כל משקולת תליה (ז"א כזאת שיש לה לולאה/סביבל בילט אין לקשור חוט) תהיה עדיפה. אם אין - אז אפשר לעשות משקולת רגילה עם סטופר מתחת שהיא לא תגלש. אבל אם אתה כבר משקיע בריג כזה, תשתמש במשקולת תליה.
ד. תמדוד בריג רגיל מה המרחק שאתה משאיר בין קצה החכה למשקולת, ותדאג שהאורך הכללי מהמשקולת עד הסביבל יהיה בערך 10-15 ס"מ פחות מאורך הזה. בהמשך תדע לדייק יותר עם המרחקים כשתראה איך זה עובד לך.
ה. תקרא מה רשמתי למעלה.
ו.
ז. כן. יש כל מני גרסאות. אבל למשל:
http://www.barrysfishingtackle.com/images/Angling%20rigs/pulley.gif
http://www.billysfishing.com/image/cache/data/imagesCAOQZBSC-500x500.jpg
ח. בים סוער אולי תהיה יותר בעיה, אבל הריג הזה בסה"כ די מסתדר, גם בסחף הוא לא מסתבך יותר מדי יחסית.
ו2. אפשר, אבל נראה לי לא אפקטיבי.
ט. יש יתרונות, אבל לא יודע אם הרבה מעל לאימפקט-שילד רגיל.

תודה רבה על ההסבר המפורט
ברשותך רשמת שאתה משתמש בסביבל כמה ס"מ מתחת לקרס -תוכל בבקשה להסביר לי איך עושים את זה באיור
אני יודע שמשתמשים בקליפס  אימפקט-שילד  - רצ"ב תמונה
האם הסביבל חוסך לנו במקרה הזה את הקליפס ולא צריך להוסיפו כלל לריג?

מכור לדיג בוס
greendude
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 21, 2014, 12:59:20 PM »
אין קשר.
תסתכל בשרטוטים - יש לך את הראשי, הוא מסתיים בסביבל 8. דרך הלולאה של הסביבל עובר החוט של הריג עצמו.

בצד אחד יש לך סביבל (שאת חשיבותו אני אסביר אח"כ) ובצד השני המשקולת.
לסביבל מתחבר התלאי עם הקרס/ים. החשיבות של הסביבל היא בכך שאם משהוא (רוח בהטלה/זרמים במים) מסובבים את הפתיון - הסביבל מסתובב ומונע מהחוט להתחיל להתפתל ולהכרך סביב עצמו.

לגבי התמונה שהעלת - זו סיכה. זה לא סביבל, והם עושים תפקידים שונים לגמרי. לגבי אימפקט שילד - לא אוהב להוסיף, כיוון שאופי השימוש בו לא מסתדר עם המבנה של הריג לטעמי, ואם כבר אז אני מעדיף ריג אימפקט שילד רגיל.
היוצא דופן הוא אם מדובר בפתיון גדול בעל משקל משמעותי (למשל קלמרי שלם), זה כן עדיף כי אתה רוצה את המשקל הזה ביחד עם המשקולת שלך בקצה החוט.
בכל מקרה אם אתה משתמש באימפקט שילד, אז הסביבל שעל הריג לא יהיה קרוב לקרס, אלא באמצע המרחק בין הקרס והמשקולת.
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 21, 2014, 13:19:45 PM »
רובי
הקליפס שבתמונה :קליפס שמחליף בעצם את האימפקט שילד וגם מאפשר לך לתפוס משקולות תלייה עליו ,ולהחליף אותם בצורה מהירה .
הקליפס הזה הוא מעולה .הוא חוסך את כל האימפקט שילד

הפולי ריג : (מצורף תמונה של הריג) 
זה ריג שהדג מכניס לעצמו את הקרס על ידי המשקולת
הפיתיון חופשי לחלוטין לעומת החוט הראשי שלך , הוא עומד אל מול המשקולת .

עוד יתרון שלו זה שברגע שיש דג המשקולת עולה ולא מפריעה בזמן משיכה של הדג .

בריג הזה התלאי של הקרס תמיד תופס מרחק מזה  של המשקולת בגלל הזווית שנוצרת למעלה .

רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 21, 2014, 14:34:56 PM »
רובי
הקליפס שבתמונה :קליפס שמחליף בעצם את האימפקט שילד וגם מאפשר לך לתפוס משקולות תלייה עליו ,ולהחליף אותם בצורה מהירה .
הקליפס הזה הוא מעולה .הוא חוסך את כל האימפקט שילד

הפולי ריג : (מצורף תמונה של הריג) 
זה ריג שהדג מכניס לעצמו את הקרס על ידי המשקולת
הפיתיון חופשי לחלוטין לעומת החוט הראשי שלך , הוא עומד אל מול המשקולת .

עוד יתרון שלו זה שברגע שיש דג המשקולת עולה ולא מפריעה בזמן משיכה של הדג .

בריג הזה התלאי של הקרס תמיד תופס מרחק מזה  של המשקולת בגלל הזווית שנוצרת למעלה .

תודה על העזרה
בשורה התחתונה אני מבין שאפשר לוותר על האביזר שסימנתי  בחץ האדום אימפקט שילד
ומחבר את הפיתיון הגדול מסומן בחץ תכלת ישירות לקליפס לקיבוע בזמן מעוף הפיתיון למים וברגע נחיתתו הוא משתחרר ועומד במרחק יחסי מהחוט הראשי.

השאלה הנוספת האם השיטה הזו יעילה גם לפתיונות קטנים (תולעים,גמברי וכד') באזור סילעי קשה או שיש שיטה אחרת יותר טובה ופשוטה שהריג לא יתפס בסלעים.
בכל מקרה אני ינסה הפולי ריג עם פתיונות גדולים ומקווה שהשיטה הזאת תעמוד במבחן
ושוב תודה על העזרה חברים

מכור לדיג בוס
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 21, 2014, 14:44:59 PM »
רובי הבנתה נכון וזה בדיוק מה שהקפתה  באדום

אין שום בעיה שזה יהיה פיתיון קטן או גדול גם באזור סלעי עם המצב קטסטרופה תשתמש במשקולת עם כנפיים עליה 

אסור שהפיתיון יהיה יותר כבד או שווה למשקולת ,מה שיקרה אח"כ זה שהפיתיון ימשוך ולא המשקולת.

MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 21, 2014, 14:53:05 PM »
שיטה שלי לפולי ריג :

כמובן תמיד אפשר לא להשתמש במוצרים הנוספים ,מה שטוב שהוא ריג נעילה עצמית של דג

בקשר לצינורית אפשר לקצר אותה לא חייב שיהיה ארוך כמו שלי .

התוספות אני עשיתי בגלל שהמטרה זה להוסיף הידרודינמיות בהטלה

<a href="https://www.youtube.com/embed/02-6W7ZNBD8" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/02-6W7ZNBD8</a>
עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2014, 15:02:21 PM על ידי MOTI-M
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 21, 2014, 14:56:06 PM »
רובי הבנתה נכון וזה בדיוק מה שהקפתה  באדום

אין שום בעיה שזה יהיה פיתיון קטן או גדול גם באזור סלעי עם המצב קטסטרופה תשתמש במשקולת עם כנפיים עליה 

אסור שהפיתיון יהיה יותר כבד או שווה למשקולת ,מה שיקרה אח"כ זה שהפיתיון ימשוך ולא המשקולת.

תודה רבה הלל
מכור לדיג בוס
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 21, 2014, 21:33:41 PM »

התבלבלתי אז מחקתי קריצה
עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2014, 21:40:00 PM על ידי בנצי (אלון )
greendude
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 21, 2014, 21:41:01 PM »
2 קילו נוצות ישקעו יותר לאט מ-2 קילו עופרת. אולי זה שוקל אותו דבר, אבל כשמדברים על שקיעה של דברים עוברים לדבר על משקל סגולי (יענו משקל חלקי נפח). 2 קילו נוצות תופסות יותר נפח מאשר שני קילו מים (שזה שני ליטר בנפח) ולכן נוצות צפות. זה לגבי הדוגמא. (ואם התכוונת בצחוק, אז אני מתנצל מראש)

ולגבי המשקל של הפתיון - לא קיימים קלמארים במשקל של מעל 100 גרם? ואם הוא ישתמש באחד כזה שלם עם משקולת של 80/100 גרם? או אפילו סתם רצועת סבידה בהמתית במיוחד/ראש של סבידה...
בהתחשב בעובדה שראיתי ברחבי האינטרנט אנשים שבונים פולי-ריג עם קרסים 0/6 אני מניח שהם גם מיועדים לפתיון בגודל המתאים, ככה שזה לא לא-סביר שיגיעו למצב של משקלים כאלה לפתיון.

ואני אוסיף לדברי הלל - עדיף אפילו לא להגיע למצב שהמשקל של הפתיון שווה למשקולת, אלא תמיד שהמשקולת תהיה יותר כבדה, אפילו בקצת, כדי לצמצם את הסיכוי שהקרס תשתחרר מהקליפס לפני הזמן. במצב של שוויון, הדבר היחיד שמחזיק את הקרס על הקליפס הוא העובדה להפתיון יש יותר התנגדות לאוויר מאשר המשקולת, ואני מעדיף לא לסמוך על אווירודינמיקה בקטעים האלה.
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 22, 2014, 13:35:28 PM »
בהמשך לדיון
צירפתי סירטון של תפירת קלמרי שלם.
באיזה ריג הוא משתמש?  
ובאיזה אביזר הוא מקבע את חוט הפיתיון לחוט הראשי לפני ההטלה.

<a href="https://www.youtube.com/embed/LL0IhXY8VtE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/LL0IhXY8VtE</a>
מכור לדיג בוס
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אוקטובר 22, 2014, 14:24:04 PM »
לא הצלחתי לראות בסרט
אבל GREG בדרך כלל עובד עם ריג עליון או תחתון תמיד משקולת למטה קבועה ומעל זה הריג
התפירה של קלאמרי אני אישית מעדיף תפירה עם מחט אתה משחיל את הקלאמרי על המחט ואז מעביר אותו ומלפף מסביבו חוט אלסטי  
והיום זה איך שגרג עובד .

בשבועות האחרונים יצאנו לדוג בכל אזורי הדרום אבל לצערי בעוד כמה ימים הוא עוזב לפריז חזרה
ונמשיך את העונה הסדירה של האינטיאסים בדד מהחוף. 
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2014, 14:33:05 PM על ידי הלל-ירושלים
רובי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : אוקטובר 22, 2014, 14:45:29 PM »
לא הצלחתי לראות בסרט
אבל GREG בדרך כלל עובד עם ריג עליון או תחתון תמיד משקולת למטה קבועה ומעל זה הריג
התפירה של קלאמרי אני אישית מעדיף תפירה עם מחט אתה משחיל את הקלאמרי על המחט ואז מעביר אותו ומלפף מסביבו חוט אלסטי  
והיום זה איך שגרג עובד .

בשבועות האחרונים יצאנו לדוג בכל אזורי הדרום אבל לצערי בעוד כמה ימים הוא עוזב לפריז חזרה
ונמשיך את העונה הסדירה של האינטיאסים בדד מהחוף. 

ראיתי עוד סירטונים שלו -הבחור מקצועי ביותר.
ראיתי גם שהוא מבצע תפירות עם מחט וחוט אלסטי.
מה שכן לדוג הוא יודע  גיחוך
בכל מקרה בשורה התחתונה -אתה יכול להיות הדייג הטוב בעולם עם הציוד הטוב ביותר אבל שאתה מגיע לים ואין דגים
והים הופך למדבר שום דבר בעולם כבר לא יעזור לך....
לפעמים דווקא הריג הפשוט והציוד הרגיל יכול להביא לך אחלה דגים.
לצערי בים כמו אצלנו אין טעם להשקיע - המרויחים הגדולים הם בעלי חנויות הדיג שעושים קופות יפות על חשבונינו
אני מסתובב בחנויות ורואה עשרות אנשים קונים וקונים ושאני שואל נו יצא לך משהו כולם צוחקים ואומרים הלוואי.
זה כבר אומר הכל.
מכור לדיג בוס
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for